07.05.12
16:22
Много дълъг пост,но ескимосите,които се хранят с китова и тюленова мас и мазни студеноводни соленоводни риби са пример за хранене с преобладаващи омега 3 мазнини.
А и си мислех,че солта играе роля в регулацията на киселинността...
Мнението беше редактирано от donsir на 07.05.12 16:36.
07.05.12
22:41
Гергане, честно казано най-малко теб очаквах да се включиш в дискусията. Благодаря ти за което, добре дошъл си.
Твърдението, че консумацията на риба и омега-3 води до диабет, меко казано ме шокира. Да, вярно е, че има такива данни, но е също толкова вярно, че има също толкова данни, ако не и повече, точно за обратното. След 10-15мин. търсене излизат:
Fish Consumption and Incidence of Diabetes
Plasma omega-3 fatty acids and incident diabetes in older adults
Omega-3 fatty acids and incident type 2 diabetes: the Singapore Chinese Health Study
Antiobesity Effect of Eicosapentaenoic Acid in High-Fat/High-Sucrose Diet–Induced Obesity
Fish Oil and Glycemic Control in Diabetes: A meta-analysis
Fish oil supplementation in type 2 diabetes: a quantitative systematic review.
Fish oil supplementation in type 2 diabetes: a quantitative systematic review.
n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in type 2 diabetes: A review
Fish Consumption, Fish Oil, Omega-3 Fatty Acids, and Cardiovascular Disease
Та, изреждането на 4-5 изследвания нищо не доказва, а в повечето изследвания се казва, че тепърва са необходими още тестове. Отделно, сам казваш за връзката на ескимосите, тяхната диета и здравните им фактори. Както Denny Crane намекна, та те се хранят изключително с омега-3. Нима всички са болни от диабет?
Иначе за кетото съм съгласен с почти всичко написано от теб. Само едно ми се набива в главата, че даваш прекалено дълъг период за адаптация на тялото към кетозата и по-специално мускулите и мозъка. Достатъчни са около 4 до 5 седмици мозъка да мине напълно на кето гориво (т.е. на около 70-80% от цялата използвана енергия). Още на третата седмица мускулите спират да използват кетони за енергия и минават главно на мастни киселини, поради рязко скачащите нужди на мозъка за гориво (демек кетони).
http://www.jci.org/articles/view/106639
Имах и още 1-2 референции за адаптацията на мозъка към използването на кетони, но не ги откривам сега.
Коментарите ти за това, че кето режимът и неговата “божествена” сила ще ги пропусна. Явно си привърженик на режима - ок, съм с това, но в област, в която тепърва се изучават толкова много неща, да се твърди, че нещо е най-доброто и най-великото е несериозно.
ПС: А, да.
казано от Герган Петков на 07.05.12, 15:55:
Малко е безотговорно към себе си и към форумците да вкарваш драми и заплетени казуси чрез някакви изследвания с домашния глюкомер.
Похвално е че си изследователска натура обаче всичките ти експерименти не струват нищо ако резултатите от тях не са измерени точно. Наука има там където има обективни измервания. Другото е безсмислено пилеене на време, пари и здраве. Затова иди и си направи кръвните тестове в някоя реномирана лаборатория като спазиш изискванията за правилното им провеждане и чак после евентуално търси причина ако се налага.
Всъщност, прекалено отговорно постъпвам да ти кажа. Поне съм загрижен за здравословното си състояние. И да, макар да е тест в домашна обстановка, този тест предлага едно огромно предимство пред тестът в клиника - спокойствието. Щото както съм притеснителен по характер, още преди да влезна при лекарката захарта ми вече ще е до небето. Да си станеш сутрин, да си измиеш зъбите и спокойно да си измериш кръвната захар е друго.
А това, че обичам да си разсъждавам и да проучвам най-различни неща...явно не се харесва на много хора. Имаше един лаф...Most people would rather die than think, in fact they do.
Ако някой не обича да мисли, нека не ми чете постовете. Относно това форумът не задължава никого. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.05.12 22:43.
