Препоръки за храненето

добър вечер

на 15 години съм,1.66 съм висок  и тежа 55килограма.значи да споделя че ям каквото има ,обикновенно ям месо,но не качвам килограми :(.Искам да ми дадете съвети какво да ям по-точно че като разгледах статиите за храненето... прекалено много нови неща и информация и се обърквам.Мисля да взимам протеини на Био-гейм за да стана по релефен и по тежък(поне 65 килограма).също така да споделя че ям редовнло сладко и пия много газирани напитки и без газирано или сладко 1 ден максимум изкарвам.в др теми прочетох доста неща и имам горе доло ясното за нещата.Моля ви кажете какви неща трябва да ям и какви не трябва да ям често и ако може ми кажете,има ли смисъл да взимам протеини ?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 02.06.12 09:17.

Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Здравословното хранене - какво включва то?
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Забрави за протеините на Биогейм или която и да е друга марка. Първо си изгради някаква култура на хранене и чак тогава мисли за добавки. Щом не качваш килограми, значи не ядеш достатъчно. Точка. Това на теб как ти се струва е едно, а какво е в действителност - друго.

Прочети статиите и темите. На тази възраст не се нуждаеш от сериозни режими, в които да следиш калории и макронутриенти. Просто гледай да наблягаш на качествена храна.

Първо - спри газираното, сладкото си го хапвай, млад си и си с бърз метаболизъм, но гледай да си го “заслужиш”. Какво имам предвит - гледай да се храниш с качествени храни - месо, яйца, млечни, ориз, картофи, пълнозърнест хляб, ядки, масло и т.н. (разгледай сайта, ще разбереш кои храни са подходящи и кои не) и след като си направил качествено хранене тогава си позволи някоя друга глезотийка, каквато ти харесва :) Но цялото ти хранене да се състои от кроасани и вафли, просто няма как да стане, даже се радвай, че си от тези, дето не качват мазно(или поне много малко) :)

п.с. без тренировки също няма да стане, почвай да тренираш с тежести, ако искаш маса :) Като почнеш да тренираш здраво ще видиш как ще ти се вдигне апетита :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1