За един по-добър живот :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.05.12
11:39

Привет на всички !(sun)

Незнам дали пиша на правилното място,начинаеща съм в сайта ..и се извинявам предварително !
Таааа... бих искала да комуникирам с хора от тази общност ...хора които знаят какво искат и как да го постигнат.
Начинаещи и напреднали,всякакви мнения,проблеми,препоръки и т.н

И.. нека кажа нещо за себе си :) Аз съм 21 годишно момиче .. 152 см (дребосък) , 42 кг ...
Занимавам се със спорт (ако мога така да го нарека :Д) от 5,6 месеца.Като за начало си купих кростренажор за да си въртя в къщи :))) Като моята цел беше и още е .. отслабване(няколко кг),стягане(предимно),тонус,енергия......като цяло да подобря начина си на живот с нещо полезно и здравословно.Та от тези 5,6 месеца мога да се похваля с някакви резултати ...отслабнах с 5 кг (бях 47,а на моита височина си бяха доста) определено станах по издръжлива,енергична с хъс за напред ! :) стегнах дупето краката,корема,ръчичките ... общо взето всичко :) е не съм станала атлет хаха ,но определено подобрих формата си ;)))

Първите месеци след покупката ми тренирах на кроса всеедно по задължение ..6 пъти в седмицата като почнах от 15 мин на 3 степен и стигнах до 50,60мин на 8 степен ..след няколко месеца усещах стягане ,но не и някакъв толкова видим ефект върху тялото си ..Не се ограничавах от храна хапвах си каквото ми е кеф , може би там ми е била грешката...
Ежедневните скучни тренировки ми омръзнаха и започнах да търся нови начини за тренировка в къщи...
И те са: Свалих от замунда двата филма на списание Селф (перфектен ханш и тренировка за цялото тяло). използвах кростренажора за загрявка ,за повишаване на пулса около 20,30 мин ... Започнах да правя най-различни упражнения за всички части на тялото... имам гирички по 2кг , но са мн леки и си купих 5 кг, ръчичките ми най-сетне започнаха да добиват някаква форма :) Започнах и лицеви опори ( 1 път едвам 2,3 ) сега си правя серийки по 10. Купих си и въже ,научих се на най-различни методи на скачане .. доста изморително ,но и забавно :)) Та като цяло открих ,че да спортуваш не трябва да се прави на сила и без желание.. по задължение ,а да откриеш забавния начин да се грижиш за себе си.С това разнообразие което си съставих тренировките ми минават с усмивка , не гледам времетраенето .. не усещам кога е минал 1 час и половина ,а аз трябва да ходя на работа вече  .. :)

ОТносно храненето го промених и ми харесва определено.Ето едно мое примерно меню за цял ден:

Сутрин- обесмаслено прясно мляко с кафе,разтворимо витаминче за активен живот (хахахаха,не пия сокове и безалкохолни ,но на витаминчетата съм фен ;)) )
Следва тренировка ..както казах различна всеки ден ( зависи за какво съм в настроение ) , но в краина фаза все съм вир вода ;ДД

След час - предимно след тренировка хапвам пак обесмаслено мляко с овесени ядки,или варени яйца със салатка...

После идва време за работаа ... до същинската вечеря не мога да издържа без нищо и хапвам кога ябълка,или си взимам еедна Активия ,ядки,сушени плодове...

Във вечерята (не по късно от 7 и 30) ми най-често се включват салати,задушени зеленчуци,риба Тон консерва ( ммммммм вкусно)

Къммм цялото това меню добавям и 2 литра вода...Обожавам вода ! мразя всякакви безалкохолни,сокове,степчета и тем поодобни  блудкави питиета :)

Иииии така даже месец след този тип хранене .... резултатите са явни :) мускулчетата натрупани от предишните месеци най-сетне се показаха хахах. Храненето е най -важно... сега мисля с какво награждавам организма си ... когато ме изкуши нещо сладко например хапвам малко колкото да усетя вкуса му ... не се лишавам напълно... но не съм и лакома ...

Доволна съм от себе си и мисля да не спирам да се занимавам ...просто ще разнообразявам за да не ми омръзва :))

Сега за край на “изповедта” искам да се извиня ако има правописни грешки , по принцип не пиша с кирилица и ми е малко трудно...

Благодаряя , очаквам мнения и коментари ,запознанства и контакти :))))

02.05.12
11:59

Добре дощла :) и успех !

