казано от Тедо на 26.06.12, 21:48:
Писна ми само еди-кво-си, еди-що-си, ама това-така, ама това-еди-как си и най-накрая никой нищо не е направил...
Ами като ти е писнало пробвай да не четеш в темата...може и да помогне. На мен пък ми е интересно да чета как знаещи хора спорят за нещо смислено. Как всеки вади различни аргумети, за да защити тезата си.
П.С.
На мен пък ми е писнало, когато някой пита “Как да си покажа плочките ?” или “Как да качвам чисто ?”
казано от The Reem на 26.06.12, 19:56:
Боби казах примерно....но нали трябва да покажеш колко много чувство за хумор имаш....
Опита за сарказъм ще го пропусна покрай ушите/очите си. Доста трябва да изгаднееш, за да ме засегнеш, а си свястно момче и няма да ти показвам колко са дълбоки дебрите на недоброжелателната ирония.
Мисълта ми е, че надценяваш така наречените бойни спортове и подценяваш чистата сила. Хората, които наистина знаят как да свалят човек и да го оставят в това положение, са единици. За всички останали има Мастър Кард... така де, просто брутална сила. :)
26.06.12
23:06
Всички сте облъчени! Трябва ви радист! За жалост е само един във форума :D
Нагледах се на глупости за борбата и борците..
С тия спорове кой е най-як и кой кого ще бие ме връщате в детските години :D
27.06.12
09:14
казано от gotcha на 26.06.12, 18:09:
А кой от тях ще направи кръст, самолет или плънч?
Абсолютно всеки свободняк ще направи “самолет” на всеки противник ;) ...само, дето не искаш да знаеш дали може да го направи на теб :D
А не може ли всеки да си тренира и да си гледа целите?
Мисля, че 99% това и правят... ;)
Писна ми само еди-кво-си, еди-що-си, ама това-така, ама това-еди-как си и най-накрая никой нищо не е направил...
А така... А не ти ли писна да се правиш на отворен навсякъде ? ;)
казано от Boby_ на 26.06.12, 22:31:
Мисълта ми е, че надценяваш така наречените бойни спортове и подценяваш чистата сила. Хората, които наистина знаят как да свалят човек и да го оставят в това положение, са единици. За всички останали има Мастър Кард... така де, просто брутална сила. :)
Боби, сори много, но си в дълбока, дълбока заблуда...И не само ти, а доста хора по залите смятат така и за това при първото сбиване с противник тренирал БИ/БС изпадат в дълбока депресия :D (devil)
Знам, че се бъзикаш за самолета, ама тва си е една от най-трудните везни в гимнастиката - http://4coolpics.com/pics/0169/098440169520.jpg
Мисля,че говорите за различни неща...а Сашо говори за хватката самолет! ;)
27.06.12
11:29
Гимнастиците са яки, няма спор, проблемът е , че не са яки навсякъде, а само в горната половина на тялото. С тез крака кат на гимнастички :D
Ако не бъркам Станко беше победил Кочев на едни народни борби и то когато Кочев все още си беше сериозен състезател, но Станко си е далеч от 110 кг и доколкото го познавам едва ли прави такава тяга, иначе евала Сашо, че се появи някой, който от време на време да споменава, че не всичко е лежанка и помпане на бицари :d
Мнението беше редактирано от jomo на 27.06.12 11:32.
казано от James Hinks на 27.06.12, 09:14:
казано от Boby_ на 26.06.12, 22:31:
Боби, сори много, но си в дълбока, дълбока заблуда...И не само ти, а доста хора по залите смятат така и за това при първото сбиване с противник тренирал БИ/БС изпадат в дълбока депресия :D (devil)
Щеше да си съвсем прав, ако всички “трениращи” бойни изкуства наистина ги тренираха. Ти ежедневно имаш поглед върху хора с истински амбиции, опит и умения зад гърба си и това според мен малко ти измества представата за това какъв процент от общия брой “трениращи” са такива.
Там е работата обаче, че средният трениращ бойно изкуство представлява хлапе, отишло на около две тренировки (може да варира от една до четири), научило какво е маваши гери (даже може да е видяло едно-две такива на живо), разбрало какво стои зад абревиатурата ММА и тръгнало да се перчи на мацките с тези познания. Общо взето същата работа като средностатистическия “бодибилдър”, особено пролетно време. :) И тук не става въпрос за това кое е “най-якото” бойно изкуство, а за шанса да срещнеш някого, който изобщо знае за какво става въпрос.
