Нищо против Кросфита не е казано тук, пък и ако ще пазим форума от лоши думи за кросфита, нали има тема За и Против нека хората размишляват, тоест, не мисля че вредим на кросфита с думите си във форума, просто не му и помагаме...В същия смисъл можем да кажем, че неадекватни клипове във форума с “Кросфит” му вредят, или пък не? Ще станат нещата с кросфита, те така или иначе стават извън интернет, работи се навсякъде по въпроса и можем спокойно да сме ОПТИМИСТИ за кросфит в България! :)
Това, че критикуваме Блага идва най-вече от поведението и във форума и разбира се, че искаме да помогнем да тръгне по отъпкана пътека...в крайна сметка всеки трябва да го изпита на свой гръб...връзката между това и кросфита е нулева..
И какво по-точно ми е поведението във форума, Валери, че не разбрах.
НЯМА и един от вас, който да не съм подкрепила, похвалила, мотивирала ако щеш, като се започне със Сашко.
Ама така е, затъпявам прогресивно, от клековете ще да е.
Все едно да обвиниш други потребители, че си пускат клипове на кекавите обръщания ( дето коментарът на Вещия по въпроса, като гледа, беше - “Трябва със закон да му/и забранят да обръща”) и полуклекове, ама не - С МЕНЕ сте се хванали и защо???
Пускам си клиповете, колкото и да са зле, не за да се ‘хваля’, всяко нещо, колкото и да е малко е прогрес за мен.
Има и неща с които се гордея - ДА, че правя 2 тройки на 100кг и 2 5-ци на 95, дето преди 2 месеца, ако някой ми беше казал, че ще успея, щях да се смея с глас.
Айде да ходим да тренираме, а?
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.04.12 13:27.
Относно поведението, няма нищо лошо, сигурно просто си суперентусиазирана и искаш всичко и сега, но не става така, като цяло освен амбицията има и малко самочувствие, което има нужда от нивелиране....И! Ако искаш да се готвиш за игрите или за бооткемпа на Юли, няма значение, направи подготовката си с акъл..казвам ти го защото всички в началото се събирахме и си скъсвахме задниците от бягане и клекове с собствено тегло...постепенно идеята и медотиката се разви...и ще се развива...ако ти харесва - Добре....но се съмнявам, че ти харесва да клякаш 6 пъти на макс на седмица, както и на мен не ми харесва...превръщаш се в робот, трудно се средоточаваш etc. etc…Иначе забелязах твоята подкрепа и съм благодарен, никой не мисли лошото, пускай клипове...питай...”Добре ли ми е клека?” На последния клип, изпускаш нещата от контрол, на 3-ката на 100….а в трибоя, може някой да мисли различно, но според мен контрола играе голяма роля...трябва да си в лифта във всеки миг. Ако не искаш да слушаш нас...разбирам те..тука няма шампиони на 7-мо място, има само теоритици ;) И един шампион де...! Скоро даже повечко :) Надяваме се не само в трибоя...но има време...
За много неща си прав, за други - не.
Относно клека ми - добре се получи, повярвай ми, иначе нямаше да се радвам толкова накрая ;)
Контролът е важен и труден.
Съжалявам, ако клиповете и тренировките ми се ‘четат’ като високо самочувствие, не е така, повярвай ми и за това.
Както ти казах и преди - за мен е някакъв напредък, споделям го, кефи ме, за първи път нещо да ми харесва повече от поркането.
Окрилена съм от нея, но нямаш си и на представа как само едно изкривяване на устната и по време на трен, ми коства цяла нощ безсъние. Не ми спестява нищо и това, което в момента ме мотовира, е да покажа, че мога повече.
Щастлива съм, когато тя е щастлива :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 25.04.12 15:48.
25.04.12
15:58
казано от valerious на 25.04.12, 15:32:
Ако не искаш да слушаш нас...разбирам те..тука няма шампиони на 7-мо място, има само теоритици ;)
Четох глупости, четох и накрая не издържах :)
Човек сам си определя на кой да се довери. Тя си е избрала. Вижда я всеки ден, вижда си прогреса, много ясно, че ще слуша нея, а не теб.
