Креатин - Какво става след като спра приема?

Здравейте, прочетох много за креатина, но не намерих задоволяваща ме информация по въпроса, на който търсех отговор.
Искам да ви попитам, какво става, когато съм използвал дълго време креатин 1/2г. (1г.) и да кажем съм покачил мускулна маса и спра да го приемам, мускулите ще се запазят ли или ще се стопят когато спра(Прекалено многото фитнес митове и легенди, предания и притчи :D ме объркват и изкарват наяве притеснения за здравето ми затова питам)? С една дума искам да знам да не се надуя и като спра приема да спадна!

И друго да ми обясните, какво точно е това задържане на вода (моля не ми обяснявайте за кръвното искам да знам за външни, видими белези)?

Проченох, че водело до подпухване, но това е много общо казано, защото може да ми подпухнат и торбичките под очите!

!!!**Моля да пишат само хора изпитали това на собствен гръб или хора, които познават такива хора!!!**

07.07.12
17:03

1/2 години прием нон-стоп ?

07.07.12
17:05

http://picbg.net/img.php?file=64d6c6656a2d0bf2.jpg
not even once :c

07.07.12
17:07

Като за начало, креатина се пие циклично. 4 седмици прием 2-3 почивка.
От него ще имаш по-добри постижения, повече сила, и съответно мотивация от прогреса.

Докато приемаш креатина, тренировките ти ще са по-натоварващи, и по-ефикасни.
Съответно мускулите ти ще изглеждат по обемни.

Когато спреш приема, най-вероятно ще почнеш да правиш по-леки тренировки, съответно ще има някакъв обратен ефект.
Но този обратен ефект, ще бъде минимален, ако продължиш да тренираш здраво, и да се храниш както трябва.

С две думи постигнатото с креатина можеш да го запазиш, ама можеш и да го загубиш.
От теб зависи. Всичко е хранене и тренировки.
То и чисто да направиш 42 ръка ако после спреш да тренираш по начина необходим за наличието на 42 ръка, ще загубиш форма.

Задържането на вода най-общо казано е по голям процент вода в клетките.
Ако задържаш вода кожата ти ще е подпухнала.
Тоест релефа на тялото ти ще се скрие все едно си качил някое кило, защото в подкожните мазнини ще има и повече вода.
Вода евентуално можеш да задържаш ако приемаш твърде много готварска сол.
Не знам дали креатина води до задържане на вода.

За водния баланс и по-точно за намаляване на процента вода в тялото се ползват диуретици, който карат организма да изхвърли излишната вода.
Най-разпространения диуретик е кофеина !!

Никога не съм пил креатин, но се надявам да съм бил полезен с нещо.

Мнението беше редактирано от Cifrata Cifrov на 07.07.12 17:08.

Да беше ми много полезен Cifrata Cifrov! За пореден път затвърдявам мнението си, че нямам(АЗ) нужда от химиески добавки и мисля, че така е по-добре. Навиват ме пий това, онова, то е безвредно, помага ти, не е като анаболите и др. подобни, които ти вредят, но аз мисля, че всичко, което не е добито от природата, а в лабораторията ще ми навреди по един или друг начин(единствено витамини съм склонен да приемам)! Обичам лостовете, обичам си и здравето.

казано от NRG на 07.07.12, 17:03:

1/2 години прием нон-стоп ?

Имам предвид Половин година.

07.07.12
18:46

Цяла статия си имаме по въпроса.
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila

07.07.12
19:56

казано от Илиян Димитров на 07.07.12, 16:34:

огато съм използвал дълго време креатин 1/2г. (1г.) и да кажем съм покачил мускулна маса и спра да го приемам, мускулите ще се запазят ли или ще се стопят когато спра

Вероятно ще загубиш всичко. И мускулите ти ще се върнат както са били преди. Ръката ти от 35 см може да спадне на 28-30 см. Така е то. Когато някакъв резултат е постигнат по изкуствен начин,с изкуствени стимулатори,тогава и резултатът е нетраен и кратковременен,

07.07.12
20:34

Не само това - съществува и вероятност количеството на диводороден монооксид в тялото ти да достигне 70%! А всички знаем колко опасно съединение е това. Чувал съм дори за хора, при които след прием на креатин вътрешната митохондриална мембрана започва да  помпа протони от митохондриалния матрикс в интермембранното пространство!!! Някой определено не ти мисли доброто с тези съвети!

