All about

Прескочи до:

По въпроса за книгата - вкарваш няколко реклами на хранителни добавки и такива простотии и ти е решен проблема.

31.08.12
15:37

казано от Сгазен Помияр на 31.08.12, 15:33:

По въпроса за книгата - вкарваш няколко реклами на хранителни добавки и такива простотии и ти е решен проблема.

Ако беше толкова лесно... :)
Принципно една книга в 1000 екземпляра струваше някъде към 500-600 лева, поне така беше едно време цената. Това е цената за печата.
Малко по-различно седи въпроса с издателствата - нали все пак трябва да имаш защита на авторските права...та, бая добавки ще трябва да рекламираш ;)

DO

31.08.12
15:46

Не съм наясно с печатарските схеми,но от друга страна такива глупости има изписани и издадени,на всичкото от горе купувани и дискутирани тук във форума,че една така инициатива като едното нищо да пожъне успех ...  примерно и с една официална подкрепа на бб-тийм  ... разбира се трябва да се мисли и за рентабилност на инвестицията.

31.08.12
15:46

казано от Denny Crane на 31.08.12, 15:46:

разбира се трябва да се мисли и за рентабилност на инвестицията.

Най-вече :)

31.08.12
15:52

То има и вариант да я продаваш в електронен екземпляр - PDF, доста хора продават така и после някои си ги издават и в книжен екземпляр. Гадното е, че много трудно се опазват електронните, винаги се намира някой доброжелател да я купи и да я разпространи безплатно в и-нет.

Ето виж, децата още не знаят къде се намират, но “издават” книги и ги “продават” по чужбина - http://www.amazon.com/dp/B008X43O44

Мнението беше редактирано от Old Timer на 31.08.12 15:56.

31.08.12
15:55

казано от Old Timer на 31.08.12, 15:52:

Ето виж, децата още не знаят къде се намират, но “издават” книги и ги “продават” по чужбина - http://www.amazon.com/dp/B008X43O44

Ти ма уби... :D :D
Отказвам се от тая идея (giggle)

31.08.12
15:58

Честно да ви кажа малко наивно ми изглежда това да предлагате на Сашо да напише книга (не искам да обиждам никого). Мислите ли, че не му е минало през главата.
Действително книгата е единствено и само търговско начинание - няма такива филми като едва ли не благотворително писане, за което беше намекнал някой в по-преден пост. Възвращаемостта е единствено и само финансова.
Ако се търси реализация на някакви нематериални ценности или някакво морално облагодетелстване, това става по други начини - блогове, публикации, участие във форуми и т.н.
За да напишеш книга трябват доста пари, но и начинанието носи пари (за България не съм толкова убеден). Що се отнася до тематиката, за която би била въпросната книга, мисля, че на българския пазар начинанието не би било рентабилно.

31.08.12
16:00

Бе никой няма да я купува, колкот и да е добра, бъдете обективни. Качествените четива биват погълнати от конкуренцията, масовата реклама. Тя просто няма да стигне до хората. Дори и да стигне, колко ще дадат пари за нея? На 5 милиона, 2 от които социално слаби... по - скоро е доста оптимистичен вариант да излезне нещо.
Тъй че за печалба не може да се мисли, освен ако няма мощна подкрепа от нечия страна.
Шса надявами Джеймс да е себеотрицателен и да пише по форумите за благото на народо :)

Петър ме е изпреварил

Мнението беше редактирано от Lyubomir на 31.08.12 16:01.

31.08.12
16:01

Действително книгата е единствено и само търговско начинание

О, Боже! :x

31.08.12
16:05

Мога да я напиша, за да я подарявам...така или иначе народа е спрял да чете от години.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.08.12 16:06.

31.08.12
16:05

Бих си купил книгата и в електронен и в книжен вариант. За електронен съм по-навит, но epbu, mobi или друг формат за електронни книг, а не PDF.
Проблемът на електронните книги е, че 100% ще се изпиратства. Особено от българи.
А за финансирането - нещо като crowd funding тип http://www.kickstarter.com/ - предплатилите получават книгата на 29,99 вместо за 39,99, придружено с автограф.  Нещо такова.
Електронни книги на всевъзможни “инструктори” у нас - бол. И явно се харчат.

