казано от Margaritka на 29.06.12, 13:45:
Всъщност - органична сяра.
Мдам, много интересно... :D
Понятието бе Славко понятието, ;) Вярно е че съществува като разговорен термин, но по никакъв начин не може да се каже, че е правилно (признавам, че не го бях чувал) източник на биологично активна сяра, звучи по добре. Инак MSM е интересно вещество, както и някои негови много близки събратя. :D
ПП Ааа да, да не забравя, Брат, ще те помоля това да не го ползваш в обръщенията си до мен (няма да слагам усмивка, щото новата иконка е ултра грозна) Благодаря!
Давам определение на “органичен”: който се отнася до жив организъм; а от химична гледна точка: който съдържа въглерод.
Източниците, от които се добива съединението са с органичен произход. Ето ти и химичната формула на МСМ-а: С2Н6О2S.
Мисля, че отговаря и на двете определения, така че не виждам нищо обезпокоително или неточно в понятието. (sun)
...и понеже поста ми няма много допирни точки с темата на дневника, няма да се разсърдя, ако се счете за уместно да бъде изтрит. (sun)
Правя каквото си искам и говоря както си искам.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.06.12 18:14.
казано от Margaritka на 29.06.12, 17:40:
Давам определение на “органичен”: който се отнася до жив организъм; а от химична гледна точка: който съдържа въглерод.
Източниците, от които се добива съединението са с органичен произход. Ето ти и химичната формула на МСМ-а: С2Н6О2S.
Мисля, че отговаря и на двете определения, така че не виждам нищо обезпокоително или неточно в понятието. (sun)...и понеже поста ми няма много допирни точки с темата на дневника, няма да се разсърдя, ако се счете за уместно да бъде изтрит. (sun)
В такъв случай, значи вече въглеродния оксид и въглеродния диоксид (само за пример) вече са органични съединения? Или ако добием натриев хлорид (пак примерно) от дървесни сокове, можем да го наречем органично съединение? Както и да е, последното от поста ти въжи с пълна сила и за моя. Славко, ти бате верно си почнал да скачаш много на високо, ако имаш нещо да ми казваш моля на лично за да не цапаме темата.
Забъркваме се в безмислен спор, прочети добре wiki-то, за да видиш, че определението ти по-горе не отговаря напълно на истината, затова ти дадох примерите. Аз приключих.
Коле, няма да е лошо да почистиш, разбрахме се...може и аз да съм крив.
Днес не съм тренирал, не съм изморен, просто пътувах към Варна след работа.
Утре и неделя ще наваксвам:)
Лека Ви:)
Събота.
Тренировка рано сутринта :
Клек на гърди - лег
3х125кг. - 3х120кг.;
2х130 - 2х125;
2х135 - 2х125;
1х140 - 1х135;
1х140 - 1х135;
Клийн пул-ове до 90кг. За скорост, с подчертаване на високто теглене с трапеца.
Вечерта :
-ходене на ръце и задържане във стойка на ръце. Горе-долу изкарах 10 метра, после още 2-3 пъти по 7-8. Изморяват ми се раменете и става бая тегаво, но се подобряват нещата. Разтяжки, малко дишане с Марги:)
Храната :
12 - омлет, пълнозърнест хляб, сирене, маслини, Омега 3;
20 - салата, омлет, сладолед от белтъци(рецепта на Марги);
22.30 - сметана с малко мед и орехи;
Добавките :
2 капсули Кре-алкалин сутринта на гладно;
1 капсула кре-алкалин след тренировка;
1гр. трибулус преди обяда и 1гр. в ранния следобяд;
БЦАА-преди и след тренировка по половин доза;
Всичко се получи много прилично, малко размазан от слънцето, но тонуса като цяло беше много добре!
Мнението беше редактирано от slavko на 02.07.12 21:04.