Това което ще кажа, е че храната ми се струва малко, можеш да замениш обезмасленото с пълномаслено кисело мляко, и махни трайно Активията от мен#то си :)

02.05.12
12:18

Здравей :) обезмаслено пия с кафето и овесените ядки.А когато ям кисело взимам пълномаслено. А за Активията ?? Обичам я доста и поне през ден си хапвам ...но мога и да е заменя с обикновенно кисело мляко няма проблем :) само ми обясни защо ? :)

02.05.12
15:15

казано от Donshh Avrionova на 02.05.12, 12:18:

А за Активията ?? само ми обясни защо ? :)

Защото е пълен боклук,наблъскан с консерванти,а плодовата Активиа - пълна със захари ... Това не е никакво мляко, ето тук има една статия за нея ;) А да не говорим,че Данон и Нестле са най-големите измамници..

Мнението беше редактирано от Вики на 02.05.12 15:16.

02.05.12
15:18

казано от Victoria Nikolaeva на 02.05.12, 15:15:

казано от Donshh Avrionova на 02.05.12, 12:18:

А за Активията ?? само ми обясни защо ? :)

Защото е пълен боклук,наблъскан с консерванти,а плодовата Активиа - пълна със захари ... Това не е никакво мляко, ето тук има една статия за нея ;) А да не говорим,че Данон и Нестле са най-големите измамници..

Подкрепям мнението !!!

Сладурче :) Един съвет - ако ти се хапва сладко го прави след тренировка, тогава енергийните запаси са изчерпани и тялото ти ще преобразува въглехидратите от захарта в гликоген, т.е. “бензин” за мускулите и няма да се отложи като подкожна мазнина. А и тялото не разбира от видове храни - когато ти се яде сладко, това е признак, че имаш нужда от въглехидрати, когато ти се яде солено - имаш нужда от белтъчини. Също по възможност смени разтворимите витамини с таблетки - усвояването им е много по-добро. Също когато решиш, че имаш нужда от разнообразие опитай пилатес - много е добро, работи приоритетно за центъра на тялото - корем, ханш, бедра, изправя стойката и все хубави работи :) И не ограничавай мазнините в храната, те са много важни за здравето.

Мнението беше редактирано от Веселин Иванов на 02.05.12 15:22.

02.05.12
15:24

И между другото току-що видях снимките ти и не изглеждаш въобще дебела, не зная къде си го втълпи това ;)

02.05.12
15:52

Аз знам ама няма да кажа `щото най-много да се обиди. :) Не се вкарвай във филми.

02.05.12
22:53

казано от Victoria Nikolaeva на 02.05.12, 15:24:

И между другото току-що видях снимките ти и не изглеждаш въобще дебела, не зная къде си го втълпи това ;)

Не съм казала ,че съм дебела !! Тези снимки са от преди няколко години сега съм с 2 кг повече ..,но както и да е мисълта ми е ,че не искам да отлабвам а да се стягам,да оформя тялото ...И само дебелите и трябва да спортуват ??

03.05.12
05:53

казано от Donshh Avrionova на 02.05.12, 11:39:

Като моята цел беше и още е .. отслабване(няколко кг),стягане(предимно),тонус,енергия......като цяло да подобря начина си на живот с нещо полезно и здравословно.

Не съм казала че само дебелите трябва да спортуват .. Ето тук споменаваш че една от целите ти е да отслабнеш

03.05.12
06:11

С два кг отгоре сигурно са ти излезли бричове, паласки, целулит.. малеййй. :D Храни се нормално, спортувай си и не се тревожи за някакви си два кг.

03.05.12
09:53

Еее вие чак ми се скарахте ... взех се замислям правилно ли е не е ли . Да продължавам ли с моита измислена програма ? има ли нещо неправилно според вас ( освен че мислите че нямам нужда )

03.05.12
10:18

Момичетата са малко директни, но не е с лошо. Не съм запозната с програмите, които си си свалила от замунда, но аз си свалих тази (в ю-туб има и други клипчета за P90X, които може да разгледаш)

Качила съм си ги на телевизора и съм си разпределила кога какво да правя (макар, че напоследък само стречинга правя). Трябва да си имаш определени уреди у вас за да може да правиш всички упражнения, ако пък не - аз някой, които са ми трудни ги заменям с други по самоосмотрение.

Изглеждаш добре, с редовни тренировки, независимо какви - ще постигнеш целите си.  Важното е да си постоянна. Времето ще покаже какво работи и какво не за теб. Това е дневник. Води си го.

Мнението беше редактирано от maria на 03.05.12 10:21.

