All about

Прескочи до:

23.08.12
09:53

Вчера три часа бях такелажник...в най-големия пек...Ужас, скапах се и едвам гледах после. Трябваше да си дам почивка, не да се напъвам да ходя в залата...

едностранен сталкер с двупудовката 3х32кг(на всяка ръка) - клек с дъмбели 2х175кг - високо изтегляне от земя 5х100кг - обръщане прав 5х70кг.
едностранен сталкер с двупудовката 7х32кг(на всяка ръка) - клек с дъмбели 2х175кг - високо изтегляне от земя 5х100кг - обръщане прав 5х70кг.
клек скок с дъмбели 6х68кг - обръщане изтласкване прав с много тесен хват 5х70кг - набиране на ръкохватката 5х(+40кг) - кофички на халки 1х(+40кг) - кофички 5х(+40кг).
клек скок с дъмбели 6х68кг - обръщане изтласкване прав с много тесен хват 5х70кг - набиране на ръкохватката 5х(+40кг) - кофички на халки 1х(+40кг) - кофички 5х(+40кг) - набиране на ръкохватката 15 - кофички на халки 15 - кофички 15.

След това дълги разговори с бири и лакърдии. Чувам, че съм станал известен...хахаххаха :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.08.12 09:58.

27.08.12
10:27

Тренировката в петък :

клек с дъмбели 8х137кг - обръщане изтласкване от земя с много тесен хват 5х70кг - суинг с една ръка 10х32кг(на всяка ръка) - суинг 6х50кг. 2 пъти.
тяга с максимално широк хват(до дисковете) 2х150кг - клек скок с дъмбели 6х68кг - обръщане изтласкване прав с много тесен хват 3х70кг - набиране на ръкохватката 6х(+30кг) - кофички на халки 2х(+30кг) - кофички 5х(+30кг).
тяга с максимално широк хват(до дисковете) 2х150кг - клек скок с дъмбели 6х68кг - обръщане изтласкване прав с много тесен хват 3х70кг - набиране на ръкохватката 6х(+30кг) - кофички на халки 2х(+30кг) - кофички 5х(+30кг) - набиране на ръкохватката 10 - кофички на халки 10 - кофички 10 - чукчета 6х110кг - лицеви опори 10х(+50кг) - чукчета 6х110кг - лицеви опори 10х(+50кг).

Май нещо обърках...адски болки в двете ръце в събота... (devil)

Системното претоварване си каза думата...:@

27.08.12
10:44

какво стана със спонсорирания лог?

27.08.12
10:46

казано от gips на 27.08.12, 10:44:

какво стана със спонсорирания лог?

Свърши, просто не съм описал всичко подробно за финал, но ще го направя.

Джеймс, наскоро попаднах на определението ти за Вертикална Кинетична Верига. Интересно ми е, какво ти е мнението за упражненията от “Гиревой спорт”? До колко тяхното изпълнение, се доближава до виждането ти, как трябва да се тренира тази “верига”? Мисля си повече повече за движението “изхвърляне”. В същност четейки твоята дефиниция, си представих как подмятам борцово чучело от земя до над глава:):):)

28.08.12
10:46

Ае, то ако трябва да ти отговоря изчерпателно...отиде един ден писане ;)
В смисъл, че първо трябва да ти изясня какво точно представлява ВКВ, защо смятам така, какви наблюдения имам(пък те засега не са много, може би след 6 месеца ще е по-разлчино), как ги тълкувам и защо ги тълкувам така.
После ще трябва да разнищим едно по едно всички движения, които правят гиревиците, пък лично аз не се кефя на някои от тях и няма да съм обективен...А отделно, че едните упражнения без да са упоменати протоколи и начини на изпълнение са си просто упражнения с имена. Иначе, така съвсем с няколко думи - да, някои неща стават и се вписват в моето виждане.

