Баси, не са много парите, ама в момента финансовата обстановка е силно компроментирана и харчовете са ограничени...като дойдат по-добри моменти, ще си взема.
17.07.12
11:26
казано от slavko на 17.07.12, 11:00:
Ще видим де, клийн пулове трябват, шръгове от широка тяга...ама кога, аз трябва да живея в залата и да тренирам по 3 пъти на ден...
Ами не си много далече от истината. Поне ако ти се ходи на игрите да си мерите бърпитата с ония назобаните ;)
След приемливото представяне завчера, снощи малко фейл се получи.
Чувствах се добре, тръгнах силно на един комплекс, но блокирах безславно и не ми се и напъваше докрая. Днес ще вдигам по-тежко - тяга, набирания с тежест и кофички с тежест.....като ще гледам да товаря кила, без да бързам.
Добавките си бяха както си му е реда, но не можаха да помогнат...трябва ми повече сън и малко повече време за възстановяване като цяло.
В храната няма нищо интересно. По-интересно е, че ми остават 3 пръста до пълен шпагат, ходенето на ръце ми се подобрява. Малко на пудовките ще обърна внимание другата седмица и те така. Действам:)
Днес малко супер серии, ала Животното...
Тягах1-набиране с тежестх2-легх1-кофичких1
180 - 2х+64 - 130 - 1х48кг.
190 - 2х+64 - 120 - 1х48кг.
200 - 2х+64 - 3х100 - 1х32кг.
190 - 1х+64 - 3х100(10х60) - 1х32кг.(до отказ - 15бр.);
После веднага 2 обиколки фермерска с 2Х32кг., след всяка по 30 лицеви.
За загрявка и разгрявка:) - 5 клийн пула на 60кг.+ 5бр. гребане...два пъти;
Храната :
13ч.- картофи със зеленчуци, Омега 3;
20ч. - пържоли с елда и магданоз;
Забравих си пак БЦАА-то...трибулуса и кре-алкалина в обичайните дози. Тонуса на 100%, малко мускулна от вчера, но общо взето свежарка:)
Вчера, обиколки по ниви...висене под орехи...смрад, мухи...
Бяхме на разни проверки, дето мислех че бързичко ще свършат, пък то...почти цял ден. Затова и не съм ял, сутринта малко БЦАА и доза протеин от дълбоките резерви.
Тренировката беше към 16:30, преди нея : 3 капсули Кре-алкалин.
Стриктна преса зад врат със хват за изхвърляне : тройки до 65кг., двойка на 65, единица на 70кг. След всяка от тях по 3 тласкане с ножица.
Добре се получи, с доста изморени рамене пресата се получи прилично. Тласкането не съм товарил кила, единствено скоростта и пропадането ми беше важно. Бързичко падам в ножицата, не тласкам много с раменете, подема си е там. Малко предния ми крак остава с коляно навътре и съм леко нестабилен.
Накрая : 5-ци клек на гръб на 110, 125, 135кг.
Драгон флагове, много бавни х 4, 10 коремни с 25кг. пред гърди...два пъти.
Малко разпускане на стадиона.
Вечерята : свински пържоли, малък омлет, салата, малка ракийка, Омега 3;
После чаша бяло вино със сурови ядки и малко фурми, а преди лягане 3 сурови яйца с малко мед.
Трибулуса поне се сетих да си го взема, та си пийнах 2-та грама през деня:)
Да не сте проверявали орехови насаждения...съседа е боднал 15 дка :) и каза,че очаквал 2-ра проверка!
Уфффф...орехите са лесни брат...едни пшеници по едни баири...агроекологични плащания:)
Тия поне са сериозни земеделци и си работят земите и всичко е наред...А на тия орехови градини ми омръзна да ходим да ги проверяваме и то вместо орехи...тръни...ама нали, дайте ни 25-те бона:)))
казано от slavko на 20.07.12, 09:28:
ама нали, дайте ни 25-те бона:)))
Да,да..ясна ми е схемата :))))
Петък:
Хип тръст. Исках да го пробвам това упражнение, преди го минавах, ама го занемарих. Тройки до 160кг. Единица на 170 и на 180…много добре пръска гъзо и задната верига - доволен съм!
