20.08.12
00:24
Тренирам на лостове ето я и програмата видях я в сайта, но малко я попромених:
Първи ден:
Широки лицеви 4х15
Широки кофи 3х10
Диамантени лицеви 3х10
Тесни кофи 3х10
Повдигане на краката от успоредка 3х20
Повдигане на краката от вис 3х15
Втори ден:
Бягане около 5мин.
1мин. планк
5мин вакуум като 5секунди съм си прибрал корема, а другите 5 вдишвам и издишвам
1мин планк
Повтарям всичко два пъти и малко разтягане
Трети ден:
Набирания с широк хват 4х10 (понякога и по-малко повторения ако нямам сила)
Набирания с тесен хват 3х8 (за бицепс)
Лицеви за гръб 3х8(обратни лицеви)
Хиперекстензии 3х15
Повдигане на краката от успуредка 3х20
Повдигане на краката от вис 3х15
Клякания 3х20
Четвърти ден: Повтарям ден втори
Пети ден: повтарям ден първи и така продължавам.
Почивка между сериите 1мин и 30сек
Почивка между упражненията 2мин и 30сек
Правя го без ден за почивка, но мисля да сложа един ден в седмицата почивка. Ако имате някакви препоръки моля споделете. :)
Темата беше редактирана от Kris Kris на 20.08.12 00:25.
20.08.12
00:29
А какви са ти целите ?
Имам малко мазно в долната част на корема, искам и да покача мускулна маса, но мисля че това няма как да стане на лостове. За това зимата, ще ходя на зала. Също да придобия малко сила и гъвкавост.
20.08.12
10:58
.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 01.02.14 21:17.
20.08.12
12:21
казано от Никола Фингаров на 20.08.12, 10:58:
най-много 3 пъти седмично,като тренираш всеки мускул най-много по 1 път в седмицата и се стремиш при всяка серия да не прехвърляш 8 повторения
Защо пък най-много 3 пъти седмично?Всеки мускул най-много по 1 път в седмицата,а най-малко изобщо да не ги тренира?Да не прехвърля 8 повторения?Не че искам да се заяждам ама в тези твои думи няма никакъв смисъл :).
20.08.12
12:27
казано от Станислав Николов на 20.08.12, 12:21:
казано от Никола Фингаров на 20.08.12, 10:58:
най-много 3 пъти седмично,като тренираш всеки мускул най-много по 1 път в седмицата и се стремиш при всяка серия да не прехвърляш 8 повторения
Защо пък най-много 3 пъти седмично?Всеки мускул най-много по 1 път в седмицата,а най-малко изобщо да не ги тренира?Да не прехвърля 8 повторения?Не че искам да се заяждам ама в тези твои думи няма никакъв смисъл :).
Може би човека е искал да каже, че при 2 или 3 тренировки на един мускул за седмица,той(мускула) няма да има време да се възстанови.Аз съм чувал, че мускула расте докато почива.
20.08.12
12:33
.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 01.02.14 21:18.
20.08.12
13:04
Всеки си има мнение и опит по тези теми.Според мен няма такова нещо като 8 повторения за маса и 15 за релеф!Това да тренираш 3 пъти в седмицата също не го приемам,защото за тези 3 дни също може да не се възстановиш!Важна е храната!Ако храната ти е на ниво и възстановяването ще е по-бързо,а от доброто възстановяване ще има растеж на мускула!
20.08.12
13:21
казано от Станислав Николов на 20.08.12, 13:04:
Всеки си има мнение и опит по тези теми.Според мен няма такова нещо като 8 повторения за маса и 15 за релеф!Това да тренираш 3 пъти в седмицата също не го приемам,защото за тези 3 дни също може да не се възстановиш!Важна е храната!Ако храната ти е на ниво и възстановяването ще е по-бързо,а от доброто възстановяване ще има растеж на мускула!
Не си ме разбрал.Това колко повторения правиш не определя дали ще си релефен или масивен или там къвто ще да си.Единствено диетата и кардио тренировките влияят върху това!Исках да му обясна,че например в понеделник ако прави гърди и направи 3 серии с максимална тежест,която не му позволява да прехвърли 8 до 10 повторения (дали ще я добави чрез жилетка с тежести или раница с тежести той решава) ,ще има много по-голям ефект отколкото да прави всеки ден по 100 лицеви опори!Такива леки тренировчици като лицевите опори със собствена тежест до определен момент ще имат ефект,но когато тялото му привикне с тежестта то те ще са единствено и само за тонус и няма да се наблюдава мускулен растеж,защото мускулът е привикнал с натоварването!
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 20.08.12 13:24.
Точно определен хранителен режим нямам. Но се стремя да ям 4-5 пъти на ден. Не ям пържено, сладко си похапвам. Ям бял хляб в голямо количество, яйца, всякакво месо и колбаси. Но килограмите винаги са ми били проблем. 63-4 килограма 1м90см. Но дори когато ходих на фитнес не качих килограми за няколко месеца.
