Too Little, Too Late

Прескочи до:

03.04.12
11:30

казано от Vic на 03.04.12, 11:11:

Но помисли и над това - най-добрите си силови постижения имам когато съм близо до вентилационния си праг, с достатъчно висок пулс и не на последно място - доза адреналин в кръвта.

Това може да го потвърди и Сашо от тренировките ни в Пловдив...в пика на тренировката дърпам и бутам неща, които иначе бих направил само в свежо състояние...

03.04.12
11:50

Вик, Сашо - не споря с вас, сигурен съм, че имате право и двамата. :) Даже може да пробвам да намаля продължителността на тренировките за сметка на по-малки почивки, но не драстично.
Пропускате обаче още нещо важно. Всъщност не знам дали го пропускате, но поне никой досега не го е споменал. Това са необходимите усилия и влагането на психическа енергия в тренировките. За мен тренировките имат още една функция, която е не по-малко важна от чисто физическата. Те са ми отдушник за стреса. Искам да се чувствам добре, да ми е приятно да тренирам и да се разтоварвам, а не да се натоварвам от тях. Отдавна съм намерил за себе си къде е границата, при която вместо да ме освобождава от стреса, посещението ми в залата добавя към него. Мисля, че това е строго индивидуално. Правя и някои компромиси - никога не ми е било приятно да тренирам крака като цяло, а предният клек в частност е агония във всичките му варианти, но въпреки това една тренировка всяка седмица е такава. Но в случая загубата от това да не правя крака ще е прекалено голяма, за да мога да я преглътна. :)

Славко, като казах преден клек с фитили, виж на снимките по-долу за какво говоря. Като почнах да правя нормален преден клек, очаквах, че ще са проблем раменете и китките. Оказа се обаче, че ме удря в лактите. Даже десният още не може да ми мине вече повече от месец. С фитилите натоварването именно на лактите е осезаемо по-малко. Лошото е, че не дава много стабилност, но засега ми върши работа.

03.04.12
12:08

казано от Boby_ на 03.04.12, 11:50:

Вик, Сашо - не споря с вас, сигурен съм, че имате право и двамата. :) Даже може да пробвам да намаля продължителността на тренировките за сметка на по-малки почивки, но не драстично.
Пропускате обаче още нещо важно. Всъщност не знам дали го пропускате, но поне никой досега не го е споменал. Това са необходимите усилия и влагането на психическа енергия в тренировките. За мен тренировките имат още една функция, която е не по-малко важна от чисто физическата. Те са ми отдушник за стреса. Искам да се чувствам добре, да ми е приятно да тренирам и да се разтоварвам, а не да се натоварвам от тях. Отдавна съм намерил за себе си къде е границата, при която вместо да ме освобождава от стреса, посещението ми в залата добавя към него. Мисля, че това е строго индивидуално. Правя и някои компромиси - никога не ми е било приятно да тренирам крака като цяло, а предният клек в частност е агония във всичките му варианти, но въпреки това една тренировка всяка седмица е такава. Но в случая загубата от това да не правя крака ще е прекалено голяма, за да мога да я преглътна. :)

Това е така при всички по-дърти магарета, които не им е най-важно плочките, лега, състезанията, бицепса и там каквото още се сетят лъвчетата.
Аз нямам възможност да се мотая в залата и да си почивам, пък и не усещам да съм тренирал ако го правя. Вчерашната ми тренировка беше 20 минути със загряквата, почивка в нея нямаше, стрес също, понапънах се малко и толкова.
Никой не ти говори да се насилваш, а просто да се активираш още малко отгоре - примерно направи 5 трисета за гърба, пък между тях си почивай повече. Не мисля, че чак толкова ще се стресираш ;) Напротив - като се напомпиш зверски ще си по-доволен.
Освен това взимаш сума добавки - нито ще претренираш, нито ще се преумориш.
Аз съм сигурен, че ще си тренираш така като те кефи...но нали така и така си пишем... ;)

03.04.12
18:11

03.04.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 11)

Тренировка - рамо, трицепс

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10x20, 8х40, 8x50 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 10х50, 8х60 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 3х70, 3x70 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 3х90, 3x90 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 4х80, 4x80, 4х75 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 5х130, 5х125, 5х120 кг.
3. Повдигане на дъмбели напред с прави ръце от стоеж - 6х25, 6х25 кг.
4. Трицепсово разгъване на скрипец - 5х55, 5х55 кг.
5. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х27,5, 8х22,5 кг.
6. Трицепсово привеждане на скрипец (портален) с подхват с една ръка - 5х40 кг.

