Как използвате клековете в тренировката си?

Прескочи до:

17.04.12
22:03

Ако може да споделите вие какво правите,
повторения, колко пъти в седмично, каква тежест използвате и т.н.?

За пръв път започвам клекове и при многото травми които имам- ме интересува коя комбинация от повторения и тежест, ще има най- оптимален резултат :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.04.12 00:03.

17.04.12
22:34

Еми не знаем какъв резултат търсиш и в този момент и на трите въпроса отговора е зависи

17.04.12
22:38

казано от Deathwing на 17.04.12, 22:34:

Еми не знаем какъв резултат търсиш и в този момент и на трите въпроса отговора е зависи

Предимно оформяне на седалищни мускули. :)

MF

17.04.12
23:19

Колежке, всичко е опити. Пробваш, променяш, експериментираш, наблюдаваш резултатите, правиш си изводи за бъдещето.
Няма универсално упражнение. :)

17.04.12
23:24

казано от Miss Fight на 17.04.12, 23:19:

Колежке, всичко е опити. Пробваш, променяш, експериментираш, наблюдаваш резултатите, правиш си изводи за бъдещето.
Няма универсално упражнение. :)

Знам колежке, но все пак ме интересува да разбера кой, какво прави -за да се ориентирам как да започна :)

17.04.12
23:25

Малко ми е тегаво като цяло упражнението, защото имам травми на двете колена и проблем с  глезените :Х
За това питам повече преди да започна :)

17.04.12
23:34

Все едно да питаш “какво ми се яде” .... ако ти не знаеш няма кой да знае вместо теб

HE

17.04.12

Ми има дамски дневници - едва ли, ще си първата, която кляка в този форум!
Сега, какво очакваш, да ти кажем ей така пред компа ти, какво да правиш, а мислиш ли, че ще стане?
Много наивно от твоя страна /само щото си женско си послужих с такава думичка/ и има бутон “редактирай”.

17.04.12

Еми ако на снимката си ти и ако си 50 килограма и явно не си се занимавал с това преди се опитай да го правиш с лоста или със собствено тегло като е много важно да усвоиш техниката и правилното движение.

17.04.12
23:46

казано от Deathwing на 17.04.12, 23:34:

Еми ако на снимката си ти и ако си 50 килограма и явно не си се занимавал с това преди се опитай да го правиш с лоста или със собствено тегло като е много важно да усвоиш техниката и правилното движение.

Еми на снимката съм аз, и съм 46 килограма в момента. Техниката в общи линии ми е ясна ( имала съм няколко посещения на СИП  вдигане на тежести).
Просто ме интересуваше, коя от дамите във  форума може да каже нещо е така от опит, а не от четене.
Все пак е ново упражнение за мен и е нормално да питам- или поне така мисля ;)

17.04.12
23:48

Относително е колко пъти в седмицата, аз клякам средно около 250-300 пъти в седмицата с различни тежести - от 60 до 100кг, зависимост каква ми е тренировката.
Лично ти препоръчвам да намериш някой инструктор да ти покаже техника, после започваш с лост, ако ти е леко 2х2.5кг слагаш и гледаш да наблягаш на серии - 8-10 повторения. Постепенно увеличаваш тежестта и така.
аз не съм дама, ама ето хахах
40кг, защото правих 100 клека

http://www.youtube.com/watch?v=HQGDSredx3U
и 60кг за серийка от 2х6
http://www.youtube.com/watch?v=if44-D8_rR4

Иначе на заден не падам под 80кг за сериите.

Мнението беше редактирано от Блажка на 17.04.12 23:50.

казано от Puppy на 17.04.12, 23:48:

Относително е колко пъти в седмицата, аз клякам средно около 250-300 пъти в седмицата с различни тежести - от 60 до 100кг, зависимост каква ми е тренировката.
Лично ти препоръчвам да намериш някой инструктор да ти покаже техника, после започваш с лост, ако ти е леко 2х2.5кг слагаш и гледаш да наблягаш на серии - 8-10 повторения. Постепенно увеличаваш тежестта и така.