07.05.12
23:04
7-ми Май 2012г. (Понеделник)
Меню:
1. 12:30 - Бъркани яйца [4бр. яйце (260гр.) + Сирене (50гр.) + Зехтин (10гр.)] + Ленено масло (15гр.) + Свински врат (на фурна)(100гр.)
Тренировка
3. 21:00 - Яйца (190гр.) + Свински врат (на фурна)(200гр.)
Всичко: 1943 калории, В-8,1гр., П-176,2гр., М-129,9гр., 2%:37%:61%.
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 40 грама след тренировка.
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета в 23:00
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №2.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №2.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 11:00.
NOW Foods Egcg - 1 капсула с хранене №1 и 2.
NOW Foods Alpha lipoic acid - 1 капсула с хранене №1; 2 капсули с хранене №2.
NOW Foods L-tyrosine - 2 капсули преди тренировка.
Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine - 6 капсули преди тренировка.
Поликозанол - 20мг. с хранене №2.
Калций - 600мг. в 23:00.
Вода - 4-5 литра.
Тренировка: 5/3/1
1. Военна преса (от стоеж) - 1х5 @40кг., 1х3 @45кг., 1х2 @50кг.
2. Кофички - 5х20,20,18,15,13
3.1. Wide-grip pull-ups: 10,7
Rest for ten seconds
3.2. Medium-grip pull-ups: 3,1
Rest for ten seconds
3.3. Medium-grip chin-ups: 1,1
Rest for three minutes
Repeat steps 1-3 twice
4. Велоергометър - 30мин. монотонно въртене с ниска интензивност
Размисли: Нещо пак се обажда хип флексора. Дей тая петъчна тренировка. Едни напади ли сбозиха нещата?!
Сдобих се и с тренировъчен ластик. Ще видя кой ден е най-подходящо и ще вкарам веднъж или два пъти седмично упражнения за ротаторните маншони.
И по-често да ги правиш няма да сбъркаш. Аз правя външни ротации преди всяка тренировка. Не че имам някакъв силов напредък, но определено рамената ми са станали доста стабилни. Обърни внимание, че това не са силови или бодибилдинг упражнения. Те служат за рехабилитация затова ги прави съвсем леко в повече повторения.
Относно захарта, не си внушавай някакви глупости и ги забрави тези “логики” ама защо, как и тн.. Изкарай една седмица на РБД, направи си кръвни изследвания и ще видиш, че всичко е наред.
08.05.12
08:23
Тишо, наблюдават ли се някакви странични ефекти от 15-те мг Y HCL. ? Видях, че ги пиеш на веднъж.
08.05.12
08:36
Почивам с една идея повечко между сериите, защото сърцето ми играе дунавско хоро след като приключа серията. Снощи много трудно заспах, но аз заедно с йохимбина пих и кафе, та може и то да е виновника. Днес ще го пропусна (кафето) и ще видя как е.
Иначе знам, че йохимбина е добра идея да се пие на части, но следвам препоръката на Lyle McDonald да се пие наведнъж, когато целта е унищожението на упоритата мазнина (stubborn fat).
08.05.12
09:25
Линковете за рибата и рибеното масло ти ги дадох на шега :), а не че от тях си хванал диабета. А и като пример, че днес всяка хипотеза може да се докаже с изследвания от интернет. Все пак не ги пренебрегвай напълно, поради една немаловажна причина. Те приписват на активна съставка оформена като търговски продукт с продажби за над милиард долара, негативни въздействия. Във време в което почти всички научни изследвания в областта на хранителните добавки са явно или тайно спонсорирани от корпорациите които ги продават, това да се появят научни изследвания оспорващи благотворния им ефект си е червена лампичка.
Това кой кога влиза в кетоза и в каква степен, зависи от много фактори и не беше толкова важно. Важно е предположението, че при преминаване на високомазнинен или кето режим, за да се избегне влошаване на липидния профил, вероятно е по-добре количеството на подаваните мазнини да се увеличава паралелно с възможностите на тялото да ги усвоява, а не да изпреварва тези възможности.