Обобщение за тренировката:
Рамото вече традиционно е зле. Днес поне не ме болеше, просто нямах сила. За сметка на това трицепсът доста добре стана.
А за да компенсира за рамото, десният лакет ме разби при разтварянето с дъмбели встрани. Наложи се даже да взема по-лек дъмбел за втората серия.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods.
2. Към 10 - 1 грам екстракт от зелен чай.
3. Към 13 - 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
4. Към 15 - 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Към 16:30 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods.
6. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. След тренировка - ~50 грама ASL Monster Whey, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
8. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин.

Храна:
1. Обяд - купичка супа със свинско, порция свинско с боб.
2. Вечеря (план) - не съм решил още. Ще излизаме някъде.

През деня - около литър прясно мляко, три лъжици мед.

Обобщение за деня:
Днес много работа, но нищо кой знае какво за писане. :)

04.04.12
19:14

04.04.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 11)

Тренировка - гръб, преса

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.

Адаптация:
Набирания с широк хват- 3, 4 кг.

Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 7х15, 6х15, 6х15 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка - 5х95, 5х95 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема с V-образна дръжка- 6х110, 6х105 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 4х170 (загрявка без фитили), 5х210, 4х210 кг.
5. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 10х10, 9х10 кг.
6. Коремни преси на машина - 15х95, 15х95, 14х95 кг.

Днес много странна тренировка! След набиранията ми се наложи по спешност да изляза от залата. Върнах се да си довърша тренировката два часа по-късно.
Като цяло съм много доволен от себе си днес! 7-ца в първата серия набирания с +15 кг, петица на 210 тяга - нещата си идват по местата. :)

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Към 13 - 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
4. Към 15- 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. Kъм 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia,  1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods,
8. Към 19 - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.

Днес ми пристигнаха протеинчето, омега 3-6-9 и CLA. С CLA ще изчакам още 3-4 дни, докато приключа със 7-keto.

Храна:
1. Обяд - две варени яйца, 200 грама пражка шунка, салата айсберг..
2. Вечеря (план) - телешко с грах.

През деня - около литър прясно мляко, три лъжички мед.

Обобщение за деня:
Снощи ни се обадиха да си прибираме малката щерка от лагер на Боровец - била болна. Наложи се да паля колата и да ходя да си я взема. Днес по този повод останах да работя у нас и да си гледам детето. Следобед жена ми я заведе на лекар, а аз с голямата дъщеря - веднага в залата. Личният лекар обаче ги насочил веднага да ходят на УНГ и се наложи да се изстрелям от залата и да ги карам в Исул. Оказа се, че няма абцес (за щастие), но не е изключена вирусна мононуклеоза. Ще си проличи в следващите дни - ако се наложи, ще пускаме серологични изследвания. Абе гадна работа - детето е зле, сливиците са огромни и едва диша. Нищо не му се разбира, като говори. Дано се оправи по-бързичко, че се измъчи последния месец. Както не беше боледувала повече от година, три пъти от началото на март досега.

05.04.12
17:15

05.04.2012 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Интервално кардио на велоергометър - 20 минути на степен 6 (6 спринта по 1 минута).

Днес нормална интензивност.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
5. Към 17 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia,  1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods.
6. Към 18 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - купичка гъбена супа, едно “гнездо” от кайма с яйце, малко картофено пюре.
2. Вечеря (план) - порция телешко с грах.

Днес доста въглехидрати се събират - супата беше с ориз, а към “гнездото” получих гарнитура картофено пюре. Не го изядох цялото, но все пак го пробвах. :)

През деня - към 700 мл прясно мляко, три чаени лъжички мед.

