Не вярвай в чудеса, създавай ги сам!

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.04.12
15:43

Успокой се момче...наистина това с меда е нож с две остриета...не трябва да се прекалява!!!
Диабет да си причниш, невъзможно не е никак(би казал джедая-мастър), затова е хубав за подлсадител на чайове, ама да гребеш с лъжицата и да бухаш на гладно, не е никак добра идея...!!!
И казваш, че за теб е ОК...и да си яде без проблем...
Е за мен много неща са ОК и работят за мен, но не бих ги налагал на абсолютно всички други...

А тук нещата отиват на зле с тия калорийни главоблъсканици, фит дей, мит дей. ала-бала...

Хубава статия има днес Инес Субашка за тия калорийни математики, прочетете я!

Не пропускам нито една от здравословните ползи, които са свързани с качествения пчелен мед. Въпреки това продължавам да твърдя, че количеството ИМА значение, особено за хора, които искат да намалят телесните си мазнини (то и за всички останали, но това е друга тема). Чета както самите редове, така и между тях, но в случая не си прав просто. Колко човека трябва да ти го кажат?

Хайде сега, ако обичаш обясни на всички, които следят темата, как ще се получат нещата при Дани, ако тя приема 900-1000 калории от мед дневно. Напомням, че за нейните нужди и цели е необходимо приемането на около 1500 калории дневно. Ще постигне ли целта си? Ще има ли баланс в храненето? Дай да не си пишем между редовете, искаш ли?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.12 15:47.

18.04.12
15:54

казано от Кольо Пияндето на 18.04.12, 15:45:

...как ще се получат нещата при Дани, ако тя приема 900-1000 калории от мед дневно. Напомням, че за нейните нужди и цели е необходимо приемането на около 1500 калории дневно. Ще постигне ли целта си? Ще има ли баланс в храненето?

Нека аз, нека аз...трите горни отговора са НИКАК-НЕ-НЯМА:)

Това е кофтито понякога на форума, че докато отсееш нужното, си почпуваш нервите да оскубеш плявата:)

18.04.12
15:57

казано от slavko на 18.04.12, 15:43:

Успокой се момче...наистина това с меда е нож с две остриета...не трябва да се прекалява!!!
Диабет да си причниш, невъзможно не е никак(би казал джедая-мастър), затова е хубав за подлсадител на чайове, ама да гребеш с лъжицата и да бухаш на гладно, не е никак добра идея...!!!
И казваш, че за теб е ОК...и да си яде без проблем...
Е за мен много неща са ОК и работят за мен, но не бих ги налагал на абсолютно всички други...

А тук нещата отиват на зле с тия калорийни главоблъсканици, фит дей, мит дей. ала-бала...

Хубава статия има днес Инес Субашка за тия калорийни математики, прочетете я!

Да Славко, съгласен съм, че не трябва да се прекалява.И при всеки тази граница е строго индивидуална (примерно при мен 10 лъжици са си ок и не ми пречат, даже обратното при друг може да са 2-3л ама както каза това вече е математика, сметки става по-сложно).Но това за прекаляването вече е друга тема (ако прекаляваш с каквото и да е последиците няма да са добри).Така че всеки трябва да си прецени за него какво е оптималното количество.За един 10 суп. лъжици може да са много и да му прилошее, за друг може да са си ок.

Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 18.04.12 15:58.

казано от Gerrard Liverpool на 18.04.12, 15:57:

Така че всеки трябва да си прецени за него какво е оптималното количество.

Именно! :) Аз съм почти 90 kg и тренирам 5-6 пъти седмично, не е като да се жаля особено. Славко хич не е дребничък и да ти кажа - тренировките му не са лъжица за всяка уста. Същото важи и за Петко, и за Витан. Целите и натоварването ни са несравними с тези на Дани. Теб не те знаем, но няма как аршинът да е същия, с когото ще мерим и за Дани. Надявам се, че вече ще си стиснем ръцете.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.12 16:06.