Със сигурност Тодорка е в пъти по-наясно с Вдигането на тежести(или по модерно казано Олимпийски лифтове) от тебе - тя е състезател, ти си любител. Да, може да тренираш с много добре щангисти, но това не те прави експерт...или ако те прави, то си експерт от ранга на...имената умишлено ги изпускам, мисля, че повечето ще се сетят за кои хора иде реч - дет много знаят, ама нещо ги няма в личните им постижения.
Може да виждаш нещо, за което ти да имаш едно мнение, но след като тя слуша Тодорка и самата Тодорка не и е казала нищо такова и резулатите са нагоре - значи не е дошъл момента за корекция. В случая се опитваш да даваш акъл не на Блага, а на Тодорка, макар и индиректно...а това смятам, че се сещаш, че не е много удачно ;)
“Много баби - хилаво дете” е казал народа ;)
казано от Puppy на 25.04.12, 15:45:
Щастлива съм, когато тя е щастлива :)
Е тва е любов :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.04.12 16:10.
казано от James Hinks на 25.04.12, 15:58:
.....дет много знаят, ама нещо ги няма в личните им постижения.
:D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.04.12 16:05.
Не е дошъл момента за корекция, но момента да вдигне 100 кила не може да се отложи.....
Ай ай ай.. както се е развила темата, ще трябва да направим нова тема: “За и против Блага” :D ...
Циклично хранене, тренировки на гладно ала бала портокала.. до сега не съм чул някой на високо ниво спортист да се храни циклично и да тренира на тотален глад. Значи ако се сравняваме с животните, да започнем да живеем като горилите, барем и ние да станем задружни като тях :)
казано от Puppy на 25.04.12, 13:27:
Айде да ходим да тренираме, а?
Амин!
Тренировка
Клек - 7х5@102кг
Добро утро - 2х8@50кг
Римска тяга - 2х8@50кг
Крънчове - 5х20 (през 30 сек.), 5х10 (през 15сек.)
Доброто утро и римската тяга бяха в смесени серии. Баси, ядох около половин час преди тренировка, малко кросче под пролетния “лек” дъждец и оп в залата. Заспах на лоста... тежко ми беше и не ми се тренираше. Та след това стана и ясно че ще ми бъде тегаво. Ама и на пълен глад не ми е добре, та значи ще е нещо средно :D
Тренировка
Лег - 2х5@50, 3@60, 3@80, 3@92, 3@94, 3@96, 1@102, 0@110кг
Лег ТХ - 5@60, 5@70, 8@60 (клип)
Преден клек - 5@20, 2х5@50, 5@60кг
Добре мина. Закусвах с овес, питка с извара, мляко, извара и малко протеин, обяда беше фъстъци и кисело мляко 5 часа преди тренировка, после едно кафе и бум в залата - това е моят начин явно.
Сега ще помоля тука Славко или Валката (или и двамата или който въобще разбира от клек на гърди) да каже как е техниката, защото това движение ми е напълно непозната. Щангата яко ме души, ама като съм скован така ще е.
Щангата те души, защото лактите са ти ниско и лоста ти затиска гърлото. Високо лактите, разперени встрани -> дишаш си нормално.
Както си застанал с щангата изправен, такава трябва да ти е позицията на тялото през лифта, демек пускай коленете напред...но сигурно ще трябва да поразтягаш, не става изведнъж.
Валка, не се навеждам чак толкова, а като гледам кросфит клипове и се сравнявам, мисля че не съм чак толкова зле, иначе ще се пробвам. А за лактите.. скована работа. То и трицепса се напомпа малко от лега, та следващият път ще пробвам само с два пръста под лоста (тва пак от клипове съм го виждал)
26.04.12
22:37
Кристиян Тибодо препоръчва фитили ако нямаш мобилност за предния клек.
http://www.youtube.com/watch?v=CVTkbggmxR0
1вата една минута :)
Целият клип е много полезен мисля! :)
С два пръста на мен ми се отпуска upper-back-a затова стискам щангата, иначе пробвай фитили с пръсти както си искаш...Какви са тия кросфит клипове? Давам ти съвет - сложиш ли повече килца ще те прегъне на 2 тая щанга...някъде от 85-90 кила.
