06.08.12
18:12
@sashometila - казваш, че въглехидратите са най-важното хранително вещество за човека, правилно ли те разбирам?
Аз съм съгласна само за тази част, че наистина въглехидратите не трябва да се изключват напълно.
Мнението беше редактирано от Мила на 06.08.12 18:15.
Според мен има предвид, че ВМ-НВД не е гига-мега най-добрия режим за сваляне.
Добър е, но до едно време, аз съм 6 месечен пример на ВМ-НВД, първите 2 месеца си беше ок, после обаче докато се усетя... първо, че бях спряла да свалям, второ, че започнах да ям по някакви убийствени количества яйца и извара, защото явно си бях изтормозила организма до такава степен, че той искаше от някъде да набавя това, което не му давам, тоест въглехидрати (ама кой да се сети)
Ефектът беше EPIC FAIL!
Смятам, че всяка крайност е излишна. Като чуя тази дума - замазнявам и се сещам за билдър 60кг със снимка на преса пред огледало - Преди и Сега... :D
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.08.12 18:28.
На мен не ми е до резултатите, просто ми е вкусно и затова съм се спряла на вм-нвд, но си е факт, че обичам и плодове.
06.08.12
08:00 2 яйца, 20 гр масло, 40гр свинско филе
10:30 около 70гр св. филе, 70гр кашкавал, 5 мини круши
12:00 тренировка*
15:15 100гр пилешко бутче, салата /2 1/1 домати, краставица/
18:30 пил. бут, 15гр масло, салата /1 1/2 домат, краставица/
*Тренировка:
Няма да я описвам, защото не съм доволна. :)
Както някой написа по-горе, мисля че беше Вики ... Недей се храни по някакъв режим, а сама си направи такъв. Щом си изчела толкова много статии, значи малко или много нещо ти е останало в главата от тях. В случая - умно момиче си, предполагам доста си попила като информация. Всеки организъм си е индивидуален и, ако съдя по предишните ти постове, ти също си осъзнала това. Точно затова си направи такъв хранителен режим, който да устройва най-вече теб и организма ти и недей си казва “а, ама той се доближава до ВМ-НВД или нещо друго, я дай сега да махна нещо, та да стане същото, за да имам по-добри резултати” - това е изключително грешен начин на мислене (вече обясних в предишния си коментар защо).
И за плодовете отново - Ели, аз също обожавам плодове. Грубо казано, 2 дена в седмицата изяждам по 1.5кг+ на ден, като през останалите 5 консумирам също всеки ден. Повярвай ми - осъзнавам, че това е адски много и сигурно според много медицински лица ще си докарам диабет или какво ли още не, пука ли ми - НЕ. Защо? - установил съм, че те влияят положително на организма ми и той няма никакви проблеми с тях, а и ми е адски вкусно.
С това всичко искам да ти кажа - слушай организма си, той най-добре знае от какво имаш и нямаш нужда! :)
Много ти благодаря за подкрепата!
Ще се опитам да си съставя собствен режим и най-вече ще ям плодове когато наистина усетя, че имам нужда от тях без да се притеснявам, че имат много захар.
Аз също имам навика да прекалявам с плодовете, преди няколко дни, когато ядях дина до първото хранене (г/д 18ч) изяждах средно 6-7кг (blush) .. дори не усещах кога съм я изяла, тъй като е вода и като отида до wc.. половината е заминала. Този път обаче ще се постарая всичко да бъде в нормата!
