Peace of mind

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.10.12
14:07

Прегледах набързо дневника ти и там където си описвала храната... ми аз лично нищо не си харесах от тази храна, в смисъл по скоро това, което ядеш аз го приемам като допълнение към храната, а не като основна такава. Ако ти бях мъж и аз щях да протестирам ако това ядеш :D (това в кръга на майтапа) 
Между другото да се храниш добре и здравословно, не означава автоматично да ядеш някакви изкелифенчени неща или да се храниш коренно различно от “непросветените” в здравословното хранене хора ;)
Diva е дала достатъчно добри съвети :)

10.10.12
14:11

Благодаря ви за включването. Не е добре, че сте го преживели и преживявате. Не знам как да се справя с проблема. Решила съм да намаля темпото, но като почна тренировка и все ми се струва малко. Ще пробвам известно време с по една на ден /5 дни в седмицата/ и ще видя как ще се отрази. Другия вариант е да си карам само на тае бо и тежести, но това значи, че няма да мога да тренирам сутрин. Ще го измисля някак.

Храната, честно, не знам какво да правя.  Вечният проблем. Поспряла съм млечните напоследък. Малко сиренце и извара хапвам, но не като преди. Липсват ми, но ги ограничавам. Пак си направих ленения хляб и съм решила по-редовно да го хапвам. Ядат ми се въглехидрати, мазнинки. Пустият му протеин хич не ми се поглежда.

10.10.12
14:17

Деситка, няма смисъл да казвам, че и аз съм имала тези мисли и въпроси, които си споделила. Даже съм се чудила защо хора, които се хранят здравословно и тренират - имат лоша кожа и не изглеждат така, както би трябвало - перфектни... В крайна сметка е важно да се храниш така, че да не ти е тежко на стомаха или да имаш накакъв дискомфорт. Да ядеш това, което обичаш и когато обичаш, а не по часове.

Хранителните навици на нашия народ сега, а и погледнато столетия назад, са резултат от едно мъдро знание, което е приложено във времето. Ако наблюдаваме хората в селата, ще видим, че лятото се хранят главно с пресни сурови плодове и зеленчуци, а зимата с термично обработена и животинска храна (включително и олио). Разбира се, има прекаляване в яденето, така нареченото чревоугодничество от което идват и повечето заболявания, особено на стари години.
И понеже аз не вярвам във философии, а в реални примери е нужно да погледна как живяха двете ми баби.
И двете минаха 90г. възраст. Едната беше прегърбена само (от годините работа на полето), но си пееше песните от младостта, рецитираше, плевеше двора и беше доста пълноценен човек. Другата си живееше в Русия и нея не съм я наблюдавала, но от мама знам, че си е била екстра.
Сега, за да съм коректена е редно да напиша и как са се хранили тези хора. Всеки ден кисело мляко, а през първите си 50г и прясно мляко, поне 3-4 пъти седмично месо, вино зимата. Големи количества домати и краставици лятото и много термично обработена храна зимата. Баба ми все ядеше тлъсто месо, пиеше прясно мляко, а през другото време много сушени плодове, орехи, зеленчуци.
Та, изводи си правя аз от всичко гореспоменато.

Истината е, че дозата прави отровата.

Мнението беше редактирано от maria на 10.10.12 14:18.

10.10.12
14:21

казано от NeDD на 10.10.12, 14:07:

Прегледах набързо дневника ти и там където си описвала храната... ми аз лично нищо не си харесах от тази храна, в смисъл по скоро това, което ядеш аз го приемам като допълнение към храната, а не като основна такава. Ако ти бях мъж и аз щях да протестирам ако това ядеш :D (това в кръга на майтапа) 
Между другото да се храниш добре и здравословно, не означава автоматично да ядеш някакви изкелифенчени неща или да се храниш коренно различно от “непросветените” в здравословното хранене хора ;)
Diva е дала достатъчно добри съвети :)

Мъжът ми не обича много месо, протестира когато си пазарувам отделно и аз се съобраявам. Да не говорим, че просто се налага да се купува уж най-необходимото - яйца, мляко, сирене, хляб,зеленчуци, плодове и разни варива.