18.04.12
16:37

Ами за Славко знам от личен опит , тъй като съм го виждал на Раковски като беше в София, той може и да не помни.Сигурно не сме се разбрали някъде и оттам е дошло и разминаването.Мнението ми бе че няма как медът да е вреден сам по себе си, а количествата всеки сам си ги определя и дадох пример с мен.Стискаме ги

19.04.12
09:11

Добро утро!
Сговорна дружина планина повдига! :)
Малко срам - вчерашната тренировка не се състоя по план - търчене от обяд до вечерта по непредвидени задачи в дъжда и лека настинка. Днес малко отпадналост, но въпреки това:

>  едно интервално кардио на домашното вело - 1 мин. на макс, 2 мин. средно темпо и така общо 20 минути.
> 3 серии по 30 коремни на швейцарска топка
> 3 по 20 наклони с гира
> бицепс, рамо, трицепс с гиричка 3кг 2х12 за всяко
> бедрено сгъване с швейцарска топка 2х15
> 12 бърпита за изпотяване и бегом в банята :)

Като за предиобедна, предработна домашна тренировка дано е достатъчно....
Слънчев ден на всички!

Похапването до тук е преди тренировката:
>фини овесени ядки 3 суп.л. с половин чаша вода и половин мляко (мн малко мняко беше останало), една чаена лъж. какао, стевия и щипка канела + 1бр ябълка
ТРЕНИРОВКА
> 1 сварено яйце
За по-късно:
> зелена салата, краставица, 1 филийка Вита 6 зърна, 100гр. пуешко филе
>1 сварено яйце, кофичка кисело мляко 4%
> домати, краставица, 150гр кашкавал пълномаслен

Благодаря на включилите се в спора с меда! ;)

Мнението беше редактирано от Дани на 19.04.12 11:46.

19.04.12
18:27

Гледам аз писания за протеинови пудри, шейкове... В Пикадили мернах изолиран соев протеин, от 100гр - 90гр са белтъчини...
Вписва ли ми се в режима за следобедна закуска, например?

Мнението беше редактирано от Дани на 19.04.12 18:55.

19.04.12
18:40

Оправи се да ядеш нормална храна като хората (днес нещата изглеждат много добре)  и не се занимавй с глупости като пудри. ;)

19.04.12
19:13

казано от Ensiferum на 19.04.12, 18:40:

Оправи се да ядеш нормална храна като хората (днес нещата изглеждат много добре)  и не се занимавй с глупости като пудри. ;)

То хубаво, ама като видя какво показва Фитдей и протеините не е като да са ми повече от мазнините и въглехидратите, а уж се водя на НВД...
Иначе се радвам, че започвам да влизам в по-добър режим на хранене. Стигнах до извода, че до сега изобщо не съм се хранела, като изключим и калорийните бомби от кутия сладолед вечерно време да кажем. При все, че в момента се храня с отрицателен калориен баланс се чувствам максимално сита, че дори и преяла на моменти...

Днес имам ужасно главоболие, то като се замисля е от седмица насам. Възможни причини според мен: работя по 10 часа на изкуствена светлина, при това мноого силна; имам проблеми с очите, но пък си нося очилата редовно; ниска консумация на вода (последните 3 дни не е ниска, до сега съм надхвърлила 2л само чиста вода и съм горда със себе си)... Друго не ми идва наум, освен с храненето ако има връзка...

Мнението беше редактирано от Дани на 19.04.12 19:27.

19.04.12
20:20

Протеините при НВД, поне според мен, не трябва да доставят повече от 30% от енергията за деня. Въглехидратите - под 20%.

Приблизителна сметка на днешното ти меню във Fitday ми дава 50% мазнини, 25 % протеини и 25 % въглехидрати.
Сменяш, да речем, овесените ядки с две яйца с масълце за закуска и вече си в перфектно НВД. :)

Колкото до главоболието - случвало ми се е в първите дни на понижени въглехидрати след дълъг период на по-висока консумация. Но пък до голяма степен може и да се дължи на светлината и другите условия на работното място - в последната ми месторабота бях с постоянно главоболие след 4-5 часа пред монитора, докато вкъщи спокойно мога да изкарам 12 без никакви последици.

19.04.12
20:33

Наскоро чух, че от мед диабет неможе да се хване. Успех с постигането на целите Дани.

едит: Ооо да дебелеенето е възможно от мед, но диабета не е :) поздрави

Мнението беше редактирано от Awake на 19.04.12 20:48.

19.04.12
20:42

казано от Ensiferum на 19.04.12, 20:20:

Протеините при НВД, поне според мен, не трябва да доставят повече от 30% от енергията за деня. Въглехидратите - под 20%.