Забелязвам, че колкото повече чета толкова повече започвам да се вманиачавам и искам всичко да е поне 90% правилно. Не е хубаво ама пък обичам да се информирам за интересни (за мен) неща. :)
Пуснете си 24 kitchen дават как 6 годишни деца от Америка ядат само боклуци и не знаят дори как се казва картофът, а всеки ден ядат пържен картофи. Потресена съм от това, че дори учителите и готвачите искат те да се хранят нездравословно, защото приготвянето на полуфабрикати е много по-лесно, евтино и бързо. :)
казано от Ellie на 07.08.12, 15:22:
Пуснете си 24 kitchen дават как 6 годишни деца от Америка ядат само боклуци и не знаят дори как се казва картофът, а всеки ден ядат пържен картофи. Потресена съм от това, че дори учителите и готвачите искат те да се хранят нездравословно, защото приготвянето на полуфабрикати е много по-лесно, евтино и бързо. :)
:x Пускам да видя !
казано от Ellie на 07.08.12, 15:22:
А, да, гледала съм го това.
В Щатите не говорим само за неосведомени потребители, а (основно) и за големи бизнес (оттам политически) интереси. Медии, здравни комисии, агрикултурни министерства, фармацевтични компании - голям кюп, много пари. (Повечето fast food и FMCG компании са международни, обаче!,та който си мисли, че си говорим само за Щатите да помисли пак ).
Нещата са страшни и отплитането им изисква много повече от това да знаеш как изглежда суровия картоф. Но започва оттам, определено. И минава през собствена градина или достъп до такава И информирана гражданска позиция.
Аз съм потресена, децата не знаят какво е домат, картоф, патладжан.. Видяха как се приготвят пилешките хапки, смляха костите пред тях и въпреки това, те отново избраха това.
Много жалко наистина, в началото на предаването директорът каза, че е задължително да има две порции хляб, а на всичкото отгоре имаше и ориз. Децата имаха избор между пица и пилешко месо и познайте кое беше избрано.
Много ми е гадно, защото точно от Америка тръгва всичко и за жалост не само там ядат тези боклуци, а и тук. Като изляза на вън виждам едни едри деца с пица в ръка, или седнали в мак доналдс и ядат като прасета. В детските градини положението също не е розово, да имаше и тук някой който да положи такива усилия да тръгне и да оправи нещата, защото има родители които нямат време за децата си, оставят им пари и те са на произвола на съдбата, едно дете няма да седне да се учи да готви ако няма желание и разбира се ако няма кой да го подкрепи.
Нещото което ме зарадва страшно много са тинейджърите, само те разбраха колко е важно това, а и как няма да го разберат като на едно от момичетата родителите и бяха починали от свръх тегло, а на другото момиче и остават 7 години живот, защото е пълна. :(
казано от Ellie на 07.08.12, 16:43:
Ада имаше и тук някой който да положи такива усилия да тръгне и да оправи нещата
Ето това за мен е най-големият проблем. Да чакаш някой „да те оправи“. Изборът го правиш сам като:
1. Се информираш
2. Избираш кого подкрепяш (с парите си) (т.е. мак доналдс, супермаркета или местните селскостопански производители)
3. Даваш пример със собствено здраве
4. Търсиш каква инициатива да започнеш/в каква инициатива да се включиш в твоя си кръг от хора за да направиш „добро“ (според идеалите ти)
Ако някой отнякъде тръгне да те оправя в най-добрия случай няма да ти пука.
Иначе е тъжно това, което си гледала, предполагам Джейми Оливиер епик фейл (в ютюб)
Аз помагам на тези на които мога и които разбират от дума. :) Но със сигурност сама не мога да тръгна по детските градини и да обяснявам кое е правилно и кое не, а и се предполага, че си има хора за тази работа. Всъщност нямам нищо против да го направя.
Имам приятели, а и не само на които над един милион пъти съм обяснявала, някои ме слушат, други ме отрязват още на първата дума, на трети им влиза през едното ухо и излиза през другото, това е жалкото, че докато човек не си изпати не разбира всъщност колко важна е ролята на храната.
Точно Джейми Оливиер гледах.
Мнението беше редактирано от Ellie на 07.08.12 17:04.
