26.06.12
10:02
вчера :
клек 8х140кг - изхвърляне с една ръка от земя с двупудовката със смяна на ръцете на всяка бройка 10(на ръка). 2 пъти.
коремни преси с тежест, условие “в изпънати над главата ръце” 5х(+70кг). 2 пъти.
редувано едностранно сгъване за бицепс - раменна преса с една ръка - изхвърляне с една ръка прав 5х34кг - суинг 12х50кг. 2 пъти.
на клека пак греда с клекането без тениска - няма удържане на щангата на гърба :)
дойде един приятел свободняк да тренира...миналата година 410 тяга и 240 лег...ало, трибойците, къде сте :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.06.12 10:42.
Световният рекорд конвенционална в IPF е на Брад Джилингам и е 400кг, обичаш да преувеличаваш яко :) В което няма лошо. Вече каква е ползата ти си знаеш :)
И както сами ще се убедите от клипа, далеч не е някое момченце, дето сулю и пулю от залата на джеймси да го бият .
Говорим за най-голямата тяга вдигана въобще във федерацията .
Мнението беше редактирано от Madboy на 26.06.12 14:07.
26.06.12
14:12
Световният рекорд конвенционална в IPF е на Брад Джилингам и е 400кг, обичаш да преувеличаваш яко :) В което няма лошо. Вече каква е ползата ти си знаеш :)
Не преувеличавам. Преди 2 години имаше 380. Сниман.
Може да не е била изпълнена по правилата на IPF. Опита е правен преди година някъде в “Тотал Спорт” пред поне 15 души свидетели.
Аз му врявам, защото го познавам много добре и това е един от хората, които никога не лъжат за такива неща.
И както сами ще се убедите от клипа, далеч не е някое момченце, дето сулю и пулю от залата на джеймси да го бият .
Ми аз на 110 кг алайджия не бих казал “момченце”, а още по-малко сульо и пульо...Нооо ти си 58кг мишка и да църкаш по форумите е лесно...Не е като да сгънеш Красимир Кочев на народни борби ;)
Дай да го видим като е сниман де :)
От 410 паднахме на 380, чакай да попишем, може да склониш да са били 350 :D
Тодорчев има хубав опит на 400 тяга, който не му го признаха обаче, но е дооооста над 110 кг:)
Ама той не ги разбира нещата, и него си го бият борци на тягата, той не е от яките.
Мнението беше редактирано от Madboy на 26.06.12 14:16.
Извинявам се за спама, но онзи исландец Бенедикт... не беше ли дръпнал 460 тяга?
26.06.12
14:20
Дай да го видим като е сниман де :)
Ще му искам клипа и ще го кача ;) А и смятам да му предм думите ти, че е сульо -пульо ;) Мисля, че за докачлив човек като него това ще е достатъчен стимул...
От 410 паднахме на 380, чакай да попишем, може да склониш да са били 350 :D
Не, аз знаех за 380кг преди време. Вчера му викам “дай да направим малко тяга” и така разбрах за тия 410 кг. Казах му, че тва е някъде около световния рекорд (нали ми беше пратил линк с опита) и тогава разказа каква е била случката в “Тотал Спорт”.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.06.12 14:25.
26.06.12
14:24
Тодорчев има хубав опит на 400 тяга, който не му го признаха обаче, но е дооооста над 110 кг:)
Ама той не ги разбира нещата, и него си го бият борци на тягата, той не е от яките.
Ами на Стоян брат му - Георги, се познава добре с въпросния борец...видял е мачкане от него по тепиха ;)
И пак да ти обърна внимание - никъде не казвам, че ще му зачетат опита. Казвам, че е опънал 410 кг тяга. И хич, ама хич не ми пука дали някой тъпак, някъде по света не смята тоя опит за легитимен.
Извинявам се за спама, но онзи исландец Бенедикт... не беше ли дръпнал 460 тяга?