Обобщение за деня:
Малката щерка все така е много зле. Вчера стигнахме и до спешен УНГ кабинет. Докторът отхвърли абсцес, но у мен остава съмнение, затова утре ще я водим на сериозен специалист-педиатър. Снощи почти не сме спали - детето почти не може да диша, защото двете сливици запречват почти изцяло гърлото. Днес май е малко по-добре все пак - явно третият антибиотик за този месец прави нещо. Те и първите два правеха, но явно си е останало недолекувано гнездо на инфекция или пък изобщо не е бактерия причинителят, а вирус - има съмнения и за вирусна мононуклеоза, но е рано за серологично изследване. Ще си проличи в следващите дни.
На фона на това малко не можах да се зарадвам на фотографските си придобивки, но вчера все пак изпробвах новата светкавица поне. Няколкото снимки на рибите в аквариума ми с радиосинхронизатора и макрообектива излязоха доста прилични. По-натам ще снимам повече, като имам време и желание. Ето и една от тях за изплакване на очите:

05.04.12
17:58

С какво снимаш?
Пожелавам бързо оздравяване :)

05.04.12
18:07

казано от gotcha на 05.04.12, 17:58:

С какво снимаш?

Тялото е Nikon D7000, а за снимки на рибите ползвам AF-S VR Micro-Nikkor 105mm F2.8G IF-ED.

казано от gotcha на 05.04.12, 17:58:

Пожелавам бързо оздравяване :)

Благодаря!

05.04.12
18:24

Винаги съм бил фен на Никон, но нямам идея защо :) Имах Д60, аматьорска работа, ама не си вадя хляба с него, предполагам ти го правиш... а рибката е излезнала екстра :)

05.04.12
18:27

казано от gotcha на 05.04.12, 18:24:

Винаги съм бил фен на Никон, но нямам идея защо :) Имах Д60, аматьорска работа, ама не си вадя хляба с него, предполагам ти го правиш... а рибката е излезнала екстра :)

Аз дълго време снимах с Канон, но от година преминах на тъмната страна. Не съжалявам - много съм доволен от Никона! :D
И аз съм любител фотограф, не си вадя хляба с това. Просто съм доста запален по аквариумна фотография и миналата година като взех един приличен бонус, се пообзаведох малко с техника. :)

05.04.12
18:40

Ако не беше постнал рибката щях да ти кажа, че “пърдиш на дебело” :D
Фотографията е голяма краста, ма иска много четене, снимане и $$$
Иначе дори не подозирах за този раздел “аквариумна фотография”, но като се замисля много красиви кадри може да се уловят, пък и май си е сложничко със светлината, водата... кеф :)

05.04.12
19:16

Голяма краста си е. :) И наистина е доста специфично - фокусът е голям проблем, също и светлината. Играта с посоката и силата на осветлението, малко и с дълбочината на полето... Иска си време, немлако познания и сериозна техника. Ама нали знаеш какво казват - кефът цена няма. :)

05.04.12
22:52

Знам, знам, нема... недай си боже да се зариби човек...
Иначе евала за снимките, страхотни цветове, контраст, фокус, направо като колаж седят, не знам как си го постигнал. Това си мислех как се справяш с отбласъците на стъклото, изобщо тука светлината е голяма фатка ми се чини :)

06.04.12
19:05

06.04.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 11)

Тренировка - бедра, прасец

Загрявка:
Преден клек с фитили - 8х60, 8х60 кг.

Адаптация:
Преден клек с фитили - 3х90, 3х90 кг.

Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 4х115, 4x115, 6х115 кг.
1. Лег-преса (60°) - 5х260, 5х260 кг.
2. Напади с дъмбели - 5х70, 5х70 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 7х95, 7х95 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасец) - 12х150, 10х180, 10х180, 10х180 кг.

Днес хич не ми беше до тренировка, но реших взе пак да мина през залата да се разсея малко.
Направих две четворки на 115 преден клек, после на последната серия ми се стори, че съм се спестил нещо и взех, че направих 6-ца. Това си е жива скатавка - другата седмица 120 и повече повторения в първите две серии, както си трябва.
На лег-пресата пък сложих една 15-ка за “основа” и после я забравих. Наредих си уж до 245 кила, защото се бях поуморил. Бре, тежат тия 245 - не можах за шестица да се напъна. Чак после като разтоварвах, видях, че са били 260.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
2. Към 9 - 1 грам екстракт от зелен чай.
3. Към 14 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Към 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods.
7. Към 19 - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - две порции телешко с грах.
2. Към 18:30 - две луканкови “пръчици”.
3. Вечеря (план) - може и нищо да не ям.

