Начинаещ в тренировките

Здравейте, тренирам от около месец в домашни условия, защото нямам време и възможност да ходя на фитнес. На 15г. съм, висок съм 1.80м и тежа около 63кг. В нас разполагам със фитнес колело и една 5кг. гира. Попринцип съм спортист човек, като играя футбол от доста години вече, всъщност от както се помня. Въпросите ми са: Как да кача маса без химия и без хапчета и как да успея да я превърна в мускули. Основните ми цели са ръцете и корема. Ще съм благодарен, ако някой ми помогне :)

03.05.12
15:37

http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi Чети!

Прочетох го, но както казах в предния пост, нямам възможност да ходя на фитнес. А и там не пише как да кача килограми :(

03.05.12
15:46

http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Тук можеш да разгледаш различни режими за покачване на тегло, а чрез горния линк може да съобразиш и тренировъчните си нужди. Все пак за твоята възраст не можеш да очакваш някакъв изключително рязък напредък или мащабен успех, защото на мускулатурата ти й предстои тепърва да се развива, което идва с възрастта.

03.05.12
16:15

Мускулната маса се качва чрез храната. Необходимо е да приемаш достатъчно белтъчини, въглехидрати и мазнини на ден. Трябва да си пресметнеш колко калории са ти нужни дневно, за да бъдеш в калориен излишък - да качваш. Това е общо казано. Поразрови се из търсачката, има много написано по въпроса, повярвай ми. :) Успех!

Мнението беше редактирано от Юли на 03.05.12 16:15.

04.05.12
10:00

избери си хранителен режим.. примерно този и като нямаш възможност да ходиш на фитнес може да започнаш стрййт фитнес.. ето 1 примерна програма . В стрййт фитнеса можеш да натовариш всеки мускул но няма да качиш кой знае колко маса в сравнение с фитнеса.. :)

04.05.12
10:44

Няма да качи маса, ако не яде и прави само кофи и набирания.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1