29.05.12
14:07
Здравейте :) Накратко ще опиша за какво става въпрос : Не ям месо от малка,просто ме отвращава.Да някой ще кажат “ама как .. лигавиш се” и т.н Не ми харесва и това е :D .. ям го под формата на кайма,а целта ми е покачване на мускулна маса (не много може ми 2-3 кг). Някой може ли да ми каже дали е добра идея да си купя протеин на прах и ако да съответно кой е най-добрия ? Благодаря ви предварително ;)
29.05.12
14:11
Ако не си набавяш дозата белтък за деня или просто нямаш тази възможност, тогава можеш да си купиш протеин.Дай си едно свое примерно меню за деня, колко тежиш, ръст и т.н за да можеш да преценим.
29.05.12
14:15
Вики, протеинът за жени е... същия като протеина за мъже. :)
Насочи се към хранителна добавка след като си изчерпала всички варианти с истинска храна.
казано от Кольо Пияндето на 29.05.12, 14:15:
Вики, протеинът за жени е... същия като протеина за мъже. :)
Ххах простете невежеството ми :D:D
Виктор Стойчев А един адаш :D Висока съм 1.69 , 46.5 кг а ето примерно меню + тренировката
10.15 Закуска : ½ кисело мляко + 4 с.л овесени ядки + 3 шепи череши (250-300гр) + 1 к.л канела + 1 яйце + около 50 гр сирене (бъркани с чубрица) + ½ краставица , (coffee)
12.30 Тренировка:
- Chalean Burn Circuit 1:
- 4 минути warm-up
1) Sumo squat with hip lift 12/12
2) Lunge with posterior fly
- left leg 12/12
- Right leg 12/12
3) Push-up with leg lift 11/12
4) Dead lift with posterior fly 12/12
5) Lunge with core rotation
- right leg 12/12
- Left leg 12/12
6) Bench press and leg lower 13/12
7) Squat with side bend 13/12
8) Lunge with DBL arm posterior fly 12/12
9) Chest fly with hip lift 13/12
- 2 минути стречинг
- 8 минутните коремни
Общо : около 40 минути
14.00 Обяд : 7 сарми + 6 маслини + 1 домат + 1 краставица
17.00 : Около 60 гр бадеми + грейпфрут
21.00 Вечеря : 1 яйце + 100 гр сирене (бъркани)+ домат + краставица + кофичка кисело мляко със степче и канела
Като свършат сармите или мусаката(месото което обичам) на обяд хапвам някаква супа (боб,леща.картофена) + домашни сиренки ( яйце + сирене + извара + подправки )
Мнението беше редактирано от Вики на 29.05.12 14:21.
Аз пък ти препоръчвам протеина на прах с две ръце, когато нямам възможност да ям или бързам, го използвам дори и като заместител на хранане. Екстра ми е.
Използвам го, дори да си приготвям десерти и съм много доволна от резултатите.
Вики протеина е добро решение, но не и най-доброто.Щом обичаш кайма защо не правиш като мен, яж я всеки ден. С нея си приготвям десетки различни неща, които са не само полезни, но и изключително вкусни и разнообразни. Обаче трябва да уточним едно много важно нещо: Готовата кайма, която се продава по магазините не просто е некачествена, а е вредна за здравето! Твърде нищожна част от целия продукт е истинско месо.За това решението е много лесно или отиваш да пазаруваш в някой супермаркет където може да избереш месо от витрината и да го смелят пред очите ти или пазаруваш от където ти е кеф и си я мелиш вкъщи ако имаш месомелачка. Аз лично си я меля вкъщи защото това ми позволява да си купувам не само филета, а и други месца(с кокал по тях така и кучето ми остава доволно,а и излиза по рентабилно). И все пак ако решиш да избереш по-лесния, но не и по-добрия вариант с протеина на прах тук в сайта се продават почти всички доказали се марки. Моят съвет е да се ориентираш към продуктите на Now.
Да купуваме я от месарски магазин от чисто место,но проблема ми е че не я обичам толкова... ям я защото се налага.. ако има лесно въобще няма да я близна сигурно.. дори я комбинирам с хляб (сармите или мусаката) + много салата за да не усещам толкова вкуса .. сложна работа съм аз :x :D
29.05.12
14:43
По принцип, начинът по който се храниш в момента ти доставя добро количество белтък, като се има в предвид, че при твоите 46кг. не са ти нужни повече от 60-70гр. белтък дневно.