дори и в текстов документ да е и ако ще да ми изкапят очите, ще си я купя и ще я прочета!!!

казано от James Hinks на 31.08.12, 15:37:

Ако беше толкова лесно... :)

Лесно нема.

Принципно една книга в 1000 екземпляра струваше някъде към 500-600 лева, поне така беше едно време цената. Това е цената за печата.

Не зависи само от тираж, а и от формат, обем, корица, хартия, цветност и други, допълнителни фактори, всеки от които може да промени цената драстично.

Малко по-различно седи въпроса с издателствата - нали все пак трябва да имаш защита на авторските права...та, бая добавки ще трябва да рекламираш ;)

Кое те плаши?

Абе, не е нещо невъзможно. Просто инициативата трябва да се проведе с точните хора.

Говорейки за ОФП и СФП, се сетих, че моите наблюдения ме доведоха до един извод - повечето треньори по спорт в България, заменят ОФП на 100% със СФП. В началото споменах, че не съм виждал боксьор да прави пълен, тежък клек да речем. От футболни треньори, пък съм чувал, че им водят 18 годишни момци, които не могат да клекнат с 50 кг. Въпреки това, от време на време пресветне някоя спортна звезда.

Чудя се, защо този подход така твърдо се е наложил? До колко липсата на базова ОФП е важна и до колко наистина е заменима със занимания единствено и само със СФП? Имаш ли наблюдения и мнения по тези мои чуденки:)

Едит: Тук, в САЩ, пък и двете ги заменят с бодибилдинг, та съвсем ме матират:)

Мнението беше редактирано от Стоян Гълъбов на 01.09.12 07:35.

01.09.12
12:41

казано от James Hinks на 31.08.12, 16:05:

Мога да я напиша, за да я подарявам...така или иначе народа е спрял да чете от години.

Аз имам доста забавни случки по този повод. Ходих на мачовете от Световната Лига в Арена Армеец и полицаите намериха книга с твърди корици в торбата ми.

- Четеш ли? - Подигравателно ме питат те.
- Чета! - Подигравателно им отговорих аз.

Наскоро един господин искаше да ме бие, защото четях на безкрайно дълга опашка в магазин и на 5 метра / равни на 15 минути чакане/ от касата, му прикипя от спокойния му вид, в контраст с изнервената обстановка. Аз му викам, че като не са го били него да чете като малък, няма право да заплашва с бой, тези, които четат книги :)

01.09.12
13:14

Навремето си спомням едно интервю във Всяка Неделя. Димитри Иванов интервюираше някой от борците - мисля, че беше Боян Радев. Нещо тръгна разговорът с кофти посока и борецът попита:
- Е, хайде сега, другарю Иванов, каква е толкова разликата между нас двамата?
А Димитри Иванов, пренебрегнал рeторичния характер на въпроса, му отговори:
- Ами една стая, пълна с прочетени книги - това е разликата между нас.
В ония времена такива изказвания можеха да са доста опасни, но това май се размина без последствия.

Но да се върна на темата с книгата на Сашо. Ако някой ден се навиеш, мога да помогна поне с познати за издаването. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.09.12 13:16.

01.09.12
13:26

казано от Владимир Караиванов на 30.08.12, 21:24:

казано от Стоян  Гълъбов на 29.08.12, 18:59:

... Честно казано, чучелото бих го заменил с истински, съпротивляващ се човек. Самата съпротива на обекта на повдигане, би увеличила натоварването невероятно много. Има разлика от това да метна 65 кг. чучело и да се опитам да го сторя с някое яко момче, несъгласно с това.

Не знам какъв опит имаш с чучелото, но то се използва предимно за заучаване на правилната техника на хвърлянията. Нужни са стотици хвърляния за да стане движението автоматично и тогава да можеш да го използваш с “някое яко момче”. Чучелото се използва и при кръгови тренировки. Пробвай да хвърлиш едно чучело 10 пъти за 30 секунди, направи още 5-6 упражнения за време и всичко това няколко кръга  и тогава говори за живия противник.

