All about

Прескочи до:

26.06.12
10:02

вчера :

клек 8х140кг - изхвърляне с една ръка от земя с двупудовката със смяна на ръцете на всяка бройка 10(на ръка). 2 пъти.

коремни преси с тежест, условие “в изпънати над главата ръце” 5х(+70кг). 2 пъти.

редувано едностранно сгъване за бицепс - раменна преса с една ръка - изхвърляне с една ръка прав 5х34кг - суинг 12х50кг. 2 пъти.

на клека пак греда с клекането без тениска - няма удържане на щангата на гърба :)
дойде един приятел свободняк да тренира...миналата година 410 тяга и 240 лег...ало, трибойците, къде сте :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.06.12 10:42.

26.06.12
14:03

Световният рекорд конвенционална в IPF е на Брад Джилингам и е 400кг, обичаш да преувеличаваш яко :) В което няма лошо. Вече каква е ползата ти си знаеш :)

И както сами ще се убедите от клипа, далеч не е някое момченце, дето сулю и пулю от залата на джеймси да го бият .

Говорим за най-голямата тяга вдигана въобще във федерацията .

Мнението беше редактирано от Madboy на 26.06.12 14:07.

26.06.12
14:12

казано от Madboy на 26.06.12, 14:03:

Световният рекорд конвенционална в IPF е на Брад Джилингам и е 400кг, обичаш да преувеличаваш яко :) В което няма лошо. Вече каква е ползата ти си знаеш :)

Не преувеличавам. Преди 2 години имаше 380. Сниман.
Може да не е била изпълнена по правилата на IPF. Опита е правен преди година някъде в “Тотал Спорт” пред поне 15 души свидетели.
Аз му врявам, защото го познавам много добре и това е един от хората, които никога не лъжат за такива неща.

казано от Madboy на 26.06.12, 14:03:

И както сами ще се убедите от клипа, далеч не е някое момченце, дето сулю и пулю от залата на джеймси да го бият .

Ми аз на 110 кг алайджия не бих казал “момченце”, а още по-малко сульо и пульо...Нооо ти си 58кг мишка и да църкаш по форумите е лесно...Не е като да сгънеш Красимир Кочев на народни борби ;)

26.06.12
14:15

Дай да го видим като е сниман де :)
От 410 паднахме на 380, чакай да попишем, може да склониш да са били 350 :D

Тодорчев има хубав опит на 400 тяга, който не му го признаха обаче, но е дооооста над 110 кг:)
Ама той не ги разбира нещата, и него си го бият борци на тягата, той не е от яките.

Мнението беше редактирано от Madboy на 26.06.12 14:16.

26.06.12
14:18

Извинявам се за спама, но онзи исландец Бенедикт... не беше ли дръпнал 460 тяга?

26.06.12
14:20

казано от Madboy на 26.06.12, 14:15:

Дай да го видим като е сниман де :)

Ще му искам клипа и ще го кача ;) А и смятам да му предм думите ти, че е сульо -пульо ;) Мисля, че за докачлив човек като него това ще е достатъчен стимул...

От 410 паднахме на 380, чакай да попишем, може да склониш да са били 350 :D

Не, аз знаех за 380кг преди време. Вчера му викам “дай да направим малко тяга” и така разбрах за тия 410 кг. Казах му, че тва е някъде около световния рекорд (нали ми беше пратил линк с опита) и тогава разказа каква е била случката в “Тотал Спорт”.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.06.12 14:25.

26.06.12
14:24

Тодорчев има хубав опит на 400 тяга, който не му го признаха обаче, но е дооооста над 110 кг:)
Ама той не ги разбира нещата, и него си го бият борци на тягата, той не е от яките.

Ами на Стоян брат му - Георги, се познава добре с въпросния борец...видял е мачкане от него по тепиха ;)
И пак да ти обърна внимание - никъде не казвам, че ще му зачетат опита. Казвам, че е опънал 410 кг тяга. И хич, ама хич не ми пука дали някой тъпак, някъде по света не смята тоя опит за легитимен.

26.06.12
14:30

казано от Old Timer на 26.06.12, 14:18:

Извинявам се за спама, но онзи исландец Бенедикт... не беше ли дръпнал 460 тяга?