03.05.12
11:08

Мариа, ще разгледам клипчетата , но наистина не разполагам с уреди за жалост .. само кардио уред които използвам за загрявка или понякога тренирам само с него на най-високата степен продължително ,когато не ми се правят други ..

Имам и въже за скачане... първоначално ми беше доста трудно явно неправилната стоика е повлияла и ми се набиваха краката ужасно ... но сега вече намерих “цаката” и си скачкам когато ми е кеф... някои имал ли е въже ?  Подходящо ли е за стягане ?

03.05.12
11:10

Здравей!
Добре си почнала със спорта и важното е, че сама си открила греша и си намерила решение, но ако наистина храната ти е малко това ще се отрази на метаболизма и може да го забави и не само това.
В сайта можеш да изчислиш нуждите си от калории на ден според собствените ти тегло,височина и възраст и двигателна активност. Направи го и прецени дали си на верния път :)

03.05.12
11:21

Моят метаболизъм пък не се забавя, когато ям малко. Но при всички хора е индивидуално.

Мнението беше редактирано от maria на 03.05.12 11:22.

03.05.12
11:33

Здравей !! ((:

Храната не ми е малко ... хапвам достатъчно колкото да се няам без да се натъпквам излишно.Ям по 4,5 пъти на ден,но по малко.

Просто не се тъпча с пържени картофи,пици,дюнери,торти и тем подобни ... е случва се ,но рядко :)
Наблягам на плодове,зеленчуци,пилешко,рибаа,ядки...

03.05.12
11:35

казано от maria nikiforova на 03.05.12, 11:21:

Моят метаболизъм пък не се забавя, когато ям малко. Но при всички хора е индивидуално.

Наистина е индивидуално ... при мен ако ям примерно 3 пъти на ден се забавя...а ако е 4,5 пъти с междухранения се забързва

Още един съвет - не си брой калориите. Така всичко ще ти писне много бързо. Аз направих тая грешка преди - четях много, смятах си калории, протеини, въглехидрати, всичко... И ако се случи да пропусна хранене се чувствах виновен, щото чувствах, че правя крачка назад. В един момент всичко ми писна и зарязах и спорт и диети :D Сега като се храня просто си спазвам някои принципи и си позволявам волности и се чувствам по-добре, защото тежкото чувството на задължение липсва :D И храненето и тренировките ми носят удоволствие, защото не са пресметнати до най-малкия детайл.
И друго нещо - не всеки от този сайт има необходимите знания, не вярвай на всичко, което четеш. Явно има и хора, които завиждат и злобеят.. Малко са им тренировките и повече им е яденето, затова така ;) Аз като работех със треньори, които тренираха наравно със клиентите си не познавах един който да не е постоянно усмихнат и в добро настроение. :)

03.05.12
12:15

хахха :))) има нещо вярно :)))) Инче и аз това казвах ,че не се ли прави с желание нищо нестава(както правих преди няколко месеца)... не броя калориии изнервящо е !! Насилааа хубост нестава ;))))

03.05.12
12:32

Хехе никой не се кара ;) Извинявай ако си останала с грешно впечатление :))

03.05.12
12:39

Майтапя се :) затова пиша тук за малко чужди мнения :Р

Мале:) Висока си 152 и си 42 кг, аз съм 151 съм 49… Колко още работа имам по себе си. Супер  е да правиш всичко с удоволствие :)

15.05.12
23:00

казано от Ивчето Пивчето на 15.05.12, 22:44:

Мале:) Висока си 152 и си 42 кг, аз съм 151 съм 49… Колко още работа имам по себе си. Супер  е да правиш всичко с удоволствие :)

Хаха, не съм сама кинта и двайсе. Аз съм 150 см, 45 килца. Ама сме яки миньончета! :D

Разбира се Деска :)Събрахме се джобни гаджета все ;)  Бях много повече ама има още какво да се желае ама тоя път по здравословния начин ще бъде :)

15.05.12
23:13

Ауууу сладкиии джобнииии ;)))

15.05.12
23:17

Я кажете миниониии с какво се занимавате ??