Приблизителна сметка на днешното ти меню във Fitday ми дава 50% мазнини, 25 % протеини и 25 % въглехидрати.
Сменяш, да речем, овесените ядки с две яйца с масълце за закуска и вече си в перфектно НВД. :)

Колкото до главоболието - случвало ми се е в първите дни на понижени въглехидрати след дълъг период на по-висока консумация. Но пък до голяма степен може и да се дължи на светлината и другите условия на работното място - в последната ми месторабота бях с постоянно главоболие след 4-5 часа пред монитора, докато вкъщи спокойно мога да изкарам 12 без никакви последици.

Хм, според темата за НВД във форума изчислих, че би трябвало да съм в следните рамки:

протеини: 637.2 калории = 41% от ОКБ
въглехидрати: 306.8 калории = 19% от ОКБ
мазнини: 612.3 калории = 40% от ОКБ

Та реших, че колко повече протеини мога да изям, ще се пръсна. Явно наистина съм си гладувала, щом сега ми се струва, че едва ли не преяждам и след почти всяко хранене ми е тежко следващите 20 мин... Или пък набързо хапвам и заради това се получава така, не знам... От там ми дойде и мисълта за протеинови шейкове и такива щуротии, че 40% протеини изяждане нямат :)

А колко яйца дневно, седмично може да изяжда човек,няма ли някакви рамки? Не се ли пренасища организма с нещо си? Толкова яйца не съм яла никога. Имах алергия към айца като дете и почти не близвах. Обривах се цялата и се чешех като крастава. Дано не се върне това състояние, чееее лошо... Лекарите казаха, че съм го израснала, но знае ли се, не се ли знае :))

Мнението беше редактирано от Дани на 19.04.12 20:48.

19.04.12
20:44

казано от Runningblind на 19.04.12, 20:33:

Наскоро чух, че от мед диабет неможе да се хване. Успех с постигането на целите Дани.

хехе, от години си хапвам по 1 компотен буркан мед на седмица, макимум на 10-тина дни, до сега диабет не съм развила, ама знам ли ;) Та с толкова калории от нещо  нищо чудно защо си дебелея, иначе ;)
Благодаря ти! Няма да излагам дружината, ще работя върху себе си! ;)

20.04.12
12:38

Планът за днес:

6:15 > ябълка

Мини тренировка - лицеви опори 2х10 от коляно, коремни преси на топка 2х30, упражнение с ролер 2х8, гирички - бицепс, трицепс и рамо 3кг 2х10, усвояване на клек без тежест и катерач - 10 на крак

7:10 > цяло сварено яйце
8ч > 2 суп. лъж. овесени трици със стевия, накиснати във вода
10:30 > кофичка кисело мляко 4%

Предстоят:
13:30ч > салата домати 350гр с 150 гр пилешко филе, 1 филия хляб Вита с 6 зърна
16ч > 1 сварено цяло яйце, 50гр пилешко филе
19ч > салата маруля, краставица, 1 консерва риба тон 180гр

Още го мисля това за яйцата и да не би да ми се върне алергията. Обикновено бързо я получавам, ако сменя купешки с домашни, сега няма да има смяна, та да видим. Някой да има наблюдения върху подобни случаи?

Мнението беше редактирано от Дани на 20.04.12 15:34.

20.04.12
12:50

Кажи ми,че е правописна грешка грамажа на месото на обяд ...

20.04.12
15:36

казано от Цвети на 20.04.12, 12:50:

Кажи ми,че е правописна грешка грамажа на месото на обяд ...

хах, да, две нули са се появили вместо една... А ако цялата работа е и свързана и с посещението на двете нули по-редовно... Супер! ;)

20.04.12
15:50

Гледам големи драми с тоя мед. Едно време си хапвах мед (в чая), като не си давах сметка какво количество поглъщам затова един ден си поиграх с везната. Просто за твоя информация:

1 ч.л.мед ~ 7г
1 ч.л.мед (преливаща) ~ 13г
1 с.л.мед ~ 26г
1 с.л.мед (преливаща) ~ 32г

Иначе не се шашкай от сметките във Фитдей. Не са толкова обективни.