Обядвах късно, ядох повече, отколкото трябваше. За сметка на това сега нямам никакъв апетит и може да хапна малко шунка и кашкавал на крак за вечеря.

През деня - около 700 мл прясно мляко, три лъжици мед.

Обобщение за деня:
Днес водихме малката щерка на специалист-педиатър. Той ни прати още веднъж при УНГ, който пък беше доста категоричен какво трябва да се прави - жена ми и детето направо си останаха в болницата. Ще са там поне 5-6 дни. Надявам се, че няма да има повече усложнения, че се измъчихме вече един месец.
Съответно и моят ден премина така - в тичане напред-назад. До личния лекар за направление за хоспитализация, после до нас за багаж, пазаруване, пак до болницата да нося нещата...

07.04.12
19:48

07.04.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 11)

Тренировка - гърди, трапец,

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 8х60, 8x70, 8х70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3х120, 3х120 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 5х145, 4х145, 4х145 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 5х50, 5х50 кг.
3. Повдигане на щанга от лег с обратен наклон - 6х130, 5х130 кг.
4. Повдигане на рамене на машина за тяга - 10х100, 10х150, 10х200, 10х200, 8х200 кг.

Днес прилично. В последно време почти винаги преди гърдите взимам доза Jack3D, но днес реших да пропусна. Разлика никаква както в силата, така и в издържливостта или мотивацията. Май повече няма да го взимам, ами ще си купя една кутийка White Flood, като свърша със сидата и йохимбето - доста по-добре ми действаше.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
3. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Към 14 - 1 грам екстракт от зелен чай, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
6. Към 19 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 1 капсула (100 мг) 7-Keto LeanGels на Now Foods.
7. Към 19:30 - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.

Свърших шишенцето 7-keto. Не усетих никакво действие и повече няма да го включвам в “стака” си. От утре го замествам с CLA.

Храна:
1. Обяд - жарено филе, три варени яйца, лютеница, луканкови “пръчици”, купичка боб чорба.
2. Вечеря (план) - още не знам.

Обобщение за деня:
Днес два пъти ходих до болницата да видя момичетата. Малката се подобрява буквално от час на час и вече ядосва майка си. Ще ги видим как ще издържат в болницата до сряда.

08.04.12
14:23

08.04.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 11)

Тренировка - бицепс, предмишница

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2x60 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 4х80, 5x75, 6х70 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 5х60,5, 4х60,5 кг.
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 6х40, 6х40 кг.
4. Сгъване на китки за предмишница (с прав лост) - 8х50, 8х55, 7х55, 6х55 кг.

Прилична тренировка. На сгъването от стоеж не бяха добре нещата, но после компенсирах. Лакетът май върви към оправяне, защото на чуковите сгъвания почти не го усетих. Това е добре - време е болежките да започнат да намаляват, не може само да се увеличават. :D

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods.
3. Преди тренировката - 1 доза Jack3D, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. След тренировка - ~50 грама Whey Shaka на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. Към 13 - 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
6. Към 15 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Към 17 (план) - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods.
8. Към 18 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods.

Днес започнах шишенцето с CLA. Проучванията показват, че ефектът от дози над 4 грама на ден не се увеличава, затова се спрях на 4 капсули (общо 3200 мг).
Заради сутрешната тренировка пак се изкуших да вкарам един Jack3d - в залата върви последната кутийка, а свърши ли тя, следваща няма да има. :)

Храна:
1. Обяд - дъвках сухи боклуци (луканка, жарено филе, лютеница).
2. Вечеря (план) - смлях си кайма, ще си правя сърми без ориз.

Обобщение за деня:
Пак търчане до болницата, преди това тренировка. А за следобед имам и служебна работа колкото си искам - изостана от миналата седмица, а трябва да успея с едни нещица за доста свит вече срок.

