22.03.12
20:47
Нещо интересно.. Днес на 120кг клек много добра петица с идеална техника, и то на гладно!! Малко се учудих тъй като смятах, че закуската ми влияе добре на силата. Преден клек петица на 90кг с перфектна техника. Спусках максималко гъза до долу, бавно спускане и експлозивно нагоре.
03.04.12
20:08
От няколко дни нещо ме наболва и дразни в слабините. Леко се е подуло, но като че ли и преди беше същото.. Днес се опитах да клякам, стиганах до 100кг и взе да ме напъва много гадно, та се отказах..
29.04.12
17:11
Станах 4ти на Ребубликанското по трибой за младежи и юноши на клек в кат. до 105кг. За мнооого малко ми се размина 3тото място. На лежанката много много много много ме пре*баха и направих 3 нули на 140. Поне на тягата разписах 3 успешни опита - 170, 180, 200кг, тук останах доволен, но нямаш просто сила за повече.. Смятам, че представянето ми не беше добро, но това, че нямам опит и буквално не знаеш къде се намирам ми изигра най-лошата шега! Хубавото е, че смятам да продължа да се състезавам. Лошо се опарих, но натрупах много важен опит. Хубавото е, че идва Купа България, а аз имам мерак да участвам.
30.04.12
01:52
браво добро представяне като за първо състезание
03.05.12
20:13
Представянето беше пълен провал според мен, но аз лесно не се отказвам. Всички опити на клека ми бяха височки, защото не бях работил с бинтовете дето се състезавах. На тренировка с тениска за лег 145кг ми бяха леки, но на състезанието се оказах без тази тениска и трябваше да нахлузя фланелка за 74кг човек. Резултата беше направо комичен.
30.05.12
09:44
На купа България имаше ли разделение по години? Ако няма , да не те обезкуражавам, но целта ти се отдалечава много.
05.06.12
00:26
В трибоя имам шансове. За Републиканското се бях готвил 2 седмици! А сега съм започнал доста по-рано и поне засега имам голям скок в постиженията..
02.07.12
14:50
Отдавна не съм писал в дневника. Нямам желание в момента. Тренировките ми са изцяло за трибой. Добавки не съм пил повече от месец. Единственото интересно нещо е, че от 1 месец тренирам без колан. Постиженията ми в момента са 170 клек, 210 power тяга, 190 конвенционална тяга, 140 лег. Всичкото без никакви помощни средства, дори и колан. Тежа точно 90кг. Яденето ми е зле отвсякъде, но все повече започвам да си мисля, че силен трибой се прави на junk food. :)
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 02.07.12 14:52.
02.07.12
15:40
Браво ,Радостине! Много добри резултати!
02.07.12
15:45
казано от Радостин Радев на 02.07.12, 14:50:
Отдавна не съм писал в дневника. Нямам желание в момента. Тренировките ми са изцяло за трибой. Добавки не съм пил повече от месец. Единственото интересно нещо е, че от 1 месец тренирам без колан. Постиженията ми в момента са 170 клек, 210 power тяга, 190 конвенционална тяга, 140 лег. Всичкото без никакви помощни средства, дори и колан. Тежа точно 90кг. Яденето ми е зле отвсякъде, но все повече започвам да си мисля, че силен трибой се прави на junk food. :)
Кога заякна толковаа, Ради? :)
Добавки не ползваш, фитили и колани не ползваш, а натурален ли си?
Какво е това нещо POWER тяга??
03.07.12
00:39
Инжинере, Не съм заякнал много, просто сега се отприщих от застоя и травмите се пооправиха. Събирам пари за добавки, фитили не обичам да ползвам, а колан няма, защото не тренирам в трибойската зала. Трябва да си купя някакъв колан, но напоследък давам всичките си пари за купони. Power тягата е нещо средно между сумо и конвенционална. Стъпалата ти пак са отвън, но не си разчекнат. Стероиди все още не съм пробвал, но имам желание да направя един цикъл с Анавар. Все още само го обмислям, а и си е доста скъпо удоволствие точно Анавара.. За момента имам възможност да се назобя само с боклуци, което няма как да се случи! Имам достатъчно лоши примери около мен, които са пострадали от зоб. Когато започна със стероидите даже ще ви се похваля. Добавям и една снимка от съботната разходка до Седемте Рилски езера :)
ПП: В момента си правя площадка за трибой на вилата. Когато я направя задължително ще сложа 1-2 снимки. :)
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 03.07.12 00:51.
