Правилна ли ми е тренировката?

Добър ден на всички.
Когато дойде денят за тренировка , аз разполагам със дъмбели и щанга и лост за набирания. Достатъчно ли е да се направят 4 серии набирания и още 1 упражнение за гръб и след това 2 упражнения за бицепс и това да е тренировката ( ест със 4 серии по 12). Достатъчна ли е такъв вид тренировка , или прекалено малко се тренира ?

Във случая правя 4х12 набирания с подхват , после едно упражнение за гръб , някой път и мъртва тяга , но много рядко , после бицепсово сгъване на дъмбели 4х12 , а след това и на щанга 4х12.

Какво е вашето мнение ?

Темата беше редактирана от beceraful Костадинов на 24.08.12 10:54.

24.08.12
11:27

Ако в тялото ти има само гръб и бицепс - стига.
А гърди, рамо, трицепс, КРАКА?

Е аз тренирам през ден на другия път Гърди и трицепс , правя и клекове и бягане за крака , правя също и лицеви опори. При гърдите и трицепса - пак 2 упражнения за едната група и още 2 за другата , а след това правя и за крака се нещо.

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 24.08.12 11:38.

24.08.12
12:35

Ми аз в фитнес все още не съм стъпвал ( е имах няк’во ходене преди 3 години да вида к’во е).
Тренирам си вкъщи с 2 дъмбела по 20кг, 2 по 12кг, жилетка 10кг, лост и стар дъбов паркет.
Тренирам активно от половин година и все още не съм достигнал максимума който може да се постигне с това оборудване, и за това все още не обмислям варианта за зала ...
Ако нямаш опит и трепърва започваш да тренираш, тренирай през ден всички мускули с по 1-2 упражнения, и ще видиш много голям прогрес първите 2 месеца, след това ще ти трябва друга методика.

Дали е достатъчно или не само ти след 6 месеца ще кажеш, аз непрекъснато търпя критики от хората който нямат и половината от моето телосложение, че трябвало зала, щото иначе не ставало ... За 6 месеца от 36см бицепса ми стана 40, а от 92кг станах 86.
Всичко става изисква се желание, и попиване на информация само от хора който са постигнали нещо !!!!
Другото е опит и индивидуални подходи !!

Тренирам някъде от началото на 2012 , февруари или март , най-късно април. Карал съм както ти ми каза първите пъти и да имаше прогрес донякъде.

Аз тренирам със лост за набиране , щанга и дъмбели от месец някъде почти , иначе да и аз съм за това да се тренира през ден. Виждам някаква промяна в мускула де , но целта ми беше само да разбера , дали са достатъчни упражненията или са твърде малко и трябва поне 3-4 да са за по двете мускулни групи и т.н .

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 24.08.12 13:35.

24.08.12
13:45

Еми аз тренирам за гръб и гърди по 12 серий  3-4 упражнения, бицепс, трицепс по 9 серий 2-3 упражнения, раменните мускули, корем, трапец, предмишница по 6 серий 2 упражнения.

Аз тренирам докато не усета мускула натоварен и изморен, за всеки човек е индивидуално.
Различни хора, различни мнения.

24.08.12
13:55

Аз не бих ползвал съвети на човек пишещ “Серий”

Благодаря за бързите отговори :).

25.08.12
22:32

Пробвай да направиш 8 или повече серии набирания с различен хват и редувай за второ упражнение гребане и тяга. Даже може да започваш с тяга и да се довършваш с набирания - прекрасно е. В такива случаи две упражнения за бицепс ще са достатъчен завършек за тренировката.
А, за малко да забравя - задължително е да си отделиш един ден за крака - САМО КРАКА!!!

Мнението беше редактирано от Маданеца на 25.08.12 22:41.

25.08.12
22:43

казано от Madboy на 24.08.12, 13:55:

Аз не бих ползвал съвети на човек пишещ “Серий”

Аз бих добавил и “който”, употребено в множествено число.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1