После малко римска тяга, набиране гърди до лоста, разни гимнастики и леко разпускане на стадиона.
Днес имах възможност да поспя добре, да тренирам в нормално време в ранния следобед, после пак да поспя...е съвсем друга работа е!!!
Сутринта имах намерение за крос, но времето е някакъв АД и освен ако не станеш в 6 сутринта, е абсурд да се напъвам за повече от 3-4К.
Храната е разнообразена от една торба с картофи, баща ми ги даде и няма как:))) Варя, пържа си в масло и нагъвам...те били много вкусни бе:)))
Добавките са по схема. Трибулуса се усеща още по-добре!!!
Събота :
Тренировка на стадиона с плевенската група и Марги.
Пудовки : една загрявка на Вик с 24-ката. Пробвах и с 32-ка, ама на лявата ръка на тласкането приключих, много тежко ми дойде. После докато другите се отдадоха на йога - набиране двойки на 64, 56, 48, 36, 32, 24, 16кг. в супер серия на същите тежести само че единички на кофички. Наредих пудовките една до друга и само сменям и действам.
Следобед с Марги, Сашко и Марина малко язовирче в Кайлъка, поплувах, попекохме се и те така:)
Повечко БЦАА Бласт през деня и трибулус.
Малко пийнах повечко, ама в хубава компания така става:)
За начало на седмицата :
Обръщане от вис в дроп серия, 5-5-5-10бр. на 105-90-80-60кг. Само махах дискове и продължавах...е това е много добро, почвам да го правя често!
После Легх3 на 85кг. - Клек на гръбх5 на 100кг....за 12минутки направих 16 такива рунда + 3бр. лег. Доволен съм, не съм спирал, изтръпнаха ми малко бедрата и намаля скоростта. Исках 19 рунда, но за 4 часа сън, толкова:)
Омлет с малко картофи наобед, вечерта свинско със зеленчуци и още малко картофи.
Пих повечко Кре-алкалин през деня, да ме вдигне да не заспя на компютъра:)
БЦАА-то сутринта на гладно и преди трена.
Трибулуса също на гладно сутринта и в късния следобед.
Днес, въпреки ненормалния мързел...гадния задух и пек, някак си се завлякох до залата:)
Нямах сила и желание за абсолютно нищо, но рекох да подърпам малко тяга с лапетията:)
Някакви рандом единички...
215кг.- не ми тежаха, предния ден бях клякал дълбоко на 150кг. и правих фермерски. Така че, приемливо...можех и още 10-ина кг, но щеше да е грозна работа
После две 5-ци на 175 и 185кг. Доволно.
Раменни преси...пак рандом изпълнения...накрая 4-ка на 80, двойка на 85кг.
Мислех за някаква кондиция, но жегата просто ме добива и не мога да се напъвам.
Сутринта, преди работа правих малко лицеви с пляскане, с жилетката...набирания 2х10…е така да живна малко:) Но пък бая се мачках с фоам ролера и леко поразтегнах. Хубаво е да се наспиваш и да станеш навреме.
С добавките съм много редовен...Тия 2 дена пих по 3гр. от Трибулуса, кре-алкалина по 4 капсули(2 сутрин, 2 преди тренировка). Мощно БЦАА също...
Нещо в тия гадни пекове никак не ми се геройства...
Храната...днес и леко закусих, че се събудих зверската гладен...
казано от Marina на 25.07.12, 21:42:
ха-ха, честито :D
Поне в залата е 24 :D
Не случайно, ората са приели да мерят температурата на сянка ;) Това съвсем не значи, че отричам жегата :D
Майка живее точно на улицата, където е снимката, вчера като идваше да пием кафе към 16ч. ми каза, че е показвало и повече тия дни:)))
На сянка, на сянка...колко да си на сянка:)
Да е с 5-6 градуса по-ниска температурата...