Значи имаш лоши примери от стероиди, а имаш желание да пробваш, нямаш пари за добавки, а стероиди ще взимаш. Як си, тъкмо излизаш от застоя и травмите ти се оправят. Точно за стероиден цикъл си ;)
ПП: скоро и аз ще ходя до рилските езера и предполагам, че е много яко там.
Мнението беше редактирано от Никола Д на 03.07.12 11:07.
03.07.12
13:05
казано от Радостин Радев на 03.07.12, 00:39:
Стероиди все още не съм пробвал, но имам желание да направя един цикъл с Анавар. Все още само го обмислям, а и си е доста скъпо удоволствие точно Анавара.. За момента имам възможност да се назобя само с боклуци, което няма как да се случи! Имам достатъчно лоши примери около мен, които са пострадали от зоб. Когато започна със стероидите даже ще ви се похваля.
С каквото и да се назобиш на 19 файдата ще ти е много по-малко от ползата(тя па и голямата полза...некви смешни кила на 3 движения). Темата не е за тук, но все пак...
Ти си наполовина на моите години, та даже и възрастта ти е по-малко от моя тренировъчен стаж, и бих си позволил да ти дам един безплатен съвет - не се “назобвай” поне още 10 години. Няма да го разбереш, най-вероятно няма и да го послушаш. Видял съм стотици такива като тебе и мога съсвем отговорно да ти кажа, че няма никакъв смисъл ;)
Сега и 100 човека да се изредят и да ти кажат “евала на резултатите и на признанието” ще ти направят мечешка услуга.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.07.12 14:32.
03.07.12
17:49
Не съм казал, че започвам със стероидите. Естествено, че имам желание да пробвам и смятам, че преценката ми е правилна за тях, защото бих ги употребил само и единствено за състезателни цели. Съвсем нормално си е да те изкушава. Никой не може да ме убеди, че “не давали” или нещо от сорта. Плащаш си цената за използването им! Това е неизбежното.. Джеймс, за крехката си възраст съм се нагледал на зобене, друсане и всякакъв вид тровене.. Смятам, че положението е повече от трагично, и че едва ли вие малко по-възрастните го виждате 1:1 какво се случва с подрастващите! И моля ви, успокойте се! Стероиден цикъл скоро няма да правя. Естествено, че няма смисъл в момента да зобя. Ограничен съм от доста фактори.
...и запомнете, че разликата между мен и някой други “форумни” трибойци е, че аз бих си признал за зоба, а те няма да си признаят дори и след това. :)
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 03.07.12 17:51.
03.07.12
17:54
казано от Kini на 03.07.12, 11:06:
Значи имаш лоши примери от стероиди, а имаш желание да пробваш, нямаш пари за добавки, а стероиди ще взимаш. Як си, тъкмо излизаш от застоя и травмите ти се оправят. Точно за стероиден цикъл си ;)
ПП: скоро и аз ще ходя до рилските езера и предполагам, че е много яко там.
Аз просто казвам как е положението, такова каквото е.. Хубаво е на Рила, но на мен честно казано не ми е много интересно, защото всеки ден я гледам. Все едно да гледаш морето цяла година.. :)
ПП: Мога да ти помогна с резервациите в хижите. Пиши на ЛС ако имаш интерес.
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 03.07.12 17:56.
Ти си умно момче, не прибързвай...стероидите идват накрая, а не в началото...:)
Сашо ти е написал всичко, аз просто го потвърждавам.
Също избора ти е единствения, който аз бих направил, като се стигне до такава суплементация.
Go HAM:)
p.s. Hard As a Mother fucker:)
04.07.12
10:32
казано от Радостин Радев на 03.07.12, 17:49:
Никой не може да ме убеди, че “не давали” или нещо от сорта. Плащаш си цената за използването им! Това е неизбежното.. Джеймс, за крехката си възраст съм се нагледал на зобене, друсане и всякакъв вид тровене.. Смятам, че положението е повече от трагично, и че едва ли вие малко по-възрастните го виждате 1:1 какво се случва с подрастващите!
