Спонсориран лог : Pure Slavko vs. Pure nutrition

Темата е заключена.
Прескочи до:

31.08.12
09:02

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 31.08.12 09:23.

31.08.12
09:51

Slavko, тези упражнение за мобилност ( или разтяжки да ги наречем ) колко често ги правиш. А колко често трябва да ги прави човек който никога не е имал вземане даване с нещо подобно. От скоро започнах да правя преден клек и искам да почна и аз да ги правя и да работя върху мобилноста. Поне в началото е че ще трябва малко или много да си ги наложа ( като програма ), че не ми изглеждат толкова забавни като да ходиш да блъскаш железата в залата.

Мила

31.08.12
10:02

Бтв, Славко, по предложение на вашата машинка (Марина) аз правя същите упражнения (само че с тояжка) преди тренировка и определено болките в раменете чезнат вече :))))

31.08.12
10:12

Мда....много добри разтяжки, аз си ги правя много отдавна, с разликата, че това второто за трицепса го правя вместо хавлия, си хващам ръцете отзад :) зад гърба. Много добро (y)

31.08.12
10:21

Digger,
Разтяжки е наистина много общо понятие, но ще опитам, а ако имаш въпроси, ще продължим :
1. Тези от клипа ги правя след всяка тренировка(НЕ преди!!!). Имам си още 2-3 неща, които правя...едното е здраво натискане за шпагат, 2 усуквания за еректорите...може да ти ги наснимам и тях.
2. Йога сесии ми се иска да правя поне две на седмица с Марги. Тях няма как да ги правиш след тренировка, защото те сами по себе си имат сериозен енергоразход и лично според мен е добре да се правят като отделна “тренировка”. Вече в зависимост от какво мислиш, че наистина имаш нужда и къде са ти приоритетни слаби места, можеш да наблегнеш на тях...примерно мен са ме боляли раменете, Марги казва, ОК-ще действаме повече за тях, или за хип флексорите, или за кръста и т.н.
3. Има един момент със свръх мобилността, която в моменти ти пречи, но наистина имаш сериозен път до нея:)
4. Ние с Марги най мразим въпроса : “как да се разтегна”, той е аналогичен на този “как да стана як”.

Винаги помагаме, но ако някой си е направил поне малко труда да почете предварително.

31.08.12
10:53

Да, на мен Юли ми го показа това, но с прът, и понеже нямам подходящо приспособление не го правя, благодаря за идеята с кърпата.
Иначе в залата си използвам ластик, но е малко по-различно, заради опъването.

Мнението беше редактирано от Блажка на 31.08.12 10:53.

31.08.12
11:03

Защо го правя с кърпа или ластик, а не с фиксиран уред мога да обясня но на ЛС, защото тук ще почнат мобилити спецовете да правят свободни съчинения, а не ми се занимава със задънени улици:)

казано от slavko на 31.08.12, 11:03:

Защо го правя с кърпа или ластик, а не с фиксиран уред мога да обясня но на ЛС, защото тук ще почнат мобилити спецовете да правят свободни съчинения, а не ми се занимава със задънени улици:)

Ех, как палиш любопитство. :)

Обясни тук де, в крайна сметка ще кажеш защо ти го правиш с кърпа, а не защо всички трябва да го правят само с кърпа.

Аз тъкмо се замислих, че моята кърпа е къса. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 31.08.12 11:09.

31.08.12
11:10

казано от slavko на 31.08.12, 11:03:

хахаха и аз правя точно същите и точно с хавлия!

31.08.12
11:11

казано от Puppy на 31.08.12, 10:53:

Да, на мен Юли ми го показа това, но с прът, и понеже нямам подходящо приспособление не го правя, благодаря за идеята с кърпата.
Иначе в залата си използвам ластик, но е малко по-различно, заради опъването.

Юли, неволята го е научила на много неща, които е изпитал на гърба си(и на кръста)...:) Аз лично бих го слушал!

31.08.12
11:14

Ние с Марги най мразим въпроса : “как да се разтегна”, той е аналогичен на този “как да стана як”.