Днес ще се опитам да изкарам един Енимъл привечер...дано няма драми:)
26.07.12
14:16
казано от slavko на 26.07.12, 11:19:
На сянка, на сянка...колко да си на сянка:)
Да е с 5-6 градуса по-ниска температурата...
с 10-15, според изложението...В гаража имаме един термометър, който преди две седмици отчете 56 на слънце, на сянка беше 40.
Вчера : бегови ден.
Позагрях малко със супер серии лег-набиране в под хват-клек;
Лега до тройки на 120кг., набиранията до 10бр., клякането на 60кг., че ме понаболява кръста от тягата.
После, с бая убеждаване, ни пуснаха да бягаме на големия стадион.
Беговия Енимъл натиснахме, колкото можахме в жегата. 21,25мин. го направих. За след 5-6 месеца-толкова:) Милята добре я избягах, първите 400 и нататък не е за приказка:)
Накрая 26бр. лег на 80кг., студен душ и гоу хоум.
Трудно ми се възстановява кръста от уж тежки тяги, ама и рядко тегля...лошото е че покрай това, не мога и да клякам.
Мъчих се да погледам, в последствие слушах мачовете на БГ от отборите в европейските турнири...бах аз тая нещастна история...Мура, Сараево...голям СРАМ!!!
А дано на Олимпиадата поне ни отсрамят в някой спорт.
Храната...вчера на обяд се сцепих : два сандвича с пилешка пържола, мляко със сусамка, мед, една вафла...и след 2 часа пак бях примрял от глад. Машинката трябва да се зареди, сигналите са ясни.
С добавките съм редовен. Събота се очертава едно дълго плуване, ще видим там как и дали ще подействат:)
Зареждащ ден:)
От ставането(+зверско успиване) се разбра на къде отиват нещата...
Кафе към 9ч.
Две огромни порции макарони с яйце и сирене в 10.
Два сандвича с пилешка пържола в 12.
Две кисели млека с мед и два кроасана.
Две вафли “Чудо”.
Това до 16ч.
В 17 бях гладен на вълк!!!
Тренировката...тройка на 140кг. на гърди...двойка на 145…единица на 150. Най-доброто ми ставане до сега...Уж изморен, а до 130 все едно ги нямаше на гърдите.
Мръщя им се на въглехидратите аз, ама глей к’во става:) Накрая една бърза кондицийка : Коремни преси с 25кг.-кофички-суингове с 32-ката...Това 3 пъти по 10бр. от всяко.
Добавките ги забравих в нас от многото бързане и не ги пих...
казано от slavko на 27.07.12, 19:59:
Мръщя им се на въглехидратите аз, ама глей к’во става:)
Бре и аз си мисля, че на сериозните спортисти им трябват... По време на по - екстремни натоварвания (Смолов се сещам като най - пресен пример) ги включваш. Това недвусмислено показва, че те спомагат за подобряване на постиженията. В този смисъл аз ги считам за необходимост в търсенето на отлични постижения.
Поздрави oт фен на въглехидратите като катализатор за увеличаване на силови постижения и добро настроение :Р
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 27.07.12 23:53.
В петък не помня какво тренирах...в тия жеги нямам никакъв живец.
Уикенда...поплувах бая, малко разтяжки, изометрии, кофички на халки, вертикални преси и ходене на ръце.
Днес :
Стриктна преса зад врат, тройки до 70кг., заедно с OHS(без да пускам)х3 на същите кила.
На 75 двойка.
Клек над глава...пробвах 5-ца на 100, но раменете ми не издържаха и я пуснах.
Клек на гръб...двойки на 130, 150, 160….на 165 станах един път и на втория даже и не тръгнах...Кляках с гъз до пода, с щангетите. После 5-ца на 150 и на 140 в супер серия.
