03.07.12
22:18
Здравейте. Аз съм на 21 години. Висок съм 172 см и тежа 69 кг. Тренирал съм година и половина стабилно (когато бях 18-19 годишен), но от две години не съм спортувал нищо. Последните около 9 месеца от периода в който тренирах използвах следната програма: http://www.bb-team.org/workout/1568_pet-dnevna-sistema-za-pokachvane-na-muskulna-masa-pri-mazhe на 90% упражненията са същите като от този линк, като корем тренирах два пъти седмично. Хранех се с квото ми падне и не приемах никакви хранителни добавки или протеини.
Сега се чувствам като пълна развалина. Само пушене, пиине и купони. Решил съм да започна фитнеса на ново. За тази цел искам да се допитам до вас как точно да направя това. Първо, с каква програма бихте ме съветвали да започна (предполагам каквата и да е кръгова ще ми свърши работа) и колко време да я карам преди да премина на 4-5 пъти седмично с отделни дни за мискулните групи. Целта ми е да изгоря възможно най-много подкожни мазнини и да кача мускулна маса. Отностно храната, чел съм темите във ББ-теам за различните типове диети, но ми е малко трудно да си приготвям храната като си броя калориите. Не съм разглеждал много подробно форума, но примерно меню за 1 седмица би било чудесно, ако някой може да предложи. В момента ям по най-нездравословния начин. Два пъти дневно и двете яденета са обикновенно пържено от които едното е с много кетчуп и майонеза, а понякога второто е спагети или ориз. Все пак студент съм. Но в крайна сметка искам да променя това и да го съчетая с подходяща програма. Всякакви източници на информация или статии които пряко смятате че биха ми били полезни да прочета моля споделете.
Благодаря предварително на отзовалите се.
04.07.12
08:57
Леле тъка изглеждах преди един месец, ама с 10 кила от горе -:). Много зор виждам и не ми се ще да ти давам съвети, ако ти е интересно виж дневника ми. Радвам се, че при мен нещата бързо се променят(поне за сега). Надявам се и при теб да е тъка.
Успех -:)
04.07.12
09:27
Ти хич да не е яко си наблягаш на така наречения стреет фитнес. Аз така почнах преди доста време, някъде на 16 може би, но далеч не толкова повторения и разнообразие. Просто правех 4 серии по 10 набирания като всеки ден сменях хватовете и 4 серии по 10 кофички, пак всеки ден сменях (ту мокри, ту широк хват и т.н.). Гърдите ми порастнаха мигновенно и се оформиха супер от тези кофички. Всичко точно, но на мен проблема ми сега е че нямам къде да ходя на лостове, пък и ми се иска малко по сериозно да оформя (ако може така да се каже), доколкото разбирам при теб е за кондиция и тонус. Иначе отностно хранителния ти режим ако може да попитам какъв се води? Също като си го прави, изчислява ли калориен баланс и всички подробности или просто го копира от някъде. Евала че успяваш да го спазваш и да ядеш по 6 пъти на ден!
Поздрави.
04.07.12
10:00
казано от Georgi Tsirov на 04.07.12, 09:27:
Евала че успяваш да го спазваш и да ядеш по 6 пъти на ден!
Какъвто и режим да избереш и да създадеш това не е нужно да правиш, още повече да се впечатляваш от него. Прочети тази статия и ще си спестиш много главоболия, ще постигнеш по-добри резултати за твоите конкретни цели и ще имаш повече свободно време! С две думи се опитвам да те посъветвам да ядеш 2-3-4 пъти на ден.
http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting
Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 04.07.12 10:13.
04.07.12
13:48
Относно яденето - хранителният режим на дъщеря ми е такъв, за това и аз ям така. Правя го в името на нещо.
Общата картинка тук е следната: Всеки ще ти даде различи предложения и режими, както и всеки ще ти препоръчва различни начини на тренировка. Предлагам ти сам, да се хванеш и да намериш режим по, който да се храниш и тренираш и да започваш от днес. Всичко, което не ти харесва можеш да променяш в процеса. Единственото, от което ще имаш нужда е упорство, воля и хъс.
Успех отново -:)
Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 04.07.12 17:05.
04.07.12
14:34
Съжалявам за спама, Петър Димитров, но просто искам да те питам, наистина ли не знаеш, че се пише “тАка”, с “а”, защото за да напишеш “тъка”, трябва да си изключително неграмотен.
Мнението беше редактирано от Petar Gogov на 04.07.12 14:34.
05.07.12
15:41
Ufighter
Тази статия като цяло не е ли за отслабване? Ти казваш че ме съветваш да ям 2-3-4 пъти дневно, но в тази статия пише да се гладува периодично и други такива неща които не виждам как ще ми помогнат да кача маса? Подкожни мазнини ще изгоря, но и мускулна маса също. На мен все пак целта ми е да комбинирам двете. Изгаряне на мазнини и качване на мускулна маса. Този хранителен режим според мен не е за тази цел!
Аз по скоро си мисля за нещо от този род: http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd да ползвам за едно 5-6 месеца и след това ако съм доволен колко съм качил, минавам на диета и програма за изгаряне на подкожни мазнини? Някой ако има по-добри идеи да сподели моля.