Slavko, благодаря ти за отговора.
  Наясно съм че въпроса ми е абсурден и няма как да ми смелиш знанията си и да ми ги напишеш в едно постче. Исках едно малко малко “побутване” за което отново мерси. Ще те помоля когато имаш възможност да снимаш усукванията за еректорите, ще бъде полезно и за други хора според мен.
  Нека да споделя и моя опит с разтягане за шпагат. Когато бях на 15 години тренирах година и половина карате. Преди да се запиша разтягах 3 месеца (тогава нямаше нет и методиката я взаимствах от филми :P ) и естествено след като се записах продължих. Достигнах до ниво където ми оставаше съвсем малко до пълен шпагат. Въпреки че напреднах с него това даде съвсем малко отражение върху това колко високо мога да ви вдигам краката (левия крак доста по добре от десния ).  По - късно говори по въпроса с един приятел който се занимава с бойни изкуства и той  сподели, че колко високо може да риташ е свързано с мобилност а не с колко си разтегнат за шпагат. Тоест до колкото съм разбрал разтягане е сам част нещата който са ти нужни за по-голяма мобилност.
  Ще разтягам след тренировка, и след като натрупам опит може да питам пак.
По - здрави :)

31.08.12
11:15

Шегувам се Митаче, уикенда ще седна и ще го спиша. И ще пусна още клипове. Скоро време ги очаквайте и с обяснения от Марги.
Лев Яшин е казал : “По-добре един път да покажа, отколкото 1000 пъти да кажа”...:)

31.08.12
11:23

казано от Мила на 31.08.12, 10:02:

Бтв, Славко, по предложение на вашата машинка (Марина) аз правя същите упражнения (само че с тояжка) преди тренировка и определено болките в раменете чезнат вече :))))

Марина знае и доста други, но наистина не изпадай в момента, за който писах...да се разтягаш повече отколкото да вдигаш. Остави си 10-ина минути за след тренировка.
По-дългите сесии, с акцент върху слабите места(и изобщо), си остави за сутрин(тогава и прешлените са най-декомпресирани) и позовляват малко по-”пълен” обхват на движение и като цяло са по-пълноценни.
Или направо си остави ден само за йога(примерно)...пиши го “active rest”...освен ако не попаднеш в ащанга час на Марги:)

31.08.12
11:25

казано от Vessi-barabesi на 31.08.12, 10:12:

Мда....много добри разтяжки, аз си ги правя много отдавна, с разликата, че това второто за трицепса го правя вместо хавлия, си хващам ръцете отзад :) зад гърба. Много добро (y)

Еднакво комфортно ли се чувстваш с различните подхвати...
При мен когато лявата ръка е отдолу се хващам почти за китките.
Когато обърна със силната ръка(дясната)да е отдолу, ми остава една педя между ръцете!!!

31.08.12
11:26

казано от slavko на 31.08.12, 10:21:

1. Тези от клипа ги правя след всяка тренировка(НЕ преди!!!).

Същите упражнения от клипа ти ги правя и аз, но преди тренировка и вместо кърпа ползвам дървена пръчка около 1.5 метра (дори ми е леко къса).
Второто упражнение, го правя с ластик закачен на високо (на лоста за набиране) и заставам на колене и дърпам с изпъната ръка на долу (нещо подобно на позата за молитва при мюсюлманите).

Според теб какъв е проблемът да се правят тези разтягания преди тренировката (дори преди загряването)?

Дигър, ритането на високо наистина има малко общо с щпагата. Не ти ли показаха как да се разтягаш на каратето?

Мнението беше редактирано от Redalex на 31.08.12 11:52.

Ако имате желание и време, може да направите стречинг програма за цялото тяло с Марги.

31.08.12
11:30

казано от Digger на 31.08.12, 11:14:

Ние с Марги най мразим въпроса : “как да се разтегна”, той е аналогичен на този “как да стана як”.

