recоvery

Прескочи до:

11.09.12
15:11

Три дена вкъщи по ремонта, по цял ден подреждане, чистене, сглобяване на някви шкафове и кво ли не, ремонта приключи, ама на долния етаж, сега почва покрива, тераста и горния етаж (puke)...
Та днес сколасах да тренирам отивам до залата почнах някви охс тоя път до 40кг и ми се обадиха, че ми пристигнала изолацията за покрива, та 11 ролки воалит по 35кг всяка до покрива изкривих се... ама нали съм си платил в залата починах малко и се върнах да си дотренирам.
Преден клек, заден клек, дефицитна широка тяга на 70кг всичко по 5 повторения 3,4 врътки в края на всяка помпах за прасци на лег пресата.
Малко тласках едни 70кг, обръщах двуподовката и толкоз, че съм умрял тия дни нито спя като хората, нито ям... и креатина забравих да пия.

12.09.12
16:46

Стълбички през 1,2,3,4 стъпала на два, на един крак, с високо коляно и незнам какво още и колко качвания. Няколко кофички и набирания, няколко совалки и спринтове всичко с жилетката и на жегата.
+ Още бране на сливи и изхвърляне на кофи с ябълки, мноо ябълки мн нещо няма кво да ги правиме...
Преди много мразех да мъкна, нося и тн. но от както почнах да ходя със стронгменските ракети всичко вече квото хвана ми е песен :D

Мнението беше редактирано от gotcha на 12.09.12 21:26.

13.09.12
18:11

На стадиона с бате Иво,

нещо като 1/4 енимъл - 2х800 с почивка колкото съм бягал, 2х400 пак така, 2х100, времена - 3:12, 3:35, 1:24, 1:33, 17, 18.
кондицията за деня от програмата на Сашо, протокол макс повторения след които 3 пъти през 15сек., 1мин. почивка м/у упражненията (да видим дали помня нещо) :

Силово на халки - 2,1,1,1
Хспу (частични) - 8,6,6,4
Набирания - 20,6,6,6
Т2Б - 10,4,3,2
Набирания на 1 ръка (със задържане за китката и ги редувах) - 2,1,1,1
Кофи на халки - 10,4,3,2
Лицеви на Халки - 10,5,4,3
10 скока височина
10 скока дължина

Накрая трябваше да направя 100 бърпита и 100 суинга за време, ама реших да си ги спестя :D

Нека запиша и аз “истеричната” ми суплементация:

За щастие преди тренировката си купих от Майти Десо една кутия бца и бета аланин, ей така уж да се възстановяваме. Забърках си в шейкъра 2 дози бца, една доза аланин и 5г креатин и реших да го изпия половината преди и половината след, но нещо се заблях и го зобнах цялото :D Знаейки какво усещам от бета аланина, когато пиех уайт флууд си викам мале сега ще тичам като “ощипана госпожица” но интересно никакви “иглички” не получих... За тренировката няма да коментирам, се едно никога не бях тренирал, Иво вика тая е най-леката почти не я усещам, аз едва ли не направих половината и се утепах... (тайничко го мразя, респективно и Сашо). След тренировката мушнахме по едно кенче количка за гликогена. Вкъщи 1 доза бца, половин аланин и 5г креатин.

Храната след 19ч. някъде постене:

3 яйца с масло, сирене, кашкавал и няква сушеница с 1 водна чаша вино да си оправя тремора :D 1 купа с грозде без семки мн добро.
Купа с домати и зехти, вратна пържола, сушеница, маслини, айрян, голяма кайсиева ракия засега...
За десерт съм предвидил домашно сладко от праскови с много ядки и квото друго намеря ще сложа.
За лека нощ... ше видим :)
Защо ми пада имунната система след по-сериозно натоварване? Толкова ли съм кекав деба?

Мнението беше редактирано от gotcha на 13.09.12 21:03.

