Обилното потене и качването на мускулна маса

Мъчи ме един въпрос....... точно когато започвам да качвам от средата на септември има един период от около 1 месец до средата на октомври през който жегите са на МАКС. Температурата е над 30 и освен, че през деня се потя по време на тренировка става чудо, а през този един месец е началото на качването ми и точно тогава по принцип качвам най-добре, но точно тогава жегите и потенето ми пречат.. или греша ? До колкото знам целта на процеса потене е да охлажда тялото и водата е просто някаква вода, която се отделя от тялото. Но от къде всъщност се отделя ? Бях чел, че когато се разграждат мазнините се отделя тази вода за потенето, но мисля, че се отделя и при разграждането на въглехидрати, правилно ли мисля ?  И всъщност пречи ли потенето на качването на мускулна маса ? Според моята логика, щом се изгарят ресурси като мазнини и въглехидрати, това са изгорени калории и в един смисъл, трябва или да ядеш повече или падаш под калорийния баланс и не можеш да качиш.. но не знам дали мисля правилно, за това питам тук.. ако може само компетентни отговори :)

Не пречи...

28.09.12
21:58

казано от андрей николов на 28.09.12, 17:42:

Мъчи ме един въпрос.......

И аз подкрепям, че не пречи. А иначе малко повече за потенето можеш да прочетеш тук.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1