07.07.12
20:35

Стига де, ще вземе някой да се върже :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.07.12 20:36.

07.07.12
20:57

казано от Петко К на 07.07.12, 20:35:

Стига де, ще вземе някой да се върже :D

Петко, разочароваш ме. Тези млади хора заслужават да научат истината. За такива като нас вероятно е късно и измененията са необратими, но те имат шанс. Мнозина велики учени са посветили живота си на борбата с диводородния монооскид. Аз дори от време на време подпомагам финансова една от групите с най-обещаващи разработки - те са открили че ако се добави рядката билка Humulus lupulus към това иначе опасно съединение, може да се получи смес, която притежава много качества, едно от които е отмива от организма натрупания в тъканите креатин. Нека не се оставяме да ни мътят главите!

07.07.12
21:05

Solomon Kane, какво пушиш в момента (предвид аватара предполагам, че не е нещо за пиене)? Определено може да се твърди, че е добро. :D :D :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 07.07.12 21:05.

07.07.12
21:08

Nigga you just went full retard :D

казано от Петко К на 07.07.12, 18:46:

Цяла статия си имаме по въпроса.
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila

Прочетох я още преди да публикувам моята тема, прочетох и още куп теми, но информацията не ме задоволи!

Давайте мнения и моля не се отклонявайте от темата!

Нищо няма да стане. Ще спаднат нивата на креатин в мускулите и вероятно ще има лек спад в силата. Поне при мен спадът след спирането е малък, но разни хора, разни идеали. Мускул няма да загубиш ако продължаваш да тренираш и да се храниш както трябва.

Задържането на вода най-добре ще го разбереш ако го тестваш върху себе си. Направи си снимки след няколкодневно безсолно хранене с умерено количество вода и ниски въглехидрати. След това се храни 2-3 дни като солиш яко всичко, което ядеш, пиеш двойно вода и ядеш много въглехидрати. За 2 дни ще станеш като балон, а колкото по-висок е проценът ти на подкожни мазнини, толкова по-видим и ясен ще е резултатът. :)

казано от Тихомир Велев на 08.07.12, 08:17:

Нищо няма да стане. Ще спаднат нивата на креатин в мускулите и вероятно ще има лек спад в силата. Поне при мен спадът след спирането е малък, но разни хора, разни идеали. Мускул няма да загубиш ако продължаваш да тренираш и да се храниш както трябва.

Задържането на вода най-добре ще го разбереш ако го тестваш върху себе си. Направи си снимки след няколкодневно безсолно хранене с умерено количество вода и ниски въглехидрати. След това се храни 2-3 дни като солиш яко всичко, което ядеш, пиеш двойно вода и ядеш много въглехидрати. За 2 дни ще станеш като балон, а колкото по-висок е проценът ти на подкожни мазнини, толкова по-видим и ясен ще е резултатът. :)

Ясно, мисля, че разбрах какво означава “задържане на вода”. Благодаря за полезния коментар!!!

казано от Solomon Kane на 07.07.12, 20:57:

Тези млади хора заслужават да научат истината. За такива като нас вероятно е късно и измененията са необратими, но те имат шанс. Мнозина велики учени са посветили живота си на борбата с диводородния монооскид.

at first I was like… WTF, dude?! then I was like… I see what you did there

казано от Илиян Димитров на 07.07.12, 22:49:

Прочетох я още преди да публикувам моята тема, прочетох и още куп теми, но информацията не ме задоволи!

Новата версия беше публикувана в деня, в който Петко ти даде линк. Най-вероятно си чел старата версия на Владо, която е на много, много години и съдържаше грешна информация. По-добре я прочети отново, ако си гледал нея. :)

казано от Тихомир Велев на 08.07.12, 08:17:

Това е точно класическа водна задръжка. Не е задръжката, която се получава от креатин! (насочено е повече към Илиян Димитров, а не към Тихомир)

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 09.07.12 02:01.

Ради Хаджирадев

:)Точно нея прочетох първо :) , но както и да е разубедих се да взимам, само не ми харесва че съм лек за височината си, като цяло съм релефен, но трябва да наблегна върху краката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1