казано от Тихомир Велев на 07.05.12, 22:41:
Всъщност, прекалено отговорно постъпвам да ти кажа. Поне съм загрижен за здравословното си състояние. И да, макар да е тест в домашна обстановка, този тест предлага едно огромно предимство пред тестът в клиника - спокойствието. Щото както съм притеснителен по характер, още преди да влезна при лекарката захарта ми вече ще е до небето. Да си станеш сутрин, да си измиеш зъбите и спокойно да си измериш кръвната захар е друго.
Единственото в което успя да ме убедиш е че сутрин обичаш да си миеш зъбите :)
Ти първо не знаеш дали тая джаджа мери точно. Но да приемем, че мери. Къде тогава са ти прекалено отговорното постъпване и загрижеността за здравето? Ще имам аз съмнения за диабетни нива на кръвната захар и ще стоя 3 седмици в неведение вместо да ида веднага и за 20 лева да си направя 2 обременявания с глюкоза в две лаборатории. Ти нерви нямаш ли? А уж си притеснителен:) Или диабета за теб е нищо? И кви клиники и лекарки, кви притеснения? Отиваш, плащаш си на касата, имаш 5 минути манипулации за 2 часа и готово. Пък след три седмици ако искаш пак си направи. Язък ти за хилядите изпити хапчета и медицински проучвания дет си ги прочел.
А това, че обичам да си разсъждавам и да проучвам най-различни неща...явно не се харесва на много хора.
За да има някакъв резултат от разсъждението и проучването освен любопитство и упоритост се иска и аналитичен ум.
Имаше един лаф...Most people would rather die than think, in fact they do.
Еми за тва ние простите хорица както е казал дядо Вазов, чакаме своя Водач, който “главня да вземе, да ни светне” и да ни поведе. Но не и към диабет тип две (tmi)
Ако някой не обича да мисли, нека не ми чете постовете.
Дооообре :)
08.05.12
21:45
8-ми Май 2012г. (Вторник)
Меню:
1. 13:30 - Бъркани яйца [4бр. яйце (260гр.) + Сирене (50гр.) + Зехтин (10гр.)] + Ленено масло (15гр.)
Тренировка
2. 21:00 - Яйца (190гр.) + Свински врат (на фурна)(300гр.)
Всичко: 1943 калории, В-8,1гр., П-176,2гр., М-129,9гр., 2%:37%:61%.
Добавки:
NOW Foods Egcg - 1 капсула с хранене №1 и 2.
NOW Foods Alpha lipoic acid - 1 капсула с хранене №1; 2 капсули с хранене №2.
NOW Foods L-tyrosine - 1 капсула със сутрешното кафе и 2 капсули преди тренировка.
Калций - 600мг. в 23:00.
Вода - 4-5 литра.
1. Мъртва тяга - 1х5 @95кг., 1х3 @110кг., 1х3 @120кг.
2. Хиперекстензии - 5х12,12,12,10,12 @5кг.
3. Повдигане на крака от вис - 4х15
4. Велоергометър - 30мин. монотонно темпо с ниска интензивност.
Размисли: Goddamn water retention! (envy)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.05.12 21:53.
08.05.12
22:52
Съжалявам, ако си писал по-назад, но защо не смениш велото с нещо малко по-интензивно?
09.05.12
08:29
Не смятам, че е удачно. Сега едвам се възстановявам, а ако вкарам и ХИИТ ще съм out. Отделно, че откакто вкарах йохимбина и тирозина...сърцето ми няма да издържи. :)
09.05.12
20:24
9-ти Май 2012г. (Сряда)
Меню:
1. 13:00 - Бъркани яйца [5бр. яйце (320гр.) + Сирене (50гр.) + Зехтин (10гр.)]
Тренировка
2. 20:00 - 3 кюфтета + Зелена салата + Чаша таратор
3. 23:00 - Яйца (260гр.) + Свински врат (на фурна)(200гр.)
Всичко: 1625 калории, В-6,9гр., П-135,3гр., М-112,2гр., 2%:34%:64%. Сметките не включват хранене №2.
Добавки:
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №1 и 3.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с хранене №2.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №1.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №1.
NOW Foods Egcg - 1 капсула с хранене №1, 2 и 3.
NOW Foods Alpha lipoic acid - 1 капсула с хранене №2; 2 капсули с хранене №1.