Темата със стериодите е дълга... ;)
Дават, наистина дават. Ако знаеш как да ги взимаш обаче. А в България са единици хората, които знаят НАИСТИНА как да ги взимат. Около теб такъв човек няма, бъди убеден в това.
А относно виждане на ситуацията - виждам я редовно от години. Менят се само имената на препаратите, акъла на взимащите е само един и същ...Сега скачат за някакъв, че умрял от емболия(която не е предизвикана от стероидите) докато взимал. А аз съм виждал хора, с които съм тренирал как влизат в болница и излизат от там полу-хора...Та със сигурност знам ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.07.12 10:33.
20.07.12
00:36
Мисля, да подновя дневника..донякъде..
Днес:
Станах към 11. Пих кафе. Четох до към 1. Изядох половин пиле, 1 шоколад, около 500мл евтин гнусен сок от кауфланд, половин бял хляб, малко домати и чушки. В 3 бях в залата. Правих:power Тяга - около 7-8 работни серии по 2пов без загрявката, направих 2ка на 200кг. След това лег с раменен хват - 2ки до 140кг и 3-4 серии на 120кг. Малко чуково сгъване с 22кг дъмбели и един рунд на круша.
В 7 доядох другата половина пиле и хляба, 3 вафли, пак домати и чушки, няколко цигари с една бира към 10, а сега преди лягане още една цигара.
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 20.07.12 00:37.
20.07.12
17:11
Днес:
Станах към 11. Пих кафе и четох до 2. В 2 изядох половината тенджера яхния от пиле с грах и гъби, половин бях хляб, за десерт около 150-200гр течен шоколад. После пак четох. Преди малко изядох малко под половин кило свинско(сурово) на скара, 50-70гр сланина с някакви подправки (намерих я във фризера и ми се услади). Сега ям голяма кутия сладолед Фамилия. Към 6-7 ще повдигам малко железа. За днес съм намислил преден клек, военна преса (тежко) и едно кросфит комплексче с тежки обръщания съм си харесал от някакво приложение на телефона..
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 20.07.12 17:13.
20.07.12
19:35
Това ми е нещо като обикновен начин на хранене. Не качвам, не свалям, вдигам тежко, ям стабилно откъм калории.. С времето разбрах, че в трибоя стриктната диета, като че ли няма място. То е същото както уж всекидневните клек/тяга/лег били да доведат до претрениране. На теория е така, но на практика е нещо съвсем друго. Ям отвратително и въпреки това имам плочки и не съм се освинил.. Твърде сложно е ако искаш да го разбереш напълно, но пък категорично смятам, че не трябва и да го разбираш. Ако попиташ някой щангист за диета и тренировки предполагам, че най-често би чул следното - ” Яж си стабилно/както ти е кеф/колкото ти се ще... вдигай тежко/напъвай..” Правилният път е по-скоро интуитивен отколкото предначертан.
Храната му не е лоша, протеина не е много обаче + още 500 грама месо или 10-ина яйца и ще е бомба. Може и някоя биричка да удариш за повечко въглени.
Сега очаквам да ме разпнат за тези слова. :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 20.07.12 19:38.
казано от Old Timer на 20.07.12, 19:37:
500 грама месо или 10-ина яйца и ще е бомба.
Dude…
20.07.12
19:44
Сега ще се опитам да теоритизирам това, което си мисля, че става с тялото - Аз лично смятам, че това е някакво състояние на фаза преди претрениране. Тогава ядеш много, и всичката тази енергия отива в производство на хормони и тренировки. Тялото е в нещо като режим на свръхвъстановяване. Като че, ли няма значение дали протеина точно 3гр на кг и т.н. Важното е да има тестостерон и протеин колкото да не се самоизяждаш, който отива там където му е мястото?! Всички други процеси се подтискат и на преден план излиза..вдигането на тежко. Това предполагам е онова дето Иван Абаджиев го обяснява, но няма как аз да съм го схванал както си трябва. А пък и си мисля, че Абаджиевия метод се разминава малко с трибоя, така че може и друго яче да е..
3г/кг... за съжаление при повечето хора всичко над 1.5г/кг просто става на глюкоза или се изпикава. Това да претъпкваш с протеин е толкова ненужно...
20.07.12
20:18
казано от gips на 20.07.12, 19:14:
Какво целиш с такава храна?
