17.07.12
13:24
Има ли смисъл да вкарам 1-2 серии до отказ за да си изцедя гърдите ? Каква е разликата между тези на длани и тези на кокалчета ? Просто каляват ли се или за китките е по-безопасно ?
Можеш да постигеш по-голяма дълбочина на упражнението,за друго предимство не се сещам.
Все пак ако нямаш подготовка си приготни нещо меко,върху което да си поставиш ръцете.
Здравей. До колкото съм гледал клипчетата на Скуби, той казва да се правят на кокалчета, за да се намали стресът в китките. Може да се ползват и П-образни стойки за лицеви, но не виждам особен смисъл от тях.
Ако може да ми кажеш “Защо?”-ще съм ти много благодарен. От неговите клипчета съм научил много, което ми е помогнало в развитието. Човекът доста се е постарал и като за 51 годишен никак не изглежда зле (аз вярвам, че не взима добавки, освен протеин). Предполагам, че доста други споделят моето мнение.
Мнението беше редактирано от Петър на 18.07.12 18:35.
Изглежда добре-да.
Просто се е забил във своите виждания за тренировки и хранене и не излиза от тази кутия.Няма да коментирам факта,че не кляка и прави тяга(до личен избор си е,просто аргументите които дава са много тъпи)
Говори за претрениране супер много(не се претренира толкова лесно,ако изобщо има такова нещо),ядене по 6-8 пъти на ден,
както и ‘‘lets add some protein powder to this meal’‘.Незнам що не яде месо,ама пича прави бая оборот на магазините за протеин на прах :D
едит:за лицевите,не е проблем нито на кокълчета,нито на длан(скуби вика ,че може да разтегнеш нещо,еми аз никога не съм разтягал сухожилията/мускулите на предмишница,не усещам никакви напори за разтежки там от лицеви.
Мнението беше редактирано от Vintage на 18.07.12 18:53.
Лицеви на кокалчета = стяга китките (за това в бойните спортове основно се набляга на този вид лицеви)
Според моя треньор по карате (от преди години), спомага и за “омекотяване” на болката в зоната при удар в противника - т.е. кокалчетата са по-свикнали на системен тормоз и те боли по-малко ;)
Мнението беше редактирано от Redalex на 18.07.12 19:00.
Да,един вид самите нерви за чувство се “очукват” и чувстваш по-малко болка ...или поне така го казаха по Нешънъл Джеографик :D
20.07.12
22:55
казано от Vintage на 18.07.12, 18:52:
Няма да коментирам факта,че не кляка и прави тяга
Не правиш клек и тяга и си мъж само от кръста нагоре.