NOW Foods L-tyrosine - 1 капсула със сутрешното кафе и 1 капсула в 15:00.
Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine - 3 капсули със сутрешното кафе и 3 капсули в 15:00.
Поликозанол - 20мг. с хранене №3.
Калций - 600мг. с хранене №2.
Вода - 3-4 литра.
Тренировка:
1. Rotator Cuff Workout - Rotator Cuff Exercises for Injury Prevention
2. Total Body Warm Up - кардиото беше 5мин. подскачане (като луд).
3. Fitness Blender Upper Body Stretching Routine
4. Lower Body Stretching Routine for Flexibility - Fitness Blender Cool Down Stretches
5. 2х 15 Cook Hip Lift
6. 2х 15 Prone Leg Lifts
Размисли: Малко странно усещах упражненията за ротаторните маншони, но не съм свикнал. За пръв път използвам както ластик, така и такива упражнения. А и изпитвах някакъв вътрешен страх ластика да не се скъса и да ме перне през лицето, като преди това подбере лаптопа, а след това полилея.
Останалото е чук! :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.05.12 09:30.
Пичът от видеото за ротаторите изглежда като робот на моменти. Запитах се дали човек може да стои чак толкова неподвижно докато прави упражения...
Защо правиш хиперекстензии след тягата? Аз ги използвам като загрявка когато правя тяга, клек или някое друго упражнение което включва кръста и долната част на тялото, но понякога разнообразявам със суинг с дъмбели. Между другото, колко дни тренираш в седмицата 2 или 3?
09.05.12
20:50
Smile - :D Че си права, права си, но пък и целта е да стоиш малксимално неподвижно и да се стремиш да използваш в максимална степен ротаторите, иначе се превръщат в упражнения за раменните глави.
Old Timer - и аз правя 1 до 2 серии като загрявка преди тягата, но така си е по програма и си я следвам. Вярно е, че асиситирашите упражнения не е задължително да са тези, но често казано въображението не ми позволи да измисля какво да сложа в този ден на мястото на сегашните упражнения. Сякаш екстензиите и повдигането на краката от вис си пасват перфектно - хем заздравяват кръста, хем работят и хип флексорите и корема.
Клек принципно има в петък, но заради в болките в хип флексора го спрях преди...близо месец. В петък правя само леки урпажнения за крака, колкото да изразходвам калории и да държа метаболизма високо.
Иначе към момента тренирам 4 пъти седмично, но другата седмица ще са само 2 тренировки, че ще минавам на много ниски калории и ще е невъзможно да се възстановявам от повече.
И аз имам леко напрежение в единия хип флексор докато правя заден клек, а се разтягам и загрявам доста добре, но не е болка за притеснение. Пробвай предния клек, аз го чувствам много по-добре от задния, на задния все се кривя по някакъв начин напред, не знам защо, докато при предния нямам този проблем, само трябва да ти свикнат рамената отначало.
09.05.12
21:09
Аз досега нямах проблеми с хип флексорите, но на тази програма като си дадох зор, като почнах да дърпам тяга с кила, които преди дори не съм знаел, че мога да вдигам и...дисбалансите се обадиха и започнаха болежките.
А за задния клек - същия проблем и при мен. Все нещо се кривя и трябва да клякам бая широко, за да мога да клекна като хората. Но...вече разбрах какъв е проблемът - вкаменените ми мускули, които бая са пострадали от годините седене. Ставите ми също нямат никаква мобилност.
В горната част на тялото гъвкавостта и мобилността също е изключително важна за предния клек. Ще прикача един клип, в който един пич обяснява накратко за това.
Та...стречинг, йога...те са му е майката...иначе това седене и фитнес ни разказва играта.
ПС: И ми е слаба задната верига...главно задните бедра.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.05.12 21:10.
Аз вече клякам доста дълбоко, но с по-тесен разкрач, но все си мисля, че се накланям напред, защото ръцете са ми в неудобна позиция на лоста при задния клек, при предния го няма този проблем, правя го със щангистки хват, лактите изпънати напред и нямам проблем със захвата на лоста. Включи тяга с изправени крака при задния клек, при мен помогна доста.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 09.05.12 21:41.
