Писна ми само еди-кво-си, еди-що-си, ама това-така, ама това-еди-как си и най-накрая никой нищо не е направил...
Ами като ти е писнало пробвай да не четеш в темата...може и да помогне. На мен пък ми е интересно да чета как знаещи хора спорят за нещо смислено. Как всеки вади различни аргумети, за да защити тезата си.
П.С.
На мен пък ми е писнало, когато някой пита “Как да си покажа плочките ?” или “Как да качвам чисто ?”
Боби казах примерно....но нали трябва да покажеш колко много чувство за хумор имаш....
Опита за сарказъм ще го пропусна покрай ушите/очите си. Доста трябва да изгаднееш, за да ме засегнеш, а си свястно момче и няма да ти показвам колко са дълбоки дебрите на недоброжелателната ирония.
Мисълта ми е, че надценяваш така наречените бойни спортове и подценяваш чистата сила. Хората, които наистина знаят как да свалят човек и да го оставят в това положение, са единици. За всички останали има Мастър Кард... така де, просто брутална сила. :)
26.06.12
23:06
Всички сте облъчени! Трябва ви радист! За жалост е само един във форума :D
Нагледах се на глупости за борбата и борците..
С тия спорове кой е най-як и кой кого ще бие ме връщате в детските години :D
27.06.12
09:14
А кой от тях ще направи кръст, самолет или плънч?
Абсолютно всеки свободняк ще направи “самолет” на всеки противник ;) ...само, дето не искаш да знаеш дали може да го направи на теб :D
А не може ли всеки да си тренира и да си гледа целите?
Мисля, че 99% това и правят... ;)
Писна ми само еди-кво-си, еди-що-си, ама това-така, ама това-еди-как си и най-накрая никой нищо не е направил...
А така... А не ти ли писна да се правиш на отворен навсякъде ? ;)
Мисълта ми е, че надценяваш така наречените бойни спортове и подценяваш чистата сила. Хората, които наистина знаят как да свалят човек и да го оставят в това положение, са единици. За всички останали има Мастър Кард... така де, просто брутална сила. :)
Боби, сори много, но си в дълбока, дълбока заблуда...И не само ти, а доста хора по залите смятат така и за това при първото сбиване с противник тренирал БИ/БС изпадат в дълбока депресия :D (devil)
Знам, че се бъзикаш за самолета, ама тва си е една от най-трудните везни в гимнастиката - http://4coolpics.com/pics/0169/098440169520.jpg
Мисля,че говорите за различни неща...а Сашо говори за хватката самолет! ;)
27.06.12
11:29
Гимнастиците са яки, няма спор, проблемът е , че не са яки навсякъде, а само в горната половина на тялото. С тез крака кат на гимнастички :D
Ако не бъркам Станко беше победил Кочев на едни народни борби и то когато Кочев все още си беше сериозен състезател, но Станко си е далеч от 110 кг и доколкото го познавам едва ли прави такава тяга, иначе евала Сашо, че се появи някой, който от време на време да споменава, че не всичко е лежанка и помпане на бицари :d
Мнението беше редактирано от jomo на 27.06.12 11:32.
Боби, сори много, но си в дълбока, дълбока заблуда...И не само ти, а доста хора по залите смятат така и за това при първото сбиване с противник тренирал БИ/БС изпадат в дълбока депресия :D (devil)
Щеше да си съвсем прав, ако всички “трениращи” бойни изкуства наистина ги тренираха. Ти ежедневно имаш поглед върху хора с истински амбиции, опит и умения зад гърба си и това според мен малко ти измества представата за това какъв процент от общия брой “трениращи” са такива.
Там е работата обаче, че средният трениращ бойно изкуство представлява хлапе, отишло на около две тренировки (може да варира от една до четири), научило какво е маваши гери (даже може да е видяло едно-две такива на живо), разбрало какво стои зад абревиатурата ММА и тръгнало да се перчи на мацките с тези познания. Общо взето същата работа като средностатистическия “бодибилдър”, особено пролетно време. :) И тук не става въпрос за това кое е “най-якото” бойно изкуство, а за шанса да срещнеш някого, който изобщо знае за какво става въпрос.
27.06.12
11:54
Тренирал съм борба, тренировките са доста строги и тежки. Не е като бокс, кик бокс и т.н.