Благодаря за адекватният отговор :)
Ще ми бъде полезен :)

17.04.12
23:53

нормално да питаш ама за кое да питаш?? за техниката ти я знаеш .... за килограмите това е относително за всеки и ти би трябвало да знаеш (усещаш) най-добре.Ако ти кажа с 80 е ок ти може на 2-то да си долу за разлика от Puppy която не и е никакъв проблем.Така че не виждам смисъл във въпроса ти ..... научи техниката и опитвай както ти е най-добре с такива килограми го прави клека.не е голяма философИята

казано от Gerrard Liverpool на 17.04.12, 23:53:

нормално да питаш ама за кое да питаш?? за техниката ти я знаеш .... за килограмите това е относително за всеки и ти би трябвало да знаеш (усещаш) най-добре.Ако ти кажа с 80 е ок ти може на 2-то да си долу за разлика от Puppy която не и е никакъв проблем.Така че не виждам смисъл във въпроса ти ..... научи техниката и опитвай както ти е най-добре с такива килограми го прави клека.не е голяма философИята

Е де, редактирах си въпроса.
Просто ми е интересно някой да сподели опит по темата :)
Аз ако ида и клекна от  рас  с 80 кг  съм не долу, ми няма и да стана с тия колена ;)
Късах връзки на ляво коляно преди 1 година, дясното ми се вади.. така чè да се изсилвам е  ясно, чè няма как да стане.
И на истина не бях задала въпроса правилно, извинявам сеза което :)
Като цяло ме интересува, дамите във  форума клякат ли, сколко клякат и т.н. , чисто информативно- за да мога по някакъв начин да съпоставя нещата и така :)

Мнението беше редактирано от Мис Сънчо на 18.04.12 00:02.

HE

18.04.12
07:25

Явно не разбираш, какво ти се казва.
Не можеш да се сравняваш с останалите във форума, най-малко защото не сте правени по матрица :D
Всеки има физиологични особености /в случая при теб това са колената/, гони различни цели /да кажем горната мома има някакви силови идеи/, храните се по различен начин.

Та единствената възможност за теб е пробата, освен ако исканото от теб не ти е за някаква статистика - не виждам за какво ще послужат подобни данни и сравнения. Пробваш, променяш /ако е нужно/ и продължаваш. Аз или някой друг не може да ти каже, как ще се чувстваш при определен брой повторения с дадена тежест - това са изводи, които сама трябва да извадиш.

казано от head_hunter на 18.04.12, 07:25:

Явно не разбираш, какво ти се казва.
Не можеш да се сравняваш с останалите във форума, най-малко защото не сте правени по матрица :D
Всеки има физиологични особености /в случая при теб това са колената/, гони различни цели /да кажем горната мома има някакви силови идеи/, храните се по различен начин.

Та единствената възможност за теб е пробата, освен ако исканото от теб не ти е за някаква статистика - не виждам за какво ще послужат подобни данни и сравнения. Пробваш, променяш /ако е нужно/ и продължаваш. Аз или някой друг не може да ти каже, как ще се чувстваш при определен брой повторения с дадена тежест - това са изводи, които сама трябва да извадиш.

Както виждаш,съм написала че  чисто  информативно  ако може някой да сподели... Статистически анализ, едва ли ще правя  :D
И със  сигурност информацията е полезна винаги, ако не  беше и ако не трябваше да се информира човек- как вървят другите и какво постигат, нямаше да има и  състезания, класации, нормативи и т.н. Като се има  и предвид, че реалното постижение на състезател и неговата спортна форма се оценяват с резултатите постигнати в  официално състезание. Все си мисля, че  не  питах “Кажи ми утре, като ида в залата, да клекна ли 3 х 10”...
И в целият сайт има  въпроси за тренировка и режими, те  излишни ли са след като  всичко е  индивидуално?
Ок,на мен ми е  ясно че няма как някой дами каже прави това, това и това...но все пак е нормално да питам и да се интересувам, след като имам намерение да започвам да правя нещо :)

Мнението беше редактирано от Мис Сънчо на 18.04.12 08:29.