27.06.12
11:54
Тренирал съм борба, тренировките са доста строги и тежки. Не е като бокс, кик бокс и т.н.
Там няма тренира ми се, не ми се тренира. По съвсем друг начин е.
Боби,мисля,че не става дума за ‘’спортисти’‘,които в понеделник са дошли да тренират,а в петък са се отказали ;) Такива вафли съм ги ял много :D Аз също съм посредствен спортист,без значими успехи,не искам да си спомням и да обяснявам на какво се дължи...но поне се задържах няколко години в залата.
казано от Jikata на 27.06.12, 11:56:
Боби,мисля,че не става дума за ‘’спортисти’‘,които в понеделник са дошли да тренират,а в петък са се отказали ;) Такива вафли съм ги ял много :D Аз също съм посредствен спортист,без значими успехи,не искам да си спомням и да обяснявам на какво се дължи...но поне се задържах няколко години в залата.
Точно за тях става дума. :)
Тази насока в разговора тръгна от изказването, че всеки втори срещнат на улицата можел да скърши врата на някой, който бута 200 от лежанка. Със сигурност има такива. Но далеч не е всеки втори. И всеки пети не е. По-скоро е един на 50 или 100 примерно.
27.06.12
12:44
казано от jomo на 27.06.12, 11:31:
Ако не бъркам Станко беше победил Кочев на едни народни борби и то когато Кочев все още си беше сериозен състезател, но Станко си е далеч от 110 кг и доколкото го познавам едва ли прави такава тяга, иначе евала Сашо, че се появи някой, който от време на време да споменава, че не всичко е лежанка и помпане на бицари :d
Не е Станко Инджов човека, за когото говоря. Иначе Станко си е ultimate алайджия и не само Краси Кочев, който между другото там няма някакви успехи, е побеждавал на народни борби.
казано от Boby_ на 27.06.12, 11:46:
Щеше да си съвсем прав, ако всички “трениращи” бойни изкуства наистина ги тренираха. Ти ежедневно имаш поглед върху хора с истински амбиции, опит и умения зад гърба си и това според мен малко ти измества представата за това какъв процент от общия брой “трениращи” са такива.Там е работата обаче, че средният трениращ бойно изкуство представлява хлапе, отишло на около две тренировки (може да варира от една до четири), научило какво е маваши гери (даже може да е видяло едно-две такива на живо), разбрало какво стои зад абревиатурата ММА и тръгнало да се перчи на мацките с тези познания.
Боби, не говоря за децата или за масата заблудени. Говоря за човек, който наистина тренира и такива не са малко.
казано от Тихомил Иванов на 27.06.12, 11:54:
Тренирал съм борба, тренировките са доста строги и тежки. Не е като бокс, кик бокс и т.н.
Там няма тренира ми се, не ми се тренира. По съвсем друг начин е.
И бокса няма тренира ми се, не ми се тренира...И в кикбокса.
Не може да отъждествяваш някое БИ/БС с мършата в него, както не може да отъждествяваш бодибилдинга с “летните”.
казано от gotcha на 27.06.12, 10:56:
Знам, че се бъзикаш за самолета, ама тва си е една от най-трудните везни в гимнастиката - http://4coolpics.com/pics/0169/098440169520.jpg
Не се бъзикам въобще. Точно със самолета не мисля да се бъзикам. Една от най-силните техника на Дончо Колев Данев...(devil)
Нямам по-хубава снимка, но винаги мога да ти покажа “самолет” ;) :P
27.06.12
16:12
казано от Марин Маринов на 26.06.12, 18:03:
Със Сашо сме си говорил и съм супер съгласен с него. Че наистина силен човек може да се каже, който вдига тежест от земята без да я докосва до тялото над главата. Смисъл понеже тука и аз не се разбрах та имам предвид хора които вдигат наистина много кила в такива движения. Понеже смятам че тая сила може да се пренесе в почти всички движения. Та в този ред на мисли борците са наистина силни и поради този факт много от тренировките им и движенията които използват са използване на сила точно в подобна равнина...
...А ся Адаш нали разбираш, че 100 кила подвижно тяло не може да се равни и 150 кила щанга ако ще да е на лег, вис, преса мреса и подобни.
От вчера мислех да ти пиша подробно, но става много дълго и не ми се занимава.
Схванал си идеята на ВКВ, поне доколкото съм можал да ти я обясня.