казано от Kini на 26.04.12, 22:20:
Валка, не се навеждам чак толкова, а като гледам кросфит клипове и се сравнявам, мисля че не съм чак толкова зле, иначе ще се пробвам. А за лактите.. скована работа. То и трицепса се напомпа малко от лега, та следващият път ще пробвам само с два пръста под лоста (тва пак от клипове съм го виждал)
Цитат: Изобщо не си зле! Дори на 3-рото повторение или случайно е станало, или наистина си се опитал да вкараш пружинация и това, както мисля и сам си забелязал ти прави опита много добър. Точно на това повтрение държиш много здраво гърба, личи си, че си стабилен.
П.С. Свий малко ходилата, коленете пак встрани ;)
Мнението беше редактирано от Блажка на 27.04.12 00:24.
Тренировка
Клек - 7х4@106кг, 4@110кг
А. Военна преса - 5@50, 5@56кг
Б. Набиране подхват - 5@+25, 5@+30, 3@+40кг
Пуш преса - 3@50, 3@60кг
Баси първоначално щях да заспя от скука, после обаче пулса ми така се качи.. целият бях червен. Много горещо ей.. На клека неуверено сложих 110кг, ама не усетих 4-те кг. разлика, обаче като цяло не е като да не си тежеше клякането днеска. Също неуверено и на пуш пресата от страх да не изгубя баланса, ама пак никакъв проблем.
казано от Херцог Трън на 26.04.12, 22:37:
Кристиян Тибодо препоръчва фитили ако нямаш мобилност за предния клек.
http://www.youtube.com/watch?v=CVTkbggmxR0
1вата една минута :)
Целият клип е много полезен мисля! :)
Иделята с фитилите е много яка, ама щангата ще ме души до един момент - докато не стана по-мобилен :D
Тренировка
Клек - 10х3@112кг
Тежко на последните 3 серии. Не ми остана сила да правя нищо друго, иначе бях планирал и прасец.. Другата седмица ще е най-тежка и за това няма да правя много изолиращи.
Тренировка
Клек - 6х6@104кг
Пуш преса - 2х3@50, 2х3@60кг
Обръщане - 3@50, 3@60, 1@70кг
Набиране - 7х5
Крънчове - 6х20
Абе уж само да клякам трябваше, ама нещо се чувствах много як, защото пак почнах да пия креатина (от сутринта) или просто от якото прекарване снощи. Попринцип трябваше клека да е на 100кг, ама 90 не ми тежаха. Да ама 104 ми тежаха, ама си ги напрайх сякаш без откази. Нещо ме е страх да слагам повече кила на пуш пресата и едвали ще сложа скоро повече. Последната серия на обръщането пък се получи като с преден клек, защото нещо ми натежаха горе. Иначе като не съм го правил от година пак е добре, а техниката кой знае колко ми е зле :D .. Набиранията някъде между сериите на пуш пресата и крънчовете, защото не ми се почиваше.
Тренировка
Лег - 2х2@90, 3х2@100кг
Лег ТХ - 5@60, 2х5@70кг
Лег - 3@80кг
Разтваряне за странично с дъмбели - 2х8@8, 10кг
Поуер ком бак :D .. Тая тройка на 80 незнам защо я направих, ама с нея разбрах трицепсите колко са важни. И нещо съм се разнежил покрай тия момичета. Лягам в 4 сутринта и ставам в 12 последните 3-4 дена, ама ся даскалото почва и режима се оправя.
Тренировка
Клек - 7х5@110кг
Лег - 2@50, 60, 70, 80, 90, 100, 90кг
Магарешко яздене - 4х20
Бицепс с дъмбели - 3х5@15кг
Планк
По план клека трябваше да е на 106кг, ама нали съм як :D .. Клека ме изцеди и даже последните серии бяха на макс. Лежанката беше тежка на 100кг, после яко напомпах прасеца и докато чакам един приятел правих и малко бицепс.
