Изоставане на ръцете

16.04.12
14:17

Моля за съвет. Малко информация за мен 23г.185 см.86кг.  Ходя на фитнес 5 дена в седмицата 2 дена ходя 1 почивам , тренировъчния ми стаж е 4 месеца.Така проблема ми е следния ръцете ми са несъразмерни с тялото изглеждат малки .В момента ръката ми е 34,5см когато я стегна , а иначе в нормално състояние е 31см .Спазвам хранителен режим.

Тренировката ми за ръце е следната(от месец я практикувам) :
Бицепсово згъване с щанга 1х10загрявашта и 3 х 8
Скотово згъване с крив лост от седеш  1х10загрявашта и 3 х 8
Концентрично згъване 3 х 12

Френска преса 1х10загрявашта и 3 х 8
Скрипец 1х10загрявашта и 3 х 8
И има един уред за трицепс 1х10загрявашта и 3 х 8

Предмишница
Згъване с щанга от стоеж 1х10загрявашта и 2 х 8
сгъване и разгъване  на китката с дъмбел 3 х 15

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 17.04.12 14:26.

16.04.12
15:05

А как се храниш?

16.04.12
15:15

туй е невъзможно .. На 185 см.86кг да ти е толкова ръката . Да не би метъра дето се мериш да ти е грешен нещо ?
Я дай снимка ако имаш .. много ми е странно как на това тегло ще имаш 34 ръка ..
Иначе за програмата .. намали сериите на 6-8 и увеличи работната тежест.

Мнението беше редактирано от RinGo на 16.04.12 15:18.

16.04.12
15:23

Ами гледам да наблягам на белтъчини и въглехидрати в сяко хранене до към 20;00 , след това на кисело мляко и извара .Почти на всяко хранене ям салата .Ям по 6 / 7 пъти на ден , даже вечер се събуждам с болки в стомаха и тогава пак ям .

16.04.12
15:38

казано от RinGo на 16.04.12, 15:15:

туй е невъзможно .. На 185 см.86кг да ти е толкова ръката . Да не би метъра дето се мериш да ти е грешен нещо ?
Я дай снимка ако имаш .. много ми е странно как на това тегло ще имаш 34 ръка ..
Иначе за програмата .. намали сериите на 6-8 и увеличи работната тежест.

Ринго и на мен ми е странно за това пиша тук .Снимка нямам . Мерките са ми гръб 112см / Талия 94см / Бедра 64см / Прасец 41см / Предмишница 31см  . Сега се измерих

16.04.12
16:07

Първо се замисли защо тренираш ръцете толкова и как изобщо успяваш да се възстановяваш с толкова много тренировки. Има 2 варианта : не се храниш достатъчно или не тренираш качествено.
Най-лесния вариант е да пробваш за месец да спреш да тренираш ръце и да разредиш тренировките.

16.04.12
16:25

казано от Ivan Boichev на 16.04.12, 16:07:

Първо се замисли защо тренираш ръцете толкова и как изобщо успяваш да се възстановяваш с толкова много тренировки. Има 2 варианта : не се храниш достатъчно или не тренираш качествено.
Най-лесния вариант е да пробваш за месец да спреш да тренираш ръце и да разредиш тренировките.

Ами немисля че трениръм ръцете повече , а и никъде несъм писъл колко ги тренирам . Ръцете ги тренирам 1 път на седмица в отделен ден .А не виждам логика да спра да трениръм ръцете ? По скоро ми трябва съвет как да стимулиръм мускулите на ръцете да растът ?

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.12 14:27.

казано от Bum на 16.04.12, 16:25:

Ами немисля че трениръм ръцете повече , а и никъде несъм писъл колко ги тренирам . Ръцете ги тренирам 1 път на седмица в отделен ден .А не виждам логика да спра да трениръм ръцете ? По скоро ми трябва съвет как да стимулиръм мускулите на ръцете да растът ?

Олеле. Как не виждаш смисъл да не тренираш ръце. Вие не се ли научихте че ръцете не растат тоилкова от тренировки за ръце. Всеки опитен бодибилдър ще ти го каже.

Ето какво виждам аз дори без снимка :
86 кг и 34 см ръка - малко мускули
86 кг и 94 см талия - излишни мазнини
При тази ситуация,каквато и програма да правиш за ръце - все тая
Имаш два варианта,за да се измъкнеш от ситуацията или да се образоваш по темата или да си намериш човек,който да те поеме.
Първия вариант е безплатен, и много добра инвестиция във времето,повярвай.

16.04.12
16:44

Казах, че тренираш прекалено много за твоя стаж и имам предположения за претрениране. Логично е да ти порастнат ръцете при  условие храна-почивка и тренировки са в баланс. Е значи не се храниш добре или не тренираш качествено или не почиваш достатъчно, а може и комбинация.
п.п. и повярвай ми - ръцете ще ти порастнат видимо за месец ако спреш да ги тормозиш.

