Идеи и предложения как да се върна във форма :)

03.07.12
22:18

Здравейте. Аз съм на 21 години. Висок съм 172 см и тежа 69 кг. Тренирал съм година и половина стабилно (когато бях 18-19 годишен), но от две години не съм спортувал нищо. Последните около 9 месеца от периода в който тренирах използвах следната програма: http://www.bb-team.org/workout/1568_pet-dnevna-sistema-za-pokachvane-na-muskulna-masa-pri-mazhe на 90% упражненията са същите като от този линк, като корем тренирах два пъти седмично. Хранех се с квото ми падне и не приемах никакви хранителни добавки или протеини.
Сега се чувствам като пълна развалина. Само пушене, пиине и купони. Решил съм да започна фитнеса на ново. За тази цел искам да се допитам до вас как точно да направя това. Първо, с каква програма бихте ме съветвали да започна (предполагам каквата и да е кръгова ще ми свърши работа) и колко време да я карам преди да премина на 4-5 пъти седмично с отделни дни за мискулните групи. Целта ми е да изгоря възможно най-много подкожни мазнини и да кача мускулна маса. Отностно храната, чел съм темите във ББ-теам за различните типове диети, но ми е малко трудно да си приготвям храната като си броя калориите. Не съм разглеждал много подробно форума, но примерно меню за 1 седмица би било чудесно, ако някой може да предложи. В момента ям по най-нездравословния начин. Два пъти дневно и двете яденета са обикновенно пържено от които едното е с много кетчуп и майонеза, а понякога второто е спагети или ориз. Все пак студент съм. Но в крайна сметка искам да променя това и да го съчетая с подходяща програма. Всякакви източници на информация или статии които пряко смятате че биха ми били полезни да прочета моля споделете.
Благодаря предварително на отзовалите се.

Леле тъка изглеждах преди един месец, ама с 10 кила от горе -:). Много зор виждам и не ми се ще да ти давам съвети, ако ти е интересно виж дневника ми. Радвам се, че при мен нещата бързо се променят(поне за сега). Надявам се и при теб да е тъка.

Успех -:)

04.07.12
09:27

Ти хич да не е яко си наблягаш на така наречения стреет фитнес. Аз така почнах преди доста време, някъде на 16 може би, но далеч не толкова повторения и разнообразие. Просто правех 4 серии по 10 набирания като всеки ден сменях хватовете и 4 серии по 10 кофички, пак всеки ден сменях (ту мокри, ту широк хват и т.н.). Гърдите ми порастнаха мигновенно и се оформиха супер от тези кофички. Всичко точно, но на мен проблема ми сега е че нямам къде да ходя на лостове, пък и ми се иска малко по сериозно да оформя (ако може така да се каже), доколкото разбирам при теб е за кондиция и тонус. Иначе отностно хранителния ти режим ако може да попитам какъв се води? Също като си го прави, изчислява ли калориен баланс и всички подробности или просто го копира от някъде. Евала че успяваш да го спазваш и да ядеш по 6 пъти на ден!
Поздрави.

04.07.12
10:00

казано от Georgi Tsirov на 04.07.12, 09:27:

Евала че успяваш да го спазваш и да ядеш по 6 пъти на ден!

Какъвто и режим да избереш и да създадеш това не е нужно да правиш, още повече да се впечатляваш от него. Прочети тази статия и ще си спестиш много главоболия, ще постигнеш по-добри резултати за твоите конкретни цели и ще имаш повече свободно време! С две думи се опитвам да те посъветвам да ядеш 2-3-4 пъти на ден.

http://www.bb-team.org/articles/3992_periodichno-gladuvane-intermittent-fasting

Мнението беше редактирано от Yakovliev Y. на 04.07.12 10:13.

Относно яденето - хранителният режим на дъщеря ми е такъв, за това и аз ям така. Правя го в името на нещо.
Общата картинка тук е следната: Всеки ще ти даде различи предложения и режими, както и всеки ще ти препоръчва различни начини на тренировка. Предлагам ти сам, да се хванеш и да намериш режим по, който да се храниш и тренираш и да започваш от днес. Всичко, което не ти харесва можеш да променяш в процеса. Единственото, от което ще имаш нужда е упорство, воля и хъс.

Успех отново -:)

Мнението беше редактирано от Петър Димитров на 04.07.12 17:05.

04.07.12
14:34

Съжалявам за спама, Петър Димитров, но просто искам да те питам, наистина ли не знаеш, че се пише “тАка”, с “а”, защото за да напишеш “тъка”, трябва да си изключително неграмотен.

Мнението беше редактирано от Petar Gogov на 04.07.12 14:34.

05.07.12
15:41

Ufighter

Тази статия като цяло не е ли за отслабване? Ти казваш че ме съветваш да ям 2-3-4 пъти дневно, но в тази статия пише да се гладува периодично и други такива неща които не виждам как ще ми помогнат да кача маса? Подкожни мазнини ще изгоря, но и мускулна маса също. На мен все пак целта ми е да комбинирам двете. Изгаряне на мазнини и качване на мускулна маса. Този хранителен режим според мен не е за тази цел!
Аз по скоро си мисля за нещо от този род: http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd да ползвам за едно 5-6 месеца и след това ако съм доволен колко съм качил, минавам на диета и програма за изгаряне на подкожни мазнини? Някой ако има по-добри идеи да сподели моля.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1