Сега като ти прочетох мнението отново разбрах какво имаш предвид и да права си. :)
07.08.12
09:15 2 яйца, ок. 70гр св. филе, домат
12:00 100гр пилешко бутче, к. краставички, 135гр круши
14:20 2 яйца, 35гр св. филе, 20гр масло
18:00 100гр пилешко бутче, к. краставички, 20гр масло, омега 3
Тренировка: няма
Размисли: Много ме боли лявото рамо и за това днес си почивам. Дано да не е нещо сериозно.
От 14ч. като започна да ме боли главата, всичко ми е размазано.. едва седя, пих аналгин и малко се пооправих, но все още ми е размазано.
08.08.12
08:30 3 яйца, 70гр кашкавал
11:00 тренировка*
12:40 100гр свински бекон, 1 яйце, краставица
18:00 130гр свински бут, 20гр масло, салата /зеле, морков, краставица, зехтин/, омега3
22:00 2 яйца, 15гр масло, 50гр бекон
*Тренировка
Клек - 1х3(5)@50кг, 2х9@45кг
Лег - 1х10@20кг, 2х8@24кг
Напади - 2х20@16кг, 1х20@20кг
Мъртва тяга - 2х10@24кг, 2х@25кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец -3х@10@15
Размисли: Много съм доволна днес от клека и 50кг вече са в историята, сега се захващам да “покорявам” и другите упражнения, че не може само на клека да имам постижения. Днес на лежанката се случи нещо много странно както си я правех с 24, дясната ми ръка изведнъж отказа и изтървах дъмбела, лявата ми ръка също го изтърва и падна върху тазобедрената кост, леко ме заболя, но след това мина.
Мнението беше редактирано от Ellie на 08.08.12 20:00.
Не изпадай в крайности и бих те посъветвала да не търсиш съвети от хора, които са като коне с капаци и от години не могат да мръднат кантара по 100кг.
Направо ме разочарова, при наличието че си в средата на хора като Вик, Марги, Веси и т.н.
.. направо ме закова отвсякъде. Не, че получавам някакви съвети там, но...
След всичкото което изчетох и изгледах реших, че и аз мога и ... Спирам да пиша щом са толкова зле.
казано от Ellie на 09.08.12, 08:12:
.. направо ме закова отвсякъде. Не, че получавам някакви съвети там, но...
След всичкото което изчетох и изгледах реших, че и аз мога и ... Спирам да пиша щом са толкова зле.
Не казвам, че някой е зле. Имам предвид, че хората, с които общуваш тук и във Варна имат много по-голям опит и са видяли повече от едната страна на монетата...
Не, че получавам някакви съвети там, но... .
Е, това не знам как не ти беше неудобно да го напишеш...
казано от Margaritka на 09.08.12, 08:26:
Не, че получавам някакви съвети там, но... .
Е, това не знам как не ти беше неудобно да го напишеш...
“Там” е друго място, не става въпрос за бб-теам и групата на Вик.
Всеки е свободен да си пише, където пожелае, разбира се. Давам мнение за разликата в хората там и тук.
Марина, много ти благодаря наистина. От няколко дни съм “там” и получих един единствен “съвет”.
Това си е знак колко “много” помагат всъщност.
казано от Ellie на 09.08.12, 08:35:
Марина, много ти благодаря наистина. От няколко дни съм “там” и получих един единствен “съвет”.
Това си е знак колко “много” помагат всъщност.
Do not do crossfit!
3x5 forever :)
Точно това забелязах, явно за тях това е истината което не е лошо де, всеки вярва в нещо, но ми беше много странно още в самото начало като ми казаха, че кросфита е едва ли не най- безсмисленото нещо.
Абе според мен си се регистрирала, за да имаш регистрация, аз на твоите години не играех дори Диабло, ама влизах в канала на Диабло да си говоря с хората :D
Както и да е, разбра ме, де, лятна ваканция, интернет... искаш да пишеш, да говориш, нормално е ;)
А относно хората и съветите там - Марина е права, хвърлих едно око, слушай си нас :D
Ужас, срам ме е в момента.
