Монолози

Прескочи до:

22.10.11
15:25

казано от Владимир Караиванов на 21.10.11, 22:51:

Завърших малко под 40 минути. Бях забравил какво е силова тренировка с акцент върху функционалността.

Много е добре, че се реши да си спомниш ! :)

Тежък съм и набиранията бяха мъка.

Напротив, така е още по-добре...след два месеца ще разбереш защо.

Всички работни тежести, особено раменните преси,  ми бяха леки, но не посмях да сложа повече, за да свикне тялото ми на новото натоварване.

Полека и умната и скоро всичко ще се нагласи от само себе си ;)

Само на борческото въртене килограмите бяха точните.

То остава и да е друго там :)

Чувствах се силен, но въздухът ми бързо свърши. Между суперсериите почивах около 20 секунди, а между кръговете около 3 минути.

Пулс и възстановяване за 3 мин измери ли ?

Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.10.11 15:25.

казано от Мак Сим на 22.10.11, 15:25:

Пулс и възстановяване за 3 мин измери ли ?

Толкова бях скапан, че главата ми беше изпразнена от съдържание и не се сетих да проследя възстановяването. Но следващия път ще го направя.

Тренировка 272
47 минути

Суперсерии от:
1. 8 набирания с неутрален хват  +  45 лицеви опори с широко поставени ръце;
2. 7 набирания с широк подхват  +  15 кофички;
3. Клек на един крак - 6 ляв, 4 десен  +  планк  +  изометрия за корем;

Кръгова
Първи кръг:
1. Преси за гърди с дъмбели + гребане с дъмбел - 6х45 + 6х22.5:
2. Обръщане на щанга + преса - 6х40 + 6х40;
3. Сгъване на дъмбели + Арнолд преса - 6х35 +6х35;
4. Въртене на диск - 6х15 наляво и 6х15 на дясно;
5. Клек + висока тяга - 6х80 + 5х130.

Втори кръг:
1. Преси за гърди с дъмбели + гребане с дъмбел - 6х50 + 6х25:
2. Обръщане на щанга + преса - 6х45 + 6х45;
3. Сгъване на дъмбели + Арнолд преса - 6х35 +6х35;
4. Въртене на диск - 6х15 наляво и 6х15 на дясно;
5. Клек + висока тяга - 5х90 + 4х150.

Трети кръг:
1. Преси за гърди с дъмбели + гребане с дъмбел - 6х50 + 6х25:
2. Обръщане на щанга + преса - 5х50 + 5х50;
3. Въртене на диск - 6х15 наляво и 6х15 на дясно;
4. Клек + висока тяга - 5х100 + 6х150;
5. Сгъване с дъмбел - 8х35.

Дишането се възстанови още след първата минута. Пулс след втори и трети кръг -  176 и 180. Пулс на втората минута  след завършване на тренировката - 136 удара , на третата минута 128. С един лост правих всички упражнения -  сглабях и разглабях след всяко движение и вместо да почивам аз подготвях следващото упражнение. Това допълнително провали почивките между упражненията и сериите. Високата тяга не беше много висока, защото лост ми беше под коленете.
Но най-неприятното е, че лактите реагираха доста болезнено на тази тренировка за разлика от предната. Особено на упражненията с дъмбели и въртенето с диск. Трябва да се променя нещо!

25.10.11
14:51

казано от Владимир Караиванов на 24.10.11, 21:04:

Тренировка 272

Но най-неприятното е, че лактите реагираха доста болезнено на тази тренировка за разлика от предната. Особено на упражненията с дъмбели и въртенето с диск. Трябва да се променя нещо!

Налакътници !

Не знам доколко ще решат проблема! Днес не мога да си опъна дясната ръка повече от 140 градуса.

25.10.11
15:32

казано от Владимир Караиванов на 25.10.11, 15:04:

Не знам доколко ще решат проблема! Днес не мога да си опъна дясната ръка повече от 140 градуса.

На упражненията с дъмбели ще ограничат хода = по-малко натоварване на лакътя, а и дават допълнителна стабилизация, която явно е необходима щом и при държането на диска боли.
В крайна сметка не е болка за умиране и да не ги правиш точно тези упражнения...;)
А, и налакътниците е добре да са плътни, стегнати и дебели.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.10.11 15:33.

казано от Мак Сим на 25.10.11, 15:32:

казано от Владимир Караиванов на 25.10.11, 15:04:

На упражненията с дъмбели ще ограничат хода = по-малко натоварване на лакътя, а и дават допълнителна стабилизация, която явно е необходима щом и при държането на диска боли.
В крайна сметка не е болка за умиране и да не ги правиш точно тези упражнения...;)
А, и налакътниците е добре да са плътни, стегнати и дебели.