100 кг подвижно и съпротивляващо се, силно поне колкото теб самия тяло, което се намира на дистанция пред теб/под теб/над теб не може да се сравни с нищо. Силите, които действат са много, равнините, в които действат - също, биомеханически погледнато борбата е много сложна. Поради това и борците са изключителни атлети и лесно се преквалифицират в други спортове.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.06.12 10:18.
27.06.12
20:57
Подобна ми беше и моята идея, но ми е малко трудно да го обясня. :) ЪЪъъъ такова, ще ти пиша на лично....
28.06.12
10:36
вчера :
набиране на ръкохватката 5х(+40кг) - набиране на въжето 4х(+40кг) - кофички 10х(+40кг) - бутане от лег с тесен хват 5х100кг - редувано едностранно сгъване за бицепс дъмебли - раменна преса - изхвърляне прав 5х34кг( на всяка ръка). 4 пъти.
Пих кре-алкалин и сутринта и резулата не закъсня - леки крампи тук-там...
28.06.12
10:46
казано от Puppy на 28.06.12, 10:44:
Вече не мога да те хвана къде си пишеш тренировките :D
Скоро наистина няма да можеш да хванеш къде ги пиша, просто защото няма да ги пиша ;)
02.07.12
11:35
в петък :
сталкер с два дъмбела по 34кг 3 - с 25-килограмови дъмбели 3 - борческо въртене 6х25кг(на ръка). 2 пъти.
набиране на въжето 4х(+40кг) - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - кофички 10х(+40кг) - набиране на въжето 4х(+20кг) - набиране на ръкохватката 4х(+20кг) - кофички 10х(+20кг). 2 пъти.
тяга 2х150кг, 2х180кг, 2х200кг. На 200кг от дискове и с пауза, че много потъват в дупките големите кила, пък от дисковете искат нагласяне.
за final pumping :D друго е да излезеш от залата напомпен, или като се казва “не е важно да си работил, важното е да си се изцапал” :D
редувано едностранно, с дъмбели, сгъване за бицепс 6х34кг - раменна преса с една ръка 6х34кг - набиране на въжето 10 - набиране на ръкохватката 10 - бутане от лег с хват на ширина на раменете 10х100кг - кофички 20 - бутане от лег с тесен хват 10х70кг.
сталкер + тяга = гръмнали еректори 2 дни :D Обаче 200 кила не съм дърпал от есента-зимата някъде...явно пък сталкер + добавки = як пояс ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.07.12 14:43.
02.07.12
19:30
казано от James Hinks на 02.07.12, 11:35:
в петък :
сталкер с два дъмбела
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 02.07.12 19:31.
02.07.12
21:32
http://www.imdb.com/title/tt0079944/
02.07.12
21:38
Абе хайде математиците да разгадаят уравненията и да открием какво представлява тоя сталкер :D
02.07.12
21:59
казано от The Reem на 21.06.12, 10:41:
Какво е това сталкер и за какво е :D ?
Той е първият дръзнал да пита.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 02.07.12 23:17.
02.07.12
22:25
казано от Кристиян Дончев на 02.07.12, 21:59:
Това е първият дръзнал да пита.
Абе и Puppy май пита, но с отговора какво стана поема немам :)
Абе аз изгледах целия филм, бахти психарията, за мой набор и соц е мн революционен, евала и книгата ми я даде един приятел, ама все нямам време да я почна. Не съжалявам, че го изгледах нищо, че заветната ми цел беше да разкодирам упражнението (blush) без никакъв резултат ест... :D
03.07.12
08:54
Да измислим някакъв стимул за този, който разгадае упражнението, а ? :D
Ако не друго, поне един хубав филм ще изгледате и една хубава книга ще прочетете докато опитвате :P
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 08:55.
03.07.12
09:43
Вчера :
сталкер с дъмбели по 26 кг 6 - борческо въртене 10х26кг(на ръка). 2 пъти. Много ме изпива тая комбинация, когато я правя с големи бройки. Не усещам умора, напомпване или нещо кой знае какво, а се усещам точно “изпит”... Помотах се, позагрях краката, пих ВСАА и
Адската смесена дропсерия
клек 3х160кг - 2х140кг - 5х120кг - 7х100кг - преден клек 3х100кг - 2х100кг - 1х100кг - набиране с тесен неутрален надхват 3х(+50кг) - набиране с раменен неутрален подхват 1х(+50кг) - кофички 6х(50кг) - набиране с тесен неутрален надхват 3х(+50кг) - набиране с раменен неутрален подхват 1х(+50кг) - кофички 6х(50кг)- набиране с раменен неутрален подхват 3х(+30кг) - набиране с тесен неутрален надхват 1х(+30кг) - кофички 6х(+30кг) - набиране с раменен неутрален подхват 3х(+30кг) - набиране с тесен неутрален надхват 1х(+30кг) - кофички 6х(+30кг) - редувано едностранно бутане от лег с дъмбели, с неутрален раменен хват 14х34кг(на ръка).