10.10.12
16:11

казано от diva 97 на 10.10.12, 13:47:

напълно ми е познато това което пишеш.  В тази връзка мога да споделя няколко неща.
1. Това и друг път съм го казвала...тези тренировки доразбиват скапаната нервна система, объркват метаболизма и хормоналния баланс, когато изброеното НЕ Е  в нормалното си състояние. Преди може да си чистила мазнини така, но сега е друго. И аз бях така..
2. Раздуващите храни освен че те карат да се чувстваш хм...раздута нарушават храносмилането, повишават апетита и ти докарва допълнителен дискомфорт. За мешаниците ти е ясно :), но това е най малкия проблем.
3.Бездействието /творческото/ ти оставя прекалено много време за мислене и премисляне на храна, калории и тренировки, оттам пак дисхармония. Прави нещо, което да ти натоварва мозъка. Неизползваната творческа енергия си циркулира из тебе и си като бомба със закъснител :)
4. Ядеш много на често, все инсулини, оттам проблеми с хормналния баланс. Инсулин, естроген, прогестерон -все свързани неща.
5. Пак за тренировките се сетих, понеже са много интензивни претоварваш черния дроб с метаболити и хептен се объркват хормоните.
6. не приемаш никакви омеги, само казеин и Бог знае какво още

Прегряла си, зарежи това претоварване /тренировъчно и хранително/ поне за известно време.

П.П Здравословно хранене е това , което те кара да се чувстваш здрава, жизнена и енергична, макар и да включва “забранени” храни.

Благодаря за разбирането!

Защо ми е толкова трудно да ги проумея тези неща и съответно да се променя? Да му се не види пак “защо” :D

Страх ме е от напълняване и все пак ме е страх и за здравето ми. Не знам откъде да започна, с какво да заменя тренировките, какво да ям, трябва да съобразя куп неща - работа, дете /двете де - и мъжа в числото/, пари, време....
Права си за творческото бездействие, много по-добре се чувствам когато използвам мозъка си. В това отношение действително съм неудовлетворена и често ми идва и да сменя рабитата си. Имам нужда от промяна.

Трудно ми е. Объркана съм и искам ред.

10.10.12
21:26

............
16:00 – кафе
17:00 – нищо, нямаше време, бях навън с малката
20:30 – шопска салата, филия ленен хляб, пилешка пържола
Следва:
21:30 –  печен слънчоглед – около 60 гр.; чай от ябълка и канела + филм

Получил ми се е някакъв навик да пия доста вода. Минавам покрай тубата и си наливам. Та вода - около 3 л за днес. В интерес на истината не я пия насила.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 10.10.12 21:27.

10.10.12
21:38

казано от Deskameska на 10.10.12, 16:11:

Страх ме е от напълняване и все пак ме е страх и за здравето ми.

И какво толкова ще стане като напълнееш?? Спри да се филмираш и си насочи енергията към неща, които те правят щастлива. Другото ще се нареди.

10.10.12
23:18

Деска, при мен цикъла се върна, веднага щом качих 2-3 килограма. Естествено за това ми помогна доста, че увеличих въглехидратите :D . Оставам с впечатлението, че те са от по-голямо значение за това дали ще ми дойде, отколкото количеството на мазнините. Първото, което увеличих бяха мазнините, нищо не се получи и в момента, в който се отпуснах за повече въглехидрати, резултата беше на лице. Качих малко, после пак ги намалих за да сваля и пак ме пропусна. Вече няколко месеца съм редовна, но съм качила тук-там мазниники :). Ще видя сега как ще подходя за премахването им. Незнам... при всеки е индивидуално, може би и тренировките ми преди бяха повече интервални и са били по-стресиращи за организма...