Задължително ще взема налакътници и ще огранича упражненията които ми създават проблеми. Препоръчаха ми един кинезитерапевт и утре или в четвъртък ще го посетя, за да видя какво ще ми каже и той.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 26.10.11 14:23.

От днес започнах лечение.  Мануална терапия + лазерни процедури и др. За известно време ще забравя за тежестите.

Искам да споделя с вас своето щастие.
Днес 11.11.11 г. се роди сина ми Георги!
Много съм щастлив!

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 11.11.11 18:35.

Да ти е жив и здрав! Много радост да ти носи! ... и да го слушаш :)

11.11.11
18:42

Честита рожбичка!!!! Да ви е жив и здрав, да го слушате, да ви радва много! (sun)

11.11.11
18:52

казано от Владимир Караиванов на 11.11.11, 18:34:

Искам да споделя с вас своето щастие.
Днес 11.11.11 г. се роди сина ми Георги!
Много съм щастлив!

ще се напия тази вечер за негово здраве :)

11.11.11
18:58

Честитооо! :))

11.11.11
19:00

Честито! Много здраве му желая и щастлив житейски път! На особена дата се ражда, с късмет!

11.11.11
20:24

Честито,наборче:) Да ви е жив и здрав!

Владо, да ви е жив и здрав малкия, много да ви радва и от малък да го закалиш със спорта! :)

Честито да е жив и здрав и да е силен като баща си.

11.11.11
22:35

Много здраве и сила на детето! (sun)

Честито! С пожелания и от мен за здраве и щастие. Да ви радва и вие да му се радвате :) :)

12.11.11
16:52

Честито! Да е здрав и силен малкия юнак!

IS

12.11.11
17:14

Честито и от мен!!! Жив и здрав да е малкият юнак:)))))))

12.11.11
18:29

И от мен най - сърдечни поздрави, Владо! Много здраве и сила на малкия Георги и все да ви радва!  : )))))

Мнението беше редактирано от Инис на 12.11.11 18:30.

Страхотно име, хубава дата!
Да ви е жив и здрав:) Много силен и да ви радва!!!
Как ще ни почерпиш - ти си знаеш :)))))))))))))

14.11.11
10:38

Честито Владе !
Здраве, късмет и корави нерва на цялото семейство!

Приятели, благодаря ви за хубавите думи!
Вашата подкрепа в най-щастливите мигове в живота ми е безценна!

Здравейте!
След 10 месечно прекъсване отново съм в залата. Лекарите ми забраниха да тренирам с тежести и ми препоръчват да се занимавам предимно с плуване и колоездене, но тая няма да стане. Вече направих 4 тренировки. Правя по едно базово упражнение за мускулна група със символични тежести. И 20-30 минути кардио накрая. Надявам се до два месеца да върна малко формата. Не си поставям никакви цели, защото пак ще направя някоя беля.
Тегло 95 кг. И тук трябва да се прави нещо, но да не казвам голяма дума.

Добре дошъл, Владе! :)

Защо така с лекарите?

казано от Димитър Михайлов на 23.08.12, 16:04:

Защо така с лекарите?

Годините прекарани в залите, на тепиха и по стадионите са взели своето. Ако някой си мисли, че ще тренира дълги години на макс и няма да плати цената, която плащам аз в момента - жестоко се заблуждава!
Но не мисля да се оплаквам, а ще гледам само напред!

казано от Владимир Караиванов на 23.08.12, 16:27:

казано от Димитър Михайлов на 23.08.12, 16:04:

Защо така с лекарите?

Годините прекарани в залите, на тепиха и по стадионите са взели своето. Ако някой си мисли, че ще тренира дълги години на макс и няма да плати цената, която плащам аз в момента - жестоко се заблуждава!
Но не мисля да се оплаквам, а ще гледам само напред!

За това не се влагаш на  100%, а на 90%, но за сметка на това по-регулярно, така риска от контузии е минимален. Нали знаеш какво са казали за капката, която дълбае камъка ;)

Прав си, Марине! Но ако тренираш за удоволствие или от суета.  Ако гониш резултати пътя е доста по трънлив. За съжаление, когато си млад и наивен, нямаш време да чакаш капката да издълбае камъка на успеха.

