Експеримент с програма за гръб

Тъй като имам още 1 месец във фитнеса докато се отдам на лятна пауза (2-3 месеца),реших че последният месец бих могъл да пробвам съчетания от упражнения и да видя какво ще се получи.На 15 години съм 170 см,65 кг (Ектоморф),със стаж 5 месеца.
Реших да изпробвам следната програма за гръб (като акцентирам в нея предимно върху перките (В деня правя Гръб + Бицепс):
1.Придърпване на вертикален скрипец с широк хват пред гърди 2х10
2.Това упражнение не мога да го обясня “V-bar pulldown” 2х10
3.Гребане с дъмбели 3х12 (за всяка ръка)
4.Пулоувър с лост 3х10
5.Придърпване на хоризонтален скрипец 2х10
6.Набиране с подхват 3х10
7.Бицепсово сгъване с прав лост 3х10

Надявам се да кача поне 1 см към перките,но да видим.
П.С:Хранителен режим: ВВД
Общ прием дневно:
въглехидрати - 400 гр
белтъчини - 200 гр
мазнини - 100 гр

26.05.12
23:32

мисля,че след този дълъг тренировъчен стаж ти трябва повече “лятна пауза” даже.... :Х

Не,просто лятото минавам на Стрийт фитнес,защото заминавам извън страната и ще пътувам постоянно,само не разбрах какво общо имаше това с темата...? :)

Мнението беше редактирано от Анонимен съм, Проблем? на 26.05.12 23:36.

3300 калории не са ли ти малко множко?

27.05.12
11:10

Даже са малко. 65 кила е. Нагъвай яко, и без това си клечка, няма да омазнееш.

Не са много,защото ходя всеки ден да играя футбол,а там доста тичам,пък и НЕ целя “чисто” качване,а наближават жегите,където трудно се качва маса... :) Никой нищо не спомена за програмата,приемам всякакви критики ;д

Мнението беше редактирано от Анонимен съм, Проблем? на 27.05.12 11:47.

Не виждам набирания подхват, нито тяга..

Упражнение Номер 6 е набиране с подхват,а за тягата,както казах програмата е с лице към перките (т.е всички упражнения в нея са за гръбните перки)

27.05.12
12:13

Ако си мислиш, че тягата не товари перките, значи не я правиш правилно и достатъчно тежко :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 27.05.12 12:13.

Тягата спокойно я оставяш в друг ден. Правиш 3 или 4 тренировки седмично за гръб. При 4 - въртиш 2 за ширина и 2 за плътност.
Останалото тяло се прави в 1 или 2 дена, където е тягата, която пък може да въртиш с клек.
Не те знаем как си в техническо отношение с тези движения, нито какви са ти постиженията в тях. Иначе може да се дадат много по-точни препоръки. Но пък не знаем и “играя футбол” дали е само футбол, или се тренира и отделно в залата и на пистата и терена. Иначе може да се доуточнят много повече детайли по програмата.
Като цяло целта ти е да специализираш гърба. Прочети как се специализира в статията за специализациите и си построй програмата.
Имах 6 месеца стаж в залата, когато направих първата си специализация. Беше за гръб и имаше в нея много дву и трисетове. И имаше видим ефект. А се хранех с каквото имаше на масата и добавките още не се бяха появили.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.05.12 12:26.

По принцип моето тяло е странно развито,т.е когато тренирам ръцете с гърба или гърдите (гърди + трицепс,гръб + бицепс и обратната комбинация) не качвам маса в тях,но поотделно качвам и то бързо (Качих за 5 месеца -  4 см,което според мен е едно голямо постижение).
Oranje - да прав си,гърбът ми изостава и искам да го специализирам.До сега не бях чувал за 4 тренировки седмично за гръб.Това няма ли да доведе до пренатоварване (в смисъл,ако правилно те разбрах примерно:
Понеделник - Гърди/Ширина на гърба/Трицепс
Вторник - Плътност на гърба/Бицепс
Четвъртък - Ширина на гърба/Рамо
Петък - Плътност на гърба/Крака)?

казано от Анонимен съм, Проблем? на 27.05.12, 14:22:

...
Oranje - да прав си,гърбът ми изостава и искам да го специализирам.До сега не бях чувал за 4 тренировки седмично за гръб.Това няма ли да доведе до пренатоварване (в смисъл,ако правилно те разбрах примерно:
Понеделник - Гърди/Ширина на гърба/Трицепс
Вторник - Плътност на гърба/Бицепс
Четвъртък - Ширина на гърба/Рамо
Петък - Плътност на гърба/Крака)?

Прочети статията, там е описано какво да е натоварването. Стига се плашихте от претрениране, то не зависи от колко често тренираш, а как тренираш!

Аз бих направил така, щом държиш да тренираш по тоя начин (и може би не си прочел статията):
Понеделник - Гърди/Ширина на гърба/Трицепс - тоя трицепс е излишен, но щом държиш пусни 10 минути изолиращи; след гърдите чудесно се минава в гръб с един пулоувър
Вторник - Плътност на гърба/Бицепс - тоя бицепс е излишен, но щом държиш пусни 10 минути изолиращи
Четвъртък - Ширина на гърба/Рамо - тук ще започна с рамото (имаше много яка програмка на Майк Матаразо за разширяване в гърба, като той съветваше да се прави...рамо
Петък - Плътност на гърба/Крака - тук ще има тяга в началото

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.05.12 15:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1