Драгон флагове по 7, като на 4-ия задържам по средата на движението в супер серия с коремни с 25кг.
Толкова за днес...
Вчера не съм ял нищо цял ден...получи ми се към 22 часа фаст...айде една малка мента и половин спрайт изпих на язовира:))) Вечерта : салата, боб, кюфтета(бях на гости и това дадоха)...:), малко ракийка, една бира, крем карамел.
Днес : омлет за обяд, малко орехи с масло и мед. Вечерта пържоли с 2-3 яйца, салата, малка ракийка, диня за десерт.
Ако тия жеги не свършат скоро, няма и да се напъвам да тренирам...то просто е безмислено. Ще натисна бягането, малко базови и това е...За сериозни кросфит изпълнения при 40 градусови жеги, няма как да стане.
Вчера, на работа до малко след 19…бегом към залата после и без да загрявам много много, 5-ци на тяга...една на 180 и на 190. И двете с фитили, много бях мокър и беше тегаво да ги държа. Не става и с магнезий в тия жеги.
После 21-15-9бр. от тяга на 140кг.-кофички(+16кг.), времето : 6.42мин.
Много тегаво на тягите...на последната серия, кръста ми яко изпращя...викам си “айде, пак замина”...ама после 40мин. разтягане-главоколянни, усуквания...мачкане с бейзболната топка и с две съединени тенис топки...още усуквания и наклони за еректорите и днес съм като нов...добре, че съм си йога:)
С храната съм стриктен, даже учудващо.
Кре-алкалина-по 4 капсули, Трибулуса по 3 в тренировъчен ден и по 2 в почивен. БЦАА-то почна да свършва:)
01.08.12
16:02
казано от slavko на 01.08.12, 15:56:
Вчера, на работа до малко след 19…бегом към залата после и без да загрявам много много, 5-ци на тяга...една на 180 и на 190. И двете с фитили, много бях мокър и беше тегаво да ги държа. Не става и с магнезий в тия жеги.
После 21-15-9бр. от тяга на 140кг.-кофички(+16кг.), времето : 6.42мин.
Много тегаво на тягите...на последната серия, кръста ми яко изпращя...викам си “айде, пак замина”...ама после 40мин. разтягане-главоколянни, усуквания...
за чий ти са тия 50+ повторения на тягата, като един път си гърмял еректорите ?
Явно лесно влизаш в хипертонус и тоя път едното разтягане те е спасило...
казано от slavko на 01.08.12, 15:56:
БЦАА-то почна да свършва:)
Моето щеше да е свършило, един приятел ми даде към 100 гр(не ги мерихме), които не е допил. Пак е на Pure Nutrition, друг вкус е, ама все е файда...
Малко ъпдейт...
Всичко е наред, само бедрата ми малко се намалиха като размери, но пък са си силни хич да не е:)
Мнението беше редактирано от slavko на 03.08.12 11:07.
Сряда:
Макс. лег...140кг. се получи, с много изморени рамене и трицепс заради кофичките миналич ден. Максимална бройка със собствено тегло-16 пъти на 90кг., 10-ина секунди почивка и още 4.
Тройна табата на лицеви с пляскане, коремни с 25кг., бърпита...
Накрая фермерска с по 48кг. на ръка - две обиколки на баскетболно игрище.
Четвъртък : почивка и пътуване към Варна.
Петък : сутринта - ходене на ръце и набирания. Следобяд : отсечки по 60м., най-добрата 6:55сек. Малко мудно вървя коленете ми висят, ръцете и те много безучастни, ама ужасна жега и никакъв живец не остана:) После тръгнах да правя беговия Енимъл, но на 1200-те метра се отказах...няма такъв пек, просто не издържах.
Добавките : по изпитаната схема, само в четвъртък си пих единствено трибулуса.
2 дена не ядох месо, само много яйца:) От днес почвам с пържолите.
Писах, писах и тъкмо да постна и ни спряха тока....