28.08.12
10:52

Вчера само раздвижване, нямаше същинска тренировка :

тяга 2х190кг - 2х180кг - 2х170кг - 2х160кг - 2х150кг с максимално широк хват - 2х140кг с максимално широк хват - клек скок с дъмбели 12х68кг - клек с дъмбели 20х68кг.

набиране на ръкохватката 1х(+50кг) - кофички 2х(+50кг) - набиране на ръкохватката 1х(+50кг) - кофички 2х(+50кг) - набиране на ръкохватката 3х(+30кг) - кофички 5х(+30кг) - набиране на ръкохватката 3х(+30кг) - кофички 5х(+30кг) - набиране на ръкохватката 10 - кофички 15.

казано от James Hinks на 28.08.12, 10:46:

В смисъл, че първо трябва да ти изясня какво точно представлява ВКВ, защо смятам така, какви наблюдения имам(пък те засега не са много, може би след 6 месеца ще е по-разлчино), как ги тълкувам и защо ги тълкувам така.

А, това, че при теб все още няма 100% яснота по въпроса не го бях предвидил:) То въпроса е си е сложен и не е за форум, а за дисертация. Благодаря ти все пак. Получих някаква насока.

29.08.12
09:11

казано от Стоян  Гълъбов на 28.08.12, 19:59:

казано от James Hinks на 28.08.12, 10:46:

А, това, че при теб все още няма 100% яснота по въпроса не го бях предвидил:) То въпроса е си е сложен и не е за форум, а за дисертация. Благодаря ти все пак. Получих някаква насока.

Ти насоката си я намерил абсолютно сам и то още с това, което си представяш - вдигането на чучело ;)
Иначе аз яснота имам, нямам много доказателства в полза на тази теория.

Не е нужно да имаш кой знае какви доказателства, освен личния си опит. Аз просто си питам, за да открадна малко от него. Просто се зачудих, кои упражнения смяташ за най – ефективни, защото преглеждам тренировките ти и се опитвам да ги отсея.
Честно казано, чучелото бих го заменил с истински, съпротивляващ се човек. Самата съпротива на обекта на повдигане, би увеличила натоварването невероятно много. Има разлика от това да метна 65 кг. чучело и да се опитам да го сторя с някое яко момче, несъгласно с това.
Говорейки за начина ти на трениране, имам и няколко питания. Това което правиш ти, аз си го наричам “максимално тежко, максимално бързо”. Предполагам  десетки хора са те питали „Защо тренираш така?”. Аз няма да го правя, защото го пробвам върху себе си и знам защо. Питам  обаче, кога реши, че няма никакъв проблем да правиш кръгове с тежести близки до макса и почивки, колкото да се преместиш от един уред на друг? Винаги ли си тренирал така? По този начин ли си тренирал, когато си имал най-високи силови резултати? А, така ли си тренирал, когато си се състезавал? В смисъл периодизирал ли си? Интересно ще  е, ако споделиш пред форумната аудитория, опита си, който имаш с други тренировъчни подходи. Виждам, че някои от младежите, пишещи тук, тренират под  твое ръководство. Смяташ ли, че тази схема е приложима още в началото на тренировъчния стаж, или трябва да се премине някакво базово ниво?

Направо напиши някоя статия, или още по-добре, автобиография! :D И на мен ми е много интересно!

29.08.12
21:41

Книга ще е най - добре според мен, споменавал си, че можеш да я напишеш :) Ще помагаме да излезе, вкл. и на английски :)

30.08.12
10:17

казано от Стоян  Гълъбов на 29.08.12, 18:59:

Не е нужно да имаш кой знае какви доказателства, освен личния си опит. Аз просто си питам, за да открадна малко от него. Просто се зачудих, кои упражнения смяташ за най – ефективни, защото преглеждам тренировките ти и се опитвам да ги отсея.

Личния ми опит е малко в момента, за това ти казах “след 6 месеца”. Тренирам с още двама, чиито резултати също ще са много важни - и тримата сме различно силни, с коренно различна структура, знам им предишните показатели...
Та момента да “откраднеш” все още не е подходящ - избистрям и нагласям нещата.