Тренировка
Клек - 8х4@116кг
Лег - 3х2@90кг
Ебаси зора тоя клек.. имах чувството че всяка серия се напъвам на макс, ама ги изтърпях. Хапнах преди тренировка бая бонбони и курабийки за здравето на едно бебе и за мое здраве :D . После малко лег без напъване. Утре 10 тройки на 120 ...
ПС: Да допълня и за вчера:
Йога, планкове, ядене и някои други неща :)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 04.05.12 16:01.
Тренировка
Клек - 10х3@120кг
Раменна преса - 10@30, 2х5@50кг
Набиране - 5, 5@+20, 2х5@+30кг
Хай-пул - 10@20, 30, 40кг
Калф седеж - 2х10@40кг
Айде свърши се с многото серии клякане. Тия тройки бяха ужасна мъка. Още на втората, третата серия се чудех дали да се откажа или да почна двойки, ама ги изтърпях всичките... Имам и синини по гърба от лоста. После как ми остана сила да се набирам просто не знам, даже нямах и магнезий и ми се хлъзгаха ръцете. Раменната преса и набиранията едно след друго почти без почивка - само колкото да махна и сложа колана с дисковете. Другото го минах на бързо с минимални почивки. Прасеца беше, щото ме мъчи една ужасна мускулна треска от магарешкото в сряда и едвам ходя.
06.05.12
18:33
Добре е, качил си адреналина с десетте тройки на 120 :)
казано от инж. Марин Маринов на 06.05.12, 18:33:
Добре е, качил си адреналина с десетте тройки на 120 :)
Определено. И мисля, че си заслужих днешнят сладолед, вафла и пържени картофи :D
Та днеска карах колело общо около час и половина. Направих и една табата планк и това е.. другото е ядене.
Тренировка
Клек - 3@80, 4@100, 3х4@110кг, 5@110кг
Лег - 2,3@90, 2х2@100кг, 0@110кг
Добро утро - 2х8@50кг
Планк - 30сек.@+30, +40, +50кг и табата страничен планк като ги редувам
Нещо ми тежеше клека днеска..
Тренировка
Сумо тяга - до 2@150кг
Римска - 2х8@50кг
Военна преса - 5@30, 5@50, 5@60, 3@60, 5@50кг
Набиране - 5@+15, 5@+30, 5@+35, 3@+35, 4@+30кг
Второто повторение на 150кг ме затрудни, ама просто не ми се напъваше за тва.. пък и не съм я правил от месец. Раменната преса и набиранията бяха едно след друго и тоя път се престраших и не толкова че ми тежаха, ами просто не съм стабилен доло и за тва ме е страх.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 08.05.12 16:04.
Тренировка
Клек - 3х3@116, 2х5@110кг
Планк - 3х30сек@+30кг
L-вис - 2х30сек
Колелце - 1х10
Магарешко яздене - 3х15
Последната серия клек беше доста тежка. Нещо пак ме наболява коляното от тягата. Яко изометрия за корема и да видим преса прай ли се така :)
Тренировка
Клек - 4@84, 4@90, 5х4@104кг
Лег - 5@80, 5@90, 1@100, 3@94, 3@96кг
Лег ТХ - 3х6@60кг
Добре се получи, без много напъвания, ама на лега нещо не ме държаха ръцете, защото бяха изморени. Иначе като цяло много хубав ден!
Хранене
1. Овесени ядки (80гр), кофичка кисело мляко, извара (150гр), стафиди (50гр), лъжица семена
2. Кофичка кисело мляко, фъстъци (70гр)
3. Грах със соеви хапки, 3 ф.п.х., извара (150гр)
4. Извара (200гр)
Тренировка
Сумо тяга - 3@110, 3@130, 2@150, 2х3@130кг
Римска тяга - 2х8@50, 70кг
А. Набиране успореден хват - 6, 3х6@+20кг
Б. Военна преса - 6@30, 3х6@50кг
Още когато загрявах на тягата усетих, че няма да ми е леко. От 90кг усетих че ми тежи... а 150 сигурно бая на кръст съм ги дръпнал и много ми тежаха. Вторника ми бяха по леки и явно 2 пъти в седмицата тяга ми е много (то това си го знаех още от преди)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 12.05.12 19:01.
