Raw powerlifting// Дневникът на Ради

Темата е заключена.
Прескочи до:

Нещо интересно.. Днес на 120кг клек много добра петица с идеална техника, и то на гладно!! Малко се учудих тъй като смятах, че закуската ми влияе добре на силата. Преден клек петица на 90кг с перфектна техника. Спусках максималко гъза до долу, бавно спускане и експлозивно нагоре.

От няколко дни нещо ме наболва и дразни в слабините. Леко се е подуло, но като че ли и преди беше същото.. Днес се опитах да клякам, стиганах до 100кг и взе да ме напъва много гадно, та се отказах..

Станах 4ти на Ребубликанското по трибой за младежи и юноши на клек в кат. до 105кг. За мнооого малко ми се размина 3тото място. На лежанката много много много много ме пре*баха и направих 3 нули на 140. Поне на тягата разписах 3 успешни опита - 170, 180, 200кг, тук останах доволен, но нямаш просто сила за повече.. Смятам, че представянето ми не беше добро, но това, че нямам опит и буквално не знаеш къде се намирам ми изигра най-лошата шега! Хубавото е, че смятам да продължа да се състезавам. Лошо се опарих, но натрупах много важен опит. Хубавото е, че идва Купа България, а аз имам мерак да участвам.

браво добро представяне като за първо състезание

Представянето беше пълен провал според мен, но аз лесно не се отказвам. Всички опити на клека ми бяха височки, защото не бях работил с бинтовете дето се състезавах. На тренировка с тениска за лег 145кг ми бяха леки, но на състезанието се оказах без тази тениска и трябваше да нахлузя фланелка за 74кг човек. Резултата беше направо комичен.

03.05.12
21:17

Не те гледах, защото беше голяма лудница но явно нещо се е объркало :)

На купа България имаше ли разделение по години? Ако няма , да не те обезкуражавам, но целта ти се отдалечава много.

В трибоя имам шансове. За Републиканското се бях готвил 2 седмици! А сега съм започнал доста по-рано и поне засега имам голям скок в постиженията..

Отдавна не съм писал в дневника. Нямам желание в момента. Тренировките ми са изцяло за трибой. Добавки не съм пил повече от месец. Единственото интересно нещо е, че от 1 месец тренирам без колан. Постиженията ми в момента  са 170 клек, 210 power тяга, 190 конвенционална тяга,  140 лег. Всичкото без никакви помощни средства, дори и колан. Тежа точно 90кг. Яденето ми е зле отвсякъде, но все повече започвам да си мисля, че силен трибой се прави на junk food. :)

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 02.07.12 14:52.

02.07.12
15:03

На скорооост, badass. Набирай скорост, жоски!!

Браво ,Радостине! Много добри резултати!

казано от Радостин Радев на 02.07.12, 14:50:

Отдавна не съм писал в дневника. Нямам желание в момента. Тренировките ми са изцяло за трибой. Добавки не съм пил повече от месец. Единственото интересно нещо е, че от 1 месец тренирам без колан. Постиженията ми в момента  са 170 клек, 210 power тяга, 190 конвенционална тяга,  140 лег. Всичкото без никакви помощни средства, дори и колан. Тежа точно 90кг. Яденето ми е зле отвсякъде, но все повече започвам да си мисля, че силен трибой се прави на junk food. :)

Кога заякна толковаа, Ради? :)
Добавки не ползваш, фитили и колани не ползваш, а натурален ли си?
Какво е това нещо POWER тяга??

Инжинере, Не съм заякнал много, просто сега се отприщих от застоя и травмите се пооправиха. Събирам пари за добавки, фитили не обичам да ползвам, а колан няма, защото не тренирам в трибойската зала. Трябва да си купя някакъв колан, но напоследък давам всичките си пари за купони. Power тягата е нещо средно между сумо и конвенционална. Стъпалата ти пак са отвън, но не си разчекнат. Стероиди все още не съм пробвал, но имам желание да направя един цикъл с Анавар. Все още само го обмислям, а и си е доста скъпо удоволствие точно Анавара.. За момента имам възможност да се назобя само с боклуци, което няма как да се случи! Имам достатъчно лоши примери около мен, които са пострадали от зоб. Когато започна със стероидите даже ще ви се похваля. Добавям и една снимка от съботната разходка до Седемте Рилски езера :)

ПП: В момента си правя площадка за трибой на вилата. Когато я направя задължително ще сложа 1-2 снимки. :)

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 03.07.12 00:51.