Честно казано, чучелото бих го заменил с истински, съпротивляващ се човек. Самата съпротива на обекта на повдигане, би увеличила натоварването невероятно много. Има разлика от това да метна 65 кг. чучело и да се опитам да го сторя с някое яко момче, несъгласно с това.

Да, има разлика, но тя е толкова съществена, че идеята за ВКВ се губи в биомеханичния подход към единиборството. Или почти се губи де, по-скоро се изменя и се намесват други фактори.

Говорейки за начина ти на трениране, имам и няколко питания. Това което правиш ти, аз си го наричам “максимално тежко, максимално бързо”. Предполагам  десетки хора са те питали „Защо тренираш така?”. Аз няма да го правя, защото го пробвам върху себе си и знам защо. Питам  обаче, кога реши, че няма никакъв проблем да правиш кръгове с тежести близки до макса и почивки, колкото да се преместиш от един уред на друг?

Ако питаш кога като времеви период - преди около 14-15 години. Естсествено не съм започнал веднага с максовете и малките почивки, доста време съм налучквал какво и защо и някъде около 2001 малко по малко превключих на подобен режим на трениране. Ако питаш кога като извод, до който съм достигнал - след като видях, че тялото много бързо се адаптира и реагира положително на такива натоварвания и че тези натоварвания дават качества, които по друг начин няма как да постигнеш(поне аз не знам друг начин).

Винаги ли си тренирал така?

Разбира се, че не. Тренирал съм по много начини - културистични сплитове(от безброй много серии до другата крайност с по една -две работни), само СФП, само със собствено тегло.
Сигурно някой ден и тоя начин на трениране ще си замине по една или друга причина...

По този начин ли си тренирал, когато си имал най-високи силови резултати?

Да. 25 минути само тежести над 90% от макса и без почивка. Пулс - в небесата :)

А, така ли си тренирал, когато си се състезавал?

Не. Само СФП и много малко ОФП.

В смисъл периодизирал ли си?

Да, то иначе няма как. Слагаш си поне 6 месеца(поне) преди състезание за подготовка и действаш :)

Интересно ще  е, ако споделиш пред форумната аудитория, опита си, който имаш с други тренировъчни подходи.

Много дълго ще стане...Но по принцип съм почнал да пиша малко по малко и скоро някои неща ще излезнат, макар и като готови програми и статии.

Виждам, че някои от младежите, пишещи тук, тренират под  твое ръководство. Смяташ ли, че тази схема е приложима още в началото на тренировъчния стаж, или трябва да се премине някакво базово ниво?

Не само, че е приложима още в самото начало, ами е и наложителна. Винаги трябва да съобразиш нещата с възможностите на трениращия, но в никакъв случай не трябва да го жалиш и да чакаш да изгради база, че да почне да тренира с високоинтензивни натоварвания. Колкото начинаещи съм тренирал са почвали така и са продължавали с все по-трудни тренировки. Адаптацията е бърза, резултатите също, самите те рядко усещат кога вече са минали границите, които са им се стрували непреодолими.

казано от Lachezar Tomov на 29.08.12, 21:41:

Книга ще е най - добре според мен, споменавал си, че можеш да я напишеш :) Ще помагаме да излезе, вкл. и на английски :)

Силно се съмнявам, че ще има интерес и възвращаемост на вложените средства и труд ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.08.12 11:01.

30.08.12
10:28

Това горе е като мини интервю :D

Аз ще се включа като Анкета:
Определено се радвам и съм доволна от факта, че попаднах в лапите на Сашо още на 4-я си месец стаж в зала.
Това, което мислех за ефективно натоварване се оказа прекалено НЕ за мен, а и ми бяха открити още доста нови начини за прогреса, от който имам нужда за да си постигна целите.
Въпросът не е толкова до прослувутия стаж, колкото ясно да си определиш целите и оттам вече да се създаде схема и да започнеш да полагаш основите. Имах доста лимити в тренирането, мисля, че за момента успях да ги премина, сама надали скоро щях да се усетя за някои от нещата, които в момента ми помагат адски много да градя основите.
Липсва ми много сериозна база знания.

