23.09
1.6 км тичане за около 9 минути (с две чакания на светофари)
Волейбол 4 на 5 - 2 часа и нещо.
не се получи особено добра игра, но от себе си съм доволен :)
за пореден път не ми се размина контузията - един пич ми скочи на палеца на левия крак....
ако трябва да погледна позитивно - доволен съм че младежът беше 65 кг, а не някой от 100 килограмовите.
казано от Puppy на 21.09.12, 13:14:
Сега пък и претенции, външният вид не е от значение, важен е характера :D
Мъж такъв!
хаха това сега го загледах :)
външния вид може и да не е от значение, ама аз търся по-лека душевност :)))
24.09
Крос 1 - А. Г.
Загрявка - напади, алигаторско ходене напред и назад, ОХ ходещи напади напред и назад
Техника на ОХ ходене с щанга
15 метра с лост 20 кг
15 метра с 40 кг
15 метра с 60 кг
15 метра с 70 кг
хватът ми беше от диск до диск и честно казано ми беше дори приятно.
мисля че можех да отида и на 80 кг (или повече) ама нямаше време, а и партньорите доста се мотаеха.
WOD
AMRAP for 15 min - teams of three
A. OH walking 2x16 kg kettle bell - 30 meters
B. Box jumps
C. Pull ups
резултат за мен: 10-11 ходения (първото ми беше с 2х24 кг)
54 набирания
67 бокс джъмпа
тотал: 121 повторения
другите двама тиквеници в отбора не разбрали какво трябва да броят и не си знаеха бройките в края.
на набиранията можех доста по добре, но си бях забравил гумените подложки които ползвам вместо ръкавици и ми се отлепиха яки парчета кожа и често се пусках.
след това:
20х20 кг руско усукване
20х20 кг руско усукване
1;30 планк
2х10 коремни преси с прави крака на шведската стена и пипане с ръце на подметните на обувките.
По време на тренировката БЦАА
следва свиснко филе + 2-3 яйца
ПП. тука се вие адска буря
Мнението беше редактирано от Redalex на 24.09.12 23:43.
След известно отсъствие съпроводено с местене с около 5-6000 км се завръщам лекинко.
Първа тренировка в хотелския фитнес, който се оказа, че има следните уреди:
2 пътеки...1 лост с лежанка и около 80 кг тежести...1 крос тренажор....1 скрипец, 1 лост за бицепсово и 1 лост за нещо си.
единственото хубаво нещо са гумени шестостенни дъмбели.
След няколкото мега разочароващи дни (и особено днешният) реших, че е време да поспортувам.
Тренировката беше крайно импровизирана:
500 м бягане
2х10 клека ЛТ
10 клека с 20 кг лост
5x10 Hang power clean and Front squat @ 40 kg
без време ...за около 15 мин - т.е. с големи почивки
незнайно защо климатика в заличката не работеше и беше леко мор...навън към момента беше около 36 градуса след цял ден 42.
2х20 руски усуквания с 20 кг дъмбел
1х10 коремно упражнение, което не знам как се нарича ...с дъмбел 10 кг
Храната е под всякаква критика, може би с изключение на обяда, но в общи линии съм принуден да ям каквото има- включително макдоналдс или хотелски бургер, който е по-гаден и от макдоналдс....
Добавки- няма.
Мнението беше редактирано от Redalex на 01.10.12 20:29.
02.10
19:30 Плуване бруст 400-500 метра.
вдървиха ми се мускули, които май само плуването товари ...много приятна умора след скапващ ден.
предвид говняния период...килограмите са рязко надолу :(
трябва да се науча да плувам кроул.
Is that Jason Khalipa? :)
Мнението беше редактирано от Redalex на 03.10.12 13:36.
казано от Redalex на 03.10.12, 13:33:
Is that Jason Khalipa? :)
...
:D :D :D
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.12 13:54.
03.10
600 метра бруст...като гледам ще заменям тичането с плАване :)
добрата новина от днес: намерих си кросфит зала....
лошата новина от днес: цената е 230 евро на месец .....!!!!
Давай парите и влизай :Д
Иначе за заменянето....нищо не заменя бягането...ако не ти харесва...това е....
Мнението беше редактирано от Valleri на 04.10.12 20:32.
260, баси . Ми кво да се прави, а ако тренираш сам и ползваш само оборудването пак ли е толкова ?
А зали на Кросфит Футбол и Кросфит Стронтмен отвориха ли ?
