Помогнете, моля ви

10.06.12
18:46

Здравейте! Моят “проблем” е следният - Начинаещ съм, но и много зарибен по спорта Стреет Фитнес. Региона, в който живея няма много лостове, а малкото които са налични са много неудобни- изкривени, ниски, дебели и прочие. Има много хубави лостове за кофички и успоредки, но те са по училищата а там ходят някакви много добри типове. Досещате се вече защо не ходя на тези тренировъчни средства - твърде съм неопитен. Правя по 4, Максимум 5 набирания “женската” и 1 едва едва мъжката.Смешно е,някои правят по 30 40 силови, а аз не мога 1 мъжко.Единствения лост,на който мога да се упражнявам е добър, но е на поне 1 Км. от нас.  Според мен проблемът ми идва от неналичието на тренирани мускули. Слабичък съм, НО искам това да се промени. За целта вдигам гирички от 5 Кг по 20 пъти правя 20 лицеви и още няколко упражнения по 20 пъти. Някъде четох че ако много се напрягат едни и същи мускули, те спират да растат. Не мисля че тези упражнения са много, но реших да изслушам съветите ви.
П.С. моля ви кажете ми по колко лицеви вдигания на гирички и други упражнения да правя и дали това с спирането на растежа на мускули е вярно само за коремните или за всички видове мускули... и ако мускулите на ръцете ми един вид “спрат да растат а аз продължа да ги тренирам, ще спре да ми се увеличава мускулната сила”. О, и още нещо - лицеви,бягане гирички и тем подобни помагат ли за повече набирания? ако не кажете ми такива упражнения, които помагат за тази цел.  Моля ви отговорете на въпросите към този текст, защото съм отчаян цяла година правих по 100 кор. преси и 3 серии по 15 лицеви, след това следвах клипчето http://vbox7.com/play:f843581e за корем, помогна до известна степен за 1 месец, но резултатът е както споменах в началото 5 набирания женската е 1 непълно мъжката като женските са с отпускане до половина. Кратка х-ка за мен:13 год, приблизително 60 кг, 1.65 1.70 височина.

Темата беше редактирана от TtOp PbS на 10.06.12 19:19.

10.06.12
21:50

“Сухо дупе риба не яде!”
Най-лесният начин да качиш бройкат на набиранията,е като правиш набирания.
Не се притеснявай от по-оптините,никой няма да ти си смее,даже може да получиш много одбрисъвети и помощ от тези хора.
Малко,като порастнеш още нещата ще вземат да стават по-лесни,ако си сериозен и тренираш,имай търпение.Целото време на света е пред теб.

10.06.12
22:06

Това че си неопитен не е причина да не тренираш при тези “много добри типове”, особено ако няма други хубави лостове, пък и може да научиш нещо от тях. Прочети и тези 2 статии: http://www.bb-team.org/articles/4183_kak-da-trenirame-na-lostovete-I-chast и http://www.bb-team.org/articles/4287_kak-da-trenirame-na-lostovete-II-chast

10.06.12
23:44

ех, благодаря и на двама ви, ще намеря начин за лостове (смисъл лятото няма да съм в БГ но ще потърся място около новото място хД) Но лицеви опори гирички тем подобни никак даже ли не помагат ? ако нямам възможност поради фактора посочен горе и лицевите и гиричките не помогнат не знам ... ;(

11.06.12
16:25

може ли и други да дават съвети плс да мога да си напрая програма и моля ви някои да отговори на въпроса ми относно гиричките лицвите опори и други упражнения-помагат ли за по ефективно набиране?

11.06.12
21:38

Набиранията касаят най-вече флексорите на ръката.Т.е ще е добре да потренираш за бицепс например.Има много разновидности на упражненията с гири, можеш да си ги потърсиш в интернет, и разнообразявай упражненията - т.е прави по няколко различни.Лицевите опори натоварват повече трицепса, отколкото бицепса, но можеш да ги включиш в програмата си.Прочети ТУК за повечко информация.
Най-важно е постоянството.Тренираш ли редовно, гаранция ти давам, че ще успееш.Всички сме минали по този път, затова не се предавай и е редно да не ти пука от добрите типове.

12.06.12
12:57

ей ама всеки ден ли да се набирам или през ден? щото нали мускулите спирали да растат след натоварване

Мнението беше редактирано от TtOp PbS на 12.06.12 12:57.

12.06.12
21:57

Абе да ти кажа прави си ги набиранките колкото ти е възможно по-често. Съобразявай се с това колко бързо се възстановяваш след тренирането. Иначе от къде го измисли това, че мускулите ти ще спрат да растат? Ти като ги натоварваш те започват да нарастват като маса и сила, за да може да се преодолее натоварването. Идеята е, че когато се адаптираш към даденото натоварване ще се забави растежа на мускула. Тогава просто си увеличаваш отново натоварването като вкараш по-трудна техника, или просто като правиш набиранките с допълнителна тежест.

13.06.12
17:17

аха мерси много.. ама както споменах няма да имам възможност лятото да ходя на лостове така че гири и лицеви помагат ли също ? просто питам щото лятото ще е малко тъпо ако нямам лост да не правя нищо

13.06.12
17:27

Лостове има навсякъде. Фитнес зали също.

13.06.12
21:40

Там където си лятото все наблизо ще има някое училище, спортна площадка, някаква тръба конструкция, на която да се набираш. А иначе гирите и лицевите са си полезни, ама няма същия ефект.

14.06.12
00:06

важното е поне малко да ми помогнат и улеснят (смисъл да свикна :П)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1