Да, ама той е от уникалните :)
Джеймс виждам със заплахите си много напред, ако и с тренировките стигнеш такова ниво ще си междугалактически треньор :)

Давай клипа, смятам ще е интересен на всички :)

Мнението беше редактирано от Madboy на 26.06.12 14:32.

26.06.12
14:36

казано от Madboy на 26.06.12, 14:30:

казано от Old Timer на 26.06.12, 14:18:

Да, ама той е от уникалните :)

Значи 460 кила е рекорда и не е нещо невероятно някой да се доближи на 50 кг от него, нали ?

казано от Madboy на 26.06.12, 14:30:

Джеймс виждам със заплахите си много напред, ако и с тренировките стигнеш такова ниво ще си междугалактически треньор :)

Къде видя заплаха само ти си знаеш...Ако си напред с тренировките, колкото с мишкаджийските си форумни изяви...ще си неотменяем световен шампион в трибоя.
Просто не можеш да видиш отстрани колко е смешно и жалко поведението ти. Смешно - защото си малък(и в буквалния и в преносния смисъл) а имаш претенции за голям(и в буквалния и в преносния смисъл), жалко - защото би трябвало да знаеш, че зад всяко спортно постижение(независимо какво) стоят много усилия и тренировки.

26.06.12
14:39

Ок, давай да го видим спортното постижение, както казах ще е интересно на абсолютно всички :)
Аз с форумните си изяви лесно ще спра, ти с философстването по-трудно:)

26.06.12
14:46

казано от Madboy на 26.06.12, 14:39:

Аз с форумните си изяви лесно ще спра, ти с философстването по-трудно:)

А дано ;)

26.06.12
14:48

мдамм....

26.06.12
14:53

Измежду борците  има изключително силни физически хора във всяко едно отношение ...ама много силни Madboy,вервай ми

казано от doni dimitrov на 26.06.12, 14:53:

Измежду борците  има изключително силни физически хора във всяко едно отношение ...ама много силни Madboy,вервай ми

“Изключително силни физически” е много относително и всеки си го представя по различен начин. Какви са критериите, които трябва да се покрият според теб за да си “изключотелно силен физически”?

Едит:  Между другото ако този клип наистина може да се намери, искам да говидя и аз.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 26.06.12 16:14.

26.06.12
16:30

Марине, ти колко борци познаваш...какво според теб е силен физически, че да ти обясня аз какви хора съм срещал, с какви съм тренирал и кой е силен физически.
Виждал съм борец с лег 190кг., ама на ИПФ-то няма да му го дадат, защото си отлепя главата...то е адската разлика де...
Виждал съм 75-76кг. скачач на дълъг скок с 230кг. клек и 130 обръщане...
Това са яки копелета...

26.06.12
16:34

Никак не е относително,но да всеки си го представя по различен начин ,обаче най-добре се усеща при физически сблъсък...Поздрави

26.06.12
16:38

казано от slavko на 26.06.12, 16:30:

Марине, ти колко борци познаваш...какво според теб е силен физически, че да ти обясня аз какви хора съм срещал, с какви съм тренирал и кой е силен физически.
Виждал съм борец с лег 190кг., ама на ИПФ-то няма да му го дадат, защото си отлепя главата...то е адската разлика де...
Това са яки копелета...[/quote

......В НАШАТА ЗАЛА ИМА БОРЦЪ ДЕТО ОБРЪЩА 90 КИЛА С ЕДНА РЪКА

Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 26.06.12 16:42.

казано от slavko на 26.06.12, 16:30:

Това са яки копелета...

Абе ти ми дефинирай на кой човек му казваш, че е “изключително силен физически”, не ме питай колко борци познавам, това няма връзка и няма значение за въпроса, който зададох.

И да ти кажа, че аз пък съм виждал един дето бута 125 лежанка ,но като му кажат да не си вдига главата и 90 кг. го затискат.  А ако не си вдига гъза и не ги блъска в гърдите, нищо не му остава от лежанакта. Така, че СИ Е АДСКАТА РАЗЛИКА. Този в моя пример се е научил как да е ефективен, т.е. да избута щангата с минимално вложена сила, но това със сигурност не го прави силен колкото човек с 125 лежанка по ИПФ (Заб. Разбираш, че говоря за “силен” на това конкретно движение).

