07.07.12
16:34
Здравейте, прочетох много за креатина, но не намерих задоволяваща ме информация по въпроса, на който търсех отговор.
Искам да ви попитам, какво става, когато съм използвал дълго време креатин 1/2г. (1г.) и да кажем съм покачил мускулна маса и спра да го приемам, мускулите ще се запазят ли или ще се стопят когато спра(Прекалено многото фитнес митове и легенди, предания и притчи :D ме объркват и изкарват наяве притеснения за здравето ми затова питам)? С една дума искам да знам да не се надуя и като спра приема да спадна!
И друго да ми обясните, какво точно е това задържане на вода (моля не ми обяснявайте за кръвното искам да знам за външни, видими белези)?
Проченох, че водело до подпухване, но това е много общо казано, защото може да ми подпухнат и торбичките под очите!
!!!**Моля да пишат само хора изпитали това на собствен гръб или хора, които познават такива хора!!!**
07.07.12
17:07
Като за начало, креатина се пие циклично. 4 седмици прием 2-3 почивка.
От него ще имаш по-добри постижения, повече сила, и съответно мотивация от прогреса.
Докато приемаш креатина, тренировките ти ще са по-натоварващи, и по-ефикасни.
Съответно мускулите ти ще изглеждат по обемни.
Когато спреш приема, най-вероятно ще почнеш да правиш по-леки тренировки, съответно ще има някакъв обратен ефект.
Но този обратен ефект, ще бъде минимален, ако продължиш да тренираш здраво, и да се храниш както трябва.
С две думи постигнатото с креатина можеш да го запазиш, ама можеш и да го загубиш.
От теб зависи. Всичко е хранене и тренировки.
То и чисто да направиш 42 ръка ако после спреш да тренираш по начина необходим за наличието на 42 ръка, ще загубиш форма.
Задържането на вода най-общо казано е по голям процент вода в клетките.
Ако задържаш вода кожата ти ще е подпухнала.
Тоест релефа на тялото ти ще се скрие все едно си качил някое кило, защото в подкожните мазнини ще има и повече вода.
Вода евентуално можеш да задържаш ако приемаш твърде много готварска сол.
Не знам дали креатина води до задържане на вода.
За водния баланс и по-точно за намаляване на процента вода в тялото се ползват диуретици, който карат организма да изхвърли излишната вода.
Най-разпространения диуретик е кофеина !!
Никога не съм пил креатин, но се надявам да съм бил полезен с нещо.
Мнението беше редактирано от Cifrata Cifrov на 07.07.12 17:08.
07.07.12
17:55
Да беше ми много полезен Cifrata Cifrov! За пореден път затвърдявам мнението си, че нямам(АЗ) нужда от химиески добавки и мисля, че така е по-добре. Навиват ме пий това, онова, то е безвредно, помага ти, не е като анаболите и др. подобни, които ти вредят, но аз мисля, че всичко, което не е добито от природата, а в лабораторията ще ми навреди по един или друг начин(единствено витамини съм склонен да приемам)! Обичам лостовете, обичам си и здравето.
07.07.12
17:57
казано от NRG на 07.07.12, 17:03:
1/2 години прием нон-стоп ?
Имам предвид Половин година.
Цяла статия си имаме по въпроса.
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila
казано от Илиян Димитров на 07.07.12, 16:34:
огато съм използвал дълго време креатин 1/2г. (1г.) и да кажем съм покачил мускулна маса и спра да го приемам, мускулите ще се запазят ли или ще се стопят когато спра
Вероятно ще загубиш всичко. И мускулите ти ще се върнат както са били преди. Ръката ти от 35 см може да спадне на 28-30 см. Така е то. Когато някакъв резултат е постигнат по изкуствен начин,с изкуствени стимулатори,тогава и резултатът е нетраен и кратковременен,
07.07.12
20:34
Не само това - съществува и вероятност количеството на диводороден монооксид в тялото ти да достигне 70%! А всички знаем колко опасно съединение е това. Чувал съм дори за хора, при които след прием на креатин вътрешната митохондриална мембрана започва да помпа протони от митохондриалния матрикс в интермембранното пространство!!! Някой определено не ти мисли доброто с тези съвети!
