17.04.12
22:03
Ако може да споделите вие какво правите,
повторения, колко пъти в седмично, каква тежест използвате и т.н.?
За пръв път започвам клекове и при многото травми които имам- ме интересува коя комбинация от повторения и тежест, ще има най- оптимален резултат :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 18.04.12 00:03.
Еми не знаем какъв резултат търсиш и в този момент и на трите въпроса отговора е зависи
Еми не знаем какъв резултат търсиш и в този момент и на трите въпроса отговора е зависи
Предимно оформяне на седалищни мускули. :)
17.04.12
23:19
Колежке, всичко е опити. Пробваш, променяш, експериментираш, наблюдаваш резултатите, правиш си изводи за бъдещето.
Няма универсално упражнение. :)
Колежке, всичко е опити. Пробваш, променяш, експериментираш, наблюдаваш резултатите, правиш си изводи за бъдещето.
Няма универсално упражнение. :)
Знам колежке, но все пак ме интересува да разбера кой, какво прави -за да се ориентирам как да започна :)
Малко ми е тегаво като цяло упражнението, защото имам травми на двете колена и проблем с глезените :Х
За това питам повече преди да започна :)
17.04.12
23:34
Все едно да питаш “какво ми се яде” .... ако ти не знаеш няма кой да знае вместо теб
17.04.12
23:34
Ми има дамски дневници - едва ли, ще си първата, която кляка в този форум!
Сега, какво очакваш, да ти кажем ей така пред компа ти, какво да правиш, а мислиш ли, че ще стане?
Много наивно от твоя страна /само щото си женско си послужих с такава думичка/ и има бутон “редактирай”.
Еми ако на снимката си ти и ако си 50 килограма и явно не си се занимавал с това преди се опитай да го правиш с лоста или със собствено тегло като е много важно да усвоиш техниката и правилното движение.
Еми ако на снимката си ти и ако си 50 килограма и явно не си се занимавал с това преди се опитай да го правиш с лоста или със собствено тегло като е много важно да усвоиш техниката и правилното движение.
Еми на снимката съм аз, и съм 46 килограма в момента. Техниката в общи линии ми е ясна ( имала съм няколко посещения на СИП вдигане на тежести).
Просто ме интересуваше, коя от дамите във форума може да каже нещо е така от опит, а не от четене.
Все пак е ново упражнение за мен и е нормално да питам- или поне така мисля ;)
Относително е колко пъти в седмицата, аз клякам средно около 250-300 пъти в седмицата с различни тежести - от 60 до 100кг, зависимост каква ми е тренировката.
Лично ти препоръчвам да намериш някой инструктор да ти покаже техника, после започваш с лост, ако ти е леко 2х2.5кг слагаш и гледаш да наблягаш на серии - 8-10 повторения. Постепенно увеличаваш тежестта и така.
аз не съм дама, ама ето хахах
40кг, защото правих 100 клека
http://www.youtube.com/watch?v=HQGDSredx3U
и 60кг за серийка от 2х6
http://www.youtube.com/watch?v=if44-D8_rR4
Иначе на заден не падам под 80кг за сериите.
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.04.12 23:50.
Относително е колко пъти в седмицата, аз клякам средно около 250-300 пъти в седмицата с различни тежести - от 60 до 100кг, зависимост каква ми е тренировката.
Лично ти препоръчвам да намериш някой инструктор да ти покаже техника, после започваш с лост, ако ти е леко 2х2.5кг слагаш и гледаш да наблягаш на серии - 8-10 повторения. Постепенно увеличаваш тежестта и така.
Благодаря за адекватният отговор :)
Ще ми бъде полезен :)
17.04.12
23:53
нормално да питаш ама за кое да питаш?? за техниката ти я знаеш .... за килограмите това е относително за всеки и ти би трябвало да знаеш (усещаш) най-добре.Ако ти кажа с 80 е ок ти може на 2-то да си долу за разлика от Puppy която не и е никакъв проблем.Така че не виждам смисъл във въпроса ти ..... научи техниката и опитвай както ти е най-добре с такива килограми го прави клека.не е голяма философИята
нормално да питаш ама за кое да питаш?? за техниката ти я знаеш .... за килограмите това е относително за всеки и ти би трябвало да знаеш (усещаш) най-добре.Ако ти кажа с 80 е ок ти може на 2-то да си долу за разлика от Puppy която не и е никакъв проблем.Така че не виждам смисъл във въпроса ти ..... научи техниката и опитвай както ти е най-добре с такива килограми го прави клека.не е голяма философИята
Е де, редактирах си въпроса.
Просто ми е интересно някой да сподели опит по темата :)
Аз ако ида и клекна от рас с 80 кг съм не долу, ми няма и да стана с тия колена ;)
Късах връзки на ляво коляно преди 1 година, дясното ми се вади.. така чè да се изсилвам е ясно, чè няма как да стане.
