казано от Kirilov на 29.06.12, 16:27:
...
Това абсолютно е така. Но пак обърнахме разговора, ти гледаш пак през нашата българска призма, където ти, Слави, ISB, Ivaylo Stefanov, та дори и аз сме започнали с кросфита сами, защото е било интересно, разнообразно, предизвикателно и тн. Аз говоря за голямата картина, където всичко е пари и маркетинг. На всеки клип рекламиращ кросфита, някой излиза и казва “Кросфита ми помогна много за еди си какво ... кросфита ми намери приятели ... всички в залата сме приятели ...”
Най-скъпите абонаменти са за кросфит залите, плащаш си да станеш теньор, плащаш скъп лиценз ... За всичко това ти трябват пари ( хора в залата), да не забравяме, че разговора тръгна от упражненията, които правят по залите, колкото по-лесно за преподаване и научаване - толкова повече посетители.
Винаги съм твърдял, че като наблюдавам тренировката на един човек, мога много по-бързо да го усетя що за човек е отвътре.
И е истина, че в тези тренировки наистина се прави особен вид приятелство. Имам преки наблюдения от групата - гледаш с други очи на хора с които си се подлагал на натоварване отвъд възможностите си (или поне отвъд това, което си считал за възможно). Та за приятелствата им вярвам - наистина се получава точно така.
Нямам представа какви са абонаментите, но не вярвам да са кой знае колко високи. Таксата за афилииране също не е кой знае какво за техния стандарт. Кросфит никога не са се целили в богати и разглезени клиенти - за да тренираш кросфит трябва да си готов да се изцапаш, да разкъсаш мазоли, да се окървавиш, да не се страхуваш, че ще повърнеш от претоварване. Някак не ми се връзва това с леки тренировчици за зарибяване на масата.
Поне едно е сигурно - при мен тренировки за отбиване на номера няма да има. Които идва да тренира с мен, знае, че ще тренира на макс.
Чел съм в разни форуми оплаквания, че в щатите месечната такса за кросфит залата е 3-4 пъти по-висока от тая в обикновен фитнес. В единия форум даже помня, че се съветваха как да скалират разни упражнения за да могат да правят кросфит тренировки в конвенционален фитнес (ето тук могат много да взаимстват от нас ;) ), защото таксата в кросфит залата им била много висока, в съшия форум имаше и мнения, че кросфит без треньор не трябва да се практикува и съответно, че трябва да се кросфитва само в определените за това зали.
Харесвам кросфит, дори много, но за мен всичко отвъд самата тренировка си е чисто комерсиално, което ме дразни.
А за приятелството, може би е така, аз винаги съм го практикувал сам, гледал съм снимките от бууткемпове и групови тренировки, ако се организира пак подобно нещо, като бууткемпа и няма проблем да се присъединя, с удоволствие бих го направил :)
Мнението беше редактирано от Kirilov на 29.06.12 19:24.
Американците се оплакваха и като им вдигнаха бензина от 1.2 долара на галон на 2.5 долара на галон ...(сега не го знам колко е)...
Нищо че цяла Европа го плаща по 2 долара за литър...т.е. на тях им e/беше 4 пъти по-евтин.
Стана ми интересно какви са цените по различните държави...
Цъкнах в гугъл кросфит ню йорк... http://www.crossfitgotham.com/pricing-plans.html
цени:
Individual Membership
Unlimited access to any of our classes – $200 per month
Couple Membership
Unlimited access to any of our classes – $300 per month
Family Membership
Unlimited access for a family of up to five immediate family members – $400 per month
Drop In
You must be from out of town and be an active member of a CrossFit affiliate – $20 per class
10 Class CrossFit Package
Ten visits/classes valid for 60 days – $300
CrossFit Scholar Program
Unlimited classes Mon-Fri – $150
Monthly Enrollment Discounts – 20% Off for all Military, FireFighters, EMT, Police and any other First Responders.