20.04.12
15:56

казано от Дани на 19.04.12, 20:42:

Имах алергия към яйца като дете и почти не близвах. Обривах се цялата и се чешех като крастава. Дано не се върне това състояние, чееее лошо... Лекарите казаха, че съм го израснала, но знае ли се, не се ли знае :))

Ето това ти е тест сега и то по-скоро психически :) . Вярвам, че няма да се обринеш и страховете ти, които живеят в тебе още от дете спрямо яйцата ще отшумят. По принцип няма ограничение в дневния прием на яйца. Ако ядеш само яйца ще ти омръзнат, което се отнася за всяко едно нещо. Не се втелявай в песъчинките :) .

Мнението беше редактирано от maria на 20.04.12 15:57.

20.04.12
18:17

казано от maria nikiforova на 20.04.12, 15:50:

1 ч.л.мед ~ 7г
1 ч.л.мед (преливаща) ~ 13г
1 с.л.мед ~ 26г
1 с.л.мед (преливаща) ~ 32г

Иначе не се шашкай от сметките във Фитдей. Не са толкова обективни.

Ехееее, доста играчка е това с грамажите и... не е малко грамажа :)
За Фитдей гледам да си ги слагам стойностите аз като къстъм фуудс, за да са по-точни.

казано от maria nikiforova на 20.04.12, 15:56:

Ето това ти е тест сега и то по-скоро психически :) . Вярвам, че няма да се обринеш...По принцип няма ограничение в дневния прием на яйца.  .

Дано си права! А аз мислех, че има някакво ограничение, седмично, например, което е допустимо, особено за жълтъците, а аз яйцата цели си ги хапвам...
За протеиновите вейкове какво ще ми кажеш?
Благодаря, че се включи в дневника ми! ;)

Мнението беше редактирано от Дани на 20.04.12 18:17.

20.04.12
20:44

казано от Дани на 19.04.12, 18:27:

Гледам аз писания за протеинови пудри, шейкове... В Пикадили мернах изолиран соев протеин, от 100гр - 90гр са белтъчини...
Вписва ли ми се в режима за следобедна закуска, например?

За соевия протеин не знам дали е добър в чиста форма на пудра, но соята като цяло пречи на свалянето на мазнини. Това ми каза Маргаритка, защото специално я попитах какво мисли по въпроса. Каза, че си е правила експеримент, защото й е било интересно. В един момент при това истинско хранене започваш да усещаш тялото си по-добре и да го познаваш и разбираш. Например, ако не ядеш достатъчно белтъци можеш да озверееш от глад и да изядеш една баница или един сладолед........не по план

20.04.12
21:32

Ако имаш притеснения за алергични реакции, 100 грама качествена свинска мръвка са добър заместител на две яйца. :)

20.04.12
22:13

Относно храненията и това че се чувстваш тежко след хранене може да се дължи на факта, че досега не си се хранила толкова редовно с ХРАНА и сега стомаха ти е малко под напражение, тъй като преди не му се е налагало да произвежда толкова храносмилателни ензими колкото сега.Но както за всичко и за това има решение, даже две!Първото е да си вземеш храносмилателни ензими от някоя аптека , има най-различни аз съм много доволен от панкреатин 10 000 .Другия вариант е просто постепенно да увеличаваш храната за да свикне стомаха по-лесно и да може да произвежда достатъчно ензими, които да обработват храната, но това не е много сигурно, тъй като всеки организъм произвежда дадено количество , което вече си е ..... природа

21.04.12
10:23

казано от Дани на 20.04.12, 18:17:

За протеиновите кейкове какво ще ми кажеш?

Преди около 3 години си купувах протеинови вафлички Промакс, ей така, за пиниз и защото се бях вманиачила на тема всичко в храненето ми да е качествено. Истината е, че нямаш нужда от тях. Можеш да изядеш една, ако ти се яде, но няма нужда да си купуваш целенасочено. Заложи на качествената храна. Продукти, които не са красиво опаковани. Абе до няколко месеца - година ще напипаш ритъма.

казано от Дани на 19.04.12, 18:27:

В Пикадили мернах изолиран соев протеин, от 100гр - 90гр са белтъчини... Вписва ли ми се в режима за следобедна закуска, например?

Специално за теб не :) . За теб се вписват: сурови ядки, кашкавалена извара, домашни брускети, някакво домашно кексче с кисело мляко... много неща може да си приготвиш у вас и да импровизираш. Ключето пак е в истинската (по възможност домашна) храна.

Мнението беше редактирано от maria на 21.04.12 10:24.