14.09.12
16:07

Не ме мрази толкова, много те моля...току виж съм измислил нещо неествествено гадно. Пък и ако знаеш Вик какви идеи ми дава на л.с. - тва ще ти се види като разходка по моловете (devil)

14.09.12
16:21

Ба... чай да наваксам малко :)

15.09.12
13:18

Иво, харесвам лудостите, почвам я :)

Загрявка, охс с лоста, вработване на движенията от кондицията. По програма е щанга ден, ама мислих, че кръговте ще са ми достатъчни като за начало... добре мислих :)

Три кръга от:

Преден клек : 2х3@70, 3@80
Мъртва широка тяга : 2х3@100, 3@120
Обр.тласкане с клек, разножка или квото му се вика там : 2х3@50, 3@60
Тласкане : 3х3@50
Борцов скок (не знам какво е, правих скок дължина): 10
Прескок пейка (височина малко над коляното): 10
Американски подскок : 10
Скок височина @80см : 10
Спринт 2@20 :по-скоро подтичкване :D

Първите два кръга ми бяха леки тежестите, ама не знаех колко ще издържа, последния се понапънах. Скоковете ми ебаваха повече дроба. Бележката с програмата на 90% мокра :) Накрая малко врат и разтягане.
Доза бца, 5гр. креатин, половин доза аланин преди тренировката и същото, но двойна бца след. Това няма да го пиша повече докато не спра да пия тая лимонада или променя нещо. Следва муане на кюфтя и после цял ден битовизми :(

п.п забравих да добавя 2х30 крачки с ракетите, можех повече особено навръщане, тря дърпам с трапеца назад и да отварям гърбината, по-лесно става да се ева...

Мнението беше редактирано от gotcha на 15.09.12 14:03.

Нещо взех да губя идеята на протоколите които ви е дал Сашо. Смятах че съм ги разбрал, но с тая смяна на упражненията и с тия токова подскоци се по-обърках малко... Трябва да отида тая седмица при него ако остане време за разяснения... :)

15.09.12
14:01

Ми той Иво ми прати програмата, и квото ми обясни там на стадиона, не разбрах мн мн де, изпълнявам там, потя се и умиргам :D

16.09.12
19:56

Ванка, при мене е обърнато. Не си в грешка,но как направи кондицията ?
Тя е предвидена за след тренировка с щангистки движения.
Тука ако останеш само на нея бутай 3-4 кръга и една лежанчица спокойно влиза .

На скоковете тука жилетка ,май съм забравил да спомена ;)
Борцовите : скачаш напред .Тругваш и се приземяваш в клек.
Прескока на пейка също,от клек в клек.

Аз се стремя тежестите от тренировката с единици да ги слагам тука за тройки.
Следващата седмица пак малко нагоре и тука и така и така.

Мнението беше редактирано от ISB на 16.09.12 19:59.

16.09.12
21:46

Аз помня, че този ден има щангистки движения, но прецених, че ще са ми напълно достатъчни, както и се уверих след това. Подбрах тежестите така, че да са ми по на 3 повторения, първоначалните ми бяха леки, но исках просто да видя как ще тръгна. За жилетка не съм се и замислял още, защото всичките тези по 10 скока ми зеха дроба, нямах никаква сила за спринтовете. Каква е разликата м/у борцовия и скока на дължина? Прескока на пейка го правих точно така, но прескачах една гума изправена при стронгменските пособия. Просто ми трябва време да си натъкмя тежестите, че и занапред да ги следя и видя как ще прогресирам. Много арно и комплексно ме натовариха и двете тренировки, вери хепи :)

17.09.12
15:50

Тренировка в залата

Три кръга от:

Сталкер - 5х2@16, 2х5х1@16 (едностранен по 5 на ръка)
Набиране - 5 на хавлия, 5 надхват, 5 подхват (първи кръг), 2х5, 2х5 (размяна височината на ръцете една спрямо друга)
T2B - 5,5,5
Кофички халки - 5,5,5
Лицеви халки - 5,5,5
Обр. тласкане - 5х2@16, 2х5х1@16 (едностранно)
Тръстър - 5х2@16, 2х5х1@16 (едностранен)
Високо гребане - това съм забравил да го напиша в програмата :D
Суинг 1@16 - 10, 10, 10
Борцово въртене 1@16 - 5,5,5 (едностранно на всяка ръка)
Въртене торба - 5,5,0 (по 5 на страна раница с 10кг диск в нея), последния го забравих :D
Американски подскоци - 10, 10, 10
Борцови отскоци - правих прескок на лежнака по 5 на страна всеки кръг
Ускорение 2@20 - нямаше къде в залата, а и ми е още рано за ефикасно ускорение на края на кръга...
Общо време : 33мин :(