Да, ама той е от уникалните :)
Джеймс виждам със заплахите си много напред, ако и с тренировките стигнеш такова ниво ще си междугалактически треньор :)
Давай клипа, смятам ще е интересен на всички :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 26.06.12 14:32.
26.06.12
14:36
Да, ама той е от уникалните :)
Значи 460 кила е рекорда и не е нещо невероятно някой да се доближи на 50 кг от него, нали ?
Джеймс виждам със заплахите си много напред, ако и с тренировките стигнеш такова ниво ще си междугалактически треньор :)
Къде видя заплаха само ти си знаеш...Ако си напред с тренировките, колкото с мишкаджийските си форумни изяви...ще си неотменяем световен шампион в трибоя.
Просто не можеш да видиш отстрани колко е смешно и жалко поведението ти. Смешно - защото си малък(и в буквалния и в преносния смисъл) а имаш претенции за голям(и в буквалния и в преносния смисъл), жалко - защото би трябвало да знаеш, че зад всяко спортно постижение(независимо какво) стоят много усилия и тренировки.
Ок, давай да го видим спортното постижение, както казах ще е интересно на абсолютно всички :)
Аз с форумните си изяви лесно ще спра, ти с философстването по-трудно:)
26.06.12
14:46
Аз с форумните си изяви лесно ще спра, ти с философстването по-трудно:)
А дано ;)
26.06.12
14:53
Измежду борците има изключително силни физически хора във всяко едно отношение ...ама много силни Madboy,вервай ми
26.06.12
16:08
Измежду борците има изключително силни физически хора във всяко едно отношение ...ама много силни Madboy,вервай ми
“Изключително силни физически” е много относително и всеки си го представя по различен начин. Какви са критериите, които трябва да се покрият според теб за да си “изключотелно силен физически”?
Едит: Между другото ако този клип наистина може да се намери, искам да говидя и аз.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 26.06.12 16:14.
Марине, ти колко борци познаваш...какво според теб е силен физически, че да ти обясня аз какви хора съм срещал, с какви съм тренирал и кой е силен физически.
Виждал съм борец с лег 190кг., ама на ИПФ-то няма да му го дадат, защото си отлепя главата...то е адската разлика де...
Виждал съм 75-76кг. скачач на дълъг скок с 230кг. клек и 130 обръщане...
Това са яки копелета...
26.06.12
16:34
Никак не е относително,но да всеки си го представя по различен начин ,обаче най-добре се усеща при физически сблъсък...Поздрави
26.06.12
16:38
Марине, ти колко борци познаваш...какво според теб е силен физически, че да ти обясня аз какви хора съм срещал, с какви съм тренирал и кой е силен физически.
Виждал съм борец с лег 190кг., ама на ИПФ-то няма да му го дадат, защото си отлепя главата...то е адската разлика де...
Това са яки копелета...[/quote......В НАШАТА ЗАЛА ИМА БОРЦЪ ДЕТО ОБРЪЩА 90 КИЛА С ЕДНА РЪКА
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 26.06.12 16:42.
26.06.12
16:51
Това са яки копелета...
Абе ти ми дефинирай на кой човек му казваш, че е “изключително силен физически”, не ме питай колко борци познавам, това няма връзка и няма значение за въпроса, който зададох.
И да ти кажа, че аз пък съм виждал един дето бута 125 лежанка ,но като му кажат да не си вдига главата и 90 кг. го затискат. А ако не си вдига гъза и не ги блъска в гърдите, нищо не му остава от лежанакта. Така, че СИ Е АДСКАТА РАЗЛИКА. Този в моя пример се е научил как да е ефективен, т.е. да избута щангата с минимално вложена сила, но това със сигурност не го прави силен колкото човек с 125 лежанка по ИПФ (Заб. Разбираш, че говоря за “силен” на това конкретно движение).
26.06.12
17:38
A лежанката ли е универсалната летва за сила? :D
26.06.12
17:47
A лежанката ли е универсалната летва за сила? :D
Разбира се, че НЕ, но над нея имам най-много наблюдения, пък и Славко даде пример с нея.