21.04.12
11:11

И един съвет от мен. Промени си заглавието на дневника, че и без друго си дублирала думата “променям”. Съкрати го малко и вкарай капка позитивизъм в него. Все пак не си “Нищо”, че да ставаш “Нещо” макар и да разбирам какво влагаш със сентенцията :) .

22.04.12
15:26

Да си дам отчета за вчера, защото след натоварения работен ден време не ми остана. Ставане в 5:30ч, Прибиране в 20:30 вкъщи, като за цял ден ми се събират около 30мин-1час посядване, колкото да похапна набързо, а през останалото време клякане, катерене по стълба, разместване на тежки кашони и много ходене насам-натам... Та си позволих едни почти 2000 калории за деня :)

Вчера (21.04)

6ч - половин чаша овесени фини ядки с прясно мляко + 1 портокал + 1 сварено цяло айце
8:30 - кофичка кисело мляко 4%
13ч - 2 сварени яйца
16:30ч - маруля, краставица, 100гр кашкавал, суп. лъж. зехтин, филийка Вита 6 зърна
19ч - 20-30гр сурови ядки - кашу, бадеми, лешници
20:45 - половин айсберг, 100гр бяло краве сирене, 100гр кашкавал, суп. лъж. зехтин

След тежкия ден заспах на вечерния филм бързо-бързо :)

Планът за днес:

9ч - 3суп. лъж. овесени трици в топла вода, стевия + 1 портокал
11ч - 1 домат, 1 сварено цяло айце, 1 ябълка
13ч - 1 портокал
Следват:

Обяд: маруля, домат, кашкавал 100гр, сирене 60гр
Следобедна закуска: 1 сварено цяло яйце
Вечеря: Домати, 200гр пилешко филе

22.04.12
19:53

Да се похваля - вчера и днес никакво главоболие. Малко напрежение, но съм убедена, че е от изкуствената светлина от сутрин до вечер...
Днес ми направиха едва ли не забележка, че ям много сирене и кашкавал. Възмутена съм! ;)

22.04.12
20:45

казано от Дани на 22.04.12, 19:53:

Днес ми направиха едва ли не забележка, че ям много сирене и кашкавал.

Щом ти се яде яж, но гледай да са качествени. Каква марка кашкавал и сирене консумираш?

Мнението беше редактирано от maria на 22.04.12 20:46.

22.04.12
20:48

Заглавието на дневника ти от мелахнолично стана несериозно. Ама щом те кефи..

22.04.12
20:59

казано от maria nikiforova на 22.04.12, 20:45:

казано от Дани на 22.04.12, 19:53:

Днес ми направиха едва ли не забележка, че ям много сирене и кашкавал.

Щом ти се яде яж, но гледай да са качествени. Каква марка кашкавал и сирене консумираш?

Сиренето напоследък е BUlgarea, преди беше основно Маджаров - смес, а кашкавалът е Пършевица от пита...
От препоръки за хляба имам ли нужда?

Пък заглавието - знам аз че жените угодия нямаме ;) хехе
В интерес на истината заглавието не и е толкова важно, повече се радвам от факта, че започвам да се храня по-здравословно и да не бягам от физическите упражнения като дявол от тамян. Но пък ако едно добро заглавие би допрнесло за повече четаемост, добри препоръки и мотивиране - дори приемам предложения от повече хора :)

Едит: Като препрочетох какво съм написала ми се стори, че звучи язвително, та... Сериозно говоря!

Мнението беше редактирано от Дани на 22.04.12 21:01.

22.04.12
21:05

И аз съм доволна от кашкавал “Пършевица”. Какво има в него не знам, ама е вкусен. И сиренето, което си купувам е “Пършевица”. За марките сирене, които ядеш нямам мнение, т.к. не съм ги опитвала. Все още съм в шок от новината за млякото Бор Чвор. Днес като ходих да пазарувам видях, че наистина на опаковката на цеденото мляко пише хидрогенерирано масло.

Иначе хляба ти е ок, ти си хапваш по филийка. Все пак е важно и да ти е вкусно :) .

Мнението беше редактирано от maria на 22.04.12 21:09.

