24.08.12
09:20
Здравейте компанията,
Понеже си нямам дневник реших тук да ви споделя какво сме замислили с няколко приятелчета за идната седмица. Някои тренировки могат да бъдат променени, заради ограниченото оборудване, възможности на участиниците или пък неочаквана внезапна креативност :). Не се знае какъв ще е крайният резултат, но желание има в излишък.
Ден 1
Event-1 Ламята
5 рунда за време:
==>> Растяща стълбица 1-2-3-4-5 повт от следните движения:
- набиране
- лицева опора
- “колена-до-лакти”
- руски суинг с пудовка
==>> 200 м бягане
Event-2 Slavko’s challenges 5
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт. от :
-Sumo deadlift high pull;
-Burpee with box jump;
Всяка суперсерия започва с 1повт от:
Преден клек на лично тегло/Тяга на 1,5 лично/ Заден клек на 2 лично
Event-3 Grace
Обръщане и вдигане над глава- 60кг 30повт за време
Event-4 30 MU/Стълбички
30 силови на халки
ИЛИ
Death by pull-ups
Death by rings dips
Ден 2
Event-5 Murph
1600м бягане
100 набирания
200 лицеви
300 клека
1600м бягане
Event-6 Linda
* Deadlift 1 1/2 BW (мъртва тяга 1.5 х Личното Тегло)
* Bench BW (Бенч преса 1 х ЛТ)
* Clean 3/4 BW (Обръщане с клек 0.75 х ЛТ)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep rounds for time
Ами това е- кланицата е определена, надявам се и оцелели да има :)
казано от jalokin на 24.08.12, 09:20:
Event-1 Ламята
Event-3 Grace
Event-4 30 MU/Стълбички
Event-5 Murph
Event-6 Linda
Ами това е- кланицата е определена, надявам се и оцелели да има :)
Ще сте заклани още след първия... На ваше място щях да избера 2 комплекса за първия ден (примерно Ламята и Грейс) и Линда за втория.
казано от Vic на 24.08.12, 10:39:
Ще сте заклани още след първия... На ваше място щях да избера 2 комплекса за първия ден (примерно Ламята и Грейс) и Линда за втория.
Не се съмнявам :) Просто тези 2 дена сме определили за трениране и проверка на работата ни през последните 5,6 месеца. Те определено ще са най-тежките ми тренировъчни дни през живота и ако реализирам плана наистина ще се чувстам като постигнал нещо (еквивалент на признание от Животното :) ). Тренировките повечето не сме ги правили (единият авер е правил Линда)- това може би още повече поставя действията ни в графа ‘простотии’, но все едно- някой ходят на море, ние така ще се забавляваме. Избрахме точно тези, за да можем да съпоставим резултатите с тези на други хора.
Обмисляхме да започнем с The Seven, но ХСПУ-та се оказаха спънка. Дори щях да ти искам жокер, но Ламята си дойде на мястото.
казано от jalokin на 24.08.12, 11:09:
казано от Vic на 24.08.12, 10:39:
Не се съмнявам :) Просто тези 2 дена сме определили за трениране и проверка на работата ни през последните 5,6 месеца. Те определено ще са най-тежките ми тренировъчни дни през живота и ако реализирам плана наистина ще се чувстам като постигнал нещо (еквивалент на признание от Животното :) ). Тренировките повечето не сме ги правили (единият авер е правил Линда)- това може би още повече поставя действията ни в графа ‘простотии’, но все едно- някой ходят на море, ние така ще се забавляваме. Избрахме точно тези, за да можем да съпоставим резултатите с тези на други хора.
Обмисляхме да започнем с The Seven, но ХСПУ-та се оказаха спънка. Дори щях да ти искам жокер, но Ламята си дойде на мястото.
Ники,
Ламята я правих с идеята да е подлъгващо лека на пръв поглед, а да те смазва. След нея всички следващи ще са агония. А Линдата е просто безобразно тежка сама по себе си, освен ако не тръгнеш с идеята само да я завършиш, без значение времето.
Иначе ви стискам палци и ви се радвам много на инициативата. :)
казано от Vic на 24.08.12, 12:08:
Ники,
Ламята я правих с идеята да е подлъгващо лека на пръв поглед, а да те смазва. След нея всички следващи ще са агония. А Линдата е просто безобразно тежка сама по себе си, освен ако не тръгнеш с идеята само да я завършиш, без значение времето.
Иначе ви стискам палци и ви се радвам много на инициативата. :)
Каквото и да обяснявам, докато не постна резултати ще са празни приказки. Определено ще се раздам на макс, надявам се да има и хубави времена, поне на някои от комплексите.
