31.07.12
21:05
Здравейте. Искам да попитам как ви се струва тази тренировъчна програма.
Понеделник
Гърди + Бицепс
* Гърди
Кофички 3х8
Лежанка с наклон 3х8
Нормална лежанка 3х8
Пек дек 3х8
Вдигане на дъмбели с обратен наклон 3х8
*Бицепс
Вдигане на щанга
Скотово сгъване
+ Чукчета
Сряда
Гръб + Трицепс
* Гръб
Набирания с широк хват 3х8
Мечка 3х8
Вертикален скрипец 3х8
Хоризонтален скрипец 3х8
Трицепс
Горен скрипец 3х12
Френско 3х8
Петък
Рамо + Крака
* Рамо
Раменни преси на машина 3х8
Повдигане на щанга до брадата 3х8
Обратен пек-дек 3х8
Крака
Клек и другите уреди.
Как ви се струва?
31.07.12
21:31
Не беше лошо да споделиш малко повече инфо за тебе-години, стаж в залата, цели...
Тъй като мисля, че си начинаещ избери нещо друго, в сайта има достатъчно теми. Виж тук. Ориентирай се към кръгова или нааай-много двудневен сплит.
Иначе мнението ми за твоята програма (ако все пак не си начинаещ):
Понеделник: махни обратния наклон и скотовото. Под “чукчета” си мисля, че си имал предвид чуково сгъване, ако е така ОК.
Сряда: смени вертикален и хоризонтален скрипец с тяга и гребане, като ги изтеглиш напред след набиранията. За трицепс като първо упражнение сложи трицепсови кофички, след това френско от лег или лег с тесен хват и скрипеца последен.
Петък: както си написал “клек и другите уреди” си мисля, че няма и да ги погледнеш, ама си написал в програмата, за да не ти скочат всички, че си летен, дано да ме опровергаеш. Та на въпроса изтегли краката първо, после рамо, като смени раменни преси на машина с военна преса и обратния пек-дек с разтваряне встрани от наклон.
Кратък отговор на въпроса ти: така променена програмата може да е и добра и лоша, зависи от стажа ти, целите, от храната, възстановяването...
Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 31.07.12 21:33.
01.08.12
01:41
Ами стажа ми е грубо 1 година в залата. Баш цели нямам просто искам да поддържам форма. Инъче първо си правя краката, после рамото, просто не ми се търсиха имената на упражненията.
Бедрено разгъване 3х8
+ сгъване 3х8
Калф машина. 3х12
На 18 години съм. Просто тази програма ми я направи шефа на фитнеса, в който тренирам (направи я безплатно) и понеже не претендирам, че съм разбирач реших да питам тук - по- напредналите.
А инъче сериите и повторенията добре ли са?
Мнението беше редактирано от Никола Узунов на 01.08.12 01:41.
01.08.12
20:18
Да, добре е, ето и малко обосновка на вижданията ми, за да не съм голословен.
1. В първия ден имаш кофи за долни гърди, затова мисля, че при твоя стаж няма смисъл от обратен флайс.
2. Простичкото правило в общия случай е по-голяма мускулна група-повече упражнения, затова махаме скотовото при бицепса и добавяме кофички за трицепс в ден 2.
3. Липсват ти тежки многоставни движения, затова заменяме скрипците с тяга и гребане. Помоли някой по-опитен във фитнеса да ти покаже правилното изпълнение, но ако е шефа на фитнеса дано разбира от правилно изпълнение повече отколкото от съставяне на добра програма ;) (това в кръга на шегата). Тук в сайта също можеш да намериш разяснения и видео.
4. Другото е добре, сложи само и един клек 3х8 и си готов.
На първо време това е всичко, но съвета ми е да намериш по-скоро целите си и да продължиш съгласно тях. Надявам се да съм бил полезен, успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 01.08.12 20:20.