казано от Valdis на 29.06.12, 17:02:
Понятието бе Славко понятието, ;) Вярно е че съществува като разговорен термин, но по никакъв начин не може да се каже, че е правилно (признавам, че не го бях чувал) източник на биологично активна сяра, звучи по добре. Инак MSM е интересно вещество, както и някои негови много близки събратя. :D
ПП Ааа да, да не забравя, Брат, ще те помоля това да не го ползваш в обръщенията си до мен (няма да слагам усмивка, щото новата иконка е ултра грозна) Благодаря!
Абе, бате на тая планета всички са братя... не виждам смисъл да се сърдиш за такива тъпи работи.
Слави, тея пичове като са ти дали да им правиш реклама на добавките и те “спонсорират” поне да го правят както трябва :) Нищо лошо не казвам. Явно тука в БГ думата има маааалко по-различно значение, но и това е нещо.
От кога тука като пишеш и ти излиза реклама на Subway?... а уж беше форум за здравословно хранене...пари.
Нещата се развиват, както света се върти...
Добро-лошо...зависи...
В неделя :
Тренировка сутринта с Вик.
След нея - набиране х1 на 64, 56, 48, 32, 16кг., два пъти.
Следобед след плажа - ходене на ръце, разтягане;
Храната : същата, като в събота:)
Добавките също + една доза протеин(кокос)...много вкусно нещо:)
казано от ... на 03.07.12, 07:48:
А
Слави, тея пичове като са ти дали да им правиш реклама на добавките и те “спонсорират” поне да го правят както трябва :) Нищо лошо не казвам. Явно тука в БГ думата има маааалко по-различно значение, но и това е нещо.
Тея пичове са единствените, които са ми помогнали...
Няма да споменавам другите, дето ми сцепиха телефона да ме търсят...отиваме, говорим и им казвам трябва ми това, онова...смешни сумички за претенциите им...почват да ми въртят, сумтят...за суми, дето са абсурдно незначителни...иначе искали да помагат и развиват спорта...мъде...
Аз не им се сърдя...все пак бизнеса си е техен, а аз съм никой, за да им го обсъждам като цяло.
Едно време тренера ми ходеше така да търси финанси за атлетите си...и то за хора на световно ниво...и познай:)))) За бело и дъмпъл има, за спорт - няма...криза било:)))))
Действам според обстановката...засега Pure nutrition са коректни и отзивчиви...
ТУЙ ТО:)
Мнението беше редактирано от slavko на 03.07.12 11:17.
03.07.12
11:50
За съжаление, повече са хората които гледат да вземат нещо от спорта отколкото да дадат за спорта.
Малко спортисти, но пък много бизнесмени в спорта.
Аз нямам нищо против бизнеса, работил съм като държавен експерт с много силни и кадърни люде, които са ме респектирали с адски много неща...ама нали...не мога да им кажа...аде сега, за добре свършената работа, тука да ми помогнеш(въпреки, че има едни колеги....)....:)))
Къто и да е...пак казвам...действаме:)
Та вчера се случи това :
Максимална петица на раменна преса...до 80кг. - там на 5-тото леко приклекнах.
После :
От Славко:)
Прилично се представих:)
След щангите, 2км. бягане за 7мин. и малко...без драми...Мисля, че скоро ще падна под 19мин. на 5-те км. И защо така вторник глезените са ми железни, четвъртък стават на камък за две обиколки...
Раздаптация : Toes to bar - 25 в серия за максимална скорост. Разкачиха ми се китките, 50-те скоро ще ги пробвам. Но на първо време, 50-те суинга!!!
Не съм ял цял ден, вчерта един омлет и задушени пилешки сърчица, Омега 3.
Добавките :
10ч. - БЦАА Бласт и Кре-алкалин към 10ч.
13 - 1гр. трибулус;
15 - доза протеин от мострите на Pure;
16 - 1гр. трибулус;
17 - кре алкалин;
18 - БЦАА Бласт;
Не ме мързеше, вдигах си добре.
Дълъг, тъп и свински ден на работа до 21ч.