Приключението приключи. Ето резултатите и разбор, ще се радвам да чуя всякакви коментари, вкл и отрицателни.
Поздрави от нас
казано от jalokin на 24.08.12, 09:20:
Ден 1
Event-1 Ламята
5 рунда за време:
==>> Растяща стълбица 1-2-3-4-5 повт от следните движения: набиране, лицева опора, “колена-до-лакти”, руски суинг с пудовка 32kg
==>> 200 м бягане
Резултати:
Аз: 18мин
Д.: 22.30мин
М.: 25мин
Ц.: незавършил (3 рунда)
Преден клек на лично тегло
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 повт. от :
-Sumo deadlift high pull 32kg;
-Burpee with box jump 55cm;
Резултати:
Аз: 13.50мин (лично тегло= 83кг, преден клек= 90кг)
Д.: 14.17мин (лично тегло= 91кг, преден клек= 90кг)
Event-3 Grace
Обръщане и вдигане над глава- 60кг 30повт за време
Резултати:
Аз: 5.28мин
Д.: 9.39мин
Г.: 7.42мин
Event-4 30 MU/Стълбички
Несъстоял се
Ден 2
Event-5 Murph
1600м бягане,100 набирания, 200 лицеви, 300 клека, 1600м бягане
Резултати:
Аз: 56.30мин
Д.: 62.50мин
Г.: 66мин
Event-6
Аз: Linda
* Deadlift 1 1/2 BW (мъртва тяга 1.5 х Личното Тегло)= 122kg
* Bench BW (Бенч преса 1 х ЛТ)= 90kg
* Clean 3/4 BW (Обръщане с клек 0.75 х ЛТ)= 60kg
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep rounds for time
НезавършенД. и Г.: Geremy
Д.: 15.50мин (45kg)
Г.: 10мин (скалиран, 30kg)
Ламята беше на халки (висилки няма на стадиона) и на 4-я рунд скъсах единия им колан. Забави ни малко, че трябваше да се съобразяваме още повече един с друг (имахме 2 чифта халки). Но иначе съм доволен, слаби времена като цяло, но всички се бориха мъжки. На бягането трябваше да натискам повече.
Slavko’s challenges 5 започнахме след около 1 час. Някои от участниците си намериха работа :) и на стартовата линия се оказахме 2 :), но сърцати и ... Слави ни понаказа :). Аз съм жалък на бърпитата за пореден път го доказвам. Интересното е, че краката ми бяха доста схванати от боя с Ламята, а не го очаквах.
След което ядох за пръв път за деня (което нз дали не беше грешка), починахме и Grace ни повика. Черна ми беше пред очите и мислех да я изям, но сериозна мацка излезе- правихме го с homemade лост (не въртящи се глави) и дискове от вторични суровини (диаметър 20см), което до някъде ни оправдава, но все пак аз не натиснах, за което съжалявах.
След това започнахме голямо търсене из околностите за високо дърво за Muscle ups и след много разправии, на загряващите повторения още клона се счупи... здраве да е си казахме и... всички се отправихме към веселата част и закриването на Day 1.
Следващата сутрин я чакахме със страхопочитание и очакване за здрави трески. Мачкане с фоам ролери, топчета и разтяжки имаше поне 30мин преди загрявката с надеждата да върнем живеца в телата ни.
Докато Murph не ни строи на чертата. Огромният ми страх бяха набиранията- халките отново бяха нисички и макар да имаше някаква работа с краката, кипът определено не беше силен. Но се оказа, че лицевите били по-голям проблем, нормално като не го е правил човек и нз какво го чака. Клековете хванах добра техника чак около 150я, когато всичко ми беше толкова изпържено, че ми се ревеше- засилвам на пускането, удрям задника в прасците и инерцията ме изстрелва нагоре. Последното бягане няма нужда от коментар мисля. Пак жалко време, но доволен от завършването.
Дневната програма продължи с лека двучасова разходка из местните еко-пътеки и нахъсване за края на цялата епопея. Оказа се че Geremy бил по-назор и мина пръв. Казах на пичовете, че е глупост да го правят- никога преди това не са правили клек над глава, но желанието е най-важно. Времето им е като за Линда, но се раздадоха и смятам, че трябва да са доволни от себе си... за разлика от мен както разбрах в последствие.