22.04.12
21:48

казано от maria nikiforova на 22.04.12, 21:05:

И аз съм доволна от кашкавал “Пършевица”. Какво има в него не знам, ама е вкусен. И сиренето, което си купувам е “Пършевица”. За марките сирене, които ядеш нямам мнение, т.к. не съм ги опитвала. Все още съм в шок от новината за млякото Бор Чвор. Днес като ходих да пазарувам видях, че наистина на опаковката на цеденото мляко пише хидрогенерирано масло.

Иначе хляба ти е ок, ти си хапваш по филийка. Все пак е важно и да ти е вкусно :) .

Сиренето на “Пършевица” не съм го опитвала, но ме подсещаш, че може би е време вече. А кашкавалът е наистина много вкусен, за последните няколко дни вкъщи са се изяли 2 кг, а сме само аз и приятелят ми. За киселото мляко пък направо не искам да говоря, то истинско не остана. Аз си харесвам “Боженци”, на етикета му пише, че има краве мляко, сухо мляко, закваска. Това сухо мляко не го знам какво е, трябва ли да го има там и как ми се отразява, ноооо... Вкусно ми е и си го купувам.
Добре, за хляба - ртози си остава. Преди час четох в един дневник за тема във форума, където имало обяснено за експерименти с него, но ме домързя да я търся. Щом няма да ме убие една филийка - няма да давам по 5лв за един хляб ;)

Имам питанка - колко време мога да издържа на НВД? Аз от няма седмица се опитвам да спазвам режима, но скоро ще ми писне да ям месо, риба и сирене. Единствено към закуската съм привикнала - и преди си ядях почти вяка сутрин овесени трици с вода и мед, слагах си ленено семе, стафиди, изобщо.. Бъркочи от всякакъв вид, както казва приятелят ми :)

А все още ми се струва, че ям наистина често и по много и че вместо да сваля мазнинките, ще кача още...

Мнението беше редактирано от Дани на 22.04.12 21:55.

23.04.12
08:47

казано от Дани на 22.04.12, 21:48:

Имам питанка - колко време мога да издържа на НВД? Аз от няма седмица се опитвам да спазвам режима, но скоро ще ми писне да ям месо, риба и сирене.

На така зададения въпрос отговора е николко. Щом си започнала НВД се предполага, че си се запознала с принципите му и си преценила, че ще можеш да го спазваш хикс време. Това говори, че си помислила. Друг е въпроса, че едва ли имаш нужда от НВД и от килограми за сваляне. Много по-лесно е да си ядеш по 3-4-5 пъти на ден и да си подбираш храната по усет.

По усет = знаеш кое е качествено и кое не. Какво ти се яде в дадения момент, дали ще е кашкавал, яйца, месо или пица. Да изядеш “нормално” количество, да оставиш стомаха ти да храносмила и да си мислиш кой филм да гледате с приятеля ти, с какво да го изненадаш, да звъннеш на някой, който не си чувала отдавна... а вместо това ти се втеляваш за:

казано от Дани на 22.04.12, 21:48:

все още ми се струва, че ям наистина често и по много и че вместо да сваля мазнинките, ще кача още...

Ама явно човек не може от първи клас да скочи в 11-ти. Трябва да мине 2,3,4-10 :) .

23.04.12
10:54

maria, имах предвид по-скоро колко време е здравословно да издържа на диетата,  а не колко възможност имам да го направя. A нуждата ми от сваляне на килограми е трудно да се прецени без да дам точни мерки. За себе си съм определила 2-3 килограма, които ако са мускулна маса с удоволствие няма да искам да махна. Затова и се опитвам да се движа, тренировка вкъщи напоследък, защото 13 часа от денонощието съм извън вкъщи последните две седмици, с ден изключение, да кажем.
Усетът се възпитава с познаване на тялото и известен период на вслушване какво то казва при приемане на една или друга храна, както и наличието най-вероятно на някакъв период на здравословно хранене. Тези неща са ми липсвали и да, не мога да прескачам нива в каквото и да е било, факт. Исках да чуя дали съм в правилната посока, не съм ли, колко е нормално така да се чувствам.
Не знам защо ми прозвуча язвително, сигурно съм станала с дупето нагоре...

Мнението беше редактирано от Дани на 23.04.12 10:57.

23.04.12
11:30

Ми на мен ми харесва храната ти последните дни. Може би защото аз се храня горе-долу по същия начин..

И споко, аз съм седми клас, но съм повтаряла няколко пъти пети и шести :) ;) .