Не съм тренирал, не съм се мачкал, не съм разтягал...може би за първи път от няколко години:)
Цял ден карам на мострите протеин от Pure:)
112см., бъзици некви..:)))
Чак не повярвах:)
Мнението беше редактирано от slavko на 04.07.12 21:06.
Слави,качил си го,от не където трябва :P
Ето го точния линк ;)
едит: Изпреварил си ме :D
Мнението беше редактирано от Иван П. на 04.07.12 21:08.
И 50-те суинга :
Можех още де..а!!!
Ама се бях уплашил от тъпата бройка, която е смешна...100 ще гоня...
“Do or Die”
:)
Мнението беше редактирано от slavko на 04.07.12 21:30.
Инцидентния почивен ден си каза думата!!!
Преди горните неща станах два пъти на 165кг. на гръб все едно ги няма.
Малко снач пулове до 100кг. и пудовки.
А всъщност, сутринта започна със “Загрявката на Вик”, два пъти я направих с 24кг., и двете за точно 4 минути, с две минути почивка между сериите.
Добре похапнах наобяд : омлет, варени картофи, смлян суров сусам с мед.
Добавките :
Сутринта - БЦАА + кре алкалин и 1гр. трибулус;
Преди тренировка : 3 капсули кре-алкалин и 1гр. трибулус;
Преди сиунговете : БЦАА;
След тренировката : еднаот последните мостри от протеините на Pure.
Вечеря : омлет, пилешки сърчица, магданоз, маслини, Омега 3;
Преди лягане : 3 сурови яйца, кокосово мляко, мед;
Мнението беше редактирано от slavko на 05.07.12 08:11.
04.07.12
21:39
Снач пула е много яко упражнение!
А какъв е смисъла на пропускането на месо?
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 04.07.12 21:39.
казано от Тедо на 04.07.12, 21:39:
Снач пула е много яко упражнение!
А какъв е смисъла на пропускането на месо?
Пробвам бе шампионе...не е нещо окончателно:)
Значи...силен съм си, но малко отслабнах...може да е заради жегите всъщност...
04.07.12
21:57
Замисъла какъв е? Целта е ?
Да видя как ще възстановявам без месо за 2-3 дена бе, глей кви трактовки правим сега:)
Славко, евала за джъмпа, на мен тва ми е в сферата на научната фантастика...
04.07.12
23:48
Суингивете не трябва ли да не ставаш на пръсти, а да натискаш през пети?
Иначе за скока си викам: ба, 112см вертикален е еб*вка иии после видях, че е на един крак :D
Обяснявам за суинговете.
На пети е хубаво да стоиш, даже е препоръчително, ама като дойде скороста и малко тежката пудовка се променят нещата:)
Помисли си как работиш с глезените си при оли-тата...пети-пръсти-пети, нали така?. Така ли си най-ефективен, рязък и създаваш най-силен подем. А и като създадеш малко по-голяма инерция с голямата пудовка, тя леко те подвежда нагоре и трябва да я следваш, а не да мислиш “пети, пети, пети”...:)
Мнението беше редактирано от slavko на 05.07.12 07:58.
казано от trancemater на 04.07.12, 23:48:
Иначе за скока си викам: ба, 112см вертикален е еб*вка иии после видях, че е на един крак :D
Сега теглото ми е много подходящо за такива изпълнения, силен съм, починал съм си, тонуса е на 6…защо да не пробвам:)
Нямам пари за шпайкове, иначе щях да си хвана едни 100 метра...сега тежа почти толкова, колкото като се състезавах. Под 11 (ръчно), ще ги избягам със сигурност.
Аз не знам на скока ли да се кефя повече или на ATG спокойната двойка клек на 165кг.:)
Иначе съм виждал спринтъор да скача 115см.(за скачачи не говоря, че там няма да ми повярвате), което супер ме втрещи тогава и затова така реагирах след моя скок:)))
казано от slavko на 05.07.12, 08:05:
Нямам пари за шпайкове, иначе щях да си хвана едни 100 метра...сега тежа почти толкова, колкото като се състезавах. Под 11 (ръчно), ще ги избягам със сигурност.
