Не достатъчно акцентиране върху корема!?

09.05.12
16:11

Здравейте момчета! В седмицата имам 4 тренировъчни дни и след всяка тренировка тренирам и корема. Отделям му от 4 до 8 серии за да не го претоваря. Не знам дали е достатъчно защото някои хора правят и по 15- 17 серии за корем. Все пак аз се натоварвам но мускулатурата на хълбука ми слабо се развива. Нужно ли е да правя освен за странична част и за хълбок или така се пренатоварва и няма да расте? И също въпроса със сериите!?

2 пъти макс на седмица..ти да не тренираш гърдите по  4 пъти за 7 дни ? :)

GI

09.05.12
17:14

Ванка,колкото и да не си вярва и коремните мускули са мускули и те трябва да почииват 24-32 часа :P и пресата се прави на масата не в залата

Аз пък съм за съвсем друго мнение за корема и то е,че ако не те боли докато го тренираш значи отбиваш номера.Наскоро питах един боксьор по колко коремни преси прави и той ми каза,че ги брои чак когато започне да го боли. Извод: No pain,no gain !

По-здрави !!!

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 09.05.12 17:24.

09.05.12
17:36

Празни фрази. Прави клек, тяга, военна преса и други базови упражнения с тежко и няма нужда да тренираш кой знае колко пресата ;)

Тренира-нето на пресата води до по-добро смилането на храната и намалява запек. Той също така подобрява стойката , намалява риска от херния, и предпазва от падане. “Из съветите на Арнолд Шварценегер”

09.05.12
17:56

“че ги брои чак когато започне да го боли.” Това не го ли беше казал Мохамед Али? :D

09.05.12
22:00

Тва за запека и храносмилането ми звучи брутален broscience,но по - знаещите да се включат.

09.05.12
22:17

Наскоро питах един боксьор

казано от Death__ на 09.05.12, 17:56:

“че ги брои чак когато започне да го боли.” Това не го ли беше казал Мохамед Али? :D

Хаха точно Али си беше в едно интервю.
Браво на Божидар ,че комуникира със един от най-известните спортисти !!!
Ама трябваше да го питаш , кое да започне да го боли : кръста или корема :D

казано от Bojidar Yagodin на 09.05.12, 17:24:

Аз пък съм за съвсем друго мнение за корема и то е,че ако не те боли докато го тренираш значи отбиваш номера.Наскоро питах един боксьор по колко коремни преси прави и той ми каза,че ги брои чак когато започне да го боли. Извод: No pain,no gain !

По-здрави !!!

Бегай от тоя форум,че дразниш бе :Д

На някой друг ги викай тея ! :D Корем и прасец могат да се тренират през ден,защото са малки групи,които се възстановяват сравнително бързо.

Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 11.05.12 14:13.

24.05.12
14:15

И аз си мисля така но ще пробвам една седмица 4 пъти другата 2 пъти и ще си преценя. А що се отнася за сериите пичове вии си изпиказвахте приказките ама нищо не казахте хаха :Д

27.05.12
18:22

казано от Иван  Иванов на 24.05.12, 14:15:

И аз си мисля така но ще пробвам една седмица 4 пъти другата 2 пъти и ще си преценя. А що се отнася за сериите пичове вии си изпиказвахте приказките ама нищо не казахте хаха :Д

Абсолютно пълен отговор ти дадоха.
А относно това ,че е малък мускул и може да си го тренираш и през ден - то всичко може,въпроса е дали действа.Щото и бицепса е малък мускул,ама не го тренирам през ден,нали?Много куха логика е това според мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1