В Ню Йорк ме съмнява да има някой, който да взима под 2000 долара на месец...
В Дания цените са средно по 100 лева на месец в кросфит залите (има 25% намаление за студенти)
ако предплатиш за 1 година = 1000 лева. (т.е. 2 месеца са ти безплатни)
http://www.spartanmentality.dk/index.php/priser
http://www.aarhuscrossfit.dk/priser
http://www.crossfitcopenhagen.dk/pages/priser
Германия
http://www.crossfitwerk.de/preise/ 100-120 евро на месец
Мадрид:
http://crossfitmadrid8.blogspot.dk/ 60-85 евро на месец
Всички зали предлагат безплатни интро класове....дори американската зала, отказва да те приеме за клиент, ако не минеш през интро....ако ще и олимпийски шампион да си.
Не става дума за съотношението доходи - месечен абонамент за кросфит зала, ами за разликата м/у месечния абонамент на обикновен фитнес и кросфит зала ;)
30.06.12
08:49
Какво толкова се вълнувате за таксите в западните страни? Има тарикати има и баламурници! Героя на Алеко какво казва: ,,Имал бол пари-дал”. Гледайте в наша страна да не се допускат такива,ако мога да ги нарека издевателства.
Гледам сте се подхванали здраво да се ,,хапете”,ЗАЩО ? Винаги ще има по-знаещи и можещи,а нали аджеба форума е да си помагаме или греша? Ако имате лични дразги според мен е редно да си пишете на ЛС,а не да се излагате пред всички останали!
Не заемам абсолютно никоя позиция!!!
30.06.12
11:08
казано от Ivaylo Stefanov на 30.06.12, 08:49:
(bow)
В последно време наистина хора , които се познават тренирали са заедно и са наистина точни, се счепкват за разни глупости. Чак ми се отщява да пиша вече, че някой ще се заяде. Имам чувството, че се чака някой да се напише нещо и да го почваме. Наистина споровете са наистина глупави, дали да се яде въглени, дали да ям 3, 4 пъти, дали, щанги, дали кросфит. Хора тука е интересно защото сме различни, имаме различни цели, различни тела, различно мислене. Ако всички правихме едно и също ядохме по един начин, тренирахме по един начин, този форум нямаше да има нужда от него.
А да добавя честно наистина мисля, че аддката глупост, когато давате на някой съвет да казвате това е единствения вариант за: трениране, ядене и подобни. Някой дават съвети а даже не питат човека какво иска да постигне. Направо ако не познавах някой хора щях да си помисля, че са рекламни лица и получават пари.
Няма верен и правилен начин! Ако имаше всички щяхме да еднакво силни и еднакво здрави!
Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 30.06.12 11:09.
Аз с никого не се чекна, и не съм го имал за цел, ако така изглежда то се извинявам, просто разсъждавам във форума.
Акъли не съм давал, дори напротив, повече питам, защото мкного работи не знам и си го признавам.
Пак се извинявам ако съм обидил някой.
Майна, ние помежду си не се чепкаме, почти всички се познаваме лично, виждали сме се, спали сме си по къщите, хранили сме се на една маса, напивали сме и т.н.
Споровете ги предизвикват хора, които и пръста не са си мръднали, няма и да мръднат за кросфит. Няма лошо де, те си имат друг път, нека го вървят. Проблемът(ако изобщо) го има е, че без да знаят за какво говорят - спорят, обсъждат, критикуват и т.н. Което пък знаеш ли, от друга страна - популярността расте:)
Лично мен, много ме мори това непрестанно сплетничене, лицемерщина, говорене зад гърба и лайнаращина...виждам го в работата си, в социалния си живот и много се надявам поне с хората, с които се трошим с тия гири, да го няма...
И не ми казвай, такова ти е обществото, не бе...просто ние сме си такива, то е такова...
И ако продължаваме, такова ще си остане....