Нека минат изпитите и ще направя и аз дневник, че ся нямам особено време.  По принцип отдавна тренирам ама сега тепърва нализам в нещата както си трябва. Правя www.bodyrock.tv тренировки от година и нещо с кратки почивки обаче не гледах какво ям и ефекта беше нулев. За това трябва да се прочете тук там в сайта има доста полезна информация, почти за всичко. За това като имаш свободно време има полезни статии с които да го запълниш :) Та уж  аз се стремя към по здравословен начин на живот, горене на излишните мазнини и малко оформяне :)

16.05.12
20:16

И аз тренирах 3,4 месеца без диета ... и следователно без ефект ;Д
То и сега не спазвам диета , но ограничавам някой храни и напитки и резултатите са на лице :))
Иска се много ентусиазъммммммм

Така е. Ама като има положителни резултати има и мотивация. Ами важно е какво ядеш, трябва да е правилно съчетан спорта с диетата да има някакъв баланс за да има резултати :)

17.05.12
08:26

Определено !! А ти освен този сайт с клипчетата друго правиш ли ? Аз неможах да пусна да гледам самия сайт ми зарежда но клипчетата ми насичат и нищо немога да видя... плача си за ново пс ;) Но ще пробвам пак , може си харесам някое :))))

17.05.12
08:32

На мен сайта също много ми забавя компютъра. В youtube ги има .. напиши zuzana light и ще ти излязат. Тренировките изглеждат супер лесни ама като почнеш да ги правиш.. леле. :D

Ами правя си собствени някакви си измислям с тежести, със собствено тегло, кардио. Зависи от настроението. Нямам особено време да ходя да  тичам и тези тренировки ме тонизират и всичко е супер. Ами да Ели ти каза в youtube може да пишеш и bodyrock и ще ти излезнат ако имаш проблем ще ти дам директен линк към канала им.  Страшно е зарибяващо бих казала, стига да имаш желание да пробваш. Иначе има програми като Insanity и P90X за домашни условия става въпрос. В замунда ги има, решила съм да захвана Insanity ама реших да е началото на другия месец, че този няма време за по дълги тренировки :)

П.С аз нямам проблем със сайта не знам защо така :)

17.05.12
09:11

Аз правих insanity бяха ми останали 2 седмици до края, но започнах да ходя на фитнес. Има ефект от тренировките, но не са за всеки определено, страшно много скачане .. и накрая си озверял от глад с това малко се губи ефекта, но... Аз лично изяждах за един ден голяма тава с месо и ориз, боб и т.н.т. :D

17.05.12
09:29

хаххаха  ;))))))
Момичета сега свалям този Insanity ,да поскачам на него :D

17.05.12
09:31

ооо ама той е 8гб ???? всеки клип е различна тренировка предполагам ? вие целия торент ли сте свалили ??

17.05.12
09:39

Дай някакво примерно меню, че храната е много по-важна, които и тренировки да си избереш ще има ефект стига да ги правиш правилно.. Но ако не се храниш нищо няма да се получи.

Мнението беше редактирано от Ellie на 17.05.12 09:39.

17.05.12
10:12

Аз си тача овесените ядки с мляко :)) За закуска ми идва перфектно ... за вечеря обожавам риба тон с някаква салатка.Взимам си от консервите в собствен сос,ако пък е с мазнина , не слагам на салатата мазнина да не се събира много ;ДД

17.05.12
10:34

А за обяд? На мен ми се струва малко храната.. добави яйца и месо! Ядки за междинно хранене.. Храни се поне 5 пъти.. не знам аз така нахвърлено малко не мога да си го представя, защото ти може да закусваш в 6 и да вечеряш в 18:30 и през останалото време да не ядеш нищо.. В първия пост си написала, че след тренировка ядеш овес, но не мисля, че това е най-подходящата храна .. не знам аз лично него го ям сутринта и 2 часа преди тренировка.
Ако искаш да отслабваш не гладувай като повечето момичета тук.. мисля, че тялото ти е много хубаво, пресата се вижда .. добре оформена си, трябва ти доста храна.. и всъщност недей да правиш insanity, защото е предимно кардио, а на теб определено не ти трябва .. намери си някакви тренировки със собствено тегло ако не искаш да ходиш на фитнес.
Активията я забрави не знам дали си и чела състава, но в нея няма истинско мляко пък плодовете са замразени т.е. са загубили всичките си витамини.. и на всичкото отгоре има нишесте и оцветители. По добре сама си го прави сега вече има по-голям избор от плодове, ръгаш в млякото и ядеш. :D

17.05.12
10:42

Ели , нямах предвид ,че ям само това през деня ... изключено !! Просто написах кое ми е вкусно :РРР
Ядки,плодове,сушени плодове,яйца (обожавам) и месо също,но рибата тон ... мммммммм

17.05.12
10:53

Е това е друго :D Започни да записваш какво хапваш през деня и тренировките си и ако има нещо грешно със сигурност някой ще ти каже. :)
И според мен не прави толкова много кардио ..

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1