Ако ще те улесни, вземи си един матричен протеин или суроватъчен, все тая. Една доза дневно съдържаща 20-тина грама протеин ще ти е напълно достатъчна. Въпросът е дали имаш да даваш всеки месец по 50-тина лева за протеин. Ако не са проблем парите, покупката ще е добре дошла.
Марки - протеините на Pure, Syntrax, Optimum Nutrition са евтини, качествени и ще ти свършат перфектна работа.
Поздрави! :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.05.12 14:45.
Ти хубаво ще си купиш протеин, но с тези твои тренировчици не виждам как ще стимулираш тялото си да трупа мускул :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 29.05.12 14:51.
Тихомир Велев Благодаря ти много (sun) Но начина ми на хранене дали е подходящ за качване на мускулна маса .. мисля че ще бъде доста трудно предвид малкото протеин,който приемам (wasntme) Като гледам другите менюта момичета изяждат по няколко пържоли,4-5 яйца дневно,а аз със скромните 2 максимум 3 яйца и около 100-150 гр сирене къде ли отивам ;дд :D
Станимир А какво трябва да добавя към тренировките ? Приемам критики :)
Мнението беше редактирано от Вики на 29.05.12 15:02.
казано от Вики на 29.05.12, 14:39:
Да купуваме я от месарски магазин от чисто место,но проблема ми е че не я обичам толкова... ям я защото се налага.. ако има лесно въобще няма да я близна сигурно.. дори я комбинирам с хляб (сармите или мусаката) + много салата за да не усещам толкова вкуса .. сложна работа съм аз :x :D
Подбери си по мазничко месо и помоли месаря да ти я смели по-наситно или просто да смели каймата повторно. Така ще стане по крехка и съм сигурен, че ще ти хареса повече и ще ти е по вкусна. Мойта приятелка има същите вкусови рецептори като твойте, да не говорим, че има и твойте хранителни навици от началото на дневника ти. На нея доста и хареса ситно смляното свинско даже успях да я излъжа, че е пилешко но това е друга тема :Д За нея животинските мазнини са малко по вредни от хероина. Пробвай гарантирам ти, че каймата ще стане вкусна от веднъж.
29.05.12
15:02
Ако направим една груба сметка, 3 яйца, 100-тина грама сирене и кофичка кисело мляко са ти около 60гр. протеин. Ако тук-таме включиш малко кайма, стават с 10-20гр. отгоре. Като прибавиш и зеленчуците, овесът и другите екстри с непълен аминокиселинен профил, спокойно ти се събира към 80гр. белтък дневно.
Както и да го гледаш, повече от 2гр. протеин на килограм активно тегло е малко вероятно да са ти от полза, освен ако не правиш смазващи тренировки и не се готвиш за някое състезание по бодибилдинг. Твоето тегло е 47кг. заедно с мазнините. Сама си прави сметката.
Протеинът на прах, освен че ще те освободи от “задължението” да ядеш месо, което не обичаш, ще се погрижи поне да някъде да си спокойна, че си набавяш целият аминокиселинен профил, от който тялото ти се нуждае.
Протеинът не е такъв проблем. Гледай си калориите, защото без достатъчно от тях, щеш или не щеш, маса трудно ще качиш. И на последно място, но не и по важност - тренировките. Тялото трябва да бъде стимулирано да расте. Ако се жалиш в залата, стимул за адаптация няма да има. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.05.12 15:03.
Георги По принцип ми я смилат на най-ситното .. направо на сол ;дд ама е един вид задължение както каза Тихомир Велев
Тихомир Велев Значи бих могла да постигна целта си и без да си купувам протеин на прах ? А и аз вече калории не броя .. смисъл следя ги но ориентировъчно.Спрях тегленето на храната и задълбочените изчисления
Остави тези “дамски” тренировки и си намери някой да те научи на базовите движения, които в последствие да правиш с по-сериозни тежести :)
29.05.12
15:10
Можеш, разбира се. Протеинът като добавка е именно, за да се добавя към храната. Ако от храната си набавяш достатъчно, защо ще добавяш? :)
Протеинът си е глезотийка. Я нямаш време за хранене, я си на път, я нямаш време след тренировка да се прибереш да се нахраниш...в такива (и други) моменти протеинът си е супер оферта. А и също когато трябва да приемаш по 300гр. протеин примерно, а вече ти се повдига от пилешкото или свинското. :)
казано от Тихомир Велев на 29.05.12, 15:10:
Можеш, разбира се. Протеинът като добавка е именно, за да се добавя към храната. Ако от храната си набавяш достатъчно, защо ще добавяш? :)
Протеинът си е глезотийка. Я нямаш време за хранене, я си на път, я нямаш време след тренировка да се прибереш да се нахраниш...в такива (и други) моменти протеинът си е супер оферта. А и също когато трябва да приемаш по 300гр. протеин примерно, а вече ти се повдига от пилешкото или свинското. :)
Ясно значи може и без него .. аз като съм на път или не съм вкъщи си правя сиренки (яйце + сирене + извара ) - малки,не заемат място,перфектен вариант ако пропусна хранене.Даже онзи ден като ходих в Бургас бях си взела 5-6 за обяд :D от страх да не пропусна хранене :D Може би по нататък като ми омръзнат сиренките може да си купя.Той протеина на прах е сладък нали ? или не ? ;д
29.05.12
15:40
Пробвай и с протеин, как ще е. В подобно положение съм спрямо месото /май съм писал в дневника ти преди време по въпроса/. Ако се спреш на протеин - вземи матрица и суруватка. Според дупките в храненето или времето за прием ще решаваш, какво да пиеш.