03.07.12
11:06

Значи имаш лоши примери от стероиди, а имаш желание да пробваш, нямаш пари за добавки, а стероиди ще взимаш. Як си, тъкмо излизаш от застоя и травмите ти се оправят. Точно за стероиден цикъл си ;)

ПП: скоро и аз ще ходя до рилските езера и предполагам, че е много яко там.

Мнението беше редактирано от Никола Д на 03.07.12 11:07.

03.07.12
12:56

Евала ,че си признаваш че би зобил!

03.07.12
13:05

казано от Радостин Радев на 03.07.12, 00:39:

Стероиди все още не съм пробвал, но имам желание да направя един цикъл с Анавар. Все още само го обмислям, а и си е доста скъпо удоволствие точно Анавара.. За момента имам възможност да се назобя само с боклуци, което няма как да се случи! Имам достатъчно лоши примери около мен, които са пострадали от зоб. Когато започна със стероидите даже ще ви се похваля.

С каквото и да се назобиш на 19 файдата ще ти е много по-малко от ползата(тя па и голямата полза...некви смешни кила на 3 движения). Темата не е за тук, но все пак...
Ти си наполовина на моите години, та даже и възрастта ти е по-малко от моя тренировъчен стаж, и бих си позволил да ти дам един безплатен съвет - не се “назобвай” поне още 10 години. Няма да го разбереш, най-вероятно няма и да го послушаш. Видял съм стотици такива като тебе и мога съсвем отговорно да ти кажа, че няма никакъв смисъл ;)
Сега и 100 човека да се изредят и да ти кажат “евала на резултатите и на признанието” ще ти направят мечешка услуга.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 14:32.

Не съм казал, че започвам със стероидите. Естествено, че имам желание да пробвам и смятам, че преценката ми е правилна за тях, защото бих ги употребил само и единствено за състезателни цели. Съвсем нормално си е да те изкушава. Никой не може да ме убеди, че “не давали” или нещо от сорта. Плащаш си цената за използването им! Това е неизбежното.. Джеймс, за крехката си възраст съм се нагледал на зобене, друсане и всякакъв вид тровене.. Смятам, че положението е повече от трагично, и че едва ли вие малко по-възрастните го виждате 1:1 какво се случва с подрастващите! И моля ви, успокойте се! Стероиден цикъл скоро няма да правя. Естествено, че няма смисъл в момента да зобя. Ограничен съм от доста фактори.

...и запомнете, че разликата между мен и някой други “форумни” трибойци е, че аз бих си признал за зоба, а те  няма да си признаят дори и след това. :)

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 03.07.12 17:51.

казано от Kini на 03.07.12, 11:06:

Значи имаш лоши примери от стероиди, а имаш желание да пробваш, нямаш пари за добавки, а стероиди ще взимаш. Як си, тъкмо излизаш от застоя и травмите ти се оправят. Точно за стероиден цикъл си ;)

ПП: скоро и аз ще ходя до рилските езера и предполагам, че е много яко там.

Аз просто казвам как е положението, такова каквото е.. Хубаво е на Рила, но на мен честно казано не ми е много интересно, защото всеки ден я гледам. Все едно да гледаш морето цяла година.. :)

ПП: Мога да ти помогна с резервациите в хижите. Пиши на ЛС ако имаш интерес.

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 03.07.12 17:56.

04.07.12
10:31

Ти си умно момче, не прибързвай...стероидите идват накрая, а не в началото...:)
Сашо ти е написал всичко, аз просто го потвърждавам.
Също избора ти е единствения, който аз бих направил, като се стигне до такава суплементация.
Go HAM:)
p.s. Hard As a Mother fucker:)

04.07.12
10:32

казано от Радостин Радев на 03.07.12, 17:49:

Никой не може да ме убеди, че “не давали” или нещо от сорта. Плащаш си цената за използването им! Това е неизбежното.. Джеймс, за крехката си възраст съм се нагледал на зобене, друсане и всякакъв вид тровене.. Смятам, че положението е повече от трагично, и че едва ли вие малко по-възрастните го виждате 1:1 какво се случва с подрастващите!

