Повече плътност за гръб и Подтема /покажете вашият гръб и начин на тренирането му

Прескочи до:

казано от ivo vasilev на 30.06.12, 08:55:

благодяря за всички /25 мнения по темата /—> мисля май , че плътността/обема /  е в основата тук /повече гребане /и то правилно с подходяща тежест ,Т щанга , защото приятели ходил съм на лостове и продължавам /но сега ги ограничих , защото тренирам гърба в фитнеса вече от 2 мес ./А ,  с лостовете мисля . че главно се разширява и оформя гърба !
Продължаме дискусията !

Все пак мисля, че има нещо объркано. Говориш за обем, а слагаш снимка на релефен, 75 - 80 кила човек. Не знам до колко може да се говори за масивен и релефен мускул при нас(аматьори сме все пак). Надявам се да ме разбираш - колко да ми е обемен гърба, все пак съм мижавите 73 кила към 171 см.

30.06.12
15:34

ето ме и мен ........... (blush)

30.06.12
15:57

казано от Todorka Ivanova на 30.06.12, 15:34:

ето ме и мен ........... (blush)

aesthetic as fuck

!!

30.06.12
19:41

Одеве стана дума за това че ако обръщаш много и / или имаш яка тяга ще имаш як гръб

http://www.youtube.com/watch?v=Hsc64cWrzqg&feature=relmfu

пича ми мяза,че живее на акумулатори,но това не му пречи да обръща и изтласква към 200 кг.

30.06.12
21:19

Да де, ама нали разбираш, че той се състезава в някаква категория и за него определеното тегло е от изключителна важност, докато при нас визията и повечето мускулна маса е по-важна. Моят идол в бодибилдинга е Редж Парк, основни упражнения в неговите програми за гръб са били обръщания, високи изтегляния, гребане с щанга и мъртва тяга. Според мен от тези упражнения ще имаш голям и плътен гръб, само ако ги правиш с големи килограми, но със сигурност няма как да пропуснеш набиранията с тежест или придърпването на скрипец.

30.06.12
23:09

Не мога да се набирам ;(
Гърбът ми дръпна , главно от тягата и гребането , мисля...и ядене :D Ще ми се , да е по-голям , ама....

01.07.12
14:04

казано от Old Timer на 30.06.12, 21:19:

Да де, ама нали разбираш, че той се състезава в някаква категория и за него определеното тегло е от изключителна важност, докато при нас визията и повечето мускулна маса е по-важна. Моят идол в бодибилдинга е Редж Парк, основни упражнения в неговите програми за гръб са били обръщания, високи изтегляния, гребане с щанга и мъртва тяга. Според мен от тези упражнения ще имаш голям и плътен гръб, само ако ги правиш с големи килограми, но със сигурност няма как да пропуснеш набиранията с тежест или придърпването на скрипец.

Да,ясно е това.
просто и аз си мислех преди,че ако си силен = голям,но има и случаи когато това не е така.

01.07.12
14:19

Ами аз го казах в предния си пост - силен=голям, но САМО ако големите тежести се ползват по предназначение. Т.е., да стимулират мускулите към растеж и естествено, храненето да предразполага към качване на мускулна маса. Защото има малка разлика между това просто да вдигаш големи тежести и да ги вдигаш така, че да стимулираш мускулите към растеж.
То затова си има отделни техники и методики  при трибоя и при щангите и при бодибилдинга.

01.07.12
16:38

давайте момчета поствайте и пишете ,вече виждам и две дами се вкючиха !

04.07.12
10:04

Браво на автора на темата! Тъкмо и аз щях да направя такова запитване относно гърба, но уви ето, че пича ме е изпреварил. Хайде ако има желаещи нека постнат 1 снимка и това как тренират гърба. Мисля, че е доста интересна темата и полезна, не само за мен! :)

28.07.12
12:17

давайте момчета поствайте и споделяйте !

28.07.12
15:00

Няма! Срам! :))

След гърбовете на девойките по-горе, не знам как ще се получи. А Тоди направо ни вкара Уау ефект. :))

Тренировките ми са предимно тяга и набирания(много набирания), напоследък включвам и гребания с дъмбел и разтаряния за задно рамо.
При мен е закономерност, че при намаляване на тягата, гърбът ми влиза в застой. Правих си експерименти със серии от по 2-3 повторния(5 до 10 серии на тренировка), после тренирах със серии от по 5-8 повторения...
Определено, има повече ефект от 10х2, отколкото от 5х8. Има си и сериозни недостатъци, особено при повечко време в “тоя стил”, например че...умираш по някое време(шегувам се, ама не много).
Сега опитвам ..средни варианти, нещо от сорта на 10х5-3 на тягата, голяма бройка тежки, утежнени набирания и повече асистиращи, разпределени в 2 отделни дни - 1 за тяга, друг за ...другото.

Прилагам 4 снимки - 3 сегашни и 1 отпреди година и половина. От цялата работа, аз не мога да видя голяма разлика, освен че съм по-дебел сега, но пък съм снимал след обилен обяд... :x :D :D

Мнението беше редактирано от 6th на 28.07.12 15:02.

случайно видях темата и ми стана интересно . Най-хубава плътност съм получавал от тяга . Уникално упражнение !Тогава правех не повече от 4-6 повторения и понякога накрая завършвах с макс 1повт,въпреки че веднъж експериментирах и направих 15повт на 200кг и направо се разбих...така чее  тягата си е тяга . В другите упражнения най -добре се чуствам като не  падам под 10повт.
снимки имам в дневника ми ... просто ги нямам на това пс , а трябва да ги свалям после да ги качвам и става дълго и широко ...

Мнението беше редактирано от Веселин Дойчев на 28.07.12 22:14.

28.07.12
22:19

ей я мойта гърбина...упражненията,които според мен спомогнаха за направата на  него са:
1.Набиране широк хват с дъмбел
2.Гребане с дъмбел
3.Пулоувър
(движенията са бавни ,концентрирани със задържане във горна фаза)
-като разбира се не трябва да изключваме другите,те не са по-малко маложавни но просто тези най-много ми допадат :)

Мнението беше редактирано от Nachev на 28.07.12 22:24.

извинявам се за спама но ...ето малко снимки .

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1