С триста зора 3 кръга с бая раздишване и по 2-3 мин почивки м/у тях, мн зле издръжливостта. Почнах първия кръг с по 2 пудовки, ама после минах на едностранно за всички движения с пудовки от сталкера тръгна по-лесен ми е с 1 пудовка.
Мн доволно, че има повече бутащи движения, които са ми слаби, това си пролича и на сталкера пресата ми е най-тегава... правих го с опора с краката в пейката, така че изправянето не ми беше никъф зор. Набирането на хавлия е мн добро. Кофите и лицевите без почивка м/у тях тегави ми идваха, пудовките не ми тежаха освен борцовото въртене, но нямах въздух, за въртенето си ми трябва бг торба, че с тая раница е ташак, другото ясно.
Заключение - трябва да си увелича издръцжливостта, което ще стане с тия тренировки нямам избор :D и приоритет над бутащите особено над глава движения. Като цяло - (puke)

казано от gotcha на 17.09.12, 15:50:

Набирането на хавлия е мн добро.

Е това не мога да си го представя.
Малко помощ, ако може :)

18.09.12
16:08

Е какво толкоз- премяташ една хавлия през лоста и си ти : )

19.09.12
17:24

5K - Не съм тичал такава дистанция май отпреди морето, + качените 2-3кг видях малко зор, въздух имах да не повярваш, но квадрицепсите ми се одървиха, това ми хареса, защото вероятно има няква промяна в тях :) - 3600м за 18мин. паднах под 3мин на обиколка (600м) и се отказах, щях да дам посредствено време, а и исках да ми остане повер за останалата част.

1A Обр. тласкане 3/4@ЛТ макс - 6@62.5
2A Изхвърляне 1/2@ЛТ макс - 8@42.5
3A Силово халки макс - 10 стриктни набирания и 10 кофи в залата няма къде да си закача халките за силови :(

На първите две можех да се понапъна още малко, но не ми беше загряло нещо добре рамото.

5 min.

1B Тръстър 3/4@ЛТ макс - 6@62.5
2B Мъртва тяга 2@ЛТ макс - 3@170
3B Повдигане от лег @ЛТ макс - 6@84
4B Набиране 1/2@ЛТ макс - 2@42.5

Тягата крива, ама става, лега с мост, набиранията последното не стигнах баш брадичката, ама задържах доста горе.

5 min.

1C Преден клек @ЛТ макс - 10@84
2C Прескок пейка - 10
3C Скок височина - 10
4C Американски подскоци  - 10

На клека правих заден, нещо не се почуствах сигурен... на скоковете ми крампира външната глава на левия гастрокнемиус :D
Като цяло тренировката е голям гърч, но аз не се раздадох май колкото исках...

19.09.12
22:26

Да разпиша малко хранене и ежедневие, просто ей така.
Близките седмици 5-6 часа сън средно, бачкане, трениране, битовизми - ремонти, пренасяне, всеки ден до нощите... та тренировките стават двуразови направо, онзи ден с един приятел 2 часа му качвахме едно меко сядане до 4-ти етаж незнам отквое направено, ама тягата не помогна много за тоя хват :D А влизането през вратите си беше жив тетрис... и с тази програма “животинска” съответно храненето става интересно :)
Фаствам средно по 16ч. някои дни и 12 не мога да направя, бухам вече всякакви калории. През деня праскам по 2 водни чаши филтър кафе и 4-5 чаени чаши истински зелен чай.
Днес след 16ч. фаст -  7 кюфтета след тренировъчно с водна чаша вино, направих ги вмесо с лук с чесън и вместо маганоз с чубрица станаха некви интересни :D
Вечерта две големи вратни пържоли, четири тънки питки, айсберг, една голяма кайсиева (да я довърша) и една голяма гроздова, за десерт купа с домашно сладко от праскови, сусамен тахан, сурови бадеми и кашу, за лека нощ уиски и черен шоколад. М/у другото от рд-то ми останаха некви коли, пия я сутрин с кафето и като ми скимне, ебал съм го и глюкозо фруктозния сироп нема да мрем :D Добавките, калориите и алкохола ме подържат жив!!!
Иво, почвам да те разбирам бате ;)

21.09.12
08:15

Баси... и ти ли влезе в клуба :D
Айде официално честито ;)