230 ....и пак е толкова без значение дали тренираш с тренер или без....оставам с впечатлението, че тук парите ги нямат за нищо - просто имат прекалено много.
Например вчера се мотах из един от моловете и гледах как некви момиченца и женици карат коли за по 100 000 евро и как небрежно минаваха през бордюра в неумението си да вземат завоя на паркинга....и това се повтори няколко пъти в рамките на 5 минути.
За кросфит залата - повече ме притеснява това, че вчера ги гледах как тренират около 10 миниути....мисля, че имах около 2500 забележки в начина на изпълнение на някои упражнения...повечето бяха разни въз пълни момчета дошли да свалят килограми и яко се скатаваха в тренировката. Техниката им също беше покъртителна :)
Иначе един от инструкторите с които се запознах изглеждаше здравичък.
Мнението беше редактирано от Redalex на 05.10.12 11:16.
За съжаление, такава картинка описана, забелязвам и в доста форуми извън БГ. Минават L1(два дена), хора които едва ли не, това им е първото участие на организиран обучителен семинар със спортна насоченост. После се връщат с дипломите, лепят ги на залата и почват да “преподават”. Сега, много ясно, че за 260 камъка, ще ти кажат, че си супер, ще те надъхват и ала-балстват и ще ги боли фара какво правиш, учиш, генерираш...
Моите наблюдения в БГ, поне за хората, които познавам и са изкарали L1-Кирето, Ефо, Юли(Константинос и Мариана в Гърция) са хора с много сериозен спортен бекграунд-баскетбол, гребане, гимнастика, лека атлетика...та те могат да видят малко по-голямата картинка, как трябва да изглежда кондиционната подготовка, как кросфит се вписва в голямата картинка и т.н.
Тъпото е, че КФ много се комерсиализира, като зумба стана да го е.а!!! Всички отиват там да горят мазнини, да се “разцепват” и подобни простотии...т’ва се търси, т’ва изповядват “инструкторите”...На кой му пука за обвхват на движение, за техника, за баланс, за координация...маай бърпита и криви суингове, докато ти се пръсне сърцето...повърни...е те сега си кросфитър!!!
Смях в залата!!!
“Техника->постоянство->интензивност”...това е рецептата, не обратното!!!
Същото важеше и за кратко просъществувалата тукашна кросфит зала. пълен смях. С две щанги по 10 кг и 4 пудовки и тренировките - пародия. “инструкторите” - do you even lift? После защо хпрата не искаха да им плащат таксите - щото същото могат да го гледат в ютуб за без пари и да слушат надъхвания от колонките.
Ем ако е обурудвана да си джаса човека, все пак ще има условията да прави комплекси и движения, които в обикновенна фитнес зала няма да може или ще го е срам и тоя срам може да му свали 10-20 кила...друго си е като има някой, ПОНЕ да те надъхва ако не знае движенията...ем като ги знаеш тия движения отиди, тренирай, ще те забележат, ще им покажеш...хората нямат елементарна двигателна култура..колко човека познавата с такава? 1-2? Въпреки, че сте в тия среди и постоянно се срещате с спортисти...еми това е..гледам днес за к-1 някакъв шампион....айде познайте какво прави—- френско и после донапомпва с тесен хват...някфи криви обръщания и т.н. ама е куче и инат и е станал шампион...И мен не ми е приятно щангисткото общество..плюене по земята в залата, пърдене, развяване на оная си работа пред тренера...ми футболното общество...бодибилдърското..едри мазни чички с 50 ръка..и не само в България...Даже ся като се замисля кросфит обществото ни е доста сдържано и найстина тренират хората с желание и интерес, правят се състезания и т.н. Това е важното да потренираш с някой познат, да премерите сили, да прогресираш, да докажеш, че си по-силен от себе си вчера или от другия, спорта захранва егото.....впоследствие като се опознаеш с хората може и да си промениш мнението, ако няма общество, няма и кросфит, не може да се затвориш в мазата и да вдигаш и да направиш фран за 1.30 мин и да си го запишеш само в дневничето под възглавницата...Ти стани як даге да мачкаш наред, пък обществото тогава няма да те дразни хич...
04.10
1 км бруст ....нещата се подбряват и усещам много приятно напомпване в гърба, ръцете и краката - и то на места, които преди не са ми били “активирани” от кросфит или друг вид тренировки.