Цели да съдере задника на хората наложили стереотипи за здравословно хранене,които по някакъв начин не дават желаните резултати и да покаже,че е гъзе и не му дреме. 8-)
виж аз питам понеже храненето ми в няколко от дните през последните две-три седмици доста се доближава до твоето. Дори се е случвало да е повечко храната, но има и доста пвоече от “некачествените”. И резултатът е много лош. Добре се чувствам докато ям... кеф ми е, ама после и в залата нямам сила и на стадиона съм бавен и тромав.
При теб явно тренировките вървят добре...
Мнението беше редактирано от Fallen на 20.07.12 21:39.
23.07.12
16:59
Гипс, този тип хранене с много калории и джънк е доста популярен в трибоя (да не кажа, че това е единствения подходящ). Не знам какви са ти тренировките, но ако са като моите, то тогава може просто организма ти да не го приема. Попринцип стомахът ми е доста издръжлив, не повръщам дори и след кило ракия, киселини нямам, сланина ям без проблем при 40 градуса жега, ям заедно и солено, и сладко...
Обобщение на изминалите 3-4 дни: Правих предимно военна преса и преден клек - тежки 2ки-3ки. Имаше и малко тежки обръщания, но само колкото да поразчупя еднообразието в края на седмицата...
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 23.07.12 17:07.
23.07.12
21:48
Днес:
Обикновен ден. Станах към 11. В 5 хапнах половин кутия шоколадови бонбони, 1л сок и 1 шоколад преди тренировката. В 6 и 30 започнах тренировката. Първо правих лег, направих 2ка на 140 и поооочти вдигнах 150 (имаше леко добутване) довърш.их се с няколко 2ки на 130. Последва клек - 170 ме затиснаха, но нямах колан.. иначе много стабилни 2х2 на 150кг. След това въртях малко дъмбели, корем малко.. и след около 40-50мин правих тяга - 2ка на 190 и 1ница на 200, без колан. Бях се уморил вече.. Тежа точно 88кг.
В 9 ядох - пилешка яхния, доста пълнени чушки с ориз и кайма, 5-6 филии хляб, около 150гр течен шоколад. По-късно ще ям най-вероятно бял хляб със салам и майонеза.
ПП: Крайно време е да си купя колан!!
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 23.07.12 21:52.
24.07.12
23:13
Днес слаба тренировка. Няма смисъл да я описвам. Яденето също слабо. Утре се надявам да избухна.
27.07.12
22:02
Днес:
Клек до 1ница на 150, 2ка на 140 и се нервирах, защото нямам сила днес..
Лег до 1ница на 130 - пак се нервирах...
30.07.12
01:33
Днес:
Станах към 12. Сготвих си свинска яхния - 1кг месо, 1кг картофи, 1 хляб. Това ми беше яденето за днес + два сникърса. Към 7 тренирах - Клек- 2ка до 150, след това 2х2 140; Лег 1ница до 145кг, после 2х2 130. После пак клек 3х4 до 120кг.
31.07.12
22:08
Днес ми хареса тренировката:
Клек 2ки до 150кг, после 2х4 на 140
лег с широк хват - 2ки до 140кг, после 3х2 на 120кг
Манджата е на макс.
ПП: Приеха ме в Софийски студент. Ще трябва на есен да се пренастроя с живота в столицата.
ППП: В края на тренировката изхвърлях с 60кг няколко серии
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 31.07.12 23:45.
31.07.12
22:35
Какво са те приели ? :)
31.07.12
22:53
казано от Стефан Бонев на 31.07.12, 22:35:
Какво са те приели ? :)
Социология. Може ли да ми разясните къде се вдига тежко из София? След някои месец ще имам нужда от мизерна зала с доволно количество тежести и възможност за тряскане. Някой има ли представа дали е лесно да си намеря работа като охрана в някоя кръчма за няколко дни в седмицата?
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 31.07.12 22:55.
02.08.12
18:34
Днес избухнах! Сумо тяга 2ки до 200, и 1ница на 220кг без колан! Преди тягата правих тесен лег- 2ки до 140 и още 2х2 на 130кг. Хмърках амоняк, може и от там да имаше малко повишение на резултатите. Яденето е здраво!
02.08.12
19:01
Джони спорт фитнеса в 125-то училище, това е твоята зала там тренират много трибойци и е евтино 2.50 на тренировка, 18 лева за 8, и 28 лева за 14 тренировки.