21.09.12
08:29

Предвид новото заглавие на дневника ми, мислих да изкарам 2-те седмици на програмата от Сашо и тогава да изкажа някои впечатления, но до тогава може виновника да си “изтрие акаунта” както сам се изрази (което ще е голям минус за форума и не знам на кой му се иска), което ще ме остави в пълна безтегловност и няма да има голям смисъл да си пиша сам без вещото му наблюдение :)
Не искам да се отклонявам в нашумелите интрижки, които се вихрят из форума, изобщо не ги отразявам, но съм благодарен, че се видях с Иво да ми даде програмата и че почнах да я изпълнявам, колкото мога засега.
Благодарен съм, че от немай къде се зарибих по тая лудост “кросфит”, че влезнах в старата заличка и преоктрих форума, защото ако това не беше станало щях да съм си още мазен тюфлек, който виси на лоста като прани гащи с болки в кръста и гипсиран врат.
И най-важното преоткрих тренировките като нещо, което ме изгражда, мотивира и държи здрав благодарение на съветите, които съм прочел най-вече от Сашо за функционалното трениране, а сега и с тази програма нещата ще стават все по-сериозни, просто дори и за 4 тренировки усещам, защо му викат Животното и как се превръщам в малко такова :D
Стана малко сиропирано... (puke)
Тенкю Сенсей Енимъл (bow)

Мнението беше редактирано от gotcha на 21.09.12 08:31.

21.09.12
16:12

Тренировка единички в суперсерии в залата

1A Обр.тласкане - 70кг 12х1
1B Преден клек - 85кг 12х1
2A Повдигане от лег - 84кг 10х1
2B Мъртва тяга - 150кг 10х1
3A Набиране - 25кг 8х1
3B Кофички - 25кг 8х1

Обръщанията с подклек, тласкането с ножица идеално си бях подбрал тежестите без откази малко криви клекове накрая, общо време 15мин. с малки раздишвания м/у сериите. Доволен.
Лега си го подцених, леки ми бяха тия тежести, ама ме беше срам да вдигам от лег повече от клек (blush), тягата интересно ми се поопъна, но пак без проблеми и без магнезий. Разменях смесения хват на всяка единичка ;) Имах и една с надхват ама без магнезий поизпускам, но си я дръпнах. Общо време май няма и 10мин.
На последната суперсерия се поосрах, усещах се не толкова размазан и закачих 35кг, но направих само 2 суперсерии, на набиранията нямам драми, но на кофите ми бяга баланса и там мн губя следващия път ще им разменя местата. После пробвах с пудовката тя е 33-4кг пак същата работа, накрая се ядосах починах 5мин и сложих 25кг диск, направих ги почти без почивки, пак проблеми с баланса на кофите следващия път може да пробвам и на халки, а набиранията на хавлия...?
Накрая за врат малко мостове и разтягане на цялото тяло около 10-15мин.
Като цяло доволен особено от първата суперсерия.
Бтв външната глава на левия гастрокнемиус ме дърпа яко, не мога да тичам :(

22.09.12
23:15

Малко интересни хранителни факти от близките 48ч.
Вчера след 22+ ч. гладуване опуках 5 яйца ххл с много масло, много сирене и пипер, 2 чаши вино и 3 дебели по два пръста филии добруджа, неможех да дишам после мн тежко ми стана и заспах :D Това ме държа до към 3 през ноща, когато се върнахме от някво диско и опуках огромна купа с ядки, тортила чипс и всякакви солетки и соленки, след нея банан с много тахан и мед за десерт. Вечерта беше също така съпроводен и с прилично количество уиски.
Днес денят стартира по френски - Огромна чаша кафе със супена лъжица мед, кроасан, кроасан с шоколад, незнам си какъв кроасан с бадеми, шоколад и бадемов крем, нещо като кроасан с кайсия и една козуначена топка пълнена с течен шоколад, от всичкото това изядох половината, другата половина за половинката ;) Цял ден по апарта дейности и към 4-5 голяма пица, а след нея 2 филии пак добруджа с тахан и домашно прасковено сладко. Количка така си пийвах чат-пат. Вечерта пълнени тиквички с разни неща и мусака от тиквички по 2 парчета, за десерт 4-5 палачинки със сладко от шипки.
Сега си пийвам сайдерче и не знам какво още ще ми щукне да хрусна (blush)
Маринчо да не кажеш, че не хапвам и само фаствам :)
По-здрави

22.09.12
23:18

Алкохолния глад, като удари нищо не връщам- квото има пред мен ям.