И на истина не бях задала въпроса правилно, извинявам сеза което :)
Като цяло ме интересува, дамите във форума клякат ли, сколко клякат и т.н. , чисто информативно- за да мога по някакъв начин да съпоставя нещата и така :)
Мнението беше редактирано от Мис Сънчо на 18.04.12 00:02.
18.04.12
07:25
Явно не разбираш, какво ти се казва.
Не можеш да се сравняваш с останалите във форума, най-малко защото не сте правени по матрица :D
Всеки има физиологични особености /в случая при теб това са колената/, гони различни цели /да кажем горната мома има някакви силови идеи/, храните се по различен начин.
Та единствената възможност за теб е пробата, освен ако исканото от теб не ти е за някаква статистика - не виждам за какво ще послужат подобни данни и сравнения. Пробваш, променяш /ако е нужно/ и продължаваш. Аз или някой друг не може да ти каже, как ще се чувстваш при определен брой повторения с дадена тежест - това са изводи, които сама трябва да извадиш.
Явно не разбираш, какво ти се казва.
Не можеш да се сравняваш с останалите във форума, най-малко защото не сте правени по матрица :D
Всеки има физиологични особености /в случая при теб това са колената/, гони различни цели /да кажем горната мома има някакви силови идеи/, храните се по различен начин.Та единствената възможност за теб е пробата, освен ако исканото от теб не ти е за някаква статистика - не виждам за какво ще послужат подобни данни и сравнения. Пробваш, променяш /ако е нужно/ и продължаваш. Аз или някой друг не може да ти каже, как ще се чувстваш при определен брой повторения с дадена тежест - това са изводи, които сама трябва да извадиш.
Както виждаш,съм написала че чисто информативно ако може някой да сподели... Статистически анализ, едва ли ще правя :D
И със сигурност информацията е полезна винаги, ако не беше и ако не трябваше да се информира човек- как вървят другите и какво постигат, нямаше да има и състезания, класации, нормативи и т.н. Като се има и предвид, че реалното постижение на състезател и неговата спортна форма се оценяват с резултатите постигнати в официално състезание. Все си мисля, че не питах “Кажи ми утре, като ида в залата, да клекна ли 3 х 10”...
И в целият сайт има въпроси за тренировка и режими, те излишни ли са след като всичко е индивидуално?
Ок,на мен ми е ясно че няма как някой дами каже прави това, това и това...но все пак е нормално да питам и да се интересувам, след като имам намерение да започвам да правя нещо :)
Мнението беше редактирано от Мис Сънчо на 18.04.12 08:29.
18.04.12
09:34
Късах връзки на ляво коляно преди 1 година, дясното ми се вади.. така чè да се изсилвам е ясно, чè няма как да стане.
Значи основния отговор е въпроса ти е “внимателно” .
Разясняващите отговори са “преден клек с леко”, “до долу”,”с хубаво сядане назад”.
Значи основния отговор е въпроса ти е “внимателно” .
Разясняващите отговори са “преден клек с леко”, “до долу”,”с хубаво сядане назад”.
Благодаря :)
Аз пък не клякам.
Тук всички проповядват как трябвало да клякаш за да ти се развива горната част на тялото. По тая логика правя лег за да ми се развие и долната част.
Както беше написал един колега ” У тоя форум некои почнаха клекнали да одат”
19.04.12
00:19
Еми значи и ние като теб ще спрем да правим клекове,че да не тръгнем клекнали да одим :D
Аз пък не клякам.
Тук всички проповядват как трябвало да клякаш за да ти се развива горната част на тялото. По тая логика правя лег за да ми се развие и долната част.
Както беше написал един колега ” У тоя форум некои почнаха клекнали да одат”
(headbang)
Аз пък не клякам.
Както беше написал един колега ” У тоя форум некои почнаха клекнали да одат”(headbang)
АХхахахахаахахха :D
20.04.12
11:58
Аз пък не клякам.
Недей - те краката са си твои :)
клекове = силни крака = силно тяло ;)
Не, трябва да клякаш, за да имаш силни крака ;) Но както съм писал и друг път - силните крака не се оценяват и не се виждат под тениската лятото...друго си е ръцете и преса :)
В духа на темата да кажа и други нежелани реакции от упражнението клек:
1. Щангата те смачква и ставаш по-нисък, средно се смаляваш с коло 10-15см за година.
2. Правиш адски много мускули, особено жените, задниците стават като на Рони Колман, бедрата също.
3. Затъпяваш, а ако си си бил тъп и преди - процесът е необратим.
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.04.12 12:02.