08.04.12
18:38

Днес без жена и деца и с много работа на връх на това издивях малко у нас. :) Реших да се щракна и да си видя резила.
Първата снимка е Януари, втората и третата - от днес. Напредъкът не е много впечатляващ, но не бива да се забравя, че до януари вече бях свалил 12-13 килограма и следващите са отгоре на тях.
Последната снимка е за майтап общо взето - нито мога да позирам, нито имам кой знае какво за показване...

08.04.12
19:47

08.04.2012 г. (продължение)

Аеробна тренировка

Интервално кардио на велоергометър - 20 минути на степен 6 (6 спринта по 1 минута).

Реших, че е минало достатъчно време от силовата тренировка сутринта и затова “врътнах” малко колелце.
Доста зор усетих днес! :) Краката още не са възстановени от петъчната тренировка.

Гърдите, рамото и трапеца бомба, обаче не мислиш ли, че гърба ти изостава?

08.04.12
20:55

казано от Миsh0 на 08.04.12, 20:02:

Гърдите, рамото и трапеца бомба, обаче не мислиш ли, че гърба ти изостава?

Да, може би наистина изостава. :) Във всеки случай качването където и да било не ми е приоритет в момента.

09.04.12
08:30

:D Днес попаднах на интересен надпис на тениска и като баща на две дъщери просто трябва да го споделя:

09.04.12
17:28

09.04.2012 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Доста слабо днес. Едва си изкарах 20-те минутки, а по време на спринтовете рядко успявах да кача над 85 оборота в минута.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
5. Към 17:30 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia,  2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods, 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - няма.
2. Към 17 - парче луканка, половин купичка боб чорб, една зелева сърма.
2. Вечеря (план) - още 2-3 сърми ще хапна и това ще е за днес.

Обобщение за деня:
Нищо особено днес. Пак търчах и сутринта, и следобед до болницата, а между двете успях и малко работа да посвърша. Утре се надявам да ги изписват вече моите хора.

09.04.12
17:43

Боби каква е идеята за литъра мляко дневно,който пиеш? Протеин ли търсиш,или просто попълваш калории...а и още нещо...млякото био ли е,или от магазина?

09.04.12
17:46

казано от Jikata на 09.04.12, 17:43:

Боби каква е идеята за литъра мляко дневно,който пиеш? Протеин ли търсиш,или просто попълваш калории...а и още нещо...млякото био ли е,или от магазина?

Идеята е, че пия само мляко с нес или капучино. Чистото кафе не ми прави особен кеф. Като “мушна” сутринта 200 милилитра с нес, после още две двойни капучино в офиса до обяд, едно след обяд и 300 мл с протеина и ето ти го литър и отгоре. :)
Млякото е от магазина (няма да цитирам марка). Гола водица... :)

П. П. Ох, сега като си написах кафетата за деня, започвам да си мисля, че не млякото, а кофеина трябва да намалавам. :D

10.04.12
20:34

10.04.2012 г. (тренировъчен ден 1, седмица 12)

Тренировка - рамо, трицепс

Загрявка:
Раменни преси с прав лост от седеж - 10x20, 8х50, 8x50 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 8х70 кг.

Адаптация:
Раменни преси с прав лост от седеж - 3х70, 3x70 кг.
Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 3х90, 3x110 кг.

Работни серии:
1. Раменни преси с прав лост от седеж - 5х80,5, 5x78, 4х78 кг.
2. Избутване на прав лост от лег с тесен хват (трицепсово) - 5х130, 5х125, 5х125 кг.
3. Повдигане на дъмбели напред с прави ръце от стоеж - 7х25, 6х27,5 кг.
4. Трицепсово разгъване на скрипец - 5х55, 5х55 кг.
5. Повдигане на дъмбели встрани от стоеж - 6х27,5, 6х27,5 кг.
6. Трицепсово привеждане на скрипец (портален) с подхват с една ръка - 5х40 кг.

Доволен съм днес! Сложих 80 кила и добавих две по едно и половина, защото ми се падна един 18-килограмов лост. За сметка на тези 500 грама отгоре направих едно повторение повече от миналата седмица, така че екстра.
Трицепсът нещо не го усетих много натоварен... То не че откакто спрях френското, съм го усещал изобщо. Вместо да товаря трицепса, днес ме позаболя десния гръден мускул на лега с тесен хват.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
3. Към 14 - 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
5. Към 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods.
6. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
8. Към 20 - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - купичка таратор, порция пиле по ловджийски.
2. Вечеря (план) - досега си панирах шницели от контрафиле, ще се унищожават!

