Коремни мускули - дискусия.

Прескочи до:

12.08.12
17:43

Здравейте, всички :).
Кой знае, кой не - тренирам футбол.
Решил съм да натоварвам всеки ден коремните мускули - като цяло почти всички части на корема с различни упражнения.
Мислите ли, че това може да ми навреди на качества, които са му нужни за да съм по-добър, като пъргавина, еластичност, гъвкавост? Разбира се аз отделно си разтягам почти всеки ден, правя стречинг, като отделно занимание извън другите тренировки.
Но ако натоварването на корема може да ми повлияе отрицателно предполагам по-добрият вариант е да не го започвам сериозно.
Най-вече този въпрос беше подтикнат в мен от това, че почти всички футболисти са някакви слаби, най-големият пример Меси, момчето не съм го забелязвал на някоя снимка да има плочки. И като цяло повечето пъргави футболисти са някакви сухи в корема.

12.08.12
17:47

Няма начин “плочките” да ти навредят на бързината и пъргавината.. пример за това са лекоатлетите и жени и мъже, ако си следял Олимпиадата всички имат плочки.

Точно те биха могли да повишат резултатите в представянето ти. :X Олимпиядата не гледа ли бе,ако не ми вярваш поне на очите си вярвай..

12.08.12
18:04

Еми начи ще се захвана, мисля да се питам да изкарам 8 или 10 плочки.
Ако сте прави, значи повечето футболисти не си дават достатъчно зор извънтренировъчно.
Не следя въобще Олимпиадата, много ли са нацепени :Д ? И все пак най-вероятно става въпрос за хора, които тичат по права линия, не с рязко сменяне на посоката наляво-дясно.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 12.08.12 18:06.

12.08.12
18:15

казано от Nownownow на 12.08.12, 18:04:

Еми начи ще се захвана, мисля да се питам да изкарам 8 или 10 плочки.

И като ги изкараш 8-10 плочки да не забравиш да постнеш някоя снимка тук, ще е интересно да се види. :)

12.08.12
18:16

10 плочки само от банята можеш ги изкара, ама нейсе. Разбрахме ти мисълта :D

12.08.12
18:20

Виждаш атлети със и без 6-pack мускули, точно защото не са толкова важни.
Има други коремни мускули, вътрешни и долу до таза които са по-важни, но по-’невидими’.

12.08.12
18:21

Ти да не си ходил на Меси да му гледаш с лупа корема ? Той е футболист и не му дреме колко му е бицепсът , гръдната обиколка или колко плочки има.Виж сега ..има и други типове като роналдо и куп още , които си поддържат тялото със тренировки с тежести , освен класическите футболни упражнения.
Тренирането на корема пряко няма да ти навреди,изобщо даже.Може да ти помогне с баланса на пояса, по-правилна стойка при бягане и др.Непряко обаче може да имаш проблеми с футболните ти тренировки,поради появата на мускулна треска в тази област докато свикнеш.

12.08.12
18:23

Да де, имах предвид, че мисля да стана машина в корема, та дали ще изкарам повече от 6 или не - не знам.
Ако “по-невидимите мускули” могат да ми помогнат по някакъв начин и си запознат по тази тема, можеш ли да разясниш накратко за кои мускули става въпрос и какви упражнения са подходящи за развиването им ?

@any0ne благодаря за отзива.

Мнението беше редактирано от Nownownow на 12.08.12 18:35.

12.08.12
19:17

Машина в корема не се става със коремни преси и всякакви странични сгъвания.Пробвай преден клек,да ти стопи коремО

12.08.12
19:22

За да ми заякне корема аз го стържа с нож.Ама не много наострен да потече кръв,но не достатъчно обилно,че да умра,само за да влезна в болница.Може да пробваш.

Темата е дабъл фейспалм.

12.08.12
19:33

Преден клек без колан и тяга, но по-тежка поне 1,2-5 и нагоре и ще ти стане здрав корема.

12.08.12
19:48

казано от Old Timer на 12.08.12, 19:33:

Преден клек без колан и тяга, но по-тежка поне 1,2-5 и нагоре и ще ти стане здрав корема.

И милитъри преса със щанга

Къде го хвърлихте момчета с клек, тяга и раменна преса.. не се знае стъпвал ли е в зала :) иначе да... това са упражненията допълнение с планкове с тежест ... ама нали... трябва и техника да имаш съмнявам се да я има ако не е тренирал в зала сериозно. а и футболист да прави 1ци на тяга и клек...

12.08.12
20:25

Единици баш не.5ци на преден клек са legit щом иска корем.
А и като му гледам снимките,още от сега му е сравинтелно хипертрофирал корема,защо му е още-не разбирам,негова си работа :Д

12.08.12
21:10

Искам да ставам машина  :D s 10 plochki и страничната преса да заздравя.

12.08.12
21:14

броя на плочките е генетичен,като гледам снимките имаш 6 броя,което си е доволно?
Машина ставаш като тренираш корема да ти стабилизира торса,не със коремни преси.И те си имат място,но това не му е главната функция като цяло.

казано от Vintage на 12.08.12, 21:14:

броя на плочките е генетичен,като гледам снимките имаш 6 броя,което си е доволно?
Машина ставаш като тренираш корема да ти стабилизира торса,не със коремни преси.И те си имат място,но това не му е главната функция като цяло.

Точно се чудих, защо никой не му казва, че броя на плочките зависи от гена..

Не винаги военната преса, тягата и клека са достатъчни за здрав корем. Има и други добри упражнения, например pallof press.

12.08.12
21:39

казано от Кристиян Дончев на 12.08.12, 21:32:

Не винаги военната преса, тягата и клека са достатъчни за здрав корем. Има и други добри упражнения, например pallof press.