Тренировка
Клек - 4@(80, 90, 104), 2х3@116, 5@100кг
Лег - 3х2@100кг
Лег ТХ - 6@60, 6@70кг
Гребане с дъмбел - 4х5@34кг
L-вис - 30сек.
L-sit - 2x15сек.
Конвенционална тяга - 3@90, 3@130кг
Супер ми натежаха тия 116.. бах както никога. Ще взема да направя някоя лека тренировка следващият път! Супер много ме болят връзките от сумо тягата и аз вече се чудя за кво я правя.. тя освен в трибоя, другаде не е приложима май, та реших да пробвам малко конвенционална докато чакам един приятел и нямах никакъв проблем. Супер леко ми беше. Та и за това намерих решение.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 14.05.12 17:52.
Е то оставаше и 130 тяга да ти тежат :)
Другият път на клека сложи 120 , не 116 стига с тея шантави тежести, вземи ги закръгли нагоре най-сетне.
Може и да си го описал някъде... но защо правиш сумо тяга вместо конвенционална - питам от чисто любопитство? Аз я пробвах за много кратко, но нещо не ме впечатли въобще.
Пък нали съм от старата школа и тия модерни изгъзици не ме интересуват... :P
Мнението беше редактирано от Old Timer на 14.05.12 19:08.
Тренировка
Тяга - 3@(110, 130, 150, 150, 160, 170)кг
Набиране успореден хват - 5, 5@+20, 5@+30, 5@+20кг
Гребане с дъмбел - 5@34кг, 7@40кг - дроп - 6@34кг - дроп 6@28кг
Планк - 3х30сек
Тягата беше конвенционална и ми е доста по удобна. На 170 щях да направя сигурно още 1. Няма никаква болка, което ме радва. Още се чудя как да тренирам и мисля да вдигам само понеделник, сряда и петък, както един щангист разправя в залата, че иначе прегарям и няма смисъл от толкова изолиращи.
Храната
1. Сушени плодове(50гр), овесени ядки(60гр), извара(100гр), кофичка кисело мляко
2. Кофичка кисело мляко, фъстъци(60гр), сандвич с кашкавал
3. Протеин, лъжица мед (след тренировка)
4. Елда(300гр), 5 яйца
5. -
Още не знам какво ще ям довечера, защото ще ходя в брат ми, а там са големи пияници.. вчера си цокнах една биричка :)
Мнението беше редактирано от Никола Д на 16.05.12 18:02.
казано от Old Timer на 14.05.12, 19:08:
Може и да си го описал някъде... но защо правиш сумо тяга вместо конвенционална - питам от чисто любопитство? Аз я пробвах за много кратко, но нещо не ме впечатли въобще.
Пък нали съм от старата школа и тия модерни изгъзици не ме интересуват... :P
Болеше ме кръста. Също така ги гледах на световното, че всички трибойци бяха на сумо и си мислех че така трябва да се вдига. Кръста спря да ме боли, ама на долу ...
Не гледай трибойци как правят тяга и клек, при тягата се мъчат всячески да скъсят движението, при клек също си мислят, че с огромен разкрач ще клекнат с повече килограми.
Добре че е екипировката да ги държи, иначе епик фейлове много би имало.
казано от Kini на 04.03.12, 21:37:
казано от Teen Power на 04.03.12, 21:02:
Нови цели няма ли ?
Има, даже малко съм ги завишил. Да клекна със 170 до 1ви юли, лежанка 130, да се науча да правя тяга.
Сега съм се съсредоточил върху трибоя. Искам да съм добре подготвен за състезанието в края на април. До тогава искам да сваля на 65кг, да клекна хубаво с 150 най-малко и да бутна 120. Тягата ще я правя с малко килца че не ми се ходи с бастунче като доктор Хаус :D
Къде си беееееее цел :D