Slavko, благодаря ти за отговора.
  Наясно съм че въпроса ми е абсурден и няма как да ми смелиш знанията си и да ми ги напишеш в едно постче. Исках едно малко малко “побутване” за което отново мерси. Ще те помоля когато имаш възможност да снимаш усукванията за еректорите, ще бъде полезно и за други хора според мен.
  Нека да споделя и моя опит с разтягане за шпагат. Когато бях на 15 години тренирах година и половина карате. Преди да се запиша разтягах 3 месеца (тогава нямаше нет и методиката я взаимствах от филми :P ) и естествено след като се записах продължих. Достигнах до ниво където ми оставаше съвсем малко до пълен шпагат. Въпреки че напреднах с него това даде съвсем малко отражение върху това колко високо мога да ви вдигам краката (левия крак доста по добре от десния ).  По - късно говори по въпроса с един приятел който се занимава с бойни изкуства и той  сподели, че колко високо може да риташ е свързано с мобилност а не с колко си разтегнат за шпагат. Тоест до колкото съм разбрал разтягане е сам част нещата който са ти нужни за по-голяма мобилност.
  Ще разтягам след тренировка, и след като натрупам опит може да питам пак.
По - здрави :)

Не ме разбирай погрешно, малки боецо...в наше лице ще намериш силен приятел и никога враг!!! Лека апатия ни наляга понякога, защото хората хем искат да знаят, да могат...хем ги мързи...GO FIGURE:)

Вдигането на крака е свързано много и със силата на хип-флексорите, на гъзо и наистина на доста еща, които трябва най-ефективно да се комбинират...за корелация ставна мобилност-мускулна “разтегнатост”, Марги е спеца, но скоро ще почнем да пиешм с нея сериозно и ще можеш да четеш.

Действай!

31.08.12
11:32

казано от Пламен Петров на 31.08.12, 11:26:

Ако имате желание и време, може да направите стречинг програма за цялото тяло с Марги.

На нея, това й е работата...

31.08.12
11:42

казано от Redalex на 31.08.12, 11:26:

[quote author=“slavko” date=“1346397709”
1. Тези от клипа ги правя след всяка тренировка(НЕ преди!!!).

Същите упражнения от клипа ти ги правя и аз, но преди тренировка и вместо кърпа ползвам дървена пръчка около 1.5 метра (дори ми е леко къса).
Второто упражнение, го правя с ластик закачен на високо (на лоста за набиране) и заставам на колене и дърпам с изпъната ръка на долу (нещо подобно на позата за молитва при мюсюлманите).

Според теб какъв е проблемът да се правят тези разтягания преди тренировката (дори преди загряването)?

Дигър, ритането на високо наистина има малко общо с щпагата. Не ти ли показаха как да се разтягаш на каратето?

Преди загряването, няма и да коментирам сериозен стречинг..Може би трябваше да поясня, че сутрин като се разтягам, първо се мачкам с ролера да ми се отпусна фасцията, набирам се малко, скачам 2-3 минути на въже, но никога на абсолютно “студена” мускулатура.

Второто ти упражнение го правят във всяка КФ зала, да живее мобилиуод сайта и всевишния ни Кели Стюарт:) Отваряне на рамо и гръб го водят...ДА, не е лошо, пишем го активен стречинг и точно това е стречинга за преди тренировка...
Да се напъваш за пълен шпагат или да се опиташ да си извадиш рамото преди тренировка е глупост...представи си след това да имаш тежки сначове, преси, лег, или максимални бройки бътърфлай набирания....

Идеята ми е, че преди трен. ти трябва...уфффф....как да се изразя...да се разтягаш в комфортната зона, без да се преразтягаш и без някакъв сериозен статичен стречинг. Трябва да си останеш леко “натегнат”, колкото и странно да ти звучи и колкото да се смеят на инженер Маринов за натегнатостта.
Остави търсенето на по-висока разтегнатост за след тренировка, след което мускулите и ЦНС-то да почива и да качва горе в харда.

31.08.12
11:43

казано от slavko на 31.08.12, 11:30:

казано от Digger на 31.08.12, 11:14:

По - късно говори по въпроса с един приятел който се занимава с бойни изкуства и той  сподели, че колко високо може да риташ е свързано с мобилност а не с колко си разтегнат за шпагат.

Вдигането на крака е свързано много и със силата на хип-флексорите, на гъзо и наистина на доста еща, които трябва най-ефективно да се комбинират...