Вкуса е сладък и прилича доста на овкусените млека /пресни/. Можеш даже да си начешеш крастата ако ти се прияде сладко ;)
казано от head_hunter на 29.05.12, 15:40:
Пробвай и с протеин, как ще е. В подобно положение съм спрямо месото /май съм писал в дневника ти преди време по въпроса/. Ако се спреш на протеин - вземи матрица и суруватка. Според дупките в храненето или времето за прием ще решаваш, какво да пиеш.
Вкуса е сладък и прилича доста на овкусените млека /пресни/. Можеш даже да си начешеш крастата ако ти се прияде сладко ;)
Може пък да си купя,но да не го ям постоянно.Смисъл такъв в дните,в които не ям месо или като пътувам или когато ми се прияде сладко.. и така няма да ми се налага да давам по 50 лв на месец .. :) Може би това е най-удачния вариант. А каква е разликата между матричен и суроватъчен протеин ?
29.05.12
15:49
Ето ти три линка, които ще отговорят на всичките ти въпроси:
http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva
http://www.bb-team.org/articles/4290_protein-chast-vtora
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28223
Направо си казвам, че отговора ми няма да бъде толкова изчерпателен, колкото ако прочетеш сама това, което съм ти дал под формата на линкове :D
head_hunter Мерси (sun) Ей сега като си науча по Френски (dull) ще ги прочета и ако имам въпроси ще попитам ;)
Мнението беше редактирано от Вики на 29.05.12 16:06.
Я сега правилно ли съм разбрала : Матричния протеин е смес от няколко вида протеини ?
29.05.12
17:48
казано от Вики на 29.05.12, 17:45:
Я сега правилно ли съм разбрала : Матричния протеин е смес от няколко вида протеини ?
Абсолютно вярно. :)
казано от Кольо Пияндето на 29.05.12, 17:48:
казано от Вики на 29.05.12, 17:45:
Абсолютно вярно. :)
Йеее много съм добра 8-) :D :D Заболяха ме очите да чета :D
29.05.12
18:04
Само така ! :) Както казаха по-горе промени си малко програмата към по-тежичка,но постепенно, като аз те съветвам вместо да намериш някой да ти обяснява, така както си почнала да четеш за протеини да почетеш и за тренировъчни програми.Има всякакви упражнения с клипове отдолу, аз така ги учех в началото.Ще видиш как за седмица четене и месец, два упражняване на техниката ще дойдат и резултати .
казано от Виктор Стойчев на 29.05.12, 18:04:
Само така ! :) Както казаха по-горе промени си малко програмата към по-тежичка,но постепенно, като аз те съветвам вместо да намериш някой да ти обяснява, така както си почнала да четеш за протеини да почетеш и за тренировъчни програми.Има всякакви упражнения с клипове отдолу, аз така ги учех в началото.Ще видиш как за седмица четене и месец, два упражняване на техниката ще дойдат и резултати .
Ами аз тъкмо навлизам в материята :D До преди 2 седмици правих само кардио и осъзнах че от него отслабвам и съм заприличала на скелет.Реших да променя тренировката като си намерих тези упражнения,които съм публикувала тук.Натоварват ме,усещам го (направо краката ми пулсират и ми се реве към края на упражнението :D ) , но мисля че трябва да си купя нови гирички,за да са по-ефективни упражненията :)
А риба ядеш ли, Вики ?