26.06.12
17:52
Той даде и с клек, и с обръщане още ;)
Аз ще ти отговоря:
Един обикновен трениран борец на твоите кг...ще те бие на клека ти,на лежанка,на тяга,на обръщане,на бягане на дълго,на спринт,на носене на камъни,на скок от място,на скок височина,на хват и т.нат....пък да не говорим ако те отлепи на 1 педя от земята,какво следва :D
26.06.12
18:03
Жика, аз съм обикновен компютърен инженер, под “трениран” не знам какво имаш в предвид, но аз тренирам за здраве и кеф. Пък и съм сигурен, че ще му се опъна поне на лежанката, тягата и тичането на дълго. А пък един обикновен трениран трибоец със сигурност ще го бие на доста от дисциплините ;)
26.06.12
18:03
Със Сашо сме си говорил и съм супер съгласен с него. Че наистина силен човек може да се каже, който вдига тежест от земята без да я докосва до тялото над главата. Смисъл понеже тука и аз не се разбрах та имам предвид хора които вдигат наистина много кила в такива движения. Понеже смятам че тая сила може да се пренесе в почти всички движения. Та в този ред на мисли борците са наистина силни и поради този факт много от тренировките им и движенията които използват са използване на сила точно в подобна равнина. Виждал съм на селски борби. 90 кила борец как вдига над глава 100+ кила циганин(да ме извиняват) държи го няколко минути и тамън да го хвърли излиза майка му и се моли да го пусне и човека си го пусна да падне, че можеше и да не оцелее. А ся Адаш нали разбираш, че 100 кила подвижно тяло не може да се равни и 150 кила щанга ако ще да е на лег, вис, преса мреса и подобни. Затова не ме и кефят трибойците (извинявам им се за, дано някой не се обиди) тренировките им са в определени равнини. И затова смятам, че борците и подобните спортове развиват много повече атлетични качества от тренировки само за сила.
26.06.12
18:08
То е ясно ,че борбата и тренировките за нея развиват комплексни атлетически качества, но вие тези борци ги изкарахте ба..и супермените, та дори и по -силни от атлетите, които са тясно специализирани в силовите тренировки. Пък и какво си мислите, че борците всичките са на някакво топ ниво? Сигурен съм , че и там има много посредствени атлети.
А кой от тях ще направи кръст, самолет или плънч?
Ясно, че борците са едни от най-универсалните спортисти, ама не разбрахте ли, че силата не се измерва само в една стойност.
Ако говориме за най-силните хора, то си е измислено състезание където да ги сравнят - World’s Strongest Man
Там всеки, който се мисли за корав може да се пробва...
Жика, аз съм обикновен компютърен инженер, под “трениран” не знам какво имаш в предвид, но аз тренирам за здраве и кеф. Пък и съм сигурен, че ще му се опъна поне на лежанката, тягата и тичането на дълго. А пък един обикновен трениран трибоец със сигурност ще го бие на доста от дисциплините ;)
На един трибоец му давам най-много да бие в 3-те движения,знаеш кои,и от там нататък окапва...
26.06.12
18:15
gotcha, на тези състезания - World’s Strongest Man, според мен си мерят на кой му е най-силен черния дроб, за това не им се кефя. Не ,че и при другите елитни силови не е така де, но аз и на тях не им се кефя. Преди няколко месеца на турнира по вдигане от лег в Карлово направо се отвратих и се разочаровах от инжекционите там. Аз съм за натуралните и безекипировъчни силачи! Това беше малко извън темата.
26.06.12
18:16
Адаш не бе никой не ги изкарва никакви супермени. Разбира се че има и посредствени. Говорим че така им са структуриране тренировката, че развиват комплексни качества които са приложими и в други спортове. Разбира се че специализиран в даден спорт ще е по-добър от един борец това няма съмнения. Просто са по универсални има спортове които просто тренировките са такива че много трудно после могат да се пречупят в друг спорт. Точно трибоя не е о тях, но пък не и от най-универсалните.