A лежанката ли е универсалната летва за сила? :D

казано от Херцог Трън на 26.06.12, 17:38:

A лежанката ли е универсалната летва за сила? :D

Разбира се, че НЕ, но над нея имам най-много наблюдения, пък и Славко даде пример с нея.

Той даде и с клек, и с обръщане още ;)

26.06.12
17:55

Аз ще ти отговоря:
Един обикновен трениран борец на твоите кг...ще те бие на клека ти,на лежанка,на тяга,на обръщане,на бягане на дълго,на спринт,на носене на камъни,на скок от място,на скок височина,на хват и т.нат....пък да не говорим ако те отлепи на 1 педя от земята,какво следва :D

Жика, аз съм обикновен компютърен инженер, под  “трениран” не знам какво имаш в предвид, но аз тренирам за здраве и кеф. Пък и съм сигурен, че ще му се опъна поне на лежанката, тягата и тичането на дълго. А пък един обикновен трениран трибоец със сигурност ще го бие на доста от дисциплините ;)

Със Сашо сме си говорил и съм супер съгласен с него. Че наистина силен човек може да се каже, който вдига тежест от земята без да я докосва до тялото над главата. Смисъл понеже тука и аз не се разбрах та имам предвид хора които вдигат наистина много кила в такива движения. Понеже смятам че тая сила може да се пренесе в почти всички движения. Та в този ред на мисли борците са наистина силни и поради този факт много от тренировките им и движенията които използват са използване на сила точно в подобна равнина. Виждал съм на селски борби. 90 кила борец как вдига над глава 100+ кила циганин(да ме извиняват) държи го няколко минути и тамън да го хвърли излиза майка му и се моли да го пусне и човека си го пусна да падне, че можеше и да не оцелее. А ся Адаш нали разбираш, че 100 кила подвижно тяло не може да се равни и 150 кила щанга ако ще да е на лег, вис, преса мреса и подобни. Затова не ме и кефят трибойците (извинявам им се за, дано някой не се обиди) тренировките им са в определени равнини. И затова смятам, че борците и подобните спортове развиват много повече атлетични качества от тренировки само за сила.

То е ясно ,че борбата и тренировките за нея развиват комплексни атлетически качества, но вие тези борци ги изкарахте ба..и супермените, та дори и по -силни от атлетите, които са тясно специализирани в силовите тренировки. Пък и какво си мислите, че борците всичките са на някакво топ ниво? Сигурен  съм , че и там има много посредствени атлети.

26.06.12
18:09

А кой от тях ще направи кръст, самолет или плънч?
Ясно, че борците са едни от най-универсалните спортисти, ама не разбрахте ли, че силата не се измерва само в една стойност.
Ако говориме за най-силните хора, то си е измислено състезание където да ги сравнят - World’s Strongest Man
Там всеки, който се мисли за корав може да се пробва...

26.06.12
18:12

казано от инж. Марин Маринов на 26.06.12, 18:03:

Жика, аз съм обикновен компютърен инженер, под  “трениран” не знам какво имаш в предвид, но аз тренирам за здраве и кеф. Пък и съм сигурен, че ще му се опъна поне на лежанката, тягата и тичането на дълго. А пък един обикновен трениран трибоец със сигурност ще го бие на доста от дисциплините ;)

На един трибоец му давам най-много да бие в 3-те движения,знаеш кои,и от там нататък окапва...

gotcha, на тези състезания - World’s Strongest Man, според мен си мерят на кой му е най-силен черния дроб, за това не им се кефя. Не ,че и при другите елитни силови не е така де, но аз и на тях  не им се кефя. Преди няколко месеца на турнира по вдигане от лег в Карлово направо се отвратих и се разочаровах от инжекционите там. Аз съм за натуралните и безекипировъчни силачи! Това беше малко извън темата.

Адаш не бе никой не ги изкарва никакви супермени. Разбира се че има и посредствени. Говорим че така им са структуриране тренировката, че развиват комплексни качества които са приложими и в други спортове. Разбира се че специализиран в даден спорт ще е по-добър от един борец това няма съмнения. Просто са по универсални има спортове които просто тренировките са такива че много трудно после могат да се пречупят в друг спорт. Точно трибоя не е о тях, но пък не и от най-универсалните.
Ванка гимнастиката е точни един от спортовете, които също съм съгласен че изграждат универсални качества. Според мен това най-добрия спорт за начало на една спортна кариера. Говорим в ранна възраст. А дори и в по-късна.