Обобщение за деня:
Уж трябваше днес да изписват малката щерка от болницата, а ни отложиха за четвъртък... Е, може би е по-добре така - да приключим напълно инфекцията, че да не ни повтори отново.

11.04.12
08:43

Пристигна ми електронният калипер (след като голямата щерка ми счупи пластмасовия, реших да се “ъпгрейдвам” срещу 15-тина долара). Естествено, започна се едно голямо щипане. :D Няма как сам да взема мярка от трицепса и от гърба под лопатката, затова там използвах стойностите от началото на март, но дори така мазнините излязоха 16,4%, което е с повече от процент под измереното на 11-ти март. Не знам дали е истина или съм щипал по-силно, но съм доволен от себе си! :) Ще се наградя с тяга на 220 днес! :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.04.12 08:43.

От къде го поръча. И така за първо мерене доволен ли си ?

11.04.12
09:50

казано от Марин Маринов на 11.04.12, 09:44:

От къде го поръча. И така за първо мерене доволен ли си ?

От някакъв китайски търговец в e-bay:
http://www.ebay.com/itm/Digital-Body-Fat-Caliper-Skinfold-Analyzer-Measurement-thickness-50mm-2inch-LCD-/180857835370?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo=SIC.NPJS&its=I%2BC&itu=UA&otn=5&pmod=180846362177&ps=63&clkid=7638838734348020573

Дали съм доволен... Ами работи си джаджата, само гънките са повече, отколкото ми се искаше, но то не е от калипера. :D

11.04.12
16:17

11.04.2012 г. (тренировъчен ден 2, седмица 12)

Тренировка - гръб, преса

Загрявка:
Придърпване на горен скрипец с широк хват - 8х55, 8х55 кг.

Адаптация:
Набирания с широк хват- 3, 3.

Работни серии:
1. Набирания с широк хват (с доп. тежест) - 5х20, 6х15, 6х15 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с раменен подхват - 7х95, 5х100, 5х95 кг.
3. Придърпване на долен скрипец към корема с V-образна дръжка- 6х110, 7х105 кг.
4. Мъртва тяга - 8х70, 6х120, 4х170 (загрявка без фитили), 4х220, 4х210 кг.
5. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 10х10, 9х10 кг.
6. Коремни преси на машина - 15х95, 15х95, 14х95 кг.

Много добре днес! :) Макар и трудно, дръпнах четворка на 220 тяга. Последното повторение си беше само  на кръст и злоба, но го изтеглих докрай. Петицата на 220, която беше факт преди половин година, 20 килограма по-високо лично тегло и преди контузия на коляното, вече не изглежда химера. :)

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.
3. Към 13 - 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
4. Към 15- 1 грам екстракт от зелен чай.
5. Преди тренировката -  1 доза Jack3D, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
7. Kъм 17 (план) - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (350 мг) екстракт от Sida Cordifolia,  2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods.
8. Към 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега-3-6-9 на Now Foods.

Опуках още една доза Jack3D преди тренировката. :) Остатъкът вече е скрит под щанда и е само за проучени хора. :)

Храна:
1. Обяд - три големи сърми, един шницел от свинско контрафиле, лютеница.
2. Вечеря (план) - рано е да я мисля вечерята.

Мисля да полея четворката на 220 и изписването на моите хора от болницата с една-две бири. :)

През деня - около литър прясно мляко, три лъжички мед.

Обобщение за деня:
Днес най-после изписаха малката щерка и жена ми от болница. Засега всичко е наред. Още няколко дни антибиотик, но вече у дома. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.04.12 17:11.

11.04.12
16:28

Това ми звучи като един прекрасен ден, наздраве! (beer)

11.04.12
16:51

казано от gotcha на 11.04.12, 16:28:

Това ми звучи като един прекрасен ден, наздраве! (beer)

Мдам, наздраве! :)

12.04.12
11:18

Днес ме гложди мисълта дали вместо да почивам между тягата и краката, както е по план, да взема да си издърпам тренировките с един ден, за да почивам в неделя. Не че го уважавам този попски празник, но жена ми ще мърмори, ако тренирам.