18.04.12
09:34

казано от Мис Сънчо на 18.04.12, 00:01:

Късах връзки на ляво коляно преди 1 година, дясното ми се вади.. така чè да се изсилвам е  ясно, чè няма как да стане.

Значи основния отговор е въпроса ти е “внимателно” .
Разясняващите отговори са “преден клек с леко”, “до долу”,”с хубаво сядане назад”.

18.04.12
19:13

Напади и отпади също ще са доста полезни за целите ти.

казано от James Hinks на 18.04.12, 09:34:

казано от Мис Сънчо на 18.04.12, 00:01:

Значи основния отговор е въпроса ти е “внимателно” .
Разясняващите отговори са “преден клек с леко”, “до долу”,”с хубаво сядане назад”.

Благодаря :)

18.04.12
21:40

Малко килограми и 12-14 повторения, 4-5 серии, 1 път седмично

18.04.12
23:39

Аз пък не клякам.
Тук всички проповядват как трябвало да клякаш за да ти се развива горната част на тялото. По тая логика правя лег за да ми се развие и долната част.
Както беше написал един колега ” У тоя форум некои почнаха клекнали да одат”

DE

19.04.12
00:19

Еми значи и ние като теб ще спрем да правим клекове,че да не тръгнем клекнали да одим :D

19.04.12
00:50

казано от Odin на 18.04.12, 23:39:

Аз пък не клякам.
Тук всички проповядват как трябвало да клякаш за да ти се развива горната част на тялото. По тая логика правя лег за да ми се развие и долната част.

(headbang)

казано от AgBOKATA на 19.04.12, 00:50:

Аз пък не клякам.

(headbang)

АХхахахахаахахха  :D

20.04.12
11:58

Аз пък не клякам.

Недей - те краката са си твои :)
клекове = силни крака = силно тяло ;)

Не, трябва да клякаш, за да имаш силни крака ;) Но както съм писал и друг път - силните крака не се оценяват и не се виждат под тениската лятото...друго си е ръцете и преса :)

20.04.12
12:02

В духа на темата да кажа и други нежелани реакции от упражнението клек:
1. Щангата те смачква и ставаш по-нисък, средно се смаляваш с коло 10-15см за година.
2. Правиш адски много мускули, особено жените, задниците стават като на Рони Колман, бедрата също.
3. Затъпяваш, а ако си си бил тъп и преди - процесът е необратим.

Мнението беше редактирано от Блажка на 20.04.12 12:02.

20.04.12
21:13

последните 2 коментара - въййййййййййййййй
ти лятото с анцуг, дънки и панталони ли ходиш и тея клекове и смалвянето майтап няма ама съм се смалил, след година две и прав ще почна да ходя под масата

ей големи образи, направете една рубрика СМЯХ

20.04.12
21:15

някой да ми обясни как става номера - крака под тениската ??

е то как да разбера като от клековете се затъпявало

20.04.12
23:20

ама който иска да си кляка , който не иска да не кляка и готово .... каквоо си гледате в на другия чинията не разбирам

21.04.12
09:14

казано от AgBOKATA на 20.04.12, 21:15:

някой да ми обясни как става номера - крака под тениската ??

е то как да разбера като от клековете се затъпявало

Хеххе, ся кво да направя, че не схващаш иронията...за тесните тениски, през които да изпъкват ръцете и клековете и яките крака, които почти никой не оценява... ;)

казано от Puppy на 20.04.12, 12:02:

В духа на темата да кажа и други нежелани реакции от упражнението клек:
1. Щангата те смачква и ставаш по-нисък, средно се смаляваш с коло 10-15см за година.
2. Правиш адски много мускули, особено жените, задниците стават като на Рони Колман, бедрата също.
3. Затъпяваш, а ако си си бил тъп и преди - процесът е необратим.

