Е чети малко де. Положението в което само единия работи, а другия е без работа е ясно от кого се очаква да върши домакинската работа. Но такива семейства са много рядко вече. Естествено има мъже, които изкарват много и жените им са по моловете, а работата или я върши домашна помошница, или не се върши. Тях не ги мислим - те сами са си “виновни”.
А местенто и ремонта - и на 3 месеца да е. Тежката работа трябва да я свърши мъжа. За един мъж трябва да е обидно жена му да върши тежка работа - да му сменя гумите на колата, да носи тежки покупки, да пече мръвки на скара, да сглобява мебели и да отпушва мивката. Това вече не е никакъв мъж а вагина с ташаци.
Ако е с канадска съм навит. Та по темата.. : Бла-бла-бла-бла.... бла-бла...... локуми... наденички... пържоли... ааа да... бла-бла-бла-бла... Мисля, че малко хора се готови да приемат чуждото мнение за вярно... в такъв случай става излишно мерене на пи.... мирогледи.
Да не драскам нов пост... ще напиша само една дума в подкрепа на изляли се думи след мен..:
ИСКРЕНОСТ
Мнението беше редактирано от NRG на 04.09.12 16:17.
казано от Wolfy на 04.09.12, 16:04:
А няма ли да е по-честно ако седнат в началото на връзката и се разберат като мъже на една канадска борба, кой какво ще върши :D :D
Или пък може и като жени да си дърпат сутиените :D :D
А накрая всичко това да еволюира в надпиване с бира! Това е лицето на истинското щастие - ясни отношения още от самото начало и най-вече искреност! :D
казано от Vic на 04.09.12, 11:37:
”Всеки човек заслужава партньора си.”
Както и всеки народ заслужава управлението си. Напълно съм съгласен с баща ти. ;)
Когато човек е нестабилен психически, физически и емоционално, тогава той привлича към себе си нестабилни хора, като него самия. Нормално е този, който се прави на “гъзар” с много пари да привлича жени търсещи главно и само парите в един мъж, естествено те няма да отидат при нормалния човечец. Същото е с вашият характер, емоционално ниво и физически характеристики.
Аз лично съм на мнение, че всеки сам си гради бъдещето и само и единствено той е отговорен за живота си, правейки всеки ден куп решения, от които зависи то. Помнете, не оставяйте на други хора да взимат решения вместо вас, за да не съжалявате след време.
Като за начало - бъдете малко по-балансирани и не толкова крайни. ;)
Предварително се извинявам ама ще напиша нещо сериозно :D
Вие наистина ли не разбирате или спорите колкото да се намирате на приказка :). Отговора на тази тема НИКОГА неможе да бъде един и същ, защото има прекалено много променливи. Това е като да намериш универсалната формула, която описва всички физични закони. Просто нещата не са черно и бяло. В случая не става въпрос само за МЪЖ/ЖЕНА, става на въпрос за личностни взаимоотношения, които винаги са такива каквито са. Без значение дали сте приятели, инитмни партньори, гейове, лизбийки или обикновенни педераси (е не се сдържах) :D
Та в общи линии всички отговори са толкова безмислени, колкото е и самата тема. АМИН :D
Мнението беше редактирано от Wolfy на 04.09.12 16:20.
Абе, хора, работа нямате ли, че разнищвате тези тежки житейски казуси?! :D
Живейте си живота, не го мислете толкова, че току-виж от много мислене кое трябва и кое не, се е изплъзнал покрай Вас.
казано от CarnalK на 04.09.12, 16:17:
Малко странична тема:
До колко е редно и допустимо мъж да удари жена?
Шегуваш ли се?
04.09.12
16:39
Малко странична тема:
Женя не се удря, виж за к***а може да поспорим, но аз и тях не удрям, щото тях господ ги е ударил :D
Голяяяяяяяяяяяяяяямо философстване, голямо чудо, иначе хубава тема, да си кажеш мнението, ама да нищиш цял ден, накрая най-големите философки ще попаднат на подобен балкански субект и желанието да срещнат доброто момче, което ще им носи учебниците до вкъщи, ще остане в миналото ;) Гледайте си кефа, всичко с времето си.