22.09.12
23:21

Скоте, то при мен тря да е перманентен бе :D

22.09.12
23:29

При мен е, ама като пия се умножава и волята не стига :D

22.09.12
23:34

казано от gotcha на 21.09.12, 08:29:

И най-важното преоткрих тренировките като нещо, което ме изгражда, мотивира и държи здрав благодарение на съветите, които съм прочел най-вече от Сашо за функционалното трениране, а сега и с тази програма нещата ще стават все по-сериозни, просто дори и за 4 тренировки усещам, защо му викат Животното и как се превръщам в малко такова :D

Тенкю Сенсей Енимъл (bow)

И аз си мислех, че съм тренирал преди. Сега си гледам някои от старите тренировки и се питам кво съм си мислел тогава...

А и ти си в доста по-добра форма от мен. Тягата и набиранията са ти много силни.

Мнението беше редактирано от CarnalK на 22.09.12 23:34.

22.09.12
23:36

Бутащите са ми слаби колега, не са ми силни дърпащите :D
Като цяло още се чуствам трагичен с тези тренировки, както и ти спомена...

23.09.12
17:23

Щанги в залата, охс до 40кг не мога да му свикна нещо... обръщания с подклек до 90кг личен рекорд хаха, обръщанието без проблем, ама едвам ги станах :D бахти слабия клек :( Тласкане от стойката за клека до 80кг пак личен рекорд с ножица :) техниката ми вероятно е отчайваща на всичките движения, ама толкоз...
Иво трябва да ми пратиш, ако може и някоя щангистка тренировка...

Три кръга с 1мин. почивка след първия и 2-3 след втория, всичките с 15кг жилетка по 3 повторения на щангите. В тежестите за кръга не е включена тежестта на жилетката :D

Преден клек : 3х70кг
Мъртва тяга : 3х120кг (исках широка, ама без магнезий не държах нещо)
Обр.тласкане : 3х60кг
Тласкане : 3х60кг
Борцов скок : 6
Прескок пейка : 6 (3 на страна)
Американски подскок : 6
Скок височина : 6@65см

Можех да врътна и 4-ти ама реших да го дам по-скопойно като за първи път с жилетката. Като цяло има ли смисъл да правя и щангистките с нея или по-добре да я оставя само за скоковете?
Пред залата 2х20 крачки с ракетите + жилетката.

23.09.12
17:28

казано от gotcha на 22.09.12, 23:15:

Малко интересни хранителни факти от близките 48ч.
Вчера след 22+ ч. гладуване опуках 5 яйца ххл с много масло, много сирене и пипер, 2 чаши вино и 3 дебели по два пръста филии добруджа, неможех да дишам после мн тежко ми стана и заспах :D Това ме държа до към 3 през ноща, когато се върнахме от някво диско и опуках огромна купа с ядки, тортила чипс и всякакви солетки и соленки, след нея банан с много тахан и мед за десерт. Вечерта беше също така съпроводен и с прилично количество уиски.
Днес денят стартира по френски - Огромна чаша кафе със супена лъжица мед, кроасан, кроасан с шоколад, незнам си какъв кроасан с бадеми, шоколад и бадемов крем, нещо като кроасан с кайсия и една козуначена топка пълнена с течен шоколад, от всичкото това изядох половината, другата половина за половинката ;) Цял ден по апарта дейности и към 4-5 голяма пица, а след нея 2 филии пак добруджа с тахан и домашно прасковено сладко. Количка така си пийвах чат-пат. Вечерта пълнени тиквички с разни неща и мусака от тиквички по 2 парчета, за десерт 4-5 палачинки със сладко от шипки.
Сега си пийвам сайдерче и не знам какво още ще ми щукне да хрусна (blush)
Маринчо да не кажеш, че не хапвам и само фаствам :)
По-здрави

Ама и ти не си поплюваш.. :D Евала!

23.09.12
17:53

Жика, а да кажа ли за останалата 1/3 от добруджата с масло и мед снощи след 12… :D
Днес ще съм чист, че след тея въгленни дни ходих по голяма 3 пъти и в залата ми трябваше 1 час да влезна вчас :D

23.09.12
18:00

Кило червено вино,сирене по касапски с маслинки,домашна телешка създърма,свински ушички на скара,кашкавал пане(бая),картофи соте с чесънче и други зеленийки...9-10 толумбички с 3 малки туборга,един бял шоколад час след всичко това... :D това ми е отговора за вечерята :) А тренировката едни кирливи лостове,малко набирания ,малко кофички...плочки на корема таратанци..в някой друг живот ще ги видя пак ;)

Е за тва спрях да си пиша в дневника от известно време..! ;) ама ти ме вдъхнови да пиша в твоя :D :D

Мнението беше редактирано от Jikata на 23.09.12 18:00.