И аз не ям месо но от скоро открих топлата вода със скумрията :) Всеки ден си купувам по една готова скумрия на скара от магазина.... Продават я по 10лв. за килограм и една цяла риба изпечена ми излиза винаги по ~200гр... = 2лв :O = ~40гр. супер готин протеин :) Натурален, качествен, евтин...
За твоето тегло това ти е половината протеин за деня.....
Откакто ям по една скумрия дневно имам супер голям напредък и във възтановяването и в покачването на мускулна маса ! а и ползите от редовното ядене на морска риба са доста ;)
Manigga иии отново греда :D Не ям риба,само миризмата ме отвращава,но в интерес на истината никога не съм опитвала.. просто миризмата ме отблъсква.. наскоро се канех да опитам някоя чиста,немиризлива риба ама само се каня аз :D Трябва да я опитам определено ще ми е от полза :)
29.05.12
21:43
домашно отгледано прасе , кокошки , телета и прочие - най-добро качество храна и протеини!
Купешко месо - второ качество храна и съответно протеини!
Протеин на прах = ЗАМЕСТИТЕЛ на храната , некачествен източник!
Ти си избираш какво да приемаш.
Предпочитам най-вкусното(поносимото) и от всички изброени със сигурност е протеина на прах :D
Протеин не се съдържа само в месото. Опитай със соеви продукти. Не че вкусът им е по-хубав, но си е оферта при положение, че не обичаш месо.
29.05.12
22:44
казано от Вики на 29.05.12, 21:57:
Предпочитам най-вкусното(поносимото) и от всички изброени със сигурност е протеина на прах :D
е ше ме извиняваш ама по-вкусно от хубавата домашна пържола няма!
а протеина със сигурност няма да се нареди никъде в класацията!
казано от Gerrard Liverpool на 29.05.12, 22:44:
казано от Вики на 29.05.12, 21:57:
Всеки с вкусовите си предпочитания ;)
29.05.12
22:55
е това твойто не може да се каже дори , че са “вкусови предпочитания” . Да не обичаш риба и месо това си е недоразумение направо
казано от Gerrard Liverpool на 29.05.12, 22:55:
е това твойто не може да се каже дори , че са “вкусови предпочитания” . Да не обичаш риба и месо това си е недоразумение направо
За някой е недоразумение за други не :) Има доста хора,които не обичат месо.. така че не съм сама :Ддд
29.05.12
23:04
Ужас!
казано от default на 29.05.12, 22:39:
Опитай със соеви продукти.
По-добре не.
казано от Gerrard Liverpool на 29.05.12, 21:43:
Протеин на прах = ЗАМЕСТИТЕЛ на храната , некачествен източник!
Заместител - да. Некачествен - не бих казал. Е, ако купуваш евтини боклуци, да.
Не е задължително протеина да бъде заместител на храната.. Аз възнамерявах да добавя по 1 доза на ден освен всичките ми хранения :)
казано от Gerrard Liverpool на 29.05.12, 22:55:
казано от Gerrard Liverpool на 29.05.12, 22:44:
На кой му дреме тук за твоите предпочитания и разбирания, ве интелект? Като толкова страдаш за внимание - направи тема и си ги пусни в нея! Току-виж някой се заинтригува от личността ти.
Тук момичето пита за неща, които са важни за нея! Ти като не можеш да кажеш нещо конструктивно, барем мълчи, за да не изглеждаш толкова смешен!
Елементарната култура предполага да уважаваме чуждите мнения и вкус!
Мнението беше редактирано от Петър на 30.05.12 12:42.
30.05.12
13:35
Като не обичаш месо, можеш да увеличиш яйцата, изварата, млякото и да не си купуваш протеин на прах, но все пак ти си решаваш. :)
казано от Stoyan Petrov на 30.05.12, 13:35:
Като не обичаш месо, можеш да увеличиш яйцата, изварата, млякото и да не си купуваш протеин на прах, но все пак ти си решаваш. :)
Да така е :) Затова реших да си взема,но по-късно и да не го пия всеки ден,а само когато съм на път,нямам възможност да ям нещо друго или в дните,в които не ям сарми или мусака.. Може би това е най-добрия вариант :)
30.05.12
14:32
протеин на прах = заместител , заместваш месото и други храни с прахчета
Протеина е некачествен - преработван е и има подсладители , подобрители и т.н.
Да твърдиш обратното е абсурд!
Все едно да твърдиш че захарта е полезна щото е сладка.
Петърчо иди си поиграй с патенцето в банята като никоя не ще да си играе с теб