16.04.12
16:47

казано от Мартин Марков на 16.04.12, 16:32:

Олеле. Как не виждаш смисъл да не тренираш ръце. Вие не се ли научихте че ръцете не растат тоилкова от тренировки за ръце. Всеки опитен бодибилдър ще ти го каже.

Ами  Мъртва тяга и Клекове неправя все още кръста ми не е готов ..

и ръка 31 и предмишница 31 !?

16.04.12
16:52

казано от tsvetelin domushki на 16.04.12, 16:48:

говорим за ръка 31 мерена в такова положение както е на твойта снимка . Иначе като я стегна е 34.5

май тренираш повече от колкото ти е необходимо. с 4 мес стаж, си се хвърлил на 5 трен седмично. напиши цялата си програма, не само тази за ръце. малко по-ясна да стане картинката

казано от Bum на 16.04.12, 15:23:

Ами гледам да наблягам на белтъчини и въглехидрати в сяко хранене до към 20;00 , след това на кисело мляко и извара .Почти на всяко хранене ям салата .Ям по 6 / 7 пъти на ден , даже вечер се събуждам с болки в стомаха и тогава пак ям .

Кво?? Явно нищо не знаеш за хранене..Спри да се мъчиш и започни да се храниш както трябва.. Намали въглехидратите и увеличи мазнините ( НЯМА да надебелееш (повече) от мазнините!!!). Не е задължително да се храниш по 6/7 пъти, независимо кой какво ти казва... За в бъдеще чети само в бб-тийм. Напълно достатъчен ти е засега. Ако знаеш и английски може да ти дадем още някои добри сайтове.
Успех :)

16.04.12
18:33

1 ден Гърди :
Лег 3х8
Полу лег 3х8
Полу лег с дъмбел 3х8
Пекдек 3х8 или Макари 3х8
ПРедно рамо :
Повдигане на дъмбел пред гърду 3х8

2 ден Крака :
Лег преса 4 х 8
Клекове на машина 3 х8
Машина за вътрешна час на бедрата 3 х8
Машина за предна част на бедрата 3 х 8
Машина за задна част на бедрата 3 х8
Повдигане на тежести на машина за прасец 3 х 8
30 мин. Велоаргометър

3 ден Почивка

4 ден Гръб
Гребане с щанга 3х8
Придърпване на хоризонтален скрипец (Лодка) 3х8
Придърпване на скрипец пред гърди 3х8
Уред за средна част на гърба 3 х 8
Гребане с дъмбел 3 х 8

п.п.Рамо неправя от месец поради травма

Мнението беше редактирано от Bum на 17.04.12 00:57.

16.04.12
20:49

Ти по този начин на трениране най-много да си намалиш размерите още повече.5 упражнения за крака...Намери си някоя сплит програма за начинаещ.В сайта има доста програми.Твоята програма според мен е за напреднал културист :)

гърдите и гърба може да ги понамалиш малко - 3 до 4 упр. с 2 до 3 серии, качествено изпълнени, правилни движения, мин., мин. и нещо почивка. а ръцете ако ги правиш след гърба, в 5-ия ден, им понамали и на тях упр. и сериите. примерно по 3 упр. за биц и триц в по 2 серии. първата нещо като загряваща, втората работна, до отказ. биц до 8 повт., триц до 10-12 повт. и след ръце си дай два почивни дни и после отначало както ти е програмата. пробвай

казано от Bum на 16.04.12, 18:33:

1 ден Гърди :
Лег 3х8
Полу лег 3х8
Полу лег с дъмбел 3х8
Пекдек 3х8
Макари 3х8
ПРедно рамо :
Повдигане на дъмбел пред гърду 3х8

2 ден Крака :
Лег преса 4 х 8
Клекове на машина 3 х8
Машина за вътрешна час на бедрата 3 х8
Машина за предна част на бедрата 3 х 8
Машина за задна част на бедрата 3 х8
Повдигане на тежести на машина за прасец 3 х 8
30 мин. Велоаргометър

3 ден Почивка

4 ден Гръб
Гребане с щанга 3х8
Придърпване на хоризонтален скрипец (Лодка) 3х8
Придърпване на скрипец пред гърди 3х8
Уред за средна част на гърба 3 х 8
Гребане с дъмбел 3 х 8

п.п.Рамо неправя от месец поради травма

Ако целта ти е да не постигаш резултат и намаляване на размерите тази програма е супер.Боже, 5 упражнения за гърди и тенираш 5 пъти в седмицата.Първо че претренираш, второ не почиваш, трето, обзалагам се, че ядеш неправилно и какво очакваш, 40 санта ръка ?