Като цяло съм премазан...два дена тръгвам да тренрирам и двата пъти се отказах, не мога да откъсна за каквото и да е.
Само карам колело, ама и на него ми трябват почивки:)
Пак съм супер претрениран, а дефакто...не тренирам:)
Ще почина тази седмица и ще видим как са нещата, може само да побягам и да се набирам:)
Добре, че са добавките, поне да мога да ходя из пътя.
Ще опиша опита си за трениране в събота...комплекс 24"s :
24 повт. от : тяга на 145кг.-бърпита-тръстъри на 45кг.-лег на 90кг.-бърпита-тръстъри-обръщане с клек на 80кг. Два пъти. Аз се отказах на 15-тото повтоение на първите обръщания...тотален блокаж. Ни въздух, ни нищо...само се добрах до къщи и припаднах на леглото:)
казано от slavko на 08.08.12, 11:05:
Ще почина тази седмица
!!!
А дано да СИ починеш...не другото...
Мнението беше редактирано от Margi на 08.08.12 12:42.
Славко, гледайки снимките, мисля, че вече знам кой ще е победител на последния кръг на състезанието във Варна. (muscle)
Между другото са сменили някакви правила, и аз точно не разбрах какво, ама Иво спомена, че вместо макс лег и тяга щяло да има макс бройки на обръщане ( без тласкане) за 30 секунди, 75% от личното тегло, като условието е щангата да не докосва земята.
(Може и да не ми е много читава информацията)
Да, това са новите условия за квалификацията.
Кой ще участва от вас?
Иво, щом получава смс-ите, явно се е записал, ама вие нали все мишкувате и всичко е засекретено.
Мнението беше редактирано от slavko на 08.08.12 14:10.
казано от slavko на 08.08.12, 14:05:
Да, кой ще участва от Вас?
Аз, ще си оформя катинарче и идвам (giggle)
Ивайло 100%, друг не е заявил, така де Илия имам предвид, поне не е проявявал интерес :D
казано от slavko на 08.08.12, 14:13:
Успех в подготовката, ще се видим там.
Според мен всички ще се справите много добре и ще се представите на ниво, което е по-важно, съмнявам се да имате кой знае каква конкуренция.
Успех и на теб, надявам се да мога да присъствам. (sun)
(Ако Витан ми помогне да си взема изпита по статистика)
08.08.12
15:02
казано от slavko на 08.08.12, 14:23:
Важно е кой е първи...
Да направим едни залагания ;) ?
гответе се, гответе се, аз само да разбера как да се запиша :D
Готово, успех на всички.
Мнението беше редактирано от Madboy на 08.08.12 18:38.
Той залога е ясен...1000лв.
Дано има ясни правила и да няма половинчати повторения, че на някои са им любими:)
09.08.12
09:07
казано от slavko на 08.08.12, 19:29:
Не, това е наградния фонд - той е за Бешелиев засега ;)
казано от slavko на 08.08.12, 19:29:
Дано има ясни правила и да няма половинчати повторения, че на някои са им любими:)
Дано наистина да няма двойни стандарти. Наши-ваши, ще е мега тъпо и ще умра от яд, че съм се дигнала от София до Варна да гледам как вие мачкате и в същотото време призовете се присъждат на някой, който прави 1/2 набиране или нещо подобно.
На максовете лег и тяга сигурно ще се появят някви зверилища, да бутнат 200 -250 и да дръпнат 300, но на останалите дисциплини не ги виждам... няма категории, така че ще се брои явно макс..
Така ли е? Или аз нещо не схващам.. Отива някой 80кг, бута 150-160 лег, отива някой 120 и бута 250кг, тоест печели втория?! ?!
Или то в крайна сметка остана това
Обръщане 1/2ЛТ за бройка
Макс бройка обръщане 3/4ЛТ в ранмките на 30сек??
Мнението беше редактирано от Блажка на 09.08.12 10:57.