Свързано е единствено с техника на ритане(1), гъвкав таз(2) и гъвкави задколянни сухожилия(3).
Подредил съм ги по важност.

31.08.12
11:48

казано от slavko на 31.08.12, 11:42:

Преди загряването, няма и да коментирам сериозен стречинг..Може би трябваше да поясня, че сутрин като се разтягам, първо се мачкам с ролера да ми се отпусна фасцията, набирам се малко, скачам 2-3 минути на въже, но никога на абсолютно “студена” мускулатура.

много съм проСССС....естествено, че разтягането го правим СЛЕД загряване....нещо не внимавам :)

бтв още един въпрос - мачкане с фоум ролър/тенис топка или каквото и да е друго приспособление, веднага след тренировката или на другия ден?

Мнението беше редактирано от Redalex на 31.08.12 11:53.

31.08.12
11:58

Саше, по принцип, той е преди всичко и след всичко...така най-лесно ще го запомниш.

За мен е задължителен атрибут.

31.08.12
12:00

абе да ама наскоро говорих по тази тема, с професионален масажист, с 20 и кусур години опит и той ми препоръча ако се ползва такъв ролър да е в след тренировъчния ден...

31.08.12
12:04

Аз пък говорих с един, дето цял живот мачка шампиони разни и даже не знаеше какво представлява.

Моята мускулатура е малко по-адаптирана и не се мачкам всеки път. Мачкам се след наистина големи пребивания, когато краката са ми на сол или, ДА - и в почивните дни!

Мнението беше редактирано от slavko на 31.08.12 13:20.

31.08.12
12:07

Ако приемеш мачкането като алтернатива на масажа, значи трябва да е задължително преди всяко голямо натоварване. ГДРейски лекоатлетически опит ;)

31.08.12
14:26

казано от James Hinks на 31.08.12, 12:07:

Ако приемеш мачкането като алтернатива на масажа, значи трябва да е задължително преди всяко голямо натоварване. ГДРейски лекоатлетически опит ;)

Тъй, тъй. И за мен идеалния вариант е мачкане, активизации, лек стречинг директно последвани от тренировка в която интегрирам разтяжки след най-тежките многоставни движения (тип А1А2) и  после малко шляпане в басейн. ма рядко се получава толкова убавини на едно място :(

Радвам се, че се получи токова голяма дискусия и че се включиха и други хора. Нямам какво толкова да добява, освен един отговор към Славко:) Да, тренирам сериозно. В момента обаче съм на изцяло друга вълна в спорта и упражнения като предния клек са ми със спомагателна функция. Нямам време и физическа сила да ги натисна сериозно. Разтягам от половин година с комплекс упражнения, предписани ми от един треньор по Муай Тай, като някои от тях си се покриват с дискутираните тук.
Благодаря за отговорите:)
П.С. Ще използвам и жокера:)
Едит: Снощи правих преден клек. Като понатоварих щангата, видях как гърба ми поддаде. Огъна се просто. Сетих се, че и ти веднъж каза нещо то сорта “нямам гръб за тия кила”. Какво би препоръчал за заякването му? Тяга? В същност май не си и фен?

Мнението беше редактирано от Стоян Гълъбов на 31.08.12 19:29.

31.08.12
21:15

Ами...тежки пулове от земя...и много шръгове от хенг...
Тягата я почнах...тежки 5-ци...гледам да я дърпям хубаво. Сега се гърча на некви безмислени максове, но това ще е до другия уикенд.

“Шръг от хенг”= повдигане за трапец? За тягата имах предвид, дали я препоръчваш като упр. което би ми помогнало за предния клек.

