Това е добра идея, но нямам възможност да ходя на фитнес в момента. Мисля, че тези упражнения ми стигат, които ги правя, със собственото тегло са, но искам да видя до къде мога да стигна.
Не искам много да се меся в тази “дискусия”, но съм забелязал, че като пуснеш някоя тема хиляда човека ти дават добри съвети, а ти си знаеш твоето и накрая нищо, тогава къде е смисъла?
Ето ти две снимки, едната е на нашия Иван Стоицов, преди във форума някой коментираше, че не е направил и една коремна преса, пък виж резултата.
Ето ти и един китайски ХУЙ, да точно така Ляо Хуй, можеш да видиш как пресата му изпъква дори под екипа, а е в лека категория.
За двамата атлети визията надали е на първо място, пък виж как изгеждат, като изсечени от камък с дълбок релеф.
С крънчове-мънчове, клатене отпред и отзад и прочие “пуси” измишльотини ме съмнява да постигнеш подобен резултат.
Много хора са ми помагали в този форум. Затова и често, когато имам въпрос свързан с заздравяване на даден мускул или подобряване на някое спортно качество се обръщам първо тук. Наистина много от съветите са били полезни, но честото “невслушване” от моя страна към тези съвети се получава, защото нямам възможност да ходя на фитнес. Все пак това е фитнес форум и е нормално повечето въпроси и отговори тук да са насочени към фитнес залата. На кратко, защо не поемам голяма инициатива след “полезни коментари от хилядата човека”, в Испания живея сега и нещата не са толкова прости за ходенето на фитнес.
Мнението беше редактирано от Nownownow на 13.08.12 18:47.
14.08.12
17:21
И един съвет от мен - прави планкове и вакуумни преси. Много са полезни за вътрешните коремни мускули.
Ясно, а тези в средата са тези, които са между вътрешните и външните. Имам предвид видими ли са тези мускули - за вътрешни имам предвид и каква полза има от развиването им ?
16.08.12
15:20
казано от Nownownow на 13.08.12, 18:45:
Много хора са ми помагали в този форум. Затова и често, когато имам въпрос свързан с заздравяване на даден мускул или подобряване на някое спортно качество се обръщам първо тук.
Ако беше изпълнявал програмата, която съм ти давал за качествата, които са ти необходими във футбола, сега нямаше да питаш глупости...
Да, епицентъра пропорционално отговаря на гледката в зависимост от ъгъла от който е погледната целта.
казано от James Hinks на 16.08.12, 15:20:
Много хора са ми помагали в този форум. Затова и често, когато имам въпрос свързан с заздравяване на даден мускул или подобряване на някое спортно качество се обръщам първо тук.
Ако беше изпълнявал програмата, която съм ти давал за качествата, които са ти необходими във футбола, сега нямаше да питаш глупости...
Нямах финансова възможност човек.
16.08.12
15:26
казано от Nownownow на 16.08.12, 15:23:
казано от James Hinks на 16.08.12, 15:20:
Нямах финансова възможност човек.
Беее, ква финансова възможност ??? То да влезеш в зала за 30 минути да не струва милиони ???
Е те така спирам да помагам аз - дай схема, давам схема, после нямах финансова възможност...ами ако трябваше да плащаш за знанията, които ползваш щеше ли да имаш финансова възможност ?
Несериозност е твоето, не липса на финанси ;)
казано от Nownownow на 16.08.12, 14:59:
Ясно, а тези в средата са тези, които са между вътрешните и външните. Имам предвид видими ли са тези мускули - за вътрешни имам предвид и каква полза има от развиването им ?
поддържат вътрекоремното налягане,пазят ти кръста,когато са силни няма шанс да се изсипеш (херния)
общо взето доста полезни работи..
то не е само да имаш плочки и да ги показваш на плажа
Мнението беше редактирано от Vintage на 16.08.12 15:43.
@ James Hinks наистина братле зле сме с парите, дори не ми стигнаха, имах да си взимам едни витамини за костите. И сега ще видим как ще го направя ако остана в Испания, някак си ще ми ги пратят сигурно. Тази програма ще я имам на предвид, между другото аз правих упражненията, които включват само топка, това, което не включва фитнес. Не много, но ги правих. Мисля да приложа програмата, не съм я отложил и то НИКАК !
Благодаря за инфото, @ Vintage ! И с тях ще се заема значи.
23.08.12
22:15
Я кажи тая магическа формула и аз да изкарам 10 плочки ахахаха :D
Та упражнения, които ще ти помогнат са коремни преси, КЛЕК, повдигане от вис или колене към лакти, привеждане на горен скрипец, plank. Едни дърпания на страни имаше, не знам как се казват... може да се правят със скрипец или дъмбел. Също повдигане на краката от легнало положение(не помня името).
Мнението беше редактирано от Dobromir Kostadinov на 23.08.12 22:17.
Един въпрос за тези вътрешни коремни мускули , че ме заинтересува тяхната роля.Ако някой може да даде информация кои точно са тези мускули , ролята и функциите им и как се тренират.Ще съм благодарен ако някой сподели опита си , а мисля , че ще бъде и много полезно.
Благодаря предварително