Там няма тренира ми се, не ми се тренира. По съвсем друг начин е.
Боби,мисля,че не става дума за ‘’спортисти’‘,които в понеделник са дошли да тренират,а в петък са се отказали ;) Такива вафли съм ги ял много :D Аз също съм посредствен спортист,без значими успехи,не искам да си спомням и да обяснявам на какво се дължи...но поне се задържах няколко години в залата.
Боби,мисля,че не става дума за ‘’спортисти’‘,които в понеделник са дошли да тренират,а в петък са се отказали ;) Такива вафли съм ги ял много :D Аз също съм посредствен спортист,без значими успехи,не искам да си спомням и да обяснявам на какво се дължи...но поне се задържах няколко години в залата.
Точно за тях става дума. :)
Тази насока в разговора тръгна от изказването, че всеки втори срещнат на улицата можел да скърши врата на някой, който бута 200 от лежанка. Със сигурност има такива. Но далеч не е всеки втори. И всеки пети не е. По-скоро е един на 50 или 100 примерно.
27.06.12
12:44
Ако не бъркам Станко беше победил Кочев на едни народни борби и то когато Кочев все още си беше сериозен състезател, но Станко си е далеч от 110 кг и доколкото го познавам едва ли прави такава тяга, иначе евала Сашо, че се появи някой, който от време на време да споменава, че не всичко е лежанка и помпане на бицари :d
Не е Станко Инджов човека, за когото говоря. Иначе Станко си е ultimate алайджия и не само Краси Кочев, който между другото там няма някакви успехи, е побеждавал на народни борби.
Щеше да си съвсем прав, ако всички “трениращи” бойни изкуства наистина ги тренираха. Ти ежедневно имаш поглед върху хора с истински амбиции, опит и умения зад гърба си и това според мен малко ти измества представата за това какъв процент от общия брой “трениращи” са такива.Там е работата обаче, че средният трениращ бойно изкуство представлява хлапе, отишло на около две тренировки (може да варира от една до четири), научило какво е маваши гери (даже може да е видяло едно-две такива на живо), разбрало какво стои зад абревиатурата ММА и тръгнало да се перчи на мацките с тези познания.
Боби, не говоря за децата или за масата заблудени. Говоря за човек, който наистина тренира и такива не са малко.
Тренирал съм борба, тренировките са доста строги и тежки. Не е като бокс, кик бокс и т.н.
Там няма тренира ми се, не ми се тренира. По съвсем друг начин е.
И бокса няма тренира ми се, не ми се тренира...И в кикбокса.
Не може да отъждествяваш някое БИ/БС с мършата в него, както не може да отъждествяваш бодибилдинга с “летните”.
Знам, че се бъзикаш за самолета, ама тва си е една от най-трудните везни в гимнастиката - http://4coolpics.com/pics/0169/098440169520.jpg
Не се бъзикам въобще. Точно със самолета не мисля да се бъзикам. Една от най-силните техника на Дончо Колев Данев...(devil)
Нямам по-хубава снимка, но винаги мога да ти покажа “самолет” ;) :P
27.06.12
16:12
Със Сашо сме си говорил и съм супер съгласен с него. Че наистина силен човек може да се каже, който вдига тежест от земята без да я докосва до тялото над главата. Смисъл понеже тука и аз не се разбрах та имам предвид хора които вдигат наистина много кила в такива движения. Понеже смятам че тая сила може да се пренесе в почти всички движения. Та в този ред на мисли борците са наистина силни и поради този факт много от тренировките им и движенията които използват са използване на сила точно в подобна равнина...
...А ся Адаш нали разбираш, че 100 кила подвижно тяло не може да се равни и 150 кила щанга ако ще да е на лег, вис, преса мреса и подобни.
От вчера мислех да ти пиша подробно, но става много дълго и не ми се занимава.
Схванал си идеята на ВКВ, поне доколкото съм можал да ти я обясня.
100 кг подвижно и съпротивляващо се, силно поне колкото теб самия тяло, което се намира на дистанция пред теб/под теб/над теб не може да се сравни с нищо. Силите, които действат са много, равнините, в които действат - също, биомеханически погледнато борбата е много сложна. Поради това и борците са изключителни атлети и лесно се преквалифицират в други спортове.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.06.12 10:18.