Разгледай тук има намаление до 80%, ако си харесаш нещо ще ти дам код за още 10% допълнително намаление лошото, е че намалените неща са с много малко размери.
Мнението беше редактирано от Valdis на 05.07.12 08:31.
Готино е да има кой да помогне:)))))
Бъдещите ми нови шпайкчета :
пак ще си спринтирам
05.07.12
10:34
Екстремално грозни ! :)
05.07.12
10:37
казано от Тедо на 05.07.12, 10:34:
Екстремално грозни ! :)
Взе ми думите :D
За 20 паунда, за моя номер, намалени, за спринт...това са:)
Такъв е бюджета, а и по-важното е нагоре от тях какво се случва:)
Ако купиш 2 чифта, цената става 35лири, и с допълнителната отстъпка цената става 28 паунда за двата.
Грешка Total = £31.50, обаче тези са вдигнали много цената за доставка, когато си поръчвах Мизуното миналата година беше 2 паунда. Обаче получаваш и два чифта безплатни чорапи :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 05.07.12 10:54.
В крайна сметка, цената за 1чифт с доставката + чорапи е Total = £25.09
Малко спам, но понеже спомена Мизуно ще си позволя малко да ги похваля. Когато пристигнаха преди една година като ги видах колко са леки и мрежести си рекох, че до 3-4 месеца ще са дроб, да ама не, това се оказа най проветривата, здрава и удобна маратонка, която съм носил през живота си (а те са наистина много) в момента не само са живи още, но и са в перфектно здраве и състояние. Зимата бях близо 130кг. като с тези маратонки катерих стълбите на блока 4 пъти седмично (трудно мога да си представя по-голям тормоз за една маратонка, освен баскетбола) и когато е сухо ги ползвам като ежедневни обувки, а от пролетта насам не съм слагал нищо друго на краката си. И въпреки, че не ги харесвам като дизайн, смело мога да заявя, че следващите ми маратонки отново ще са Mizuno.
Мнението беше редактирано от Valdis на 05.07.12 11:07.
казано от slavko на 04.07.12, 21:28:
И 50-те суинга :
Можех още де..а!!!
Ама се бях уплашил от тъпата бройка, която е смешна...100 ще гоня...
“Do or Die”
:)
Супер!!! След 30та секунда някъде се забелязва как започваш да буташ повече с гъзо.
Почна да ми натежава и се навеждах повече, иначе до тогава си скачам с “предната част”...:)))). нямах нужда задната верига да тегли, демек си я запазвам...
казано от Valdis на 05.07.12, 10:56:
смело мога да заявя, че следващите ми маратонки отново ще са Mizuno.
Ами аз мисля всичките ми дрехи да са на Мизуно...просто няма такова съотношение цена-качество, а и във Варна си имат щанд, дето постоянно имат яки неща, намалени.
Марги ми подари една раница и тениска, маратонки...наистина по-удобни неща не съм носил!!!
И спираме темата, че трябва лога да стане Pure’n'Mizuno:)
Преди да опиша вчерашната тренировка, да споделя малко междинни впечатления за продуктите на Pure nutrition :
Тоталния ми фаворит :
БЦАА Бласт
Доста по-добро възстановяване, вкусовете ми харесват...продукт, който със сигрност ще ползвам и занапред.
Кре-алкалин
В дози, над 6 капсули дневно си се усеща и то доста осезаемо. Поне в началото съм доволен...да видим как ще е в края на приема. Бях се отказал от креатин, освен монохидрата...може и да размисля и да оставя Кре-алкалина в подготвителни периоди.
Трибулус
Пил съм го от доста производители, но винаги хаотично и колкото и когато се сетя. Сега ще пия по 3-4гр, дневно и ще споделя впечатления.
Засега БЦАА-то рулзззззз!!!
06.07.12
11:35
Славко, до колко има значение точният тайминг на приемането на кре-алкалина според теб? ОК, част от дневната доза неизменно е след натоварване, а остатъкът? Сутрин или преди тренировка?