То не е ли за рамо , или се бъркам (wasntme)

12.08.12
21:52

Тоест, по-конкретно какъв вид тренировка ?

казано от any0ne на 12.08.12, 21:39:

казано от Кристиян Дончев на 12.08.12, 21:32:

То не е ли за рамо , или се бъркам (wasntme)

Не е. В т-нейшън има доста статии в които се препоръчва, заедно с още други.

12.08.12
21:59

Абсолютно си е генетичен броят на плочките - точно колкото са броят на краката, ръцете и очите например. :)

казано от kristiancho на 12.08.12, 20:12:

Къде го хвърлихте момчета с клек, тяга и раменна преса.. не се знае стъпвал ли е в зала :)

А стига бе ? Футболист да не е правил клек  - много ме съмнява.Той да си каже.

12.08.12
22:20

казано от Марк Стефанов на 12.08.12, 21:16:

Точно се чудих, защо никой не му казва, че броя на плочките зависи от гена..

Ами сигурно защото само ти си на това мнение. То бива глупости, бива, ама това вече не е и смешно. Четете бе хора, може да е трудно и да ви мързи, ама поне няма да се излагате.

12.08.12
22:35

Военната преса не е за рамо тъй ли? Да потренирам х*я си тогава с нея? :D Излагацияя.

12.08.12
23:01

казано от Teen Power на 12.08.12, 22:35:

Военната преса не е за рамо тъй ли? Да потренирам х*я си тогава с нея? :D Излагацияя.

Кой , къде е казал , че не е за рамо ?

За гръб май беше ..
Майтапа настрана,ама май беше основно упражнение за рамо.

Само не видях дали някой му каза, че трябва маса да качва. :D

13.08.12
01:19

За какво ми е маса ? Може би малко, за футбола много не ми е нужна - мое мнение.

13.08.12
01:26

На мен пък ми се струва, че това http://www.youtube.com/watch?v=VndDWO5Zkas&feature=relmfu е едно прекрасно упражнение за корем.

не тоз военния от клипа на Ники не е брутален (shake)...

И да е правил клек съмнявам се да са били 1ци и разни такива силачески истории каквито му препоръчвате... а аз не разбрах идеята ква’ е де.. покажи като на кого плочките искаш да имаш и ще ти кажем дали ще стане или не :) и ако да как ще стане и ако не защо няма да стане :)

13.08.12
02:02

Еми не търся сравнение с някого, искам да направя така да се каже почти лимита, който мога да постигна за оформяне на коремните мускули за мене .

Коремните мускули за да станат големи, нацепени и дълбоки трябват тежки тренировки.. всеки мускул расте като бъде тежко трениран... когато е трениран с леки тежести просто ще бъде добре оформен и прочие но няма да я има тази дълбочина на мускула... тоест ако искаш зверски плочки трябват тежки тренировки.. те ти казаха.. клек, тяга и т.н.. в малки повторения... но това не е за тебе и за футболната ти принадлежност... а иначе с коремни преси само трудно ( за мен невъзможно) е да постигнеш нещо камоли да станеш машина в корема както каза.. може би ефекта ще е малко по-добър от сегашния ти :)

13.08.12
02:16

Благодаря за обемният коментар. Еми ще пробвам, па каквото се получи. Аз правя едни упражнения общо взето и плюс странчини коремни за всяка лявата-дясна страна на коремчето, ето линк за упражненията - http://www.youtube.com/watch?v=fk_usVg7Fp0 .

13.08.12
12:14

казано от Веселин Блажев на 13.08.12, 00:04:

Само не видях дали някой му каза, че трябва маса да качва. :D

Освен ако не е защитник, вратар или де да знам още какви бяха, дето играят на задна позиция (работата им е да спират атаките) няма нужда от маса.
Иначе - здравия корем, според мене  по-добре само от оформения. Преден клек 5-тици макс тежест, планкове , повдигане на крака от вис все готини упражнения.

13.08.12
13:26

Благодаря и на теб, Ramon Dekkers за включването !

казано от Nownownow на 12.08.12, 17:43:

Здравейте, всички :).
Кой знае, кой не - тренирам футбол.
Решил съм да натоварвам всеки ден коремните мускули - като цяло почти всички части на корема с различни упражнения.
Мислите ли, че това може да ми навреди на качества, които са му нужни за да съм по-добър, като пъргавина, еластичност, гъвкавост? Разбира се аз отделно си разтягам почти всеки ден, правя стречинг, като отделно занимание извън другите тренировки.
Но ако натоварването на корема може да ми повлияе отрицателно предполагам по-добрият вариант е да не го започвам сериозно.
Най-вече този въпрос беше подтикнат в мен от това, че почти всички футболисти са някакви слаби, най-големият пример Меси, момчето не съм го забелязвал на някоя снимка да има плочки. И като цяло повечето пъргави футболисти са някакви сухи в корема.

Как пък реши , че футболистите нямат плочки :D ? 
Clarens Seedorf е като културист :D

Cristiano Ronaldo

И доста други , но няма да ги изброявам :)

Мнението беше редактирано от Деян Колев на 13.08.12 14:05.

13.08.12
14:19

Да, но са рядкост тези с наистина добре оформена мускулатура на корема !

С таркало от колянна опора ми е фаворита заедно с тягата -:).

Защо не пробваш да си избереш 3-4 упражнения, всяко да акцентира на определена част от корема, правиш по 4 серии на всяко упражнение добавяйки тежести и така 2 до 3 пъти седмично? Например вдигане на краката от вис, коремни на дъска под наклон и пускане на дъмбел в страни.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1