Застой в свалянето на килограми.

Здравейте. Вече изминаха 2 седимици от както започнах да свалям. Намалил съм калорийте и въглехидратите, увеличил съм протеина. Правя много кардио и взимам Animal Cuts, Animal Pak и BCAA Blast. Свалих 7 килограма, но от десетия ден насам просто спрях да свалям. Какво правя в случая грешно?
от 88 на 81 кг, 176см висок

Темата беше редактирана от Планетата Земя на 28.07.12 08:12.

HE

28.07.12
08:50

казано от Планетата Земя на 28.07.12, 07:58:

Какво правя в случая грешно?

Кристалното кълбо е на ремонт, като ми го върнат от сервиза, ще ти кажа.

Да не забравиш да пишеш като го оправят.
Ако трябва повече информация ще дам, просто доста странно се получи как един ден не само, че спрях да свалям ами дори и качих малко. Много малко, но все пак нещо.

28.07.12
15:36

Свалил си 7 килограма за 2 седмици????????? Мисля че това ти е грешката.

“Свалих 7 килограма, но от десетия ден насам просто спрях да свалям.”

чакаййй, чакай ;х свалил си 7 килограма за 10 дена?  Я опиши менюто си.

Мнението беше редактирано от dani на 28.07.12 15:41.

28.07.12
15:40

От тези 7 кг поне половината са вода, изхвърлена от тъканите в следствие на намаляването на въглехидратите.
Две седмици са нищожен период за равносметка - ако след два месеца не си започнал сериозно да сваляш, тогава ела се обади.

Ям 3-4 пъти дневно. Нямам определен режим, тъй като обстоятелствата са такива, че немога да го спазвам стриктно. Какво включва менюто ми:
Пилешко месо (варено, на пара и на скара)
Риба
Яйца
Ориз
Картофи
Салати/замръзени зелечуци си правя с уред на пара
Овесени ядки/банани (сутрин)
(Нищо мазно, тестено - само варени, на пара или на скара са храните ми)
и т.н. като на всяко ядене ям месо/яйца за да набавям протеин (без закуската) следя за малко въглехидрати и дневният ми калориен прием е 1500-2000 калории.
Правя различни кардио тренировки. Сутрин тичам на гладно няколко спринта само да се събудя. Следобед правя доста солидни спринтове на 50 метра 10-20 с почивки разбирасе. И вечер ако имам енергия скачам десетина минути на въже. През ден правя упражнения за корем. След седмица, две ако успея да намаля още малко теглото започвам и стрийт фитнес. На село съм си и имам лост и успоредка, а няма фитнес зала така, че това е единственото решение.
И да, голяма част от свалените килограми е заради диуретиците в Кътса

Мнението беше редактирано от Планетата Земя на 28.07.12 17:00.

Всеки, занимавал се със сваляне на тегло знае, че свалянето не е линейно, а се наблюдават плата. Колко и кога ще удариш зависи колко ударно си тръгнал и т.н., а ти бая ударно си тръгнал.
Но то това си е типична грешка, също като със сплитовете и кръговите при начинаещите.
Та: може и нищо грешно да не правиш и пак да удариш плато. Грешното е това да те извади от пътя като започнеш да търсиш грешки и слушаш съвети, особено от хора, които не са си виждали плочките от години.

28.07.12
17:23

А какво е най-добре да се направи при такова едно плато? Да се увеличи храната за няколко дена или... ?

28.07.12
19:59

Да продължиш да си се храниш както си започнал и да чакаш ... организмът ти може да има нужда да балансира за известно време, постепенно пак ще започнеш да сваляш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1