Сашо, честит празник и от мен!
Бъди здрав и много да те радва малкия юнак!

Разбрах че не става дума за приложение в борбата ,но да внеса и моето мнение по казаното от теб...та категорично съм против заучаване техниката на хвърляния на чучело и дори на несъпротивляващ се човек,губене на време е.
Техниката се заучава в движение със съпротива на партньора на 50 процента ,като съпротивата се увеличава в зависимост от степента на усвояване на техниката и накрая трябва да бъде приложена на истински спаринг това е.Дори човек да не знае никаква техника ,ако се бори достатъчно време ,сам си изгражда система на съпротива ,която после с малко доизглаждане от треньор върши чудесна работа ...иначе за офп и сфп да става чучелото както и българската торба...Поздрави

03.09.12
12:06

казано от Стоян  Гълъбов на 01.09.12, 07:30:

Говорейки за ОФП и СФП, се сетих, че моите наблюдения ме доведоха до един извод - повечето треньори по спорт в България, заменят ОФП на 100% със СФП.
Чудя се, защо този подход така твърдо се е наложил?

Защото треньорската гилдия е хергеле коне с капаци.

До колко липсата на базова ОФП е важна и до колко наистина е заменима със занимания единствено и само със СФП?

До колко ли - ами виж един Валуев например и ще си отговориш ;)
ОФП е основата, СФП е фасадата.
Понеже борческата СФП е най-функционална и близка до ОФП въобще, за това борците са мултифункционални атлети.

Имаш ли наблюдения и мнения по тези мои чуденки:)

Много време съм се чудил и аз като теб :)
Имам някакви разсъждения в тази посока, имам наблюдения основно с мой опит...

Едит: Тук, в САЩ, пък и двете ги заменят с бодибилдинг, та съвсем ме матират:)

Е, никоя крайност не е благоприятна ;)

казано от Сгазен Помияр на 31.08.12, 18:11:

Не зависи само от тираж, а и от формат, обем, корица, хартия, цветност и други, допълнителни фактори, всеки от които може да промени цената драстично.

Знам от какво зависи, това е цената за книгна с меки корици и доста илюстрации.

казано от Сгазен Помияр на 31.08.12, 18:11:

Кое те плаши?

Мен не ме плаши нещо, просто това е по-важния компонент в ценообразуването.

казано от Boby_ на 01.09.12, 13:14:

Но да се върна на темата с книгата на Сашо. Ако някой ден се навиеш, мога да помогна поне с познати за издаването. :)

Боби, не съм се взел толкова на сериозно, че да седна да я пиша тая книга. Единствено бих го направил за пари, но определено не смятам, че всички тайни в тренирането са ми известни, че да седна да ги проповядвам с книги :)
Вземе ли се съсвсем насериозно човек, то значи е дошъл момента да се занимава с нещо друго...защото вече сам си е отрязал пътя към познанието ;)

казано от doni dimitrov на 01.09.12, 13:26:

казано от Владимир Караиванов на 30.08.12, 21:24:

Вие двамата казвате едно и също :)

03.09.12
12:58

Викам да вземеш да потренираш малко, стига си си пилял енергията... ;) (sun)

03.09.12
13:38

казано от Puppy на 03.09.12, 12:58:

Викам да вземеш да потренираш малко, стига си си пилял енергията... ;) (sun)

Тренировката в петък :

раменна преса седнал 12х60кг - клек с дъмбели 2х175кг - тяга 4х160кг - изхвърляне прав с една ръка 6х32кг(на всяка ръка).
раменна преса седнал 20х60кг - клек с дъмбели 2х175кг - тяга 2х190кг - изхвърляне прав с една ръка 6х32кг(на всяка ръка).
раменна преса седнал 16х60кг - тяга 1х190кг - раменна преса седнал 12х60кг - тяга 2х160кг - суинг 30х32кг - 10х32кг - клек скок с дъмбели 12х68кг - 6х68кг - 2х68кг - 2х68кг.

