казано от diva 97 на 26.04.12, 17:19:
казано от maria nikiforova на 26.04.12, 13:15:
Факт е, воденето на дневник помага.
чакаме твоя :)
В средата на май ще си направя, за да се следя и аз :) , че някакви нови неща се случват с мен сега :) . А и съм се запалила кулинарно и момичетата тук с техните снимки на вкусотийки само разпалват въображението в мен. Но засега някоя и друга седмица ще се подвизавам в чуждите ;) :) .
Мнението беше редактирано от maria на 27.04.12 12:17.
Днес 28.04. /събота/
Закуска: 3 суп.л. овесени трици във вода с по една суп. л. белен сусам, стафиди и ленено семе, половин банан на кубчета, една ябълка
Втора закуска: 400гр. кисело мляко “Боженци” висок % масленост
Обяд: маруля, краставица, риба тон в собсвен сос - 1 консерва, филия хляб “Mastermacher” - 70гр
Следобедна закуска: 2 сварени цели яйца
Вечеря: пуешко филе 200гр, домати, краставица, едно цяло сварено яйце
В момента си приготвям суфле от тиквички, което няма да мога да си взема за работа днес, нооо... Утре ще му видя сметката :)
Ето и рецептата:
Продукти:
2кг тиквички
400гр сирене
6 яйца
кофичка кисело мляко
3 суп.л. зехтин
връзка копър
чаена лъж. сода
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвам тиквичките на кубчета и ги оставям посолени да се отцедят в гевгир. През това време разбивам четирите яйца с натрошеното сирене и половината кофичка кисело мляко, сол и черен пипер на вкус, наситенената връзка копър. Прибавям към сместа тиквичките, разбърквам хубаво и изсипвам в намазнена тавичка, изравнявам хубаво и пека докато се зачерви. След това вадя от фурната и покривам със заливката - разбитите 2 яйца и половината кофичка мляко, в което е загасена содата. Запичам докато се зачерви.
По мои изчисления ето и стойностите за цялото количество:
грамаж: около 2,5кг
калории: 2454
мазнини: 159,8гр = 1439 калории = 55%
въглехидрати: 109,5гр = 437 калории = 17%
протеини: 179,2гр = 729 калории = 28%
Утре се готвя да си взема за работа, но умувам кое хранене да бъде и с какво да комбинирам, та... Съвети приемам всякакви! :)
Усмихнат и слънчев ден на всички!
ЕДИТ: разделх една консерва сладка царевица общо 240гр отцедена - по половинка за обяд и вечеря :)
Мнението беше редактирано от Дани на 28.04.12 20:49.
Ух, търпение нямам за суфлето днес!:)
Меню 29 април:
Закуска: 3 суп.л. овесени трици, една каф.л. мед, по една суп.л. стафиди и белен сусам + една ябълка
Втора закуска: кисемо мляко “Боженци” - висок % масленост
Обяд: 300гр суфле от тиквички, 200гр пуешко месо, 200гр домати, филия “Мастермахер”
Следобедна закуска: 1 цяло сварено яйце
Вечеря: 300гр суфле от тиквички, 2 сварени цели яйца, 200гр домати
Нещо в подредбата не ми харесва днешното меню, не знам защо... Може би ще сложа пуешкото на следобедна закуска, а яйцето за обяд...
ЕДИТ: вместо 200гр пуешко за следобедна закуска хапнах 100гр. телешко и 100гр. пуешко филе, а към втората закуска 20гр сурови ядки микс...
Мнението беше редактирано от Дани на 30.04.12 08:59.