05.10
тренировка в хотелския “фитнес”
Загрявка....стави...раздвижване и тн
10 клека с лост
10 OHS с лост
2х5 hang power cleans @ 40 kg
2x5 OHS @ 40 kg
10 dead lift @ 40 kg
WOD - така ми хрумна
5 rounds of
5 Hang power cleans @40 kg
5 OHS @40 kg
(мислех да е с 50 кг, но подът е фаянс, а дисковете са чугунени и реших да го карам на сигурно)
време: 6:45
20 коремни преси
20 коремни преси с 10 кг дъмбел
1 минута планк
днес “обядвах” КФЦ - щях да повърна по време на тренировката....ужасни киселини получих....
добавки: 1 доза протеин Pro complex plus
магнезий 600 мг.
Славко - утре ще ти отговоря, че сега съм труп.
Славко, аз както и преди казах, не виждам проблем в комерсиализирането.
Всъщност продължавам да се чудя какво седи зад израза “кросфит стана комерсиален”?!?
Нали е спорт?...нали е предназначен за всички?...нали всеки спортува, за да се чувства по-добре и да е по-здрав?...
Л1 сертификатът дава право на съответният инструктор да отвори зала, която да носи името Кросфит (и съответно такава зала трябва да има поне 1 такъв треньор)...и нищо друго. Този сертификат не е гаранция, че треньорът е професор по анатомия или доцент по физическа подготовка на олимпийски шампиони, диетолог, както и не му дава никаква високопарна титла.
Тези пичове в кувейтската зала бяха там, за да свалят килограми, а не за да стават атлети или да ходят на кросфит игрите.
Същите младежи са клиенти на въпросната зала - те си плащат за дадена услуга и докато са щастливи от услугата, ще продължат да са клиенти на същата зала. В крайна сметка никой треньор (бил той кросфит или не) не може да накара на сила клиентите си да правят дадено упражнение правилно. В конкретния случай нещата опират и до култура на народа. Датчаните са дисциплинирани и слушат внимателно какво им се говори, а в последствие го изпълняват....арабите я слушат, я не, но и в двата случая си правят каквото си искат после...
(например в самолета им е все тая дали са с колан или не, нищо че стюардесата им е казала 5 пъти да си сложат колана)...просто им е все тая и дори нарочно отказват да следват инструцкиите.
Честно казано съм гледал разни клипчета от бг кросфит изпъления, които също не са 100% по учебник...(без да искам да кажа нищо лошо нито за треньорите, нито за трениращите)...
Мнението беше редактирано от Redalex на 06.10.12 11:03.
Да, така е съгласен съм..нооо в крайна сметка (въпреки че и аз съм педант в отношение на техниката), трябва да извършиш шиб***** работа за определено време...., е верно няма да си ефективен..ама вижте моомчетата сред първите на крисфит игрите, всеки си е намерил чалъма и просто дига, не го интересува проприорецепция, външния свод на стъпалото или рамото да му е в ямката...честно казано след 40 бърпита като фанеш щангата си разконцентриран много..ако ти е влезнала дълбоко в гръбнака техниката - супер, ако си просто много силен, избутай я както можеш и това е...важна е техниката, но върви я учи на 40 движения...И въпреки това всяка тренировка задължително трябва да почва с някакво заучаване...
08.10
Първа тренировка в новата зала.
Загрявка - тичане, мечешко ходене, разтягане и тн
SKILL/STRENGTH
Double Unders
WOD “JAKIE“
1000 m Row
50 Thrusters (45#)
30 Pull Ups
Cashout
Tabata Plank
моето време за комплекса: 14:58 RX
гребането го свърших за 3:40 ....като гледах да поддържам равно темпо и в последните 200 метра натиснах.
тръстърите ми бяха кошмарни...по традиция там въздуха ми свършва максимално бързо.
набиранията - що годе добре - на по 4-5 парчета за около 3 минути....на едно от повторенията се изпуснах с дясната ръка и се очудих, че лявата държи доста здраво за лоста ;)
Определено предизвиках интерес с появата си. Разпитваха ме от къде съм, къде съм тренирал и тн.
Тренера беше пич и показва и обяснява добре....арабчетата, с които тренирах обаче се скатаваха яко ...но пък инструктора им викаше доста и мисля, че ще ги вкара в правия път.
Първо впечатление от залата - доста добро.
преди тренировката доза про комплекс плюс...след тренировката също
сега преди лягане - 600 мг магнезий.
Мнението беше редактирано от Redalex на 09.10.12 08:43.