Сашето е прав...какво са 100 евра за немеца...ми НИЩО...какво са 100 долара зад Океана...НИЩОх2…е да, ама за мен е 1/4 заплата. Сигурно, ако не спортувам толкова и не се занимавам и мога да се отдам повече на работата си, ще изкарвам повече пари и няма да ме бърка, ама...it is, what it is…
А и да Ви кажа, Хубенов, Карабиберов, и други...к’во ти пука...докато не излезе някой(и) от БГ и не поцепи всите и стигне до Игрите, само ще си говорим за методики, гурута, суплементации и ала-бала...
“Дела трябват, не думи”...оня с килийното образование го е казал...
02.07.12
21:03
Не знам дали това е точната тема, но смятам че ще има хора, на които ще им е интересно:
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/ten_thousand_swings_to_fat_loss
Интересен експеримент свързан със правнето на 10 000 суинга с пудовка в рамките на 10 дни.
казано от Ivaylo Stefanov на 30.06.12, 08:49:
Гледайте в наша страна да не се допускат такива,ако мога да ги нарека издевателства.
Мисля, че не съм съгласен с теб. (Ако съм те разбрал правилно )
В България властва един принцип, който за мен е супер грешен и ни е наследство от предишния строй и е леко неприложим днес. Всички вярват, че евтиното е хубаво и че дадена услуга/продукт трябва да е евтина или най-малкото достъпна. А това не е съвсем вярно.
Има една приказка - “Евтино и хубаво няма.”
Когато масовият българин разбере, че е по-добре услугите/продуктите му е по-добре да са скъпи и качествени, отколкото евтини и средняшки, тогава животът на всички ни ще стане по-добър. До тогава нивото ни ще продължи да е аматьорско във всички сфери на живота, с редки епизодични проблясъци от някой самороден талант изпълзял от прахоляка.
Славко, би било чудесно някой да ги поцепи, ама не мисля, че това е достатъчно.
Примери с български атлети поцепили останалите има доста, пък реално никой спорт не ни е цъфнал та вързал....да не казвам, че масово затрихме точно най-силните си спортове.
Трябва да се изсипят една торба пари в това нещо и да се отървем от мисленето “тоя па, че прави пари на мой гръб” + типичното ни национално недоволство и принципа “аз знам най добре”.
03.07.12
13:12
казано от Redalex на 03.07.12, 13:02:
Всички вярват, че евтиното е хубаво и че дадена услуга/продукт трябва да е евтина или най-малкото достъпна. А това не е съвсем вярно.
Не си прав адаш ;)
В България има много скъпи “услуги”, които реално не струват почти нищо.
Особено пък в сферата на прословутите функционални/кондиционни тренировки. Примери валяло... (devil)
Мога да ти опонирам така - защо да платиш 200-300 лв на месец за нещо, което няма да ти свърши кой знае каква работа, като може да го получиш във вариант, който ще е в пъти по-ефективен, почти без пари ? ;)
Баща ми ( не знам дали случайно, но е също Сашо) казва: “Когато започнеш да взимаш толкова пари на хората за услугите си, че да могат да си позволят да се докоснат да знанията ти само заможните, тогава държавата ще се напълни с глупци”
Той и до ден днешен взима по 4лв за урок по английски, а е вкарал хора в Харвард и Оксфорд... негови ученици в момента работят в банки в Англия и Америка. Не е цъфнал и не е вързал, но е щастлив.
Също така е гонил много хора, когато види, че някой не иска да схване, лигави се, държи се надменно, просто му е показвал вратата.
03.07.12
13:37
казано от Puppy на 03.07.12, 13:27:
Баща ми ( не знам дали случайно, но е също Сашо) казва: “Когато започнеш да взимаш толкова пари на хората за услугите си, че да могат да си позволят да се докоснат да знанията ти само заможните, тогава държавата ще се напълни с глупци”
Той и до ден днешен взима по 4лв за урок по английски, а е вкарал хора в Харвард и Оксфорд... негови ученици в момента работят в банки в Англия и Америка. Не е цъфнал и не е вързал, но е щастлив.