27.06.12
20:57
Подобна ми беше и моята идея, но ми е малко трудно да го обясня. :) ЪЪъъъ такова, ще ти пиша на лично....
28.06.12
10:36
вчера :
набиране на ръкохватката 5х(+40кг) - набиране на въжето 4х(+40кг) - кофички 10х(+40кг) - бутане от лег с тесен хват 5х100кг - редувано едностранно сгъване за бицепс дъмебли - раменна преса - изхвърляне прав 5х34кг( на всяка ръка). 4 пъти.
Пих кре-алкалин и сутринта и резулата не закъсня - леки крампи тук-там...
28.06.12
10:46
Вече не мога да те хвана къде си пишеш тренировките :D
Скоро наистина няма да можеш да хванеш къде ги пиша, просто защото няма да ги пиша ;)
02.07.12
11:35
в петък :
сталкер с два дъмбела по 34кг 3 - с 25-килограмови дъмбели 3 - борческо въртене 6х25кг(на ръка). 2 пъти.
набиране на въжето 4х(+40кг) - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - кофички 10х(+40кг) - набиране на въжето 4х(+20кг) - набиране на ръкохватката 4х(+20кг) - кофички 10х(+20кг). 2 пъти.
тяга 2х150кг, 2х180кг, 2х200кг. На 200кг от дискове и с пауза, че много потъват в дупките големите кила, пък от дисковете искат нагласяне.
за final pumping :D друго е да излезеш от залата напомпен, или като се казва “не е важно да си работил, важното е да си се изцапал” :D
редувано едностранно, с дъмбели, сгъване за бицепс 6х34кг - раменна преса с една ръка 6х34кг - набиране на въжето 10 - набиране на ръкохватката 10 - бутане от лег с хват на ширина на раменете 10х100кг - кофички 20 - бутане от лег с тесен хват 10х70кг.
сталкер + тяга = гръмнали еректори 2 дни :D Обаче 200 кила не съм дърпал от есента-зимата някъде...явно пък сталкер + добавки = як пояс ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 02.07.12 14:43.
02.07.12
19:30
в петък :
сталкер с два дъмбела
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 02.07.12 19:31.
02.07.12
21:32
http://www.imdb.com/title/tt0079944/
02.07.12
21:38
Абе хайде математиците да разгадаят уравненията и да открием какво представлява тоя сталкер :D
02.07.12
21:59
Какво е това сталкер и за какво е :D ?
Той е първият дръзнал да пита.
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 02.07.12 23:17.
02.07.12
22:25
Това е първият дръзнал да пита.
Абе и Puppy май пита, но с отговора какво стана поема немам :)
Абе аз изгледах целия филм, бахти психарията, за мой набор и соц е мн революционен, евала и книгата ми я даде един приятел, ама все нямам време да я почна. Не съжалявам, че го изгледах нищо, че заветната ми цел беше да разкодирам упражнението (blush) без никакъв резултат ест... :D
03.07.12
08:54
Да измислим някакъв стимул за този, който разгадае упражнението, а ? :D
Ако не друго, поне един хубав филм ще изгледате и една хубава книга ще прочетете докато опитвате :P
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 08:55.
03.07.12
09:43
Вчера :
сталкер с дъмбели по 26 кг 6 - борческо въртене 10х26кг(на ръка). 2 пъти. Много ме изпива тая комбинация, когато я правя с големи бройки. Не усещам умора, напомпване или нещо кой знае какво, а се усещам точно “изпит”... Помотах се, позагрях краката, пих ВСАА и
Адската смесена дропсерия
клек 3х160кг - 2х140кг - 5х120кг - 7х100кг - преден клек 3х100кг - 2х100кг - 1х100кг - набиране с тесен неутрален надхват 3х(+50кг) - набиране с раменен неутрален подхват 1х(+50кг) - кофички 6х(50кг) - набиране с тесен неутрален надхват 3х(+50кг) - набиране с раменен неутрален подхват 1х(+50кг) - кофички 6х(50кг)- набиране с раменен неутрален подхват 3х(+30кг) - набиране с тесен неутрален надхват 1х(+30кг) - кофички 6х(+30кг) - набиране с раменен неутрален подхват 3х(+30кг) - набиране с тесен неутрален надхват 1х(+30кг) - кофички 6х(+30кг) - редувано едностранно бутане от лег с дъмбели, с неутрален раменен хват 14х34кг(на ръка).