20.08.12
15:37
...Според мен няма такова нещо като 8 повторения за маса и 15 за релеф!
8 или 15 може и да няма значение за маса, но интензитета определено има. Айде другия път като влезнеш в залата опитай да направиш 15 повторения с 80-85% от ПМ и пак да си говорим.
Това да тренираш 3 пъти в седмицата също не го приемам,защото за тези 3 дни също може да не се възстановиш!
Може и да не се възстанови, ако му е калпава храната, но може и да се, зависи си от него и поне има опция... Докато при тренировка без почивка със сигурност няма да се възстанови, ефекта ще му е да стане още по-гърчав, маса просто забрави с каквато и да е диета и рано или късно ще скапе от преумора. И да, съгласен съм, че храната е важна, ама ако тренировката му не е като хората каква полза от храна, която отива право в тоалетната??
Към автора: не е важно колко пъти а какво ядеш, на колбасите като източник на протеин (абе на каквито и да е хранителни вещества) не разчитай. За храната прочети тук и тук, има предостатъчно информация.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 20.08.12 15:42.
20.08.12
15:47
Добре цитираш ме,а не виждаш какво пиша???Никъде не говоря за интензивност,никъде не говоря,че не трябва да се почива!Човека казва най-много 8 повторения и 3 пъти седмично и аз ти казвам,че това не е вярно!
казано от Кристиян Валентинов на 20.08.12, 00:24:
Не е проблем да тренираш така, но може и да събереш двете тренировки в една и да тренираш три пъти седмично, като намалиш малко сериите и редуваш упражненията. От аеробика и тичане според мен нямаш нужда.
Основното, за да има ефект от която и да е тренировка е прогреса, т.е., увеличаване на тежестите, бройките, трудноста, увеличаване на натоварването и т.н. Ако всеки път като тренираш правиш тия изброени упражнения, с едни и същи повторения и серии по един и същи начин - няма да има ефект.
казано от Кристиян Валентинов на 20.08.12, 15:21:
Но килограмите винаги са ми били проблем. 63-4 килограма 1м90см. Но дори когато ходих на фитнес не качих килограми за няколко месеца.
То ако кила се качваха само от ходене на фитнес, всички щяха да се разхождат яки и мускулести ;)
По-важно е КАК тренираш и какво и колко ядеш. За да си 60 кила на тоя ръст, значи и двете неща ти куцат.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.08.12 15:58.
20.08.12
16:05
казано от Станислав Николов на 20.08.12, 15:47:
Добре цитираш ме,а не виждаш какво пиша???Никъде не говоря за интензивност,никъде не говоря,че не трябва да се почива!Човека казва най-много 8 повторения и 3 пъти седмично и аз ти казвам,че това не е вярно!
Може да не е вярно (в смисъл, че не е единствената опция), но е оптимално според мен за този случай и за този трениращ имайки предвид как изглежда (с мнооого поднормено тегло). Не говориш за интензивност, но казваш “Според мен няма такова нещо като 8 повторения за маса и 15 за релеф!” Е има такова нещо, поне в частта, че 15 не е за маса (особено за конкретния човек), най-малкото заради ниската интензивност и това беше смисъла на коментара ми.
20.08.12
18:40
казано от Петко К на 20.08.12, 15:48:
казано от Кристиян Валентинов на 20.08.12, 00:24:
Не е проблем да тренираш така, но може и да събереш двете тренировки в една и да тренираш три пъти седмично, като намалиш малко сериите и редуваш упражненията. От аеробика и тичане според мен нямаш нужда.
Основното, за да има ефект от която и да е тренировка е прогреса, т.е., увеличаване на тежестите, бройките, трудноста, увеличаване на натоварването и т.н. Ако всеки път като тренираш правиш тия изброени упражнения, с едни и същи повторения и серии по един и същи начин - няма да има ефект.казано от Кристиян Валентинов на 20.08.12, 15:21:
Но килограмите винаги са ми били проблем. 63-4 килограма 1м90см. Но дори когато ходих на фитнес не качих килограми за няколко месеца.
То ако кила се качваха само от ходене на фитнес, всички щяха да се разхождат яки и мускулести ;)
По-важно е КАК тренираш и какво и колко ядеш. За да си 60 кила на тоя ръст, значи и двете неща ти куцат.
Петко,точно това за това става дума.Няма как да не сме на едно мнение след като повечето от нещата,които написах съм ги събрал и научил за себе си,от интервюто ти. За да бъда по конкретен тренирах на често по - много и не виждах,защо не започвам да покачвам мускулна маса и не започвам малко по малко да се приближавам към теб.Видях,че си написал,че тренираш около 3 часа за цялата седмица и в този момент просто ми се отвориха очите и всичко логично,след като започнах да следвам примера ти си дойде на мястото.
П.С. Този момент (когато се спрях на интервюто ти) беше доста отдавна преди 5-6 месеца :)
Поздрави!!!
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 20.08.12 18:46.