И честит имен ден! ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 30.08.12 17:43.

30.08.12
12:39

Вчерашната тренировка :

набиране на ръкохватката 30 - кофички 40.

клек с дъмбели - изтегляне на дъмбели встрани 12х96кг - високо изтеглляне от земя 3х110кг - едностранен сталкер с двупудовката 3х32кг(на всяка ръка) - сталкер с пудовки 3х32кг. 2 пъти.

чучкета 16х100кг - лицеви опори 15х(+50кг) - чукчета 10х100кг - лицеви опори 10х(+50кг) - набиране на ръкохвтаката 10 - кофички на халки 10 - кофички 10.

Нещо с настинка ли, вирус ли...каквото и да е адски болки в ставите, гърба, раменете и ръцете и за това малко не се получиха нещата...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.08.12 12:46.

30.08.12
13:06

Има и друга възвращаемост освен паричната :) Макар, че такава книга би довела и до повече работа за теб, най - важното е, че това е твоето наследство, това, което си научил, да остане във времето. Може да доведе до лавинообразен ефект, може и да няма голямо въздействие, но ти помагаш на добра воля и ние също искаме да помогнем.

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 30.08.12 13:11.

30.08.12
15:00

Къде ще празнуваш именния ден:)

30.08.12
15:27

казано от slavko на 30.08.12, 15:00:

В къщи :) Много опции нямам ;)

казано от Lachezar Tomov на 30.08.12, 13:06:

Има и друга възвращаемост освен паричната :) Макар, че такава книга би довела и до повече работа за теб, най - важното е, че това е твоето наследство, това, което си научил, да остане във времето. Може да доведе до лавинообразен ефект, може и да няма голямо въздействие, но ти помагаш на добра воля и ние също искаме да помогнем.

Колкото и грозно да звучи - за мен друга възвращаемост няма. В смисъл, може да има полза за хората, да помогне на някой, но това не е възвращаемост за мен. Това, че на много хора съм помагал досега не ми е помагало, а напротив - носило ми е(и продължава да ми носи) много негативи.
Иначе не ме бърка нищо някой ден да седна и да пиша...аз така или иначе си пиша по форумите.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.08.12 15:50.

30.08.12
15:52

казано от James Hinks на 30.08.12, 15:27:

казано от slavko на 30.08.12, 15:00:

В къщи :) Много опции нямам ;)

Ама то днеска ли е? Тц,тц,тц ! Пропуск! Добре, че сте вие :D!

Честит имен ден, Сашо! Много, много здраве ти желая! Има ли го - другото се явява второстепенно ! :)

30.08.12
16:00

Честит имен ден и от мен! Желая ти здраве, здраве и пак здраве.

30.08.12
16:02

Шшш . . .и аз съм изпуснал :D
Честит Имен Ден Саше ! Жив и здрав да си,ти и цялото ти семейство !

30.08.12
16:02

Честит имен ден и от мен! Желая ти здраве и успехи във всичко.
EDIT: Хаха, нещо се дублира, но добрите пожелания никога не са в повече. :D

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 30.08.12 19:07.

Честито и от мен , Сашо! Присъединявам се към хубавите пожелания на другите съфорумци! :)

Честит имен ден, мой онлайн треньоре :) ! Много здраве и сила, другото идва от само себе си!
и много та обичам!!! :* като приятел :) и си сипвам едно за твое здраве, че може и 2 да са (d)

Мнението беше редактирано от Пламен Петров на 30.08.12 17:34.

30.08.12
17:22

Честит имен ден и от мен , всичко най-хубаво !!