Също така е гонил много хора, когато види, че някой не иска да схване, лигави се, държи се надменно, просто му е показвал вратата.
Най-любимия ми даскал по английски. В университета нямах такива. Поздрави го, Блага! (sun)
казано от James Hinks на 03.07.12, 13:12:
В България има много скъпи “услуги”, които реално не струват почти нищо.
ооо напълно съгласен съм с това :)
Но не виждам причина една услуга/продукт да е качествена и евтина в същото време. Всички казваме, че искаме да вдигнем стандарта на живот и да имаме това и онова. А реално пътят е - увеличаване на цените, производителността и качеството на услуги/продукция.
В този ред на мисли- ако някой е инвестирал ХХ ХХХ пари в оборудване, зала, персонал и тн, не виждам проблем да иска ХХХ пари за тренировка на човек (стига да има кой да му ги дава).
В крайна сметка никой не го прави само от любов към спорта, а И за да си храни семейството.
Мнението беше редактирано от Redalex на 03.07.12 13:59.
03.07.12
14:00
От 10000 години най-висшите знания са били достъпни само за определени касти от обществото...
03.07.12
14:21
казано от Redalex на 03.07.12, 13:58:
Но не виждам причина една услуга/продукт да е качествена и евтина в същото време.
Да крием от другите опита и знанията си за да не могат те да се множат, е най-голямата бедност. Това е като търговско начинание, в което не влагаме нищо, а търсим печалба...”
От Цар Симеоновия “Златоструй” ;)
В този ред на мисли- ако някой е инвестирал ХХ ХХХ пари в оборудване, зала, персонал и тн, не виждам проблем да иска ХХХ пари за тренировка на човек (стига да има кой да му ги дава).
И аз не виждам, обаче нека не се заблуждаваме - не залата и уредите правят атлета. Няма ли човек, който наистина да знае как да го изгради като такъв всичко е вятър работа.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 14:34.
казано от James Hinks на 03.07.12, 14:21:
И аз не виждам, обаче нека не се заблуждаваме - не залата и уредите правят атлета. Няма ли човек, който наистина да знае как да го изгради като такъв всичко е вятър работа.
Точно това имах предвид в предните си постове, с които си навлякох гнева на повече от вас, мислеки си, че се заяждам.
James Hinks, все пак този човек, който ще изгради всичко това, ще си търси своето (най-малкото избиването на тея ХХХ ХХХ пари) :)
Ако искаш всичко да е на ниво - зала, оборудване, треньори - няма как да избегнеш комерсиалния момент.
03.07.12
15:08
казано от Kirilov на 03.07.12, 14:53:
Точно това имах предвид в предните си постове, с които си навлякох гнева на повече от вас, мислеки си, че се заяждам.
James Hinks, все пак този човек, който ще изгради всичко това, ще си търси своето (най-малкото избиването на тея ХХХ ХХХ пари) :)
Ако искаш всичко да е на ниво - зала, оборудване, треньори - няма как да избегнеш комерсиалния момент.
Аз това не го отричам ;)
И отново ще се върна на тази си мисъл
казано от James Hinks на 29.06.12, 13:27:
казано от Kirilov на 29.06.12, 13:24:
От десет най-много двама да устискат на втория вариант, и пак оставаш без посетители, респективно пари, и щом ги научиш, както каза ти вече нямат нужда от треньор и те те оставят.
Да, така е.
Обаче нали и ти като завършиш университета си взимаш дипломата и си тръгваш, не се връщаш да плащаш още семестриални такси ;)
Нали ако те скъсат на 6 изпита, щото те мързи да четеш и прекъснеш, не ти е виновен преподавателя ?