Толкова ефективна програма скоро не бях си измислял...лошото е, че е ефективна и в претоварването на пасивните структури.
Ще направя една лека промяна в схемата за седмицата. Не е много удачна, но е наложителна. ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 03.09.12 13:43.

03.09.12
13:59

Някога правил ли си и би ли правил групови тренировки от рода на Инсенити или Боди пъмп или нещо, което ти би си го измислил?

03.09.12
14:05

казано от Joyplovdiv на 03.09.12, 13:59:

Някога правил ли си и би ли правил групови тренировки от рода на Инсенити или Боди пъмп или нещо, което ти би си го измислил?

Правил съм, правя и в момента макар и само за момченца :D
Случвало ми се е да правя и за жени.

03.09.12
18:06

казано от James Hinks на 03.09.12, 12:06:

Боби, не съм се взел толкова на сериозно, че да седна да я пиша тая книга. Единствено бих го направил за пари, но определено не смятам, че всички тайни в тренирането са ми известни, че да седна да ги проповядвам с книги :)
Вземе ли се съсвсем насериозно човек, то значи е дошъл момента да се занимава с нещо друго...защото вече сам си е отрязал пътя към познанието ;)

Ей за тая приказка имаш една черпня от мен! ;)

04.09.12
10:06

Нали Блага мноо се е загрижила, че не тренирам, ами само философствам, та вчера малко по-мъжки кила ползвах...за сметка на това с женски повторения де, ама то няма как иначе - цялото тяло като тренираш така е :D

За загрявка - широка тяга до 170кг, изхвърляне от земя с една ръка - 2х48кг и 2х52 кг, сменях ръцете на всяка бройка. Мисля, че скоро ще изхвърля с една ръка 3/4 от теглото си ;)

широка тяга 1х200кг - едностранен сталкер без опора на гърба с двупудовката 3х32кг(на всяка ръка) - сталкер без опора на гърба с пудовки 3х32кг.
широка тяга 1х200кг - едностранен сталкер без опора на гърба с двупудовката 3х32кг(на всяка ръка) - сталкер без опора на гърба с пудовки 3х32кг.
раменна преса седнал 3х100кг - тяга 1х200кг.
раменна преса седнал 3х100кг - тяга 1х200кг.
клек с дъмбели 20х96кг - изхвърляне с една ръка прав 6х34кг - редувано едностранно сгъване за бицепс с дъмбел - раменна преса с дъмбел 2х34кг.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.09.12 11:40.

04.09.12
10:14

Тренираш ли някога “изолирано” трицепса, щото гледам, че редовно си сгъваш за бицаги? Реално той влиза във всички бутащи де... ама достатъчно ли му е?

04.09.12
10:19

Ебаси широката тяга... (muscle)

04.09.12
11:45

казано от gotcha на 04.09.12, 10:14:

Тренираш ли някога “изолирано” трицепса, щото гледам, че редовно си сгъваш за бицаги? Реално той влиза във всички бутащи де... ама достатъчно ли му е?

Не сгъвам целенасочено за самия бицепс, сгъвам поради определена причина и защото този начин на изпълнение на раменните преси ми щади лактите. Трицепса го тренирам редовно - кофички с тежест, лицеви с тежест, тесен лег(напоследък съм го поизоставил).
Дали му е досатъчно - за мен е, няма да ходя на състезание по културизъм или пък да гоня определен размер на ръцете.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.09.12 11:46.

04.09.12
11:52

казано от James Hinks на 04.09.12, 10:06:

...та вчера малко по-мъжки кила ползвах...за сметка на това с женски повторения де...

Женски повторения? От онези по 16000 бройки на Yes-No машините ли? ;)

... изхвърляне от земя с една ръка - 2х48кг и 2х52 кг, сменях ръцете на всяка бройка. Мисля, че скоро ще изхвърля с една ръка 3/4 от теглото си ;)

Ще те разочаровам - при изхвърлянето с една ръка постиженията не се качват толкова лесно. Разлика в щангата от 5 кг е голяма. Всъщност, дори 2.5 кг си е осезаема разлика.