09.05.12
21:43
Мерси за съвета. Другата седмица ще имам 2 full body тренировки (може и 1 ден кардио да включа), а след това минавам на HIT Mentzer Style. Там тяга с изправени крака...ако има как ще я включа, но малко ме съмнява. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.05.12 21:54.
09.05.12
21:49
Здравей,
Пиша ти, защото се колебая кое е по-добре за закуска ( а и за някои следобедни яденета)
Та имам няколко въпроса :
1) В сайта (в секция - храна -> състав) пише че ГОТВЕНИ овесени трици има 40 калория и само 3гр. белтъци.Та какво ще рече това /готвени/ ?
2) По-добре ли ще стане ако вечерта преди закуска накисна овесени трици/ядки във купа с прясно/кисело мляко и ги оставя цяла вечер в хладилника?
3) Кое е по-добро за закуска в край на сметка - овесени трици или овесени ядки?
Благодаря предварително,
Поздрави
09.05.12
21:52
Готвени...не знам какво се има в предвид.
Яж овесени ядки. Накисването предишната вечер се прави в случай, че не са фини. Има “фини” и обикновене ядки. Фините можеш да си ги полееш и да ги оставиш само 10-тина минути, колкото да попият водата/млякото.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.05.12 21:53.
10.05.12
22:09
10-ти Май 2012г. (Четвъртък)
Меню:
1. 13:00 - Бъркани яйца [5бр. яйце (320гр.) + Сирене (50гр.) + Зехтин (10гр.)] + Кисело мляко 2% (200гр.) + Ленено масло (15гр.)
Тренировка
2. 21:00 - Яйца (260гр.) + Свински врат (на фурна)(150гр.) + Чаша таратор + Зехтин (10гр.)
Всичко: 2013 калории, В-40,3гр., П-156,5гр., М-132,5гр., 8%:32%:60%
Добавки:
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №2.
NOW Foods Egcg - 1 капсула с хранене №2.
NOW Foods L-tyrosine - 1 капсула със сутрешното кафе и 2 капсули преди тренировка.
IsoPower - 500мл. по време на тренировката.
Калций - 600мг. с хранене №1.
Вода - 4-5 литра.
1. Лег - 1х5 @60кг., 1х3 @70кг., 1х3 @77,5кг.
2. Избутване на дъмбели от полулег - 5х15,15,12,9,8 @17,5кг.
3. Придърпване на хоризонтален скрипец - 5х10,10,9,7,6 @55кг.
4. Велоергометър - 30мин. монотонно темпо с ниска интензивност.
Размисли: Понаболява ме чупеното рамо. Явно вчерашните упражнения за ротаторите са му дошли в повече. Да свиква!
От тренировката съм много доволен. На лега пак викнах един пич да ме пази, той пък взе, че отново ми помогна за последното повторение. Изрично му казах да не пипа, докато аз не дам знак. Нищо де, този път не се ядосах, щото знаех, че и сам щях да се справя и му обясних човешки. Начинаещ беше, простено му е. :)
Йохимбина този път почти не го усетих. Само на моменти ми се поразтуптяваше повечко сърцето, но нищо общо с предишните дни. Явно привиквам.
ПС: Към края на тренировката отново започнах да се чувствам уникално добре и в прекрасно настроение. За втори път ми се случва, а миналият път беше доста отдавна. Общото е IsoPower-а. Има нещо забранено в тази напитка, от мен да го знаете! (giggle)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.05.12 22:15.
11.05.12
21:59
11-ти Май 2012г. (Петък)
Меню:
1. 12:30 - Свински врат (на скара)(200гр.) + 2бр. Кюфте + Картофи (печени)
Тренировка
2. 20:00 - Дюнер (голям) :)
3. 23:00 - Свински врат (на скара)(390гр.)
Всичко: 1614 калории, В-2,7гр., П-187,6гр., М-90,5гр., 1%:48%:52%. Сметките не включват кюфтетата, картофите и дюнера.
Добавки:
NOW Foods Super enzymes - 1 таблетка с хранене №3.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с хранене №1.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №3.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №3.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №3.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №3.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №3.