И най-накрая започна голямото шоу наречено Linda. На кантара преди нея показах Лично Тегло 82.5кг, което означаваше Тяга=123кг Лег=82 Обръщане с клек=61кг. Поради ограничените тежести и само 1я лост, с който трябваше да правя, тежестите на които започнах всъщност бяха Тяга=122кг, Лег= 90кг, Обръщане=60кг. Стартирах уверено 10ки без накъсване, 9ки тяга, 5 +4 лег, 9 обръщане, 8тяга, 4+2+1+0+0+1лег+ 8 обръщания и се отказах.... нямах шанс с тази лежанка, а ме плашеше обръщането с клек :). Ако бяха 80кг може би щях да изкарам още няколко, но това е положението, времето ми беше 18мин. А трябваше и да бързам понеже имах среща с едни хора на тема кросфит организации и оправданието ми дойде идеално.
Като цяло от резултатите си няма как да съм доволен, то се вижда, че по никакви критерии не се вписвам, но преди 1год бях 1/2неходещ, с болежки навсякъде и умиращ дори и на най-лекия комплекс правен сега, така че положението е ок... A journey of a thousand miles begins with a single step….:)
Мнението беше редактирано от jalokin на 29.08.12 19:46.
Страхотно сте се позабавлявали...:)
Чест е, че сте уважили едно от творенията ми!!!
Grace-я Ви е плачевен...от другите комплекси има хубави времена!
казано от slavko на 29.08.12, 13:53:
Страхотно сте се позабавлявали...:)
Чест е, че сте уважили едно от творенията ми!!!Grace-я Ви е плачевен...от другите комплекси има хубави времена!
Мислех да те поканя като гост майстор за показно поне на някои комплекси, но нямам оборудване за момента, ще гледаме за следващия път ако се навиеш тогава, на 25мин път сме все пак:)
Аз точно Грейс сложих, че да имам един с хубаво време, то какво излезе :) Но ме амбицираш като се прибера в Сф да го пробвам в някоя зала да видим ще има ли разлика. :)
Мерси за добрата оценка, опасявам(х) се от нещо като- ‘с тези времена за какво сте го правили’, ‘нямало е смисъл от цялата история’, но наистина както и ти каза беше много забавно... колко смях имаше...
29.08.12
14:12
казано от jalokin на 29.08.12, 13:41:
Като цяло от резултатите си няма как да съм доволен, то се вижда, че по никакви критерии не се вписвам, но преди 1год бях 1/2неходещ, с болежки навсякъде и умиращ дори и на най-лекия комплекс правен сега, така че положението е ок... A journey of a thousand miles begins with a single step….:)
(bow) (bow)
Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 29.08.12 14:12.
Ще дойда(ем) с най-голямо удоволствие:)
p.s.(ем) е, защото може да Ви направим и един йога сешън:)
казано от Кристиян Дончев на 29.08.12, 14:12:
(bow) (bow)
Мерси братле. В този ред на мисли ми се иска по някакъв начин да благодаря на Сашо, че негови и други борцови идеи са в основата на всичките ми възстановявания, пък не е като да не съм почупен... пък и бая съпорт и акъл ми е наливал през пуберските години :)... надявам се да ударя тотото, че всеки друг начин ще е малък :).
казано от slavko на 29.08.12, 16:55:
Ще дойда(ем) с най-голямо удоволствие:)
Ей това вече е приказка.
казано от slavko на 29.08.12, 16:55:
p.s.(ем) е, защото може да Ви направим и един йога сешън:)
А това пък ще е още по-ценно... колко го мъчим уж помалко да вкарваме такива неща...
И понеже забравих да спомена тежестта на предния клек в Ивент-2 съм едитнал поста.
Мнението беше редактирано от jalokin на 29.08.12 19:48.
Приключението приключи.
Вече не сте момченца. Мъже сте! (rock)
Смазали сте се... Поздравления, че не сте се отказали на втория ден.
А трябваше и да бързам понеже имах среща с едни хора на тема кросфит организации...
Тук стана интересно. Малко повече инфо?
казано от Vic на 30.08.12, 16:56:
Вече не сте момченца. Мъже сте! (rock)
Смазали сте се... Поздравления, че не сте се отказали на втория ден.
Много готино беше, вероятно при по-прецизен подбор на комплексите щяхме да имаме и по-добри резултати, но не това беше важното :) Освен това вече набирам самочувствие, че мога да се състезавам с кросфитъри :)
Тук стана интересно. Малко повече инфо?
Нещата излязоха доста обнадеждаващи в крайна сметка, което компенсира донякъде бързото ми отказване на Линда. Сега ти пиша ЛС, но по принцип ако се стигне до ниво на реализация ще е необходима помощ от всички, надявам се да може да се обединим.