23.08.12
17:17

Привет, Владо!
Как лети времето, а?!
Много хубаво, че си тук. Пази ръцете и си дай повече време за вработване.
Поздрави!

казано от Инис на 23.08.12, 17:17:

Пази ръцете и си дай повече време за вработване.

Слушам и изпълнявам!

27.08.12
12:22

Владе, желая ти късмет, здраве и успех !
Тъкмо сега ще видят малките какво е стар корав борец (muscle)
p.s.
Свърза ли се с човека за лактите ?

казано от James Hinks на 27.08.12, 12:22:

Владе, желая ти късмет, здраве и успех !
Тъкмо сега ще видят малките какво е стар корав борец (muscle)
p.s.
Свърза ли се с човека за лактите ?

Благодаря, Сашо!
Надявам  се да съм повече корав, отколкото стар :D. А колкото до бореца все още помня някои неща. Скоро един агресивен бакшиш отнесе един  http://vbox7.com/play:0fde2d13&al=2&vid=1811128 (не го правете в къщи - опасно е за здравето). Не се гордея с тази постъпка, но нямах избор. Е, можеше да избягам. 
Срещнах се с твоя човек. Поне беше откровен да ми каже, че не може да се направи много по въпроса. И той беше от хората, които ми препоръчаха да забравя за тежките тренировки. До сега само художествена гимнастика не са ми препоръчвали да пробвам :D

Днес лека тренировка:
1. Лег -  широк + тесен хват;
2. Преден клек + преси с дъмбели;
3. Гребане с щанга + Бицепсово сгъване с дъмбели;
4. Повдигане на раменете с щанга + коремни преси.

Кардио 35 минути.

27.08.12
14:10

казано от Владимир Караиванов на 27.08.12, 14:05:

...Скоро един агресивен бакшиш отнесе един  http://vbox7.com/play:0fde2d13&al=2&vid=1811128 (не го правете в къщи - опасно е за здравето). Не се гордея с тази постъпка, но нямах избор. Е, можеше да избягам. 
...

От чисто любопитство - след суплеса човека изправили се сам или го остави да си лежи кротко и да се освестява?

Мисля, че уплахата му беше по-голяма от болката, но бързо се окопити. Но да не коментираме повече, защото съм привърженик на дипломацията, а не на грубата сила. Често грубата сила показва безсилие.

Тренировката вчера.

Суперсерии от:
1. Гребане с щанга + лег;
2. Клякане + раменни преси с дъмбели;
3. Бицепсово сгъване + трицепсово разгъване с дъмбели.
4. Повдигане на раменете с щанга + коремни преси.
По три серии с увеличаване на тежестта и намаляване на бройките, съответно 15, 12, 10 бр.
Възстановяването беше по-бързо.

Кардио 40 минути:
20 мин. кростренажор + 20 мин. велоергометър.

31.08.12
17:23

Ооо, много ми е драго да те видя ..толкова се чудих къде изчезна от пространството :)
Успех :)

казано от Marina на 31.08.12, 17:23:

Ооо, много ми е драго да те видя ..толкова се чудих къде изчезна от пространството :)
Успех :)

Ще ти изпратя една снимка да си я сложиш на стената и да ме гледаш всеки ден :D

Тренировката днес около 50 минути. Само машини и скрипци. И 40 минути кардио за десерт.

По четири суперсерии от:
1. Пек-дек + дърпане на горен скрипец;
2. Бедрено разгъване + раменни преси на машина;
3. Бицепсово сгъване на долен скрипец + трицепсово разгъване на машина;
4. Повдигане на рамене на долен скрипец + 100 подскока на въже за време.
Намалявах бройките, съответно 20, 15, 10, 10, а тежестите  покачвах.

20 минути велоергометър + 20 минути кростренажор.

Вчера, малко колоездене.
Около 7 км. шосе + 10 км. пресечен терен.

Днес, кръгова тренировка.
Пет кръга от:
1. Борческо въртене с дъмбели - по 12 на ръка;
2. Дърпане на долен скрипец - 12;
3. Лицеви опори - 15;
4. Коремни преси - 20;
5. Напади с дъмбели - по 10 на крак;
6. Бицепсово сгъване с дъмбели - 10;
7. Скокове на въже - 100 за време.
Последния кръг повечето упражнения правих почти го отказ. Проследих възстановяването. На първата минута, след последната серия скокове на въже, бе 160 уд/мин., на втората минута - 142, а на третата - 120. Още доста трябва да се работи докато вляза във форма.

И за десертче малко кардио.
10 минути кростренажор + 10 минути велоергометър.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1