Ванка гимнастиката е точни един от спортовете, които също съм съгласен че изграждат универсални качества. Според мен това най-добрия спорт за начало на една спортна кариера. Говорим в ранна възраст. А дори и в по-късна.
Добре де, прав си може би не самото състезание, но може да се вземат впредвид движенията, те са взети с цел да изявяват силата кято цяло.
А относно приемането на препарати не се сещам къде на световно ниво в почти всеки спорт не са намесени с бесна сила :D
За какво ми е да дигам 200 лег,като всеки втори примерно може да ми счупи врата на улицата?
За какво ми е да дигам 200 лег,като всеки втори примерно може да ми счупи врата на улицата?
Да, сигурно може... :D Как го каза само.
А мнението ви за състезателите по вдигане на щанги?
В сравнение с трибоеца например,ще имат стабилен клек и тяга,за лежанката сигурно ще бъде посредствена,но са стабилни спринтьори,скачат яко,тва онова.
Трибоеца според мен не е толкова атлетличен като тях,а пък и не може да прави тяхните движения :Д
т.е. един щангист би станал ‘decent’’ трибоец,но един трибоец надали би станал стабилен щангист.
А пък борците са си стабиляги-да.
А мнението ви за състезателите по вдигане на щанги?
В сравнение с трибоеца например,ще имат стабилен клек и тяга,за лежанката сигурно ще бъде посредствена,но са стабилни спринтьори,скачат яко,тва онова.
Трибоеца според мен не е толкова атлетличен като тях,а пък и не може да прави тяхните движения :Д
т.е. един щангист би станал ‘decent’’ трибоец,но един трибоец надали би станал стабилен щангист.
А пък борците са си стабиляги-да.
(clap)
Боби казах примерно....но нали трябва да покажеш колко много чувство за хумор имаш....
То стана малко като навремето спорехме кой ще победи ако се сбият Арнолд и Чък Норис :)
Да сравняваме хора с различни професионални умения същата работа.
Еми кумире, от детски коментар - детска тема се заформя...
Явно сите сме дяца щом се метнахме така в нея :D
26.06.12
21:15
Инженере(плевенския IT инженер), борците са най-универсалните атлети. Казвал съм го много пъти, казвам го и сега. От борец става всичко - гимнастик, лекоатлет, боксьор, гребец, футболист, културист, трибоец. Виждал съм го с очите си, борил съм се достатъчно дълго(макар да съм бил много посредствен борец), мога да ти дам примери колкото щеш. Не опонирай на Дони, не знаеш с кой спориш и какъв му е опита в тренирането...Тъкмо е почнал да пише, не спорете с него, а го слушайте(четете) - само полза ще имате.
Готча, първия ми треньор по борба беше бивш гимнастик - преквалифициран от борец в гимнастик, после в цирков акробат. На 50 години правеше неща, който Ханибал не може да си мечтае...
Инженере(пловдивския ел.инженер), схванал си лекцията ;) Но ще има още разяснения...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 27.06.12 09:04.
За инженера всичко е относително..какво значело да си изключително силен физически...
Сега аз ще ти кажа моите критерии : 5км. за 17мин., 10 пъти изхвърляне на 100кг. в серия, 20 пъти обръщане със 100, тяга 260, клек на гърди 200…е т’ва е да си изключително як физически, и айде може, и да не можеш планше Ванка:)
И да, стронгмените са си яката работа, за тях съм съгласен и съм го казвал много пъти, че са комплексно яки...Мариус е пример, сега се пуска и ан демонстративен ММА, бягал е в кросове...и т.н.
26.06.12
21:48
А не може ли всеки да си тренира и да си гледа целите? Някои да си стоят силни и дебели, други да са билдери, трети да са на вени, четвърти да тичат като газели и т.н? ... Писна ми само еди-кво-си, еди-що-си, ама това-така, ама това-еди-как си и най-накрая никой нищо не е направил...