26.04.12
11:23

Хвана ме липсата тук няколко дни, ноооо.. Завръщам се с пълна сила! :)
Ето го отчетът за последните няколко дни с известни прегрешения

23.04 /понеделник/:

Закуска: овесени трици с вода, стевия и чаена лъжица какао
Втора закуска: Ябълка
Обяд: Филийка “Вита” - 6 зърна, 350гр домати, сос от 100гр кашкавалена извара “Маджаров” + 70гр майонеза “Краси” - лека
Следобедна закуска: 30гр сурови ядки (кашу, лешници, бадеми)
Вечеря: същата като обяда

24.04 /вторник/:

Закуска: кофичка кисело мляко “Боженци” висок % с накиснато от предната вечер в него мюсли (домашна смеска ръжени, овесени, пшеничени ядки), стевия
Втора закуска: ябълка, кафе с малко мляко за цвят, чаена чаша мляко с 1ч.л. какао и 1ч.л. захар
Обяд: маруля, сладка царевица от консерва 70гр, консерва риба тон
Следобедна закуска: чаена чаша прясно мляко, 1 суп.л. какао, 1 суп.л. захар
Вечеря: същата като обяда

25.04 /сряда/:

Закуска: 300гр. кисело мляко “Боженци” висок %, 50гр домашно мюсли, стевия, ябълка
Втора закуска: чаена чаша прясно мляко, ч.л. какао, стевия
Обяд: 1 филийка “Вита” - 6 зърна, 350гр домати,  сос от 50гр майонеза+100гр обезмаслена извара+2 суп.л. кисело мляко, магданоз
Следобедна закуска: 30гр. сурови ядки (кашу, бадеми, лешници)
Втора следобедна закуска: 2 цели сварени яйца
Вечеря: 200гр. домати, 100гр. пилешко пушено филе, магданоз, 1 суп.л. зехтин
23ч - 4 пържени картофчета и хапка пилешко пъжено бутче (срам!)

Менюто за днес 26.04. /четвъртък/:

Закуска: 40гр. овесени трици с вода, стевия, 1 бяълка час по-късно
Втора закуска: 400гр кисело мляко “Боженци” - висок %
Обяд: филийка “Вита” - 6 зърна, 250гр. домати, маруля, 120гр. кашкавал, 1 цяло сварено яйце
Следобедна закуска: 1 цяло сварено яйце
Вечеря: 300гр. домати, маруля, 200гр. пуешко пушено месо, 1 цяло сварено яйце

Няколко дни не съм пила чай и не съм похапвала мед, посвикнах да пия по 2л чиста минерална вода на ден, като за целта си пълня постоянно една бутилка 0.5л и я държа все около мен...

Мнението беше редактирано от Дани на 28.04.12 08:11.

26.04.12
11:30

Дани, много ми харесва името на дневника ти. Наистина. Храната ти е мааааалко малко (абе и аз ям по толкова). Изпитваш ли глад през деня?

Мнението беше редактирано от maria на 26.04.12 11:32.

26.04.12
12:47

казано от maria nikiforova на 26.04.12, 11:30:

Дани, много ми харесва името на дневника ти. Наистина. Храната ти е мааааалко малко (абе и аз ям по толкова). Изпитваш ли глад през деня?

Вчера имах някакъв гладен пристъп следобеда и затова и яйца, и ядки хапнах, с разлика 15 мин между тях, а вечерта нещо ме беше нападнала лакомията, та затова няколко картофчета. Интересното е, че като хапна и ми става тежко за около 30 мин да кажем и след това с нетърпение чакам следващото хранене, което не мога да определя глад ли е или ми се ръфа просто нещо. Забелязала съм, че това се случва последните дни, през които си ги чуквам 2,5л вода дневно.
Иначе толкова много храна не съм изяждала може би никога през живота си - имам предвид дневно количество, на толкова често и относително здравословно. Изключвам целенасочените дни на тъпчене с вафли, бисквити и всякакви боклуци :)
Благодаря за името, радвам се! Чувствам, че съм се отпуснала в мотивацията, та затова така го реших. А и установих, че ако не пиша тук какви съм ги планирала за деня - доста по-трудно устоявам на изкушения...

26.04.12
13:15

Факт е, воденето на дневник помага.

26.04.12
17:19

казано от maria nikiforova на 26.04.12, 13:15:

Факт е, воденето на дневник помага.

чакаме твоя :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1