Днес няма мускул на гръба, който да не усещам...:D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 09:44.
Сигурно след такава тренировка се ходи на изпит по анатомия. Няма как да ти намерят пищовите просто :D
04.07.12
21:53
обръщане от земя 4х60кг, 4х80кг, 4х80кг, 4х100кг, с това загрявката приключи и почна “Часът на истината”
обръщане от земя 4х110кг - 10х90кг - изхвърляне от земя с една ръка, със смяна на ръцете на всяка бройка 20х32кг(на всяка ръка) - обръщане изтласкване прав 14х60кг.
тяга 2х180кг - обръщане изтласкване с една ръка с двупудовката 5(на ръка) - прескок на лежанката 10(ляво-дясно, дясно-ляво се брои като едно). 2 пъти.
набиране с раменен неутрален подхват 20 - кофички 30.
смешна тренировка ;) която за нещастие започна със зверско схващане на лявата предмищница точно до лакътя...
06.07.12
14:39
Малко от тренировките за ума :
Някога много отдавна в Далечния Изток видях две кучета, които се бяха присъединили към чужда глутница. Но тя ръмжеше — не искаше да приеме пришълците в своята среда. И тогава едното от кучетата се хвърли върху нещастния си другар и го захапа. Борбата им продължаваше дълго и глутницата търпеливо следеше боя. Единият ръмжеше, а другият, по-слабият, страшно виеше, не му се разделяше с живота. Като уби другаря си, а може и негов брат да е било, кучето, цялото изпохапано и изподрано, се приближи с подвига опашка към глутницата, демонстрирайки своята покорност. И тогава тя се нахвърли срещу него и го разкъса.
Ако така постъпва с най-близкия, какво остава за другите...
btw. После се сетих, че няма въпрос... Малко като Captain Obvious го играх.... sry :)
Мнението беше редактирано от Витан на 06.07.12 14:46.
09.07.12
10:05
В петък щях да си правя контролно на лега, но нещата се промениха в движение.
набиране на ръкохватката 5х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 5х110кг - набиране на ръкохватката 2х(+50кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 2х120кг - набиране на ръкохватката 1х(+60кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 1х140кг - набиране на ръкохватката 1х(+70кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 1х150кг - набиране на ръкохватката 1х(+70кг) - 1х(+60кг) - 2х(+50кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 1х170кг - 1х150кг - 3х120кг - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 3х120кг - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 10х100кг - набиране на ръкохватката 4х(+40кг) - бутане от лег с хват на ширина на раменете 10х100кг.
На 150 и 170 имаше помощ “някаква”, а лактите се държаха особено неприлично...
редувано едностранно с дъмбели сгъване за бицепс - раменна преса с една ръка 5х34кг(на всяка ръка) - набиране на въжето 2х(+40кг) - кофички 7х(+40кг) - набиране на въжето 7х(+20кг) - кофички 12х(+20кг). 2 пъти.
Събота :
4 изометрии по 30 секунди в 90 градуса ъгъл в лактите на набиране с раменен хват - 2 подхват и две с надхват.
Неделя :
3 км бягане с денивелация +300 метра, на 1200 м надморска височина и свеж въздух.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.07.12 10:22.
За това да не те подсети купона с оная бургаската кифла ? :D :D
09.07.12
11:04
За това да не те подсети купона с оная бургаската кифла ? :D :D
Хахха, даааа, нали не вярваше колко лег имам :D
Не, още от миналата сряда го бях намислил, ама се отказах.
09.07.12
15:25
Пиша разни програмки, давам съвети и съм заебал организирането на собствените си тренировки. Зимата и пролетта ги бях структурирал добре и резулати имаше, сега нещо си играя на дребно - днес ми кеф това, вдругиден ми е кеф онова...Бая си мислих по тоя въпрос в събота и неделя...Сещам се кога какво съм правил и как ми е действало всяко нещо и мисля, че е крайно време да почна пак сериозно да тренирам... ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.07.12 10:20.