Ако имаш на разположение достатъчно добър треньор, то ще можеш да си позволиш да има текучество на трениращите - кой поради липса на воля, кой поради бързо постигнат резултат. Обаче винаги ще имаш нови попълнения, защото ще идват за да получат нещо, което наистина върши работа бързо и добре, а не просто да им се замажат очите и да им се вземат парите. Все едно в добър университет да няма наплив от кандидат-студенти само защото семестриалната такса е ниска ;) Един ден наистина ще можеш да вдигнеш цените - тогава само факта, че “някой” е водещия подготовката ще е достатъчно красноречив и основателен. Нали не мислите, че прехваления ви Поликин е почнал от раз да взима по 1000$ за тренировка, а ? ;)
Но са съжаление, вместо да се погледне какъв е точно начина и кой е точно пътя за постигането на такова нещо, винаги се гледа как да се вземат тези(или подобни) суми...Това е целия проблем, не комерсиализацията или липсата на условия. Липсата на мисъл и алчността са. Както и самовлюбеността на много хора.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 15:13.
Съгласен.
Но както ти си казал, 99.99% от хората тренират за здраве, така че не ти е нужно да имаш треньори, които да готвят олимпийски шампиони.
Кирилов, няма гняв ...лафим си :)
М/у другото гледам, че в Скопие има лицензирана зала за кросфит...някой ходил ли е? :)
(очуден съм, че на сайтът си са писали, че са втори на балканите....как така този път не са първи?)
:D
03.07.12
15:28
казано от Redalex на 03.07.12, 15:21:
Съгласен.
Но както ти си казал, 99.99% от хората тренират за здраве, така че не ти е нужно да имаш треньори, които да готвят олимпийски шампиони.
Тука е грешката ;)
С добър боен нож може да си нарежеш сланината, да си отвориш консервата, да си издялаш пръчка, да си обелиш картоф или просто да си намажеш филия с масло. Но може и да заколиш 10 човека когато се наложи. С ножа от кухненското чекмедже, с който сутрин си мажеш маслото, нито пръчка ще може да си издялаш, нито пък недай си Боже да се наложи да се защитаваш... ;)
Това, че някой може да ти подготви изключителен професионален атлет, означава, че още по-добре ще ти подготви любител ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 15:50.
очуден съм, че на сайтът си са писали, че са втори на балканите....как така този път не са първи?)
Оти Византийците са номер едно във всичко, или така им се ще... (devil)
В нашата изкривена реалност, масово не се тренира за здраве, а за 45 и нагоре ръка, за сметка на здравето.
А за повечето хора около мен кросфита е “Онея твойте тренировки за луди”.
Мнението беше редактирано от Kirilov на 03.07.12 15:37.
Представям ви първите “плускавци” в кросфит Скопие :
залата изглежда готина като помещение, ама нещо оборудване не видях.
Драмата е налице, значи всичко е точно, хубава им е заличката, пуснах си и другите им клипове.
И те си имат доста як чичко :P
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.07.12 16:37.
03.07.12
16:57
казано от Kirilov на 03.07.12, 15:36:
В нашата изкривена реалност, масово не се тренира за здраве, а за 45 и нагоре ръка, за сметка на здравето.
А за повечето хора около мен кросфита е “Онея твойте тренировки за луди”.
offtopic: Извинявам се за намесата, само ще подкрепя горното с пример от вчера. Наложи се да тренирам след работа, а не, както обикновено, сутринта. Влизам в кенефа да пикая по едно време - кошът, буквално, пълен до горе със спринцовки и някакви опаковки. Не преувеличавам, беше си фул. Не си носих телефона и не успях да снимам. Втрещих се, почувствах се като странник за тази зала, замислих се че с тези хора, горе-долу, потребяваме една и съща услуга, но сме два свята.... Нямам какво да кажа по темата, чета Ви с интерес.
Съгласен.