казано от Bum на 16.04.12, 16:47:

казано от Мартин Марков на 16.04.12, 16:32:

Ами  Мъртва тяга и Клекове неправя все още кръста ми не е готов ..

Е ти чакай да ти напредне останалата част от тялото и не обръщай внимание на кръста това е 100% контузия.!!!!!!

17.04.12
01:16

Темата доста се разводни . Първо храната ми е на ниво . Второ от седмица тренирам по следния сплит 1 ден гърди / 2 ден гръб трапец и кръст / 3 ден почивка / 4 ден Ръце / 5 ден Крака .Имам достатъчно време за почивка , не претренирвам мускулите ми имат достатъчно време за почивка и въстановяване . Трето във всички мускулни групи имам видими резолтати както и нарастване на сантиметрите от 4 до 8 см. . Единствено ръцете са ми проблен и се развиват по бавно от др. мускулни групи .

Мнението беше редактирано от Bum на 17.04.12 01:24.

17.04.12
02:37

И на мен ми се струва противоестествено да имаш 34см обиколка на 86кг и си мисля, че би било добре да приложиш снимков материал, за да разберем как точно се развива тялото ти.
Също така можеш да ни информираш към каква методика си се придържал и как се е развило тялото ти за тези 4 месеца стаж, защото лично аз стигам до извода, че явно имаш генетична бариера, която изисква да се адаптираш към тежките тренировки с по-бавни темпове и да послушаш горните коментари да облекчиш леко програмата си.

20.04.12
15:43

Имаш още много малко стаж в залата иска се време да растат ръцете.
Пробвай да сложиш трицепса при гърдите и бицепса при гърба  прави им от 4-6 серии деня за ръцете нека бъде почивен ,рамото го премести при краката.
На мен разпределението ми харесва и като серии са горе долу добре не мисля че имаш твърде много серии  нормално е 12 серии за гърди,15 за гръб не ми се струват толкова много ,това кардио след краката не е много удачно по добре го прави преди тях 10 минути.

24.04.12
18:01

Здравейте, ако може и аз да се “мушна” в темата. Аз съм на 17г. 1.78см. и съм 84-5 кг. тренирам от 4-5 месеца по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1287_masiray-sotsialno плюс-минус някое упражнение, за което ми трябва някаква машина с такова, което ми трябват само дъмбели, лост или лежанка и е съответно за същата мускулна група.Та въпроса ми е и аз имам горе долу същия проблем като пича над мем не знам защо, но от тази програма ми се развива гърба и краката, а гърдите и ръцете изостават като че ли? Пъката ми е 37-8см като стегна и някак си бицепса ми е “изместен” към рамото.Четох за това май се наричаше къс бицепс или нещо подобно.Та вече истинския ми въпрос е дали аз бъркам с нещо или правя нещо не както трябва?

26.04.12
01:34

казано от stanislav sapundjiev на 24.04.12, 18:01:

Здравейте, ако може и аз да се “мушна” в темата. Аз съм на 17г. 1.78см. и съм 84-5 кг. тренирам от 4-5 месеца по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1287_masiray-sotsialno плюс-минус някое упражнение, за което ми трябва някаква машина с такова, което ми трябват само дъмбели, лост или лежанка и е съответно за същата мускулна група.Та въпроса ми е и аз имам горе долу същия проблем като пича над мем не знам защо, но от тази програма ми се развива гърба и краката, а гърдите и ръцете изостават като че ли? Пъката ми е 37-8см като стегна и някак си бицепса ми е “изместен” към рамото.Четох за това май се наричаше къс бицепс или нещо подобно.Та вече истинския ми въпрос е дали аз бъркам с нещо или правя нещо не както трябва?

Аз лично не виждам повод за притеснение. Мисля, че избраният сплит е напълно подходящ предвид твоя опит, а съответно изоставането на ръцете не е толкова фрапиращо и осезаемо и съответно ще бъде отстранено в хода на тренировъчния процес, просто се изисква да си постоянен и търпелив. Позицията на бицепса е строго индивидуална при всеки човек и е почти изцяло зависима от генетичните заложби на всеки трениращ. Има ли разлика в обиколката и външността на ръцете ти през последните 4-5 активни месеца?

26.04.12
18:50

ами да имаше промяна от 34см дръпнах до 38 без да е напомпан и до 40 като е след тренировка :)

27.04.12
15:13

За всички, дето си мислят че проблема с ръцете им е в тренировката за ръце.

http://www.t-nation.com/strength-training-topics/1779
http://www.t-nation.com/strength-training-topics/1785

28.04.12
09:32

казано от tsvetelin domushki на 16.04.12, 16:48:

Е какво се учудваш? Един приятел щангист беше с предмишница 40 и бицепс 38 .
Иначе на мен ръцете ми тръгнаха от както ги почнах с гигантстките серии за 1 мускулна и редувам със суперсерии бицепс/трицепс

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1