NOW Foods Egcg - 1 капсула с хранене №1 и 3.
Калций - 600мг. с хранене №1.
Вода - 4-5 литра.
1. Клек - 1х5 @85кг., 1х3 @95кг., 1х2 @105кг.
2. Лег преса - 5х15 @100кг.
3. Бедрено сгъване - 5х10 @35кг.
4. Велоергометър - 15мин. монотонно темпо с ниска интензивност.
Размисли: Тежаха ми тия 105кг. Хип флексора учудващо ме болеше докато отивах към залата, а вътре спря. Тялото ми сериозно се гъбарка с мен.
Малко джънк и малко въглени, позаредихме леееко преди идните 9 дни протеинова диета.
Приключихме и с 5/3/1. Напълно доволен съм от програмката, макар че успя да отключи някои болежки у мен. Прикачвам резултатите като снимки. Не са много достоверни, тъй като не изкарах чак толкова много време на режима, но определено постигнах напредък, при все почти постоянният стабилен калориен дефицит.
Сега остава да си анализирам резултатите според дневника и записките и да си извадя поука. Но основното, което всички го знаем е: “Силен гладен не се става!”:)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.05.12 22:01.
“Силен гладен не се става!”
Определено е така и аз го изпитах тая седмица ...
13.05.12
10:24
12-ти Май 2012г. (Събота)
Меню:
1. 15:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
2. 19:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
Всичко: 1132 калории, В-8гр., П-216гр., М-22,4гр., 3%:79%:18%.
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 60 грама в 12:00 и 01:00.
NOW Foods Omega 3 - 6 дражета с протеина в 12:00.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №1.
NOW Foods L-tyrosine - 1 капсула със сутрешното кафе.
Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine - 3 капсули със сутрешното кафе.
Калций - 600мг. с хранене №2 и протеина в 12:00.
Вода - 4-5 литра.
Тренировка: ///
Размисли: Снощи беше първата вечер, в която излизам, но не близвам алкохол. За сметка на това се понатрових с цигари. Жаждата за едното доведе до нуждата от другото. :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.05.12 10:30.
13.05.12
20:44
13-ти Май 2012г. (Неделя)
Меню:
1. 15:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.) + Краставица (150гр.)
2. 18:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
3. 22:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
Всичко: 1249 калории, В-9,4гр., П-233гр., М-25,8гр., 3%:78%:19%.
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 60 грама в 12:00.
NOW Foods Omega 3 - 3 дражета с протеина и хранене №2.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1 и 2.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка в 11:00.
NOW Foods L-tyrosine - 1 капсула със сутрешното кафе и 1 капсула с хранене №1.
Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine - 6 капсули със сутрешното кафе.
Калций - 600мг. с хранене №2 и протеина в 12:00.
Вода - 4-5 литра.
Тренировка: ///
Размисли: The worst day of my life!
10:00 сутринта и алармата на телефона ми звъни приканвайки ме да ставам. Действието граничеше с невъзможното. Сякаш снощи е била една изключително тежка вечер, осеяна с танци, алкохол и редица други кофти неща...а реално съм пил само минерална вода, пушил съм няколко цигари и съм си лафил в компания.
Както и да е, справих се и се изсипах от леглото. Приготвих си двойна доза кафе, наред със стимулантите Y и Tyrosine. Седнах на компютъра, но нещо в мен не функционираше...всъщност нищо в мен не функционираше както трябва. Нямах енергия да седя и да натискам копчетата на клавиатурата, нямах настроение за абсолютно нищо, а на всичкото отгоре апетитът ми беше на максимална степен и тялото ми агонизираше и скимтеше за храна...и то много храна, която аз не мога да му осигуря.
11:00 минаваше и трябваше да решавам дали ще мога да отида на bb-team сбирката. Направих опит - обух си късите панталонки, но до там. Яд ме хвана, но нямаше как.
Бях като мумия до към 15:00. Тогава явно протеиновият шейк от 12:00 ме поотпусна малко, а към 18:00, след пилешкото наобяд, вече бях в час. Денят прекарах гледайки с празен поглед безсмислени филми.