Но както ти си казал, 99.99% от хората тренират за здраве, така че не ти е нужно да имаш треньори, които да готвят олимпийски шампиони.Кирилов, няма гняв ...лафим си :)
М/у другото гледам, че в Скопие има лицензирана зала за кросфит...някой ходил ли е? :)
(очуден съм, че на сайтът си са писали, че са втори на балканите....как така този път не са първи?)
Има в Скопие,Гърция,Турция. Може и в останалите съседи незнам.
Рибок Едно/Кросфит напрвиха голяма експанзия в Гърция, даже тия дни имаха състезание в Олимийският комплекс.
С входящи комплекси и т.н. Вярно,че теглиха тяги по 90,скачаха и мятаха топки да умопомрачаване ама това е начина да избиват кинтажа.Неща който могат да се правяр от хората,а Елита там е друго ....само БЦАА и квото пуснат в официалният сайт ;)
Ама ми заприлича на Пайнер, всички елитни са на заплата в Рибок. Как да се вклини там човек.
Само да нямат някой Коко Динев,че ще стане страшно :D
Нали знаете що Милко не искал да подпише с Пайнер......
Мнението беше редактирано от ISB на 03.07.12 20:48.
А това мили мои приятели е клипа от състезанието в Гърция.
Преди да почнем да им се смеем обърнете внимание на чековете които са взели...
Ами тука и Балканските ни и Европейски шампиони може да не взимат толкова .
Славе ,разбра ли що го направиха тази година само за Гърци. Все познати лица ;)
в Гърция има 4 зали лицензирани. Тази в Атина която е най-голямата е излязла 60 000 евра на човека.
Това с оборудване на Рог. Бивш склад ми изглежда. Мисля,че това е сумата с закупуването на помещението.
Мнението беше редактирано от ISB на 03.07.12 21:21.
За 4000 лева на Аристотелис ще му измъкна червата и ще ги занеса в централата на Рийбок...
Нямам думи...правят хората... Т’ВА Е!!! А не, единия взимал 4лв., другия 20, третия ставал 9-ти на щанги...е зат’ва сме я докатали:)
И да им завиждаме, и да не им завиждаме...файда никаква. Да са живи и здрави!
Константинос и Мариана са супер точни и отзивчиви хора...заслужават си наградите!
03.07.12
23:43
Като им гледам килограмите на клипа. И си мисля че си намерих мястото. :D. Таман са ми на килограмите. Да вземем догодина да се поразходим? Тия евра няма да са ми малко ... :P. Ех беше хубаво да има малко скромност ма толкова късно избяга..
казано от Redalex на 04.07.12, 08:00:
Isb, а колко пари е месечният им абонамент в тази зала?
Нямам идея. Ще ти пратя линковете .
В Атина имат 2 зали,една в Солун и една във Волос/клон на Атинската/ ,излиза и зала в Аргино,но не знам доколко е лицензирана.
Силачите им са от Солун. Тия в Атина/Праймъл КФ/ са метконджии яко и абсолютно КФ клише.
Другата Атинска е на Мариана и се казва КФ Хелас,там има и БИ и правят доста кондиции тип ММА.
Сега гледам,че от Солун са пуснали и оборудване за Зала като Рог.
http://www.crossfithellas.blogspot.com/]залата на Мариана
http://www.primalcrossfit.gr/ това е човека от Атина,който е за бизнес
http://crossfithessaloniki.blogspot.com/,тука са им най-яките.
Собственика на залата е много точен.
Мнението беше редактирано от ISB на 04.07.12 16:20.
Според Блажка цените са им по 60 евро на месец.
дайте 200 клиента дето да плащат по 700 евро на година и аз ще налея 60 000 евро в зала и ще ви давам по 3000/2000/1000 евро на състезание. 8-)
а ако клиентите са повече от 200 .... (cash) (party)
Мнението беше редактирано от Redalex на 05.07.12 10:53.