Деска и аз ще ти драсна някой ред. :) Според мен както каза Дива здравословното хранене трябва да те кара да се чувстваш жизнена и енергична, дори да включва забренени храни. По мен си права заключението, че всеки ден трябва да хапна нещо сладко, дали ще е бисквитка или мед към закуската трябва да го има просто. Защото ако се лиша след време няма да хапна 1 сладка, а цяла кутия от тях. Просто трябва да намериш златната среда, това е. Трудно е ама за толкова време “здравословно хранене” си знаеш предполагам в кой период си се чувствала добре и в кой зле. Психиката просто е водеща, един път набуташ ли си в главата нещо няма да си го избиеш и все ще се луташ с въпроса “защо”. За всяко нещо си има причина, просто си променила нещо и е дало ответна реакция тялото ти. Това с цикъла е малко относително, но може би един от най-важните индикатори при дамите, че нещо не е наред. Пък дори да качиш 1-2 кг какво толкова, понякога е полезно да си в плюс на кантара. Дори за определн период. Просто лишението ни блъска психически. Просто се отпусни и не го мисли, радвай се на семейството си пък другото ще се нареди. Просто трябва да се отпуснеш малко и психически и физически, дай си почивка с лека активност и не много строго хранене. Пък това време какви аномалии дава, на представа си нямаш. Един ден 25 градуса, на другия едва 1…. Едно, че ми закъсня пък и кръвното ми е като на умрял, главата мае се... направо нищо чудно, че ще ти духне цикъла :D

Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 11.10.12 10:58.

11.10.12
10:52

Накратко - спри да си водиш дневник, отчет кога ядеш и т.н. Започни да се храниш, когато ти си искаш, не по някакъв график, и с това, което ти искаш. Тренирай, когато ти се тренира. Примири се, че ще изглеждаш така, както изглеждат родителите ти - в крайна сметка човек не може да избяга от гените си. Така че започни да се харесваш такава каквато си и престани да мислиш за някакви си килограми. Най-важното е да си здрава.

11.10.12
12:33

казано от Nathan на 11.10.12, 10:52:

Примири се, че ще изглеждаш така, както изглеждат родителите ти - в крайна сметка човек не може да избяга от гените си.Най-важното е да си здрава.

Много глупости се срещат из форума напоследък, но по-голяма простотия от тази май не бях виждала скоро. По твоите думи излиза, че човек нищо не може да промени, независимо от това как ще се храни или какви грижи и усилия ще положи - генчето си е генче и, ако имаш лошия късмет родителите ти да са по 1.60 и 90 кг, и ти трябва да се предадеш, да си плюскаш сладко, мазно и тестено, защото така или иначе, каквото и да правиш, нямаш шанс да изглеждаш по-добре. Ти сериозно ли?

Ако говорим за структура на тялото, да, би бил прав .. донякъде. Но ако човек е здрав, достатъчно мотивиран да тренира редовно и има възможност (най вече финансова) поне малко да подбира с какво се храни, винаги, ама ВИНАГИ може да постигне нещо повече. Какво точно, е относителна работа (и доста индивидуална), но със сигурност ще е по-добро от предходното .

Затова, Деси, не се примирявай с нищо :) Грижи се за себе си, за хората, на които държиш, опитвай се да намираш упора в тези, които те подкрепят (дори и да са 1,2 в началото) и не мисли за останалите, които (все ще) се опитват да те бутнат. Изглеждаш страхотно, винаги е било така и съм сигурна, че така ще бъде и занапред. Важното е да си здрава :)

Лек ден и целувки на малката мушморочка!

11.10.12
13:58

Благодаря за поправката. Съгласен съм, явно не съм се изразил достатъчно добре. Да, говоря за структура на тялото - тя си ни е дадена, от там нататък зависи само от нас дали ще си я оставим така или ще се мъчим да я надграждаме, с цел да се харесаме на себе си. НО, все пак според мен, всичко това действа до определено време и в даден момент всички заприличват малко или много на родителите си.  Така че - да, аз смятам, че генът си е ген!

Бтв, никъде не съм казал, че трябва да “плюска” сладко, тестено и прочие. Напротив, нека продължи да се храни здравословно. Просто здравословното хранене е нож с две остриета - от една страна наистина, когато човек се храни здравословно, се чувства много по-добре, но от друга страна, обикновено този начин на хранене става някаква мания. Всичките ни мисли отиват само в това и в даден момент започваш да се въртиш в един омагьосан кръг, мислейки само за храна и калории. Затова просто спри да го мислиш толкова, отдели време и за други неща и ще видиш как нещата ще започват да се оправят лека-полека.

12.10.12
08:51

казано от Phoebe на 10.10.12, 21:38:

казано от Deskameska на 10.10.12, 16:11:

Страх ме е от напълняване и все пак ме е страх и за здравето ми.