Темата със стериодите е дълга... ;)
Дават, наистина дават. Ако знаеш как да ги взимаш обаче. А в България са единици хората, които знаят НАИСТИНА как да ги взимат. Около теб такъв човек няма, бъди убеден в това.
А относно виждане на ситуацията - виждам я редовно от години. Менят се само имената на препаратите, акъла на взимащите е само един и същ...Сега скачат за някакъв, че умрял от емболия(която не е предизвикана от стероидите) докато взимал. А аз съм виждал хора, с които съм тренирал как влизат в болница и излизат от там полу-хора...Та със сигурност знам ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.07.12 10:33.

Мисля, да подновя дневника..донякъде..

Днес:

Станах към 11. Пих кафе. Четох до към 1. Изядох половин пиле, 1 шоколад, около 500мл евтин гнусен сок от кауфланд, половин бял хляб, малко домати и чушки. В 3 бях в залата. Правих:power Тяга - около 7-8 работни серии по 2пов без загрявката, направих 2ка на 200кг. След това лег с раменен хват - 2ки до 140кг и 3-4 серии на 120кг. Малко чуково сгъване с 22кг дъмбели и един рунд на круша.

В 7 доядох другата половина пиле и хляба, 3 вафли, пак домати и чушки, няколко цигари с една бира към 10, а сега преди лягане още една цигара.

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 20.07.12 00:37.

Днес:

Станах към 11. Пих кафе и четох до 2. В 2 изядох половината тенджера яхния от пиле с грах и гъби, половин бях хляб,  за десерт  около 150-200гр течен шоколад. После пак четох. Преди малко изядох малко под половин кило свинско(сурово) на скара, 50-70гр сланина с някакви подправки (намерих я във фризера и ми се услади). Сега ям голяма кутия сладолед Фамилия. Към 6-7 ще повдигам малко железа. За днес съм намислил преден клек, военна преса (тежко) и едно кросфит комплексче с тежки обръщания съм си харесал от някакво приложение на телефона..

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 20.07.12 17:13.

20.07.12
19:14

Какво целиш с такава храна?

Това ми е нещо като обикновен начин на хранене. Не качвам, не свалям, вдигам тежко, ям стабилно откъм калории.. С времето разбрах, че в трибоя стриктната диета, като че ли няма място. То е същото както уж всекидневните клек/тяга/лег били да доведат до претрениране. На теория е така, но на практика е нещо съвсем друго. Ям отвратително и въпреки това имам плочки и не съм се освинил.. Твърде сложно е ако искаш да го разбереш напълно, но  пък категорично смятам, че не трябва и да го разбираш. Ако попиташ някой щангист за диета и тренировки  предполагам, че най-често би чул следното - ” Яж си стабилно/както ти е кеф/колкото ти се ще... вдигай тежко/напъвай..” Правилният път е по-скоро интуитивен  отколкото предначертан.

20.07.12
19:37

Храната му не е лоша, протеина не е много обаче + още 500 грама месо или 10-ина яйца и ще е бомба. Може и някоя биричка да удариш за повечко въглени.

Сега очаквам да ме разпнат за тези слова. :D

Мнението беше редактирано от Old Timer на 20.07.12 19:38.

20.07.12
19:44

казано от Old Timer на 20.07.12, 19:37:

500 грама месо или 10-ина яйца и ще е бомба.

Dude…

Сега ще се опитам  да теоритизирам това, което си мисля, че става с тялото - Аз лично смятам, че това е някакво състояние на фаза преди претрениране. Тогава ядеш много, и всичката тази енергия отива в производство на хормони и тренировки. Тялото е в нещо като режим на свръхвъстановяване. Като че, ли няма значение дали протеина точно 3гр на кг и т.н. Важното е да има тестостерон и протеин колкото да не се самоизяждаш, който отива там където му е мястото?! Всички други процеси се подтискат и на преден план излиза..вдигането на тежко. Това предполагам е онова дето Иван Абаджиев го обяснява, но няма как аз да съм го схванал както си трябва. А пък и си мисля, че Абаджиевия метод се разминава малко с трибоя, така че може и друго яче да е..

20.07.12
19:47

3г/кг... за съжаление при повечето хора всичко над 1.5г/кг просто става на глюкоза или се изпикава. Това да претъпкваш с протеин е толкова ненужно...