последните 2 коментара - въййййййййййййййй
ти лятото с анцуг, дънки и панталони ли ходиш и тея клекове и смалвянето майтап няма ама съм се смалил, след година две и прав ще почна да ходя под масата
ей големи образи, направете една рубрика СМЯХ
някой да ми обясни как става номера - крака под тениската ??
е то как да разбера като от клековете се затъпявало
20.04.12
23:20
ама който иска да си кляка , който не иска да не кляка и готово .... каквоо си гледате в на другия чинията не разбирам
21.04.12
09:14
някой да ми обясни как става номера - крака под тениската ??
е то как да разбера като от клековете се затъпявало
Хеххе, ся кво да направя, че не схващаш иронията...за тесните тениски, през които да изпъкват ръцете и клековете и яките крака, които почти никой не оценява... ;)
В духа на темата да кажа и други нежелани реакции от упражнението клек:
1. Щангата те смачква и ставаш по-нисък, средно се смаляваш с коло 10-15см за година.
2. Правиш адски много мускули, особено жените, задниците стават като на Рони Колман, бедрата също.
3. Затъпяваш, а ако си си бил тъп и преди - процесът е необратим.
АХахахахах абе аз мисля да легна и да си чАкам да си умра ::D
От един клек, кво става... а от цялостна тренировка не ми се мисли :буахахахахахахахахахахахахааххахаахахахахахах
вече “одя клекнал” от вчерашните клекове и размазваща тренировка за крака :)
вече “одя клекнал” от вчерашните клекове и размазваща тренировка за крака :)
Не ми говори, по новата ми програма ми се пада да клякам 6 дни в седмицата, 4 от които със сериозни килограми.
Преден клек ще мъча тройки, четворки и петици на 80-85-90, после 6-ци и 8-ци на -10, на заден трябва да ‘изляза от коловоза’ и почвам 3-ки 4-ки на 90-95-100… и така, докато ми гръмне я гъз, я бедро хахаха.
Като сложим и щангистка тяга, овърхед, тръстър, разножка... и да, забавата е пълна...
P.S. Да не забравя да си изкопая гроба преди това хахахаха
24.04.12
12:33
крака стават и без (тежки)клекове-ако няма да ставаш щангист/трибоец-всякакви машини са измислили хората
пък може и без тежест или с малка-по-интензивно
допреди 3 месеца и аз се напъвах серии с 80кг ама като ме домързя да клякам сега правя на 50 и ми е добре пък и ми тръгна силата в горната част-лег,гръб и така
крака стават и без (тежки)клекове-ако няма да ставаш щангист/трибоец-всякакви машини са измислили хората
пък може и без тежест или с малка-по-интензивно
допреди 3 месеца и аз се напъвах серии с 80кг ама като ме домързя да клякам сега правя на 50 и ми е добре пък и ми тръгна силата в горната част-лег,гръб и така
Какво ще рече серии? :)
Не се заяждам, лежанката я видях, дай да видя 8-ца на 80кг ( гъз в земя, иначе ъгъл 90 градуса не се брои), даже ще се респектирам, че човек с твоята структура може да прави серии с 80.
Блага, а ти защо не клякаш гъз в земя? Успех да клякаш 6 пъти...това е заблуда..
Блага, а ти защо не клякаш гъз в земя? Успех да клякаш 6 пъти...това е заблуда..
Ела да видиш, дали не клякам така на максовете ;) Има си и клип от вчера, не може да се види добре докъде клякам, защото е на самоснимачка, ама се вижда докъде съм на нивото на треньорката ми Тодорка Иванова...
Ще ти дам телефонa и, ако искаш да отправиш компетентните си забележки към моя клек ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 24.04.12 15:26.
Тренирала си с трибойци и щангисти,
За себе си виждаш разликата и знаеш усещането.
Хората покрай теб също виждат прогреса ти ,
а той се измерва с времена и килограми.
Що трябва на всеки да даваш обяснения, недей .
Не си хаби енергията.
Важното е ти да се чувстваш добре и да си доволна.
Клана е Голям и е навсякъде
И двамата говорите, все едно Вие сте щангистите...
Блага, Тодорка да отиде във Варна и да обсъдят нещата...сигурен съм, че познава бая щангсити там в Черно море...
И да, Вальо е почел доста за оли-тата...сега вижда всеки ден какво се прави на живо...
Не, Слави - аз казвам, каквото ми казват на мен.
Щом Треньорката ми казва: “Доообре, айде пак така” значи е добре, ако каже - “Слизай по-надолу”, значи не е било добре.
Е, второто не го е казвала от месец, значи е Дообре!
Съжалявам, ако обиждам някого с това, че си слушам треньора, който се радвам, че най-накрая намерих, след толкова лутане, както Иво е отбелязал по-горе...