11.10
Загрявка 4 кръга:
5 лицеви, 10 клека с подскок, 10 напада с усукване на кръста навън или подскоци напред с клек.
Някой си Хасан (клиент на залата) имал рожден ден днес и ставал на 34 ...та по този случай:
Happy birthday Hasan WOD:
34 Power Cleans ( 115# )
34 Wall Balls ( 20# )
34 Sit ups (събрани ходила)
34 Back Extensions
34 Over Head Lunges ( 45 # )
34 Cal Row
34 Burpees
време 22 минути.
като цяло се целех в 20 минути, но не стана точно както го планирах.
доволен съм, че всичко го направих с предписаните килограми.
коремните като цяло бяха почивката на комплекса
ПП. мерните единици са паундове.... в залата и оборудването е американско, така че от тук нататък ще се ползва това.
Веси, залата всъщност не е нищо особено...но пък е функционална.
4 гребни тренажора.
4 рака за лостове + под на Роуг.
10тина лоста
дискове гумени
под гумен
лост за набиране по ширината на залата
пудовки
медицински топки
3 въжета за катерене.
халки
пластмасови лостове за техника и в общи линии е това
Днес разбрах, че в първите месеци са събрали около 200 клиента. Което при таксата, която взимат значи, че оборудването им е без пари и са на печалба още в началните месеци. Залата е отворена от юни или юли тази година.
Аз продължавам да си мисля, че в България лесно може да се направи такова нещо, ама никой не ми обърна внимание, докато си търсех съдружник за тази цел...
С малко реклама, ентусиазъм и правилен подход всичко е възможно :)
казано от Redalex на 11.10.12, 22:00:
4 гребни тренажора.
4 рака за лостове + под на Роуг.
10тина лоста
дискове гумени
под гумен
лост за набиране по ширината на залата
пудовки
медицински топки
3 въжета за катерене.
халки
пластмасови лостове за техника и в общи линии е товаДнес разбрах, че в първите месеци са събрали около 200 клиента. Което при таксата, която взимат значи, че оборудването им е без пари и са на печалба още в началните месеци. Залата е отворена от юни или юли тази година.
Аз продължавам да си мисля, че в България лесно може да се направи такова нещо, ама никой не ми обърна внимание, докато си търсех съдружник за тази цел...
Според мен уредите са напълно достатъчно за КФ тренировки :) а относно организацията и влагането на средства, и аз смятам че няма да е много, по скоро разните му документи, разрешителни и т.н.
Пък за Варна не знам дали изобщо ще имаме скоро такава зала....
казано от Vessi-barabesi на 11.10.12, 22:12:
...
Ще имате.
казано от Vessi-barabesi на 11.10.12, 22:12:
Според мен уредите са напълно достатъчно за КФ тренировки :) а относно организацията и влагането на средства, и аз смятам че няма да е много, по скоро разните му документи, разрешителни и т.н.
Да - уредите са достатъчно за обема от хора към момента.
Другото е напълно осъществимо и постижимо ...както всяко нещо, за което положиш усилия :)
Вик - успех!!!
Мнението беше редактирано от Redalex на 12.10.12 09:38.
12.10.12
09:49
казано от Redalex на 11.10.12, 22:00:
Адаш, в България трудно ще намериш съдружник ;) Трябва ти някой, който има свободни пари + желания за реализация на таква идея + виждания за реализацията и най-малкото сходни с твоите + възможност да го направи + коректност.
Сети се сам колко са изпълними всички тези неща заедно ;)
12.10.12
10:25
казано от James Hinks на 12.10.12, 09:49:
... Трябва ти някой, който има свободни пари ...
А пък те, свободните пари, са едни ... мръсни и понамирисват, чак е малко опасно да се борави с тях.
14.10
WOD:
Squat Clean
2-2-2-2-2
65-95-115-155-175
Snatch Pull
3-3-3-3-3
95-115-155-165-175
Bench press
4-4-4-4-4
170-170-170 (тук нещо се замотахме и нямаше време за всички бройки)
Cash Out:
12 min
TABATA 12 min
Toes 2 Bar - мининмални повторения 5
Box Jump - минимални повторения 6
Air DYNE - тук просто въртяхме педали на колело :)
Добавки: про комплекс плюс
довечера ще има магнезий и витамини
сега: киснене в хладния басейн и 400 метра бруст.
с тия паундове тотално се побърках днес....
изобщо не знаех колко вдигам...
сега гледам, че май съм си подобрил 2 рекорда :)
Мега скапващ ден...