Днес няма мускул на гръба, който да не усещам...:D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 09:44.
Сигурно след такава тренировка се ходи на изпит по анатомия. Няма как да ти намерят пищовите просто :D
04.07.12
21:53
обръщане от земя 4х60кг, 4х80кг, 4х80кг, 4х100кг, с това загрявката приключи и почна “Часът на истината”
обръщане от земя 4х110кг - 10х90кг - изхвърляне от земя с една ръка, със смяна на ръцете на всяка бройка 20х32кг(на всяка ръка) - обръщане изтласкване прав 14х60кг.
тяга 2х180кг - обръщане изтласкване с една ръка с двупудовката 5(на ръка) - прескок на лежанката 10(ляво-дясно, дясно-ляво се брои като едно). 2 пъти.
набиране с раменен неутрален подхват 20 - кофички 30.
смешна тренировка ;) която за нещастие започна със зверско схващане на лявата предмищница точно до лакътя...
06.07.12
14:39
Малко от тренировките за ума :
Някога много отдавна в Далечния Изток видях две кучета, които се бяха присъединили към чужда глутница. Но тя ръмжеше — не искаше да приеме пришълците в своята среда. И тогава едното от кучетата се хвърли върху нещастния си другар и го захапа. Борбата им продължаваше дълго и глутницата търпеливо следеше боя. Единият ръмжеше, а другият, по-слабият, страшно виеше, не му се разделяше с живота. Като уби другаря си, а може и негов брат да е било, кучето, цялото изпохапано и изподрано, се приближи с подвига опашка към глутницата, демонстрирайки своята покорност. И тогава тя се нахвърли срещу него и го разкъса.
Ако така постъпва с най-близкия, какво остава за другите...
btw. После се сетих, че няма въпрос... Малко като Captain Obvious го играх.... sry :)
Мнението беше редактирано от Витан на 06.07.12 14:46.
09.07.12
10:05
В петък щях да си правя контролно на лега, но нещата се промениха в движение.
набиране на ръкохватката 5х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 5х110кг - набиране на ръкохватката 2х(+50кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 2х120кг - набиране на ръкохватката 1х(+60кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 1х140кг - набиране на ръкохватката 1х(+70кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 1х150кг - набиране на ръкохватката 1х(+70кг) - 1х(+60кг) - 2х(+50кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 1х170кг - 1х150кг - 3х120кг - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 3х120кг - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 10х100кг - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 10х100кг.
На 150 и 170 имаше помощ “някаква”, а лактите се държаха особено неприлично...
редувано едностранно с дъмбели сгъване за бицепс - раменна преса с една ръка 5х34кг(на всяка ръка) - набиране на въжето 2х(+40кг) - кофички 7х(+40кг) - набиране на въжето 7х(+20кг) - кофички 12х(+20кг). 2 пъти.
Събота :
4 изометрии по 30 секунди в 90 градуса ъгъл в лактите на набиране с раменен хват - 2 подхват и две с надхват.
Неделя :
3 км бягане с денивелация +300 метра, на 1200 м надморска височина и свеж въздух.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.07.12 10:22.
казано от James Hinks на 09.07.12, 10:05:
За това да не те подсети купона с оная бургаската кифла ? :D :D
09.07.12
11:04
казано от Петър Петров на 09.07.12, 10:41:
казано от James Hinks на 09.07.12, 10:05:
За това да не те подсети купона с оная бургаската кифла ? :D :D
Хахха, даааа, нали не вярваше колко лег имам :D
Не, още от миналата сряда го бях намислил, ама се отказах.
09.07.12
15:25
Пиша разни програмки, давам съвети и съм заебал организирането на собствените си тренировки. Зимата и пролетта ги бях структурирал добре и резулати имаше, сега нещо си играя на дребно - днес ми кеф това, вдругиден ми е кеф онова...Бая си мислих по тоя въпрос в събота и неделя...Сещам се кога какво съм правил и как ми е действало всяко нещо и мисля, че е крайно време да почна пак сериозно да тренирам... ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.07.12 10:20.