12.04.12
19:36

12.04.2012 г. (тренировъчен ден 3, седмица 12)

Тренировка - бедра, прасец

Загрявка:
Преден клек с фитили - 8х60, 8х60 кг.

Адаптация:
Преден клек с фитили - 3х100, 3х100 кг.

Работни серии:
1. Преден клек с фитили - 4х120, 4x120, 4x120 кг.
1. Лег-преса (60°) - 7х250, 7х250 кг.
2. Напади с дъмбели - 5х70, 4х70 кг.
3. Бедрени сгъвания на машина - 7х95, 7х95 кг.
4. Повдигане на пръсти на машина за тяга (за прасец) - 12х150, 10х180, 10х180, 10х180, 10x180 кг.

Като за крака се получи прекрасна тренировка! Започвам да свиквам с техниката на предния клек с фитили. Правя го със събрани ръце, така че фитилите и отрязъка от лоста между да образуват нещо като равностранен триъгълник. По този начин и лактите са повдигнати, и раменете оформят ямка, от която щангата не изпада. Само се чудя защо така нямам сила в краката - в крайна сметка като спрях със задния клек, имах петица на 170, а сега едва мъча четворки на 120 преден. Ще се качва полека - различно упражнение си е, друг ъгъл, кръстът и горната част на тялото участват по-малко, а квадрицепсите - повече, отколкото при задния клек.

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.
3. Към 14 - 1 грам екстракт от зелен чай.
4. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
6. Към 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods.
7. Към 19 - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - три сърми, няколко парчета шпеков колбас.
3. Вечеря (план) - зелена салата и пържен сафрид (уф, гадна работа - риба, ама жена ми много обича, а и аз се насилвам да ям, като има у нас заради хранителните й качества).

Обобщение за деня:
Днес работих от нас. Доста работа, но от утре почивам - няма да пипна нищо!
Ох, заричам се, ама централата във Виена и тази в Цуг си бачкат - техният Великден мина. Непрочетени спешни писма не са нещо, което мога да си позволя на този етап. Простотия...

13.04.12
14:54

13.04.2012 г. (тренировъчен ден 4, седмица 12)

Тренировка - гърди, трапец,

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег  - 10х20, 10х50, 8x70, 8х70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3х120, 3х120 кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег - 3х150, 4х145, 4х145 кг.
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 6х50, 6х50 кг.
3. Кофички с доп. тежест - 7х20, 8х20 кг.
4. Повдигане на рамене на машина за тяга - 10х100, 10х150, 8х200, 8х200, 8х200, 8х200 кг.

Не съм доволен от днешната тренирова. Не си оставих достатъчно време за храносмилане след обяда и ми беше тежко на стомаха през цялото време. Заради нежеланието си да отстъпя от 150, днес реших пак да ги сложа, след като миналата седмица се задоволих със 145. Е, стана тройка със зор. Другата седмица пак ще ги слагам тия 150, тяхната...

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.
2. Преди тренировката - 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
3. След тренировка - ~50 грама Whey Shake на Syntrax, 2 таблетки ASL AminoMax 12000.
4. Към 14 - 1 грам екстракт от зелен чай, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia.
6. Към 18 (план) - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods.
7. Към 19 (план)  - 1 грам екстракт от зелен чай.
8. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула (1000 мг) Омега3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - две сърми, малко зеле с ориз, купичка таратор, кьопоолу.
2. Вечеря (план) - още не знам.

Обобщение за деня:
Сутринта ходихме до Техномаркет за нова микровълнова. Егати лудницата! Съжалих 100 пъти за тия 40 лв, дето ги спестих. Защо ли се вързах на акъла на жена ми?!?

14.04.12
17:47

14.04.2012 г. (тренировъчен ден 5, седмица 12)

Тренировка - бицепс, предмишница

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 10х20, 8х40, 8x40 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 2x60 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х80, 5x75, 6х70 кг.
2. Скотово сгъване с крив лост - 6х60,5, 5х58 кг.