И какво толкова ще стане като напълнееш?? Спри да се филмираш и си насочи енергията към неща, които те правят щастлива. Другото ще се нареди.

Ами, не познавам жена, която да не иска да е с 1-2 килограма по-слаба. :D
Аз се чувствам тромава, бавна, дебела, абе никва енергия. Не знам, може би наистина се филмирам. Може и заради тренировките да е така.
Иначе имам много лошо хоби - готвене :D. Особено дойде ли зимата - събота и неделя се затварям в кухнята и разтоварвам с манджи. Не ги ям в повечето случаи аз, но ... Зимата наближава и тия ми желания пак напират.

12.10.12
09:01

казано от Катето на 10.10.12, 23:18:

Деска, при мен цикъла се върна, веднага щом качих 2-3 килограма. Естествено за това ми помогна доста, че увеличих въглехидратите :D . Оставам с впечатлението, че те са от по-голямо значение за това дали ще ми дойде, отколкото количеството на мазнините. Първото, което увеличих бяха мазнините, нищо не се получи и в момента, в който се отпуснах за повече въглехидрати, резултата беше на лице. Качих малко, после пак ги намалих за да сваля и пак ме пропусна. Вече няколко месеца съм редовна, но съм качила тук-там мазниники :). Ще видя сега как ще подходя за премахването им. Незнам... при всеки е индивидуално, може би и тренировките ми преди бяха повече интервални и са били по-стресиращи за организма...

Радвам се, че нещата при теб се нареждат. :)
Може и да си права, че без въглехидрати няма да стане. Едно време като си ядях по една лъжица  течен шоколад вечер нищо ми нямаше и не прекалявах със сладкото, а сега като го избягвам се омазвам в един момент, явно защото си имам нужда.
Правих си един аюрведа тест и излезе, че съм такъв тип, който не може без сладко :D. Интересно, че мед не трябва да ям, а по-скоро кафява захар :D.
Уф, колкото повече чета, толкова повече се вманиачвам, а това ми влияе зле. Затова спирам с четенето.
За тренировките за момента съм решила да правя само кръговите, разни тежести. Темпото ще е по-бавно, по-спокойно. Интервални няма да включвам за момента. Ще видя как ще ми се отрази това.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 12.10.12 09:34.

12.10.12
09:10

казано от Ивчето Пивчето на 11.10.12, 10:31:

Деска и аз ще ти драсна някой ред. :) Според мен както каза Дива здравословното хранене трябва да те кара да се чувстваш жизнена и енергична, дори да включва забренени храни. По мен си права заключението, че всеки ден трябва да хапна нещо сладко, дали ще е бисквитка или мед към закуската трябва да го има просто. Защото ако се лиша след време няма да хапна 1 сладка, а цяла кутия от тях. Просто трябва да намериш златната среда, това е. Трудно е ама за толкова време “здравословно хранене” си знаеш предполагам в кой период си се чувствала добре и в кой зле. Психиката просто е водеща, един път набуташ ли си в главата нещо няма да си го избиеш и все ще се луташ с въпроса “защо”. За всяко нещо си има причина, просто си променила нещо и е дало ответна реакция тялото ти. Това с цикъла е малко относително, но може би един от най-важните индикатори при дамите, че нещо не е наред. Пък дори да качиш 1-2 кг какво толкова, понякога е полезно да си в плюс на кантара. Дори за определн период. Просто лишението ни блъска психически. Просто се отпусни и не го мисли, радвай се на семейството си пък другото ще се нареди. Просто трябва да се отпуснеш малко и психически и физически, дай си почивка с лека активност и не много строго хранене. Пък това време какви аномалии дава, на представа си нямаш. Един ден 25 градуса, на другия едва 1…. Едно, че ми закъсня пък и кръвното ми е като на умрял, главата мае се... направо нищо чудно, че ще ти духне цикъла :D

Може и да си права. Както казах преди като си хапвах сладко всеки ден, нямах изблици и прекалявания. Бях спокойна, даже е имало моменти да не ми се яде. А сега - когато е в графа “забранени” - автоматично ме прави раздразнителна :D.
Лошото е, че ако сега реша да започна като преди, в началото ще кача не 1-2 кила, защото със сигурност ще се получи период на прекаляване. Познавам си се. После ще заситя и евентуално, ще започна на чисто. Дано поне цикълът да дойде :D
Другото, което ме притеснява е, че в момента организма ми е “лекинко” объркан - физически и психически. Не знам как да оправя това. Аз съм си емоционална и винаги приемам нещата навътре. Трудно си казвам “Не ми пука”.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 12.10.12 09:33.