Изтрих всичко, честно казано се надявах да получа някакви отговори там нали уж за това е сайт, но явно съм доста наивна.
Мнението беше редактирано от Ellie на 09.08.12 08:54.
казано от Marina на 09.08.12, 08:36:
казано от Ellie на 09.08.12, 08:35:
Това си е знак колко “много” помагат всъщност.Do not do crossfit!
3x5 forever :)
не забравяй и ...
не яжте въглехидрати от тях се умира :D
За да ти дойде цикъла, трябва да повишиш теглото си и в частност процента на подкожните мазнини.
Не е достатъчно да се ядът само животински/растителни мазнини, за да имаш цикъл. Тези в тялото са важни, да не са под минимума.
Нормална реакция на тялото, за да се защити...
По принцип си имам мазнинки, последно като се мерих бяха 18-19%, сега не вярвам да се е променило положението.
казано от Ellie на 09.08.12, 09:12:
По принцип си имам мазнинки, последно като се мерих бяха 18-19%, сега не вярвам да се е променило положението.
Не ми изглежда да имаш достатъчно.
Пробвай просто ...намирай решение на проблемите, не оправдания.
Ами старая се, опитвам да нормализирам храната, качих доста кг., но явно и това не е достатъчно. Честно казано не ми се иска да качвам повече особено мазнини, но мм няма да ми помогне.
Тази седмица или другата би трябвало да съм на лекар ще видя там какво ще ми кажат.
09.08.12
11:11
Последно като се мерих - мазнините ми бяха 20,3% и нямах цикъл. Вярно е, че си е и до организъм, но ти давам пример, че явно и на теб ти трябват още.
Девойки,
Не знам как си мерите мазнините, но според мен имате много грешна представа.
Ели, твоите мазнини едва ли надхвърлят 12% - виждал съм те на живо, а и на снимки също.
Деска, ако това на аватара си ти, забрави да имаш 20% мазнини И плочки.
казано от Vic на 09.08.12, 12:31:
Девойки,
Не знам как си мерите мазнините, но според мен имате много грешна представа.
Деска, ако това на аватара си ти, забрави да имаш 20% мазнини И плочки.
Може бе, ако всичките проценти са ти на задника :D
Майтапя се, разбира се, стига с тея плочки, аз мисля само на Варна да имам, 2-3 да изкарам за снимките от морето и после да си върна добрата форма 8-)
казано от Puppy на 09.08.12, 12:38:
Може бе, ако всичките проценти са ти на задника :D
Майтапя се, разбира се, стига с тея плочки, аз мисля само на Варна да имам, 2-3 да изкарам за снимките от морето и после да си върна добрата форма 8-)
Кажи направо облата форма :D :D :D
Вик, аз съм се мерила на някаква машина ясно, че не показва истинският процент, но горе долу ориентировъчно.
По принцип, нямам релеф (освен, че краката ми са леко оформени), а и от последното ми безобразно хранене което продължи горе долу месец и нещо.. качих 2кг - мазнинки.
Мнението беше редактирано от Ellie на 09.08.12 12:49.
Абе, не знам как се мерите, ама аз в момента съм между 7 и 8% и нямам проблеми с цикъла. Проблемите идват от хормоналния дисбаланс...тъй като на хормоните са им необходими мазнини за да съществуват (най-просто казано), си мислите, че решаващото са мазнините. Може да си с 28 кила отгоре и пак да нямаш цикъл, защото хормоните ти са се разбъркали от безобразно хранене.
И не се ли сещаш, че на 16 няма как да ти идва редовно. На колко беше първият ти цикъл? Колко пъти си имала цикъл от тогава насам? Консултирала ли си се с гинеколог, ендокринолог?
Блага е права за свободното време...в повече ти идва. Оползотворявай го разумно.
:)