20.07.12
20:18

казано от gips на 20.07.12, 19:14:

Какво целиш с такава храна?

Цели да съдере задника на хората наложили стереотипи за здравословно хранене,които по някакъв начин не дават желаните резултати и да покаже,че е гъзе и не му дреме. 8-)

20.07.12
21:38

виж аз питам понеже храненето ми в няколко от дните през последните две-три седмици доста се доближава до твоето. Дори се е случвало да е повечко храната, но има и доста пвоече от “некачествените”. И резултатът е много лош. Добре се чувствам докато ям... кеф ми е, ама после и в залата нямам сила и на стадиона съм бавен и тромав.
При теб явно тренировките вървят добре...

Мнението беше редактирано от Fallen на 20.07.12 21:39.

Гипс, този тип хранене с много калории и джънк е доста популярен в трибоя (да не кажа, че това е единствения подходящ). Не знам какви са ти тренировките, но ако са като моите, то тогава може просто организма ти да не го приема. Попринцип стомахът ми е доста издръжлив, не повръщам дори и след кило ракия, киселини нямам, сланина ям без проблем при 40 градуса жега, ям заедно и солено, и сладко...

Обобщение на изминалите 3-4 дни: Правих предимно военна преса и преден  клек - тежки 2ки-3ки. Имаше и малко тежки обръщания, но само колкото да поразчупя еднообразието в края на седмицата...

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 23.07.12 17:07.

Днес:

Обикновен ден. Станах към 11. В 5 хапнах половин кутия шоколадови бонбони, 1л сок и 1 шоколад преди тренировката. В 6 и 30 започнах тренировката. Първо правих лег, направих 2ка на 140 и поооочти вдигнах 150 (имаше леко добутване) довърш.их се с няколко 2ки на 130. Последва клек - 170 ме затиснаха, но нямах колан.. иначе много стабилни 2х2 на 150кг. След това въртях малко дъмбели, корем малко.. и след около 40-50мин правих тяга - 2ка на  190 и 1ница на 200, без колан. Бях се уморил вече.. Тежа точно 88кг.

В 9 ядох - пилешка яхния, доста пълнени чушки с ориз и кайма, 5-6 филии хляб, около 150гр течен  шоколад. По-късно ще ям най-вероятно бял хляб със салам и майонеза.

ПП: Крайно време е да си купя колан!!

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 23.07.12 21:52.

Днес слаба тренировка. Няма смисъл да я описвам. Яденето също слабо. Утре се надявам да избухна.

Днес:
Клек до 1ница на 150, 2ка на 140 и се нервирах, защото нямам сила днес..
Лег до 1ница на 130 - пак се нервирах...

Днес:
Станах към 12. Сготвих си свинска яхния - 1кг месо, 1кг картофи, 1 хляб. Това ми беше яденето за днес + два сникърса.  Към 7 тренирах - Клек- 2ка до 150, след това 2х2 140; Лег 1ница до 145кг, после 2х2 130. После пак клек 3х4 до 120кг.

Днес ми хареса тренировката:
Клек 2ки до 150кг, после 2х4 на 140
лег с широк хват - 2ки до 140кг, после 3х2 на 120кг

Манджата е на макс.

ПП: Приеха ме в Софийски студент. Ще трябва на есен да се пренастроя с живота в столицата.

ППП: В края на тренировката изхвърлях с 60кг няколко серии

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 31.07.12 23:45.

Какво са те приели ? :)

казано от Стефан Бонев на 31.07.12, 22:35:

Какво са те приели ? :)

Социология. Може ли да ми разясните къде се вдига тежко из София?  След някои месец ще имам нужда от мизерна зала с доволно количество тежести и възможност за тряскане. Някой има ли представа дали е лесно да си намеря работа като охрана в някоя кръчма за няколко дни в седмицата?

Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 31.07.12 22:55.

Днес избухнах! Сумо тяга 2ки до 200, и 1ница на 220кг без колан! Преди тягата правих тесен лег- 2ки до 140 и още 2х2 на 130кг. Хмърках амоняк, може и от там да имаше малко повишение на резултатите. Яденето е здраво!

Джони спорт фитнеса в 125-то училище, това е твоята зала там тренират много трибойци и е евтино 2.50 на тренировка, 18 лева за 8, и 28 лева за 14 тренировки.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1