Стига де, ще вземе някой да се върже :D
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.07.12 20:36.
07.07.12
20:57
казано от Петко К на 07.07.12, 20:35:
Стига де, ще вземе някой да се върже :D
Петко, разочароваш ме. Тези млади хора заслужават да научат истината. За такива като нас вероятно е късно и измененията са необратими, но те имат шанс. Мнозина велики учени са посветили живота си на борбата с диводородния монооскид. Аз дори от време на време подпомагам финансова една от групите с най-обещаващи разработки - те са открили че ако се добави рядката билка Humulus lupulus към това иначе опасно съединение, може да се получи смес, която притежава много качества, едно от които е отмива от организма натрупания в тъканите креатин. Нека не се оставяме да ни мътят главите!
Solomon Kane, какво пушиш в момента (предвид аватара предполагам, че не е нещо за пиене)? Определено може да се твърди, че е добро. :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 07.07.12 21:05.
07.07.12
22:49
казано от Петко К на 07.07.12, 18:46:
Цяла статия си имаме по въпроса.
http://www.bb-team.org/articles/871_kreatin-povelitelyat-na-eksplozivnata-sila
Прочетох я още преди да публикувам моята тема, прочетох и още куп теми, но информацията не ме задоволи!
Давайте мнения и моля не се отклонявайте от темата!
08.07.12
08:17
Нищо няма да стане. Ще спаднат нивата на креатин в мускулите и вероятно ще има лек спад в силата. Поне при мен спадът след спирането е малък, но разни хора, разни идеали. Мускул няма да загубиш ако продължаваш да тренираш и да се храниш както трябва.
Задържането на вода най-добре ще го разбереш ако го тестваш върху себе си. Направи си снимки след няколкодневно безсолно хранене с умерено количество вода и ниски въглехидрати. След това се храни 2-3 дни като солиш яко всичко, което ядеш, пиеш двойно вода и ядеш много въглехидрати. За 2 дни ще станеш като балон, а колкото по-висок е проценът ти на подкожни мазнини, толкова по-видим и ясен ще е резултатът. :)
08.07.12
18:42
казано от Тихомир Велев на 08.07.12, 08:17:
Нищо няма да стане. Ще спаднат нивата на креатин в мускулите и вероятно ще има лек спад в силата. Поне при мен спадът след спирането е малък, но разни хора, разни идеали. Мускул няма да загубиш ако продължаваш да тренираш и да се храниш както трябва.
Задържането на вода най-добре ще го разбереш ако го тестваш върху себе си. Направи си снимки след няколкодневно безсолно хранене с умерено количество вода и ниски въглехидрати. След това се храни 2-3 дни като солиш яко всичко, което ядеш, пиеш двойно вода и ядеш много въглехидрати. За 2 дни ще станеш като балон, а колкото по-висок е проценът ти на подкожни мазнини, толкова по-видим и ясен ще е резултатът. :)
Ясно, мисля, че разбрах какво означава “задържане на вода”. Благодаря за полезния коментар!!!
09.07.12
02:00
казано от Solomon Kane на 07.07.12, 20:57:
Тези млади хора заслужават да научат истината. За такива като нас вероятно е късно и измененията са необратими, но те имат шанс. Мнозина велики учени са посветили живота си на борбата с диводородния монооскид.
at first I was like… WTF, dude?! then I was like… I see what you did there
казано от Илиян Димитров на 07.07.12, 22:49:
Прочетох я още преди да публикувам моята тема, прочетох и още куп теми, но информацията не ме задоволи!
Новата версия беше публикувана в деня, в който Петко ти даде линк. Най-вероятно си чел старата версия на Владо, която е на много, много години и съдържаше грешна информация. По-добре я прочети отново, ако си гледал нея. :)
казано от Тихомир Велев на 08.07.12, 08:17:
Това е точно класическа водна задръжка. Не е задръжката, която се получава от креатин! (насочено е повече към Илиян Димитров, а не към Тихомир)
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 09.07.12 02:01.
09.07.12
18:32
Ради Хаджирадев
:)Точно нея прочетох първо :) , но както и да е разубедих се да взимам, само не ми харесва че съм лек за височината си, като цяло съм релефен, но трябва да наблегна върху краката.