АХахахахах  абе  аз мисля да легна и да  си чАкам да  си  умра  ::D
От  един клек, кво става... а  от  цялостна тренировка не ми се мисли  :буахахахахахахахахахахахахааххахаахахахахахах

22.04.12
14:23

вече “одя клекнал” от вчерашните клекове и размазваща тренировка за крака  :)

23.04.12
12:56

казано от AgBOKATA на 22.04.12, 14:23:

вече “одя клекнал” от вчерашните клекове и размазваща тренировка за крака  :)

Не ми говори, по новата ми програма ми се пада да клякам 6 дни в седмицата, 4 от които със сериозни килограми.
Преден клек ще мъча тройки, четворки и петици на 80-85-90, после 6-ци и 8-ци на -10, на заден трябва да ‘изляза от коловоза’ и почвам 3-ки 4-ки на 90-95-100… и така, докато ми гръмне я гъз, я бедро хахаха.
Като сложим и щангистка тяга, овърхед, тръстър, разножка... и да, забавата е пълна...

P.S. Да не забравя да си изкопая гроба преди това хахахаха

24.04.12
12:33

крака стават и без (тежки)клекове-ако няма да ставаш щангист/трибоец-всякакви машини са измислили хората
пък може и без тежест или с малка-по-интензивно
допреди 3 месеца и аз се напъвах серии с 80кг ама като ме домързя да клякам сега правя на 50 и ми е добре пък и  ми тръгна силата в горната част-лег,гръб и така

24.04.12
14:02

казано от Queen Kobra на 24.04.12, 12:33:

крака стават и без (тежки)клекове-ако няма да ставаш щангист/трибоец-всякакви машини са измислили хората
пък може и без тежест или с малка-по-интензивно
допреди 3 месеца и аз се напъвах серии с 80кг ама като ме домързя да клякам сега правя на 50 и ми е добре пък и  ми тръгна силата в горната част-лег,гръб и така

Какво ще рече серии? :)
Не се заяждам, лежанката я видях, дай да видя 8-ца на 80кг ( гъз в земя, иначе ъгъл 90 градуса не се брои), даже ще се респектирам, че човек с твоята структура може да прави серии с 80.

24.04.12
14:37

Блага, а ти защо не клякаш гъз в земя? Успех да клякаш 6 пъти...това е заблуда..

24.04.12
14:41

казано от valerious на 24.04.12, 14:37:

Блага, а ти защо не клякаш гъз в земя? Успех да клякаш 6 пъти...това е заблуда..

Ела да видиш, дали не клякам така на максовете ;) Има си и клип от вчера, не може да се види добре докъде клякам, защото е на самоснимачка, ама се вижда докъде съм на нивото на треньорката ми Тодорка Иванова...
Ще ти дам телефонa и, ако искаш да отправиш компетентните си забележки към моя клек ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 24.04.12 15:26.

24.04.12
16:14

Тренирала си с трибойци и щангисти,
За себе си виждаш разликата и знаеш усещането.
Хората покрай теб също виждат прогреса ти ,
а той се измерва с времена и килограми.
Що трябва на всеки да даваш обяснения, недей .
Не си хаби енергията.
Важното е ти да се чувстваш добре и да си  доволна.

Клана е Голям и е навсякъде

24.04.12
16:55

АХахахх то ако твойто е асс то грес аз трябва да клякам “рай до ад”

24.04.12
17:07

И двамата говорите, все едно Вие сте щангистите...
Блага, Тодорка да отиде във Варна и да обсъдят нещата...сигурен съм, че познава бая щангсити там в Черно море...

И да, Вальо е почел доста за оли-тата...сега вижда всеки ден какво се прави на живо...

24.04.12
17:12

Не, Слави - аз казвам, каквото ми казват на мен.
Щом Треньорката ми казва: “Доообре, айде пак така” значи е добре, ако каже - “Слизай по-надолу”, значи не е било добре.
Е, второто не го е казвала от месец, значи е Дообре!
Съжалявам, ако обиждам някого с това, че си слушам треньора, който се радвам, че най-накрая намерих, след толкова лутане, както Иво е отбелязал по-горе...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1