01.09.12
09:51

Ми тя си е многоставно упражнение, вече в зависимост как  и колко си изнасяш краката пред лоста, дали тръгваш от възможно най-ниско(демек да натиснеш с краката) и да си възможно най-изправен...
Малко е трудно да се направи разликата, но тягата си доминирана от задната верига...аз правя всичко възможно да натискам и с предните бедра и да я “ставам”, не да я дърпам:)
Иначе, конкретно - ДА...прави ти задната верига, и коремния пояс по-силни...така казано, ще има влияние върху предния клек, но не по-малко отколкото и върху други много ставни.
Примерно аз след големия Смолов, дръпнах 210 тяга...а 4 месеца не бях я пипвал:)
Има си някои корелации, но не задълбавай.
Дръж относителни ниски кила на лоста докато свикнеш с техниката, защото си е гадничък предния клек...ако искаш, си гъделичкай его-то с някой по-тежък опит...коланче можеш да сложиш...
Гарнтирам ти, че ако свикнеш ли да клякаш редовно и относително тежко на гърди, ще останеш приятно изненадан колко си дръпнал на много други упражнения.

Мнението беше редактирано от slavko на 01.09.12 09:54.

казано от Кристиян Дончев на 29.08.12, 19:54:

А на борците защо са им толкова здрави предмишниците?

Трябва да те стисне борец, за да разбереш защо!
След моя “прегръдка” хора са си гълтали езика, а още повече са били със спукани ребра.

Точно така е както казва Владимир. Всичко става ясно при физическия контакт. Снощи направих 2х3 мин борба с едно бившо борче и тая сутрин немога да стана от леглото :D
Като играя бокс, на 3х5 мин се държа прилично ( не казвам че бокса е лесен спорт) , ама в сравнения с това да се бориш със 100 кг човек, който е завършил спортно училище и не е бил от хората, които като се изпикаят в залата на спортното и се наричат борци, бокса ми се струва като топъл хляб...
И според мен, за боксьори, и изобщо за страйкъри, борбата си е един от най-добрите варианти за физическа подготовка.
бате Славко извинявам се за спама :)

01.09.12
14:33

Ooo не не Пламене, много готина компания се заформихме:)))
Аз всеки ден съм с борци...или те ще повдигат с мен и ще им покажа някоя разтяжка, или аз ще се хвана с някой да се посборим.
Интересно ми е, като дойдат да им нагласим техниката я на тяга, я на клек, я на обръщане...аз съм супер приятелски настроен...шегувам се, предизвиквам ги....и наистина доста от тях виждат резултати, макар от епизодичните ни тренировки и все повече се зарибяват.

ОБАЧЕ...като стъпя на тепиха...ме разхвърлят като прани гащи бе...колкото и да съм як, колкото и да ми показват...просто за 3-4 секунди съм във въздуха...и то момчета по на 16-17 години, с по 20-25кг. под мен!!!

А ръцете им...не знам...аз такива захвати и такива менгемета не съм виждал...

А това, за което говори Владо ми се случи 2-3 пъти от партер...така зверски ме стисна един път Халил, че даже не можах и да изкрещя, добре че ми е здрав корема та си поех въздух и почнах да удрям по тепиха, че иначе щяха да ме кара в болница...

Не не...наистина трябва да те стисне истински борец:)))

01.09.12
14:36

А за лог-а, днес нямаше кой да снима...
Утре или в понеделник ще постна снимките, само да се разберем с Дилян, плевенския ни фотограф.

Днес ми е двуразов ден...
Сутринта пуснах 3х60м., 1х150, 2х400(1:01, 1:04), 1х150.
Темпово така, добре ги усетих, но на 400-те, след 300-ия метър пукам гумите и става драма.

След обед, ще дърпам, обръщам и набирам. Утре-бутам.

Аз също тренирам в борческа зала. Случвало ми се е няколко пъти да се пускам с 10-15кг по-леки борци.. Размятат ме като парцал..

01.09.12
19:03

казано от slavko на 31.08.12, 11:32:

казано от Пламен Петров на 31.08.12, 11:26:

На нея, това й е работата...

Всъщност не правя “програми”. Показвам, обяснявам, коригирам, намествам където е необходимо, давам съвети, ако ми ги искат.

07.09.12
12:54

07.09.12
13:55

Работя над ревюто. Малко времето ми е в недостиг и затова се забавих.

Съжалявам, за което...но за сметка на това, ще бъда максимално обективен.