Малко странична тема:
Трябва наистина да е заслужила вратозагряване. Знам един, който бива бит доста често от приятелката му. Не на игра, а няколко пъти съм бил свидетел и на разкървавен нос, но пича не смее да и гъкне. Ето кога е допустимо. В случая би било редно, допустимо и нужно въпросната пикла да изяде пердах. Девойката има самочувствието, че е жена и следователно никой не трябва да я удря и с роза, дори и да сече и коли наред...намерила е балък и го къса от кЬОтек редовно. В този случай например е желан бой за свестяване и осъзнаване. Но такива случаи са в ‘’доста напреднал стадий’’ на ‘’отношения’‘, които е трябвало да бъдат прекратени още при първата ‘’искра’‘.
Аз лично не мога да си се представя да ударя жена, но наистина има такива, които по заобиколен начин те умоляват ‘’моля те, бий ме!’‘.
Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 04.09.12 21:28.
Както са ги учили преди, така трябва и днес:
http://9gag.com/gag/4843506
:D :D :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 04.09.12 22:17.
казано от James Hinks на 04.09.12, 15:49:
Няма нищо срамно в това да сготвиш или да изпереш, или пък да изчистиш.
Както няма нищо срамно в това да работиш и да получаваш по-малко пари от човека до теб.
Срамно е когато не уважваш човека до себе си и и е срамно когато си решил по някаква причина да му вменяваш задължения.
Точно! При четири деца как се оцелява, ако има строго разпределение на задълженията? Още първата вечер, когато единият закъснее - цялата схема може тотално да отиде по дяволите. Когато майката е в болница с едното (да не се случва на никой), другите три да умрат от глад ли?
Бих добавила, че е лесно да се разделят някакси задълженията когато мъжът и жената са само двамата. Дойдат ли наследниците обаче, за да оцелее в дългосрочен план семейството, който се прибере в къщи първи - той се захваща с най-неотложното, вторият - със следващото, после първият - с третото...
Вик е прав - нещата се наместват с времето стига да има желание и от двамата. Аз примерно не съм пазарувала от години (е, спорадично ми се е случвало). С времето сме осъзнали, че докато мъжа ми напазарува вечер, аз ще съм забъркала манджата, ще съм сложила пералнята и ще съм помогнала за поне едно домашно. Сърдя ли се? Дори не ми е минало през ума. Той сърди ли се? Мне. Ако аз трябва да пазарувам, значи той ще трябва да наготви. Нали затова сме двамата - да свършим нещата успоредно за да можем да прекараме повече време един с друг?
И друго ще ви кажа - семействата, които оцеляват, знаят, че няма да настъпи трета световна, ако понякога няма манджа, не е изпрано или крана в банята капе един ден. Важното е всички в семейството да са здрави, децата да са получили вниманието, което изискват и всички да са прекарали възможно повече време заедно, пък било то и за сметка на санитарно чистата къща.
Последно - когато човек започва да се оглежда дали не го прекарват, то той прекарва живота си в подозрения, обвинения и самосъжаление, потъва изцяло в негатвини емоции и изтървава живота си. Помислете и друго - всеки медал има две страни. Може да съм “прекарана” да готвя цял живот, ама колко много пъти ще получа удовлетворението когато видя как всички са възхитени от манджата, м! И може той да мрази да пазарува, ама колко пъти е посрещан с радостен възглас “ехааа, толкова много ми се ядеше това, как се сети?” Това е важното - да доставиш радост на хората, за които те е грижа.
06.09.12
20:57
По тази тема - дълбоко впечатление ми направи отношението към жените във Волжка България дори след приемането на исляма. Ибн - Фадлан и други източници посочват няколко ключови неща:
- Жените получават зестра, а не са купувани
- Зестрата е по - голяма, отколкото на мъжете - сребро, злато, коне, говеда, овце. Предполага се, че е защото недвижимото имущество остава в рода, а жената я компенсират с движимо имущество.
- Жените стоят наравно с мъжете на масата, а не по - назад.
- Мъжете и жените се къпят всеки ден в реката голи, без никой на никого да посяга.
Да се чуди човек накъде сме вървяли 14 века в Аспарухова България
Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 06.09.12 21:00.