26.06.12
18:21

Добре де, прав си може би не самото състезание, но може да се вземат впредвид движенията, те са взети с цел да изявяват силата кято цяло.
А относно приемането на препарати не се сещам къде на световно ниво в почти всеки спорт не са намесени с бесна сила :D

26.06.12
18:29

За какво ми е да дигам 200 лег,като всеки втори примерно може да ми счупи врата на улицата?

26.06.12
18:48

казано от The Reem на 26.06.12, 18:29:

За какво ми е да дигам 200 лег,като всеки втори примерно може да ми счупи врата на улицата?

Да, сигурно може... :D Как го каза само.

26.06.12
19:47

А мнението ви за състезателите по вдигане на щанги?
В сравнение с трибоеца например,ще имат стабилен клек и тяга,за лежанката сигурно ще бъде посредствена,но са стабилни спринтьори,скачат яко,тва онова.
Трибоеца според мен не е толкова атлетличен като тях,а пък и не може да прави тяхните движения :Д
т.е. един щангист би станал ‘decent’’ трибоец,но един трибоец надали би станал стабилен щангист.
А пък борците са си стабиляги-да.

26.06.12
19:50

казано от Vintage на 26.06.12, 19:47:

А мнението ви за състезателите по вдигане на щанги?
В сравнение с трибоеца например,ще имат стабилен клек и тяга,за лежанката сигурно ще бъде посредствена,но са стабилни спринтьори,скачат яко,тва онова.
Трибоеца според мен не е толкова атлетличен като тях,а пък и не може да прави тяхните движения :Д
т.е. един щангист би станал ‘decent’’ трибоец,но един трибоец надали би станал стабилен щангист.
А пък борците са си стабиляги-да.

(clap)

26.06.12
19:56

Боби казах примерно....но нали трябва да покажеш колко много чувство за хумор имаш....

26.06.12
19:56

То стана малко като навремето спорехме кой ще победи ако се сбият Арнолд и Чък Норис :)
Да сравняваме хора с различни професионални умения същата работа.

26.06.12
20:03

Еми кумире, от детски коментар - детска тема се заформя...
Явно сите сме дяца щом се метнахме така в нея :D

26.06.12
21:15

Инженере(плевенския IT инженер), борците са най-универсалните атлети. Казвал съм го много пъти, казвам го и сега. От борец става всичко - гимнастик, лекоатлет, боксьор, гребец, футболист, културист, трибоец. Виждал съм го с очите си, борил съм се достатъчно дълго(макар да съм бил много посредствен борец), мога да ти дам примери колкото щеш. Не опонирай на Дони, не знаеш с кой спориш и какъв му е опита в тренирането...Тъкмо е почнал да пише, не спорете с него, а го слушайте(четете) - само полза ще имате.
Готча, първия ми треньор по борба беше бивш гимнастик - преквалифициран от борец в гимнастик, после в цирков акробат. На 50 години правеше неща, който Ханибал не може да си мечтае...
Инженере(пловдивския ел.инженер), схванал си лекцията ;) Но ще има още разяснения...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.06.12 09:04.

26.06.12
21:29

За инженера всичко е относително..какво значело да си изключително силен физически...
Сега аз ще ти кажа моите критерии : 5км. за 17мин., 10 пъти изхвърляне на 100кг. в серия, 20 пъти обръщане със 100, тяга 260, клек на гърди 200…е т’ва е да си изключително як физически, и айде може, и да не можеш планше Ванка:)

И да, стронгмените са си яката работа, за тях съм съгласен и съм го казвал много пъти, че са комплексно яки...Мариус е пример, сега се пуска и ан демонстративен ММА, бягал е в кросове...и т.н.

А не може ли всеки да си тренира и да си гледа целите? Някои да си стоят силни и дебели, други да са билдери, трети да са на вени, четвърти да тичат като газели и т.н? ... Писна ми само еди-кво-си, еди-що-си, ама това-така, ама това-еди-как си и най-накрая никой нищо не е направил...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1