04.09.12
11:59

О, определено не визирах визията, имах предвид силово да са балансирани, но това за лактите звучи интересно и логично, данке :)

04.09.12
12:01

казано от Vic на 04.09.12, 11:52:

...та вчера малко по-мъжки кила ползвах...за сметка на това с женски повторения де...

Женски повторения? От онези по 16000 бройки на Yes-No машините ли? ;)

Ами жена ми като тенира тежко така прави - единички, тройки... :) НЕ, че  много и се иска де или пък много я кефи...

казано от Vic на 04.09.12, 11:52:

... изхвърляне от земя с една ръка - 2х48кг и 2х52 кг, сменях ръцете на всяка бройка. Мисля, че скоро ще изхвърля с една ръка 3/4 от теглото си ;)

Ще те разочаровам - при изхвърлянето с една ръка постиженията не се качват толкова лесно. Разлика в щангата от 5 кг е голяма. Всъщност, дори 2.5 кг си е осезаема разлика.

Изхвърлям с дъмбел. Проблема ми е в баланса - първия път тръгна рязко и щях да се метна назад, втория път тръгнах прекалено внимателно и фиксирането стана проблем - повлече ме напред. Иначе тия кила са леки, но докато не ми минат болежките е раменете и лактите(най-вече) няма да се лакомя. Аз и не съм си го сложил за някаква цел де това изхвърляне с една ръка.

05.09.12
10:14

Една тренировка стрийт ф... (devil)

IS

06.09.12
14:28

казано от James Hinks на 05.09.12, 10:14:

хахахха..... планирана или импровизирана от възникнала дадена ситуация ?

06.09.12
15:55

кратка и експлозивна нали? 8-)

Сашо, под широка тяга - хват за изхвърляне, не сумо тяга?
Ползваш ли някакви колани или фитили?

07.09.12
08:59

казано от Ivaylo Stefanov на 06.09.12, 14:28:

хахахха..... планирана или импровизирана от възникнала дадена ситуация ?

При мен са все непланирани :)

казано от Infernaloverkill на 06.09.12, 15:55:

Около 10 секунди...айде, със “загрявката” да е станало общо към минута :D

07.09.12
09:03

казано от Тедо на 06.09.12, 16:05:

Сашо, под широка тяга - хват за изхвърляне, не сумо тяга?
Ползваш ли някакви колани или фитили?

Да, хват за изхвърляне, на леките кила(до 150) хващам до дисковете, на тежките - хващам след белязките на лоста. Колан ползвам, фитили - не. То колана не го ползвам винаги, ако в тренировката има само тяга/клек не го слагам, ако има обръщания, високо изтегляне и други такива - тогава го слагам. Или ако съм с анцуг - хлабави са ми ластиците :D

07.09.12
10:18

казано от Infernaloverkill на 06.09.12, 15:55:

Около 10 секунди...айде, със “загрявката” да е станало общо към минута :D

Но и другият участник явно е бил стабилен- 1мин бой да ядеш, не може да си случаен човек... :)

Явно вие яките така слагате коланите- вместо ластик на гащите. Онзи ден викам на Иво ‘стегни го де, за какво го слагаш така въобще’- той ми се смее :)

07.09.12
10:22

казано от jalokin на 07.09.12, 10:18:

Но и другият участник явно е бил стабилен- 1мин бой да ядеш, не може да си случаен човек... :)

Не ве, то това е словесна загрявка - с пререканията преди това и отказа да се приеме мирно правилната гледна точка(моята) :D
Пък и бяха двама, не беше един. Стабилни изглеждаха в началото...

казано от jalokin на 07.09.12, 10:18:

Явно вие яките така слагате коланите- вместо ластик на гащите. Онзи ден викам на Иво ‘стегни го де, за какво го слагаш така въобще’- той ми се смее :)

Нали видя Илия, той па съвсем без колан (devil)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.09.12 10:33.

Купи си няколко шпионски камери и си ги накичи по дрехите, да гледаме малко истински екшън филми, че тия американци си спират ръката 20 сантиметра преди целта :D

07.09.12
10:43

Хм, да, обаче какво ще видиш е съвсем друг въпрос...особено ако някоя палка/дъска/тояга закачи камерата :D
Рамото още ме боли яко :@

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1