казано от Redalex на 05.07.12, 10:52:
дайте 200 клиента дето да плащат по 700 евро на година и аз ще налея 60 000 евро в зала и ще ви давам по 3000/2000/1000 евро на състезание. 8-)
Такава цена мернах във фейсбука страницата на Марианна, може да е било промоция, може и аз да не съм разбрала, но съм сигурна, че видях такава цена.
05.07.12
11:32
казано от Redalex на 05.07.12, 10:52:
За зала в София това не е непостижимо ;)
обаче трябва да се изпълнят доста други условия преди това.
Само да вметна, цената в кросфит залата, където бях миналата година на бригада в САЩ, която не беше от големите, бе 120 долара, но това е с промоцията ако си студент, пожарникар и т.н.... Нормалният абонамент е 140 долара. Но най-вероятно цените са толкова големи, поради липсата на икономии от мащаба :).
казано от Витан на 05.07.12, 11:40:
Само да вметна, цената в кросфит залата, където бях миналата година на бригада в САЩ, която не беше от големите, бе 120 долара, но това е с промоцията ако си студент, пожарникар и т.н.... Нормалният абонамент е 140 долара. Но най-вероятно цените са толкова големи, поради липсата на икономии от мащаба :).
За САЩ не мисля, че цената е висока. Както и за Гърците 120-140лв на техните средно 2000 euro заплати, тук колко хора взимат 4000лв...
казано от Puppy на 05.07.12, 12:25:
За САЩ не мисля, че цената е висока. Както и за Гърците 120-140лв на техните средно 2000 euro заплати, тук колко хора взимат 4000лв...
е такива мнения не ги разбирам.
аз 2002ра година бях на бригада в САЩ - изкарвах 1500 долара като чистач в ресторант със смени по 12 часа на ден (никой американец не работеше колкото мен)...”нормалният” фитнес ми беше май 50 долара....като сметнеш разходите (наем, храна, сметки, кола) и не ти остават кой знае колко пари :)
за гръцките заплати май си се объркала сериозно...особено за последните 1-2 години :)
плюс това гледай на таксата за кросфит зала/курс, както гледаш на цената за шоколад милка. 1 милка в Германия е често по-скъпа от същия шоколад в България...но това не пречи хората в БГ да си ги купуват шоколади и да не се оплакват, че са скъпи...така, че кой колко изкарва, не е особен показател.
Виж сега, аз не знам ВСИЧКИ колко взимат, но мои познати гърци взимат средно по 1500-2000 евро месечно в Атина. (единия е санитар, другия бачка в няква фирма за екскурзии)
За останалата част на Гърция не мога да говоря, ама то и в БГ е същото, заплатите в столицата са 2-3 пъти по-високи от в останалата част на страната. Ако направиш зала в Казанлък и сложиш цена 100лв за месечна карта, ще ти се смеят много.
Учителската заплата на учител по английски с 30 години стаж в момента е 500лв. Можеш да си представиш колко получава този, които сега започва.
Давам ти потвърдена информация, нямам никаква друга цел.
05.07.12
13:59
казано от Redalex на 05.07.12, 13:49:
за гръцките заплати май си се объркала сериозно...особено за последните 1-2 години :)
Не, не е. Информация от първа ръка, не от вестници/телевизии/педераси от правителството ;)
Гърците са си много добре, не ги гледай, че стачкуват - те така си правят когато нещо не им изнася.
казано от Redalex на 05.07.12, 13:49:
...така, че кой колко изкарва, не е особен показател.
Показател е.
Ако не изкарваш достатъчно, първо режеш ей тия неща - фитнеси, кина, концерти, театри, после режеш шоколади и сладоледи, после режеш дрехи, после храната...
Такса в диапазона 50-100 лв е приемлива за много хора. Да не говорим, че за някои(които явно не са малко) и 200-250-300 е приемлива...Ама всичката работа втасахте, та ценоразписа, кокуретноспособността и евентуалните социално-битови групи бистрите :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.07.12 14:00.