Ето едно клипче на шестицата на 60 кила и половина:

Гледах да пускам по-бавно и контролирано, отколкото го правя обикновено на скотово. Остава обаче усещането, че спускам малко плитко или поне така изглежда от този ъгъл. Абе важното е, че го усещам добре и бицепсът е одървен като дървено трупче, след като оставя лоста. :)

3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета”) - 6х38, 6х38 кг.
4. Сгъване на китки за предмишница (с прав лост) - 8х50, 6х55, 6х55, 6х55 кг.

Днес Power Gym не работи и се принудих да тренирам в Titan в Мусагеница. Не го харесвам - схлупено ми е, но пък си има дискове, лостове и дъмбели, а тренировката си е тренировка. :)

Добавки:
1. Сутринта след ставане - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods, 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods.
4. Преди тренировката - 1 доза N. O. Explode, 3 капсули BCAA (2:1:1).
5. След тренировка - ~50 грама Whey Shaka на Syntrax, 3 капсули BCAA (2:1:1).
6. Към 15 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Към 18 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods.
8. Към 19 (план) - 1 грам екстракт от зелен чай.
9. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 2 капсули (1600 мг) CLA Now Foods.

Пробвах го и тоя N. O. Explode най-после. Е, не е N. O., а по-скоро без точките - no explode. :) Нищичко не усетих.

Храна:
1. Обяд - салата асорти, две свински каренца на плоча, едно пилешко шишче, две безалкохолни бири.
2. Вечеря (план) - пиле с някаква салата.

Обобщение за деня:
Нещо не спах добре и ми е отнесено цял ден. Ходихе със семейството до Златна рибка сутринта и хапнахме - хванахме точно половин час слънце, преди да ни заплющи дъждът. Е, колкото - толкова. :)

Абе плитко... чудесна амплитуда имаш на скотовото.. вижда се че лакетя е почти изпънат както по учебник :)

14.04.12
18:53

казано от kristiancho на 14.04.12, 17:49:

Абе плитко... чудесна амплитуда имаш на скотовото.. вижда се че лакетя е почти изпънат както по учебник :)

От другата страна на лоста ми изглеждаше по-дълбоко. :D

15.04.12
17:39

15.04.2012 г. (без силова тренировка)

Аеробна тренировка

Нормална интензивност.

Добавки:
5. Към 17:30 - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia,  2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods.
6. Към 18 - 1 грам екстракт от зелен чай.
7. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Закуска - две-три варени яйца.
2. Обяд - агнешки котлет със спанак.
3. Към 16 - кофичка кисело мляко.
4. Вечеря (план) - още не знам, ще видим.

Обобщение за деня:
Днес поспиване до късно, после чукане с яйца, обяд със семейството, мързел и накрая за да не развалям картинката, едно въртене на велоергометър. :)

16.04.12
14:03

Никакви издънки с яденето по празниците. :) Без въглехидрати, умерени количества от по-мазните храни, съвсем разумни дори и по отношение на белтъчините. По този повод днес мисля да се наградя с някоя бира.
Теглото ми се стабилизира около 110 кг - в последните десетина дни не мръдва. Мазнините при последното мерене миналата седмица бяха 16.4%, което е доста добре. Иска ми се да сваля още 5 кг, но с всеки следващ грам нещата стават все по-трудни. Започвам да се замислям за преосмисляне на целите - сега да задържа тези 110 за 2-3 месеца, а после да си премисля пак приоритетите според моментното си състояние.

16.04.12
16:33

16.04.2012 г. (без силова тренировка)

Добавки:
5. Към 18 (план) - 1 капсула Yohimbe Fuel на Twinlab, 1 капсула (250 мг) екстракт от Sida Cordifolia,  2 капсули (1600 мг) CLA на Now Foods, 1 грам екстракт от зелен чай.
6. Преди вечеря (план) - 3 таблетки ябълков пектин, 1 капсула Омега 3-6-9 на Now Foods.

Храна:
1. Обяд - две бири.
3. Към 16 - кофичка кисело мляко, 30-тина грама орехи.
4. Вечеря (план) - агнешки котлет със спанак.

Обобщение за деня:
Днес се наложи да поработя сутринта. На обяд пих две бири, после се ядосах на себе си, а после ми стана тъпо, че съм се ядосал на себе си. Гот... :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1