Мисля, че никога през живота си не съм имал толкова много работа и съответно никога не съм бил толкова уморен....
По този повод- тренировка в хотелската зала
500 м тичане
2х6@40 кг лежанка
5 кръга от
Лежанка 5@60 кг
8 лицеви опори
Без време ...мисля че бяха за около 5-6 мин
3х20 руски усуквания с дъмбел 20 кг
2 планка по минута
400 метра бруст и киснене на хлад
Следват 2 дюнера доза протеин и на гости на Морфей.
19.10
напоследък храната е валфи и шоколад....или изобщо няма храна....тотална липса на апетит, въпреки че глад има.
днес първо движение от понеделник ...при тотална липса на сила и издръжливост.
плуване- около 800 метра бруст.
тичане на пътека 400 метра
разгряване - суингове, напади, клекове и тн
WOD
“365”
40 Kettlebell Swings 50 паунда дъмбел
30 Double Unders - скалирано/заменено с tuck jumps
20 DB Thrusters - 2 дъмбела от по 40 паунда
10 Burpees
време: 8:15
за пръв път правя суинг с дъмбел - ужасно неудобно ми се видя....
вече официално обявявам, че тръстърът ми е най противното упражнение в света....едвам правих по 5 бройки....и адски много време ми отне...
суинговете и скоците ги свърших за около 3:30 минути ....бърпитата за минута може би...
По принцип комплексът е 3 рунда с 2 мин почивка м/у всеки рунд, но се почувствах мега спихнат и спрях след първия....
взех малко въздух и:
20 руски усуквания с 40 паунда дъмбел
1 мин планк
20 руски усуквания с 40 паунда дъмбел
1 мин планк
21.10
загрявка
2 кръга
10 лицеви
20 клека
8 бърпита
Тренировка с Маркус
AMRAP for 14 min
6 front squats @95 pound (43 kg)
2 tire flips (по моя преценка гумата беше около 80 кг)
10 ball slams @20 pound (9 kg)
8 burpees
Резултат - 5 пълни рунда + 6 клека от 6ти рунд
Cash out:
5х2х30 метра тичане с 10 кг пясъчно чувалче
1 час по-късно - 300 метра плуване и киснене
Доза протеин
30.10
На тренировка в залата на Юли в София
загряване и раздвижване
WOD
Jeremy
21-15-9
OHS 95 pound (43 kg)
Burpee
време 13:30 - доста слабо
корем
10 колелца
5 колелца
20 руски усуквания с 24кг пудовка
5 колелца
20 руски усуквания с 24кг пудовка
10 колелца
няколко скока на кутия метър и малко.
Кипинг набирания:
10-5-3-5-5
трудно изпълзях от леглото...
по принцип не обичам сутрешните тренировки, но предвид, че напоследък хич не тренирам и ям, реших да направя една тренировка у нас.
Фран
21-15-9
тръстър 42 кг
набиране
“любимите” ми тръстъри отново насраха пейзажа и въздухът си замина безвъзвратно след първите 11 бройки
време 15:30
като екстра имах мускулна треска от вторник на бедрата и корема....и някакви странни синини по предмишниците.
ПП. тренирането сам е 5 пъти по-скучно и демотивиращо от тренирането с група....или поне за мен е така.
Едно Франчеце викаш;) докато изтине кафенцето (coffee)
най-омразното нещо на света ,верно от две години не е пипван ,но не смея
казано от ISB на 02.11.12, 10:39:
Едно Франчеце викаш;) докато изтине кафенцето (coffee)
най-омразното нещо на света ,верно от две години не е пипван ,но не смея
Още не мога да разбера защо тръгнах да го правя, при положение, че не понасям ши*аните тръстъри....
Сега ще дръпна едно кафенце и после ще се смъкна до Ветрило да изям едно шкембе с бира да ми се оправи настроението от времето на франа....
В Борово ли си бе колега?
Ветрилото много го уважавах преди години :)
И евала за избора, за шкембето де, не за Фран-а :D ! (bow)
в Стрелбище съм....до The Gym…или до Ветрило :)
А колко съм просссссс....
в нас имам лежанка с лост 12 кг и бях сложил 2 диска по 15 от двете страни....и махам единия диск и виждам как лоста започна да се приближава със скоростта на светлината към лицето ми.... и.... дряяяяяян в основата на големия ми нос точно над горната устна... мисля, че кафето стана напълно излишно!!!
най странното беше, че ми стана адски смешно :)