30.08.12
17:29

Жив и здрав, прав, корав, много слънчеви усмивки и весел празник!

30.08.12
17:32

Честит Имен ден, Сашо!! Здраве и сговор в семейството!

30.08.12
17:51

Честит Имен Ден! Да ти е живо и здраво името и да ти носи здраве, късмет и успехи! :)

... Честно казано, чучелото бих го заменил с истински, съпротивляващ се човек. Самата съпротива на обекта на повдигане, би увеличила натоварването невероятно много. Има разлика от това да метна 65 кг. чучело и да се опитам да го сторя с някое яко момче, несъгласно с това.

Не знам какъв опит имаш с чучелото, но то се използва предимно за заучаване на правилната техника на хвърлянията. Нужни са стотици хвърляния за да стане движението автоматично и тогава да можеш да го използваш с “някое яко момче”. Чучелото се използва и при кръгови тренировки. Пробвай да хвърлиш едно чучело 10 пъти за 30 секунди, направи още 5-6 упражнения за време и всичко това няколко кръга  и тогава говори за живия противник.

Сашо, честит празник и от мен!
Бъди здрав и много да те радва малкия юнак!

Честит имен ден! :) Желая ти здраве на първо място, защото е най-важно, късмет и по-малко грижи :) Приятно прекарване! :)

30.08.12
22:28

Честит имен ден! Да си жив и здрав и все така корав!
Весело изкарване на празника:)

братленце честито ! Да си ми жив и здрав ти и семейството ти ! Всичко най-хубаво ти желая ,братле !

Честит имен ден ! Много здраве, щастие и по-малко болежки в бъдещите тренировки !

казано от Владимир Караиванов на 30.08.12, 21:24:

Не знам какъв опит имаш с чучелото, но то се използва предимно за заучаване на правилната техника на хвърлянията. Нужни са стотици хвърляния за да стане движението автоматично и тогава да можеш да го използваш с “някое яко момче”. Чучелото се използва и при кръгови тренировки. Пробвай да хвърлиш едно чучело 10 пъти за 30 секунди, направи още 5-6 упражнения за време и всичко това няколко кръга  и тогава говори за живия противник. quote]

Не става дума за борба. Говорехме за развиване на ВКВ, не за подоготвка по борба. Дадох примера с чучелото и живия противник, като онаглеждаване на това, което бях разбрал като начин за развиване на тази верига. Вместо чучело можех да напиша БГ торба или торба с цимент.

Мнението беше редактирано от Стоян Гълъбов на 30.08.12 22:57.

30.08.12
23:16

Честит да ти е и от мен имения ден! Повече здраве ти желая и все така да предизвикваш ума и физиката на околните :)

Честит имен ден и от мен! Много здраве най-вече и щастие. И да не чета такива работи :) :

а напротив - носило ми е(и продължава да ми носи) много негативи.

Мнението беше редактирано от Марин Маринов на 30.08.12 23:34.

30.08.12
23:34

Ех късно разбирам и аз, но Честито и от мен! Жив и здрав, по-силен, по-щастлив, по-богат, по-задоволен :) от всякога да си! От всичките хубави работи да не се оттърваш, пък нека ти е зле :)

Между другото аз бих дал доста пари за твоя книга и съм сигурен, че още доста хора биха я купили.

31.08.12
11:25

(bow) (bow) (bow) на всички ви за пожеланията :)

31.08.12
11:27

казано от Стоян  Гълъбов на 30.08.12, 22:55:

Не става дума за борба. Говорехме за развиване на ВКВ, не за подоготвка по борба. Дадох примера с чучелото и живия противник, като онаглеждаване на това, което бях разбрал като начин за развиване на тази верига. Вместо чучело можех да напиша БГ торба или торба с цимент.

Идеята какво е ВКВ се роди точно от торба с цимент ;)
Малко като приказката за ябълката, Нютон и откриването на гравитацията :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1