10.09.12
16:16

1.Защо избрахте точно тези три продукта на Pure Nutrition?
-мисля, че тази комбинация от продукти е най-подходяща за целите ми. В последствие, се оказа вярната.
Какви цели преследвахте докато приемахте продуктите?
-повишаване на издръжливостта, подобряване на възстановяването. Имах желание да вдигна малко и максималната сила, но доста неща от ежедневието ми оказват сериозно негативно влияние върху тренировките и не успях да постигна всичко, което си бях наумил:)
Как продуктите се вписаха в тренировъчния и хранителния ви режим?
-трибулус и БЦАА приемах на гладно сутрин и в след лек обяд в ранния следобед. Кре-алкалин, преди тренировка. В нетренировъчни дни, дозите бяха поддържащи. В бегови дни избягвах да пия Кре-алкалин, поради притеснение за поява на крампи - правих сериозни ускорения и наистина не исках да се контузя преди състезанието във Варна.
Какви други добавки приемахте по време на спонсорирания лог?
-Омега 3, магнезий, желатин и малко бета-аланин към края.
В какви дозировки и защо приемахте продуктите?
-1-2гр. трибулус на прием, 1/2 доза БЦАА сутрин и преди тренировка, 2-3 капсули КЕ преди тренировка. Ако се чувствах много отпаднал, добавях 1-2 капсули КЕ сутрин с БЦАА-то.
Как оценявате продуктите по допълнителни им качества - цена, разтворимост, вкус, странични ефекти, консистенция, състав? Оценете от 1 до 5.
-цената не коментирам, но занапред съм решил да използвам предимно продуктите на Pure Nutrition. Малко забележки към разтворимостта на БЦАА-то, но понеже и преди съм го забелязвал, това, ги пиша незабележими:) Никакви забележки към вкуса и консистенцията на протеините-едни от най-добрите които съм пил. Това за страничните ефекти е някакъв майтап, нали...:)
Колко ефективни бяха продуктите на Pure по време на лога? Оценете от 1 до 5.
5-ца за БЦАА-то...ТОТАЛНИЯ ми фаворит. Ако има как да ми пратите 20-30кг. съм съгласен доживотно да бъда спонсориран атлет на Пюър:)
4.5:) за трибулуса-най-добрия който съм пил досега, от тези които съм можел да си поволя финансово.
4 за КЕ...не дойде ред да го пробвам в по-големи дози...но с тези, с които работех...нищо разлчино от това, което съм ползвал досега.
Кое ви направи най-добро впечатление от продуктите?
-възстановяването от БЦАА-то!!!
-едни много приятни и полезни ефекти на трибулуса, ама не искам да ги споделям, че изпуснахме невръстната аудитория:)
Кой е вашият любим продукт на Pure от спонсорирания лог?
Безспорно - БЦАА Бласт!!!
Направете самостоятелно ревю на Pure Whey, като оцените протеина по качествата вкус, разтворимост, гъстота, възстановяване. Оценете от 1 до 5.
За вкус пиша 5 на всичките мостри които получих...или не съм пил достатъчно по вид и качество протеини, или Пюър са се справили наистина добре! Разбиват се лесно, гъстотата е...както си я направиш:) Въстановяването-с осезаема разлика.
Бихте ли препоръчали продуктите на Pure на свои познати и потребителите на BB-Team?
Абсолютно, без да се притеснявам или колебая. Аз съм последния човек, който би лъгал в такъв аспект. А и все пак си говорим за пари-качество.
Бихте ли приемали отново същите продукти на Pure?
Разбира се!
Каква ви е оценката за втория сезон на спонсорираните дневници?
Добре тръгнахме, после малко разредихме и разводнихме обстановката. Може би такъв беше и сезона. Съчетани тренировките с работа, отпуски, контузии е трудно да се дадат най-точните и адекватни отзиви, но мисля, че всички се постарахме!

Размисли и страсти славкови:
За мен щеше да е по-добре, ако вземах добавките при подготовката за следващия Оупън за Игрите. Но във всяко положение, съм благодарен и признателен на Пюър и всички, които ми гласуваха доверие в това начинание.
УСПЕХ!

Мнението беше редактирано от slavko на 10.09.12 16:19.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1