В урината ми няма кетони. Има, но са незначителни. Явно цялата продукция отива за задвижване на машината. А утре трябва да ходя и да тренирам...
Имам ужасна мускулна треска на бедрата от тренировката в петък. Възстановяването е под всякаква критика. Добре че треската в гърдите ми мина.
Беше ужасно и се надявам просто да е било инцидентен период на адаптация или нещо от сорта. Ако не се адаптирам се очакват едни наистина тежки 7 дни до приключване на чистенето.
2-ри ден - оцелях! Остават още 7! (sweat)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.05.12 20:50.
14.05.12
12:37
Точно! Изцеждам каквото мога в последните дни от “чистката”. Краката ме притесняват, че в тях почти няма разлика. Горе яко се изчистих, а долу - нъц. От една страна е добре - това говори за по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания, но от друга - кофти хормончета. Вероятно естрогенът ми е завишен, но това е само предположение. Другият месец ще се види.
14.05.12
12:38
Тишо, не ти ли става лошо от 6-те капсули йохимбин + кафе ? На мен започна да ми става много лошо, но като се замисля, може да е от това, че пия барк, а той определено се усеща по-друг начин от хидрохлорида.
Мнението беше редактирано от Мила на 14.05.12 12:46.
14.05.12
12:44
В началото ми идваше доста тежко, но сега свикнах и почти не го усещам.
И по мои сведения баркът води до повече странични ефекти и се усеща по-тежко от HCL. Може би е от това, а може да има разлика в усещането между различните полове.
14.05.12
13:24
казано от Тихомир Велев на 14.05.12, 12:44:
може да има разлика в усещането между различните полове.
Има, има :D
Едно време йохимбина го позлвахме със съвем друга цел :D
14.05.12
21:34
14-ти Май 2012г. (Понеделник)
Меню:
1. 11:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
2. 15:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
3. 22:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.) + 5 белтъка
Всичко: 1229 калории, В-4гр., П-236,5гр., М-23,8гр., 1%:80%:19%.
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 60 грама след тренировка.
NOW Foods Omega 3 - 3 дражета с хранене №2 и 3.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1 и 3.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с хранене №3.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с хранене №3.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с хранене №3.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка с хранене №3.
Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine - 6 капсули преди тренировка
Калций - 600мг. с хранене №2 и 3.
Вода - 4-5 литра.
Тренировка: Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!
1. повдигане на щанга от лег - 3х10,7,6 @60кг.
2. избутване на дъмбели от полулег - 3х10,9,8 @20кг.
3. придърпване на вертикален скрипец - 3х10,10,8 @45кг.
4. придърпване на хоризонтален скрипец - 3х10,9,8 @55кг.
5. раменно разтваряне встрани на машина - 3х10 @10кг.
6. трицепсово разгъване на скрипец - 3х10 @30кг.
7. бицепсово сгъване с щанга - 1х10 @20кг., 2х9,7 @25кг.
8. Велоергометър - 30мин. монотонно с ниска интензивност
Размисли: Сутрешното ставане беше изключително тежко. Добре че през останалата част от деня бях в кондиция, но...това беше докато не дойде време за тренировката. Истинско изпитание! Не съм се чувствал толкова безпомощен никога. Борих се за всяко повторение със зъби и нокти.
Имам уникален апетит. Може и глад да е, не знам. Знам само, че ми идва да ям до припадък. И нашите са сготвили печена наденица с ориз.... (swear)
Вече хич не им завиждам на билдърите в pre-contest периода! На такова нещо втори път няма да се подложа!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.05.12 21:36.
15.05.12
22:05
15-ти Май 2012г. (Вторник)
Меню:
1. 15:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.) + Зелена салата
2. 18:00 - Пилешко филе (печено)(200гр.) + Зелен фасул (200гр.)
3. 21:30 - Пилешко филе (печено)(200гр.) + Зелен фасул (200гр.)
Всичко: 1177 калории, В-18,1гр., П-213,9гр., М-23,2гр., 6%:75%:19%.
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 60 грама в 12:00.
NOW Foods Omega 3 - 3 дражета с хранене №1 и 2.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с протеина и хранене №2.
NOW Foods Витамин D-3 - 1 драже с протеина.