23.09.12
18:04

Бухахаха тамън щях да ти напиша да копи/пейстнеш, ама нема грижи и да пишеш в моя ;)
Такива неща като прочета и козината ми настръхва човек, а гърлото ми пресъхва... за довечера кило вратни, ракия или вино квото тръгне и за десерт сме взели една бутилка “черен храст” така да ни е меко :)

23.09.12
18:21

казано от gotcha на 22.09.12, 23:15:

...5 яйца ххл с много масло, много сирене и пипер, 2 чаши вино и 3 дебели по два пръста филии добруджа...огромна купа с ядки, тортила чипс и всякакви солетки и соленки, след нея банан с много тахан и мед за десерт...прилично количество уиски.
Днес денят стартира по френски - Огромна чаша кафе със супена лъжица мед, кроасан, кроасан с шоколад, незнам си какъв кроасан с бадеми, шоколад и бадемов крем, нещо като кроасан с кайсия и една козуначена топка пълнена с течен шоколад....голяма пица, а след нея 2 филии пак добруджа с тахан и домашно прасковено сладко... пълнени тиквички с разни неща и мусака от тиквички по 2 парчета, за десерт 4-5 палачинки със сладко от шипки...

казано от Jikata на 23.09.12, 18:00:

Кило червено вино,сирене по касапски с маслинки,домашна телешка създърма,свински ушички на скара,кашкавал пане(бая),картофи соте с чесънче и други зеленийки...9-10 толумбички с 3 малки туборга,един бял шоколад...

Ма кефи ме как си ги помните тия неща! Аз докато стигна края на четенето им и вече съм забравил началото :D…особено при заигравката с многото кроасани - прилича ми на скоропоговорка...:D

Като гладуват цял ден ще лапат вечерта бая. То аз да си наредя така яденето за деня бая ще изглежда. Ама и на мен ми потекоха лигите. Ще ставам да хапвам... :). Хапвайте така! Много ви се радвам... като прочета какво сте яли и пили, поне една чаша бира или вино слагам отгоре на вечерята...

23.09.12
18:38

казано от Марин Маринов на 23.09.12, 18:31:

Като гладуват цял ден ще лапат вечерта бая. То аз да си наредя така яденето за деня бая ще изглежда.

Марине,ма то това не ми е всичкото за деня...just dinner.. :D

23.09.12
19:22

Гледам се хвалите тука, кой какво изял. Трябва и аз да впиша някое от моите яденета в които не се ограничавам. Примерно вчера от 18:00 нататък изядох 1/2 кило домашна кайма във вид на кюфтета, към 300гр свински гърди на скара, голямааа шопска салата, 5-6 големи пълнени гъбки с топено сирене и бекон, към 150мл. 12 годишна домашна ракийка  (елексир), 2 бири, 100гр кашу, 100гр бадеми, към 300гр сирене, малко кашкавал, към 1/2 кило картофена салата, към 150-200гр сухи мезета и накрая парче еклерова торта.

23.09.12
20:03

Хаха ще ме накарате да си направя нов дневник само да си вписваме там манджата, което хич не е лоша идея бтв... :D

23.09.12
23:39

И аз мога да се включа там с мойто скромно телосложение прибирам солидни количества манджа :D

24.09.12
07:07

слабички са ви храненията. От няколко години чета форума и досега мисля, че не съм прочел хранене което да не мога да изям за норматив.

24.09.12
07:14

Гипс, ако имах дневник на 23, даже по-рано това щеше да е ежедневие х2 :)
А и в случая за мен не е толкова важно количеството, а “качеството”...

DO

24.09.12
14:39

gotcha,ще извиняваш,но дневника ти ми се струва подходящ да попитам някои знае ли дали в Метаксите има анасон ?

24.09.12
15:48

казано от Denny Crane на 24.09.12, 14:39:

gotcha,ще извиняваш,но дневника ти ми се струва подходящ да попитам някои знае ли дали в Метаксите има анасон ?

Няма, разбира се! Иначе не бих се доближил до Метакса, а аз определено го правя. :)

24.09.12
21:08

Колега Даниел Крейг, май го бъркаш с узото :)
Метаксата е един вид бренди... демек винен дестилат.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1