03.08.05
13:21
Може ли да ми кажете някакви други упражнения с дъмбели (или щанга, макар че не знам дали има такива :roll: ), освен махане с ръцете встрани, които да натоварват основно средната част на рамото. Мерси :)
Какво представлява това, да не би да е като хванеш щангата и я повдигаш пред тялото до брадата, и в най-горната точка на вдигането вдигаш лактите колкото се може по-нагоре ?
03.08.05
13:56
[quote author=“wtf”]Може ли да ми кажете някакви други упражнения с дъмбели (или щанга, макар че не знам дали има такива :roll: ), освен махане с ръцете встрани, които да натоварват основно средната част на рамото. Мерси :)
Преси с щанга (зад и пред врат), както и дъмбели. Встрани е за страничната част за рамото. :wink:
прав си, но нали все пак различните упражнения натоварват различните части по различен начин
прав си, но нали все пак различните упражнения натоварват различните части по различен начин
При основните упражнения не може да се каже кой колко е натоварен както при по изолираните като разтваряне с дъмбели но нали не мислиш че само средната глава участва частично участва и предната
има едно много хубаво упражнение за средно рамо, заставаш до скипреца и хващаш долноата верига, като с другата ръка с хващаш за рамото на скрипеца и се отпускаш и така правиш наклон, след като си го направил това започваш да вдигаш скрипеца до рамото и така натоварва доста и след като свършиш минаваш на другата ръка