NOW Foods Витамин C-500 - 1 таблетка с протеина.
NOW Foods Витамин E-400 IU - 1 драже с протеина.
NOW Foods L-tyrosine - 1 капсула със сутрешното кафе.
Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine - 6 капсули със сутрешното кафе.
Калций - 600мг. с хранене №1 и 3.
Вода - 4-5 литра.
Тренировка:
1. Rotator Cuff Workout - Rotator Cuff Exercises for Injury Prevention
2. Fitness Blender Upper Body Stretching Routine
3. Lower Body Stretching Routine for Flexibility - Fitness Blender Cool Down Stretches
4. 2х Kneeling Hip Flexor Stretch
Размисли: Днес доста по-добре. Станах сравнително лесно, но пък после прекалих с дозата кофеин, който заедно с Y и T ми разказаха играта до към 12:00. То не бе сърцебиене, то не бе нервност, то не бе чудо.
Добре че е горчицата към пилешкото, иначе няма начин да ям по толкова сухо месо дневно.
Вкарах и малко фибри днес, че... :)
15.05.12
22:07
И да качиш снимки след тези седем дена :)
Мнението беше редактирано от Димитър Иванов на 15.05.12 22:08.
15.05.12
22:08
Задължително! Дано остане и малко мускул за показване! :D
15.05.12
22:14
Ще чакаме!
16.05.12
21:14
16-ти Май 2012г. (Сряда)
Меню:
1. 12:30 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
Тренировка
2. 20:30 - Пилешко филе (печено)(200гр.) + Пресен лук
3. 22:30 - Пилешко филе (печено)(200гр.)
Всичко: 1226 калории, В-4гр., П-232гр., М-25,6гр., 1%:79%:20%.
Добавки:
Pure Nutrition 100% Pure Whey - 60 грама след тренировка.
NOW Foods Omega 3 - 3 дражета с хранене №1 и 3.
NOW Foods Daily vits - 1 таблетка с хранене №1 и 2.
NOW Foods Magnesium citrate - 1 таблетка в 11:00 и с хранене №2.
Калций - 1200мг. с хранене №3.
Вода - 4-5 литра.
Тренировка:
1. Корем (на машина) - 3х10 @50кг.
2. Извивки встрани с дъмбели - 2х15 @20кг.
3. Войнишки набирания - 1х10
4. Велоерггометър - 60мин. монотонно с ниска интензивност
Размисли: Днес бях екстра. Събудих се и станах лесно, въпреки че нощта беше сравнително безсънна - кучето пак го мъчеше артрита и на няколко пъти ни събуждаше с крясъци.
През деня се чувствах свеж и в кондиция. Тялото явно се приспособи към моментите на спокойствие, но всичко издиша, когато стане време за тренировка. Направо ме болят мускулите докато изпълнявам каквото и да е упражнение. Абсолютна липса на енергия.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.05.12 19:29.
това бях ли ти го казвал или засичал ли си го, че не помня?
http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/protein_cycling_for_maximum_gains
16.05.12
21:47
Да, показвал си ми го. Аз и преди тази статия бях попадал на идеята за ротация на протеина, но не ми допада. Нещо вътре в мен ми подсказва, че е пълна глупост и излишно затормозяване.
Но пък от цялата статия човек може да си направи извода, че ако някой друг ден не се пръснеш от протеин, нищо няма да ти стане и може би дори би ти помогнало. Както с периодичното гладуване. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.05.12 21:48.
16.05.12
22:09
Аз започнах да въртя протеина и ще видя какъв ще бъде резултатът. Поне за възстановяването изглежда, че има ефект по-високия прием. (ако не си въобразявам де) Просто реших да експериментирам :))))
16.05.12
22:13
Супер, ще чакаме впечатления тогаз.
Само не разбрах:
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 16.05.12, 22:09:
Поне за възстановяването изглежда, че има ефект по-високия прием. (ако не си въобразявам де)
Искаш да кажеш, че ти се струва, че по-високият прием на протеин води до по-добро възстановяване? Ако това си искала да кажеш, за колко по-висок протеин става дума - 2,3,4 гр/кг.?
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.05.12 22:14.