12.10.12
09:32

Ели и Nathan,
и двамата сте прави. От на мама конструкцията няма да избягам, от диабета й също най-вероятно /досега не е прескочил поколение/. Работата е там, че опитвайки се да променя себе си към по-добро, дразня околните, защото неусетно съм започнала да налагам и на тях моя начин на живот. Възникват спорове, упрекват ме, че откакто съм променила храненето по-скоро съм си навредила, това се отразява и на семейния бюджет. Ако да живея здравословно означава да съм в постоянен стрес, че не се разбирам с близките си, то тогава трябва да се откажа от всичко това.
Nathan е прав, че това се превръща в мания. Трудното е как да се измъкна от тази мания, да се успокоя, да намеря отново общ език с близките си и да се накарам да спре да ми пука. Това не означава да зарежа всичко. Искам здрав дух, защото иначе няма здраво тяло. Сама си създадох проблема, сега трябва сама да си го реша. Опора ще търся отново при любимите хора.

12.10.12
13:14

11/10/2012

Нищо интересно, само храна:

10:00 – плодов чай -ябълка и канела
11:00 – две ябълки
12:30 – домат, малко сирене, карфиол с магданоз, извара, сирене и яйце на фурна, малко пилешка пържола, филия ленен хляб
15:00 – кафе със сметана
Мислех да хапна още нещо към 17:00, но пак не остана време
20:00 – чай против простуда и грип с ехинацея – нещо ме боли гърлото
20:30 – шопска салата, пилешка пържола с гарнитура карфиол полят със зехтин, филия ленен хляб
21:30 – печен слънчоглед, суров слънчоглед

12.10.12
13:30

12/10/2012

6:30 – кафе с мляко
6:50 – Тренировка:
50 скока високо коляно

ZWOW 38:
    3 rounds:
5 Switch Lunges + 1 Burpee
20 Dumbbell Swing L – 6 kg
20 Dumbbell Swing R – 6 kg
20 Side Crunch L
20 Side Crunch R

3 rounds:
20 Deadlift /6 kg/ + Jump
20 Tricep Dips /на стол/
20 Push Ups /от колене/

50 скока високо коляно

Не си давах зор, спокойна тренировчица. Поизпотих се, де.

10:00 – чай от ябълка и канела; ябълки / на корем – 4 бр. – около 600 гр/. Боря си настинката, а и тия дни имам зверски апетит за този плод.
12:30 – домат, почоплих и малко от сиренето, малко пилешка пържола, кюфте, филия ленен хляб, варен карфиол с шарена сол и зехтин. /Напоследък съм на всяка манджа мерудия с тази шарена сол/; по-голяма щипка сурово тиквено семе
15:00 – кафе
17:00 – тръгвам си от работа и дим да ме няма – отивам при мама. Евентуално за из път ябълки и вода, може и ядки и вода.

Едва се храня, имам нещо като ранички в двата края на устата. Боли като я отварям. Храната не ми е вкусна. Апетита ми го няма. Жадна съм за плодове и зеленчуци. Сладичко - яде ми се на моменти, но като цяло не толкова. Настинка, вирус ??? Ужасно ми се пие кафе - постоянно.

Ще пиша чак в понеделник.
Не знам дали на село ще тренирам, със сигурност мисля да се наспя, ако малката ме остави. Сънят определено ми е в недостиг от години, това също си дава отражение. Много изнервена и истерична съм станала и избухвам за дреболии. Вечната припряност, чувството, че нямам време, същевременно сто неща в главата, най-вече храна, детето, сметки, такси...…. Никакво желание за срещи с приятели, за излизане изобщо, никакво желание за работа…… пълна дупка. Не пожелавам на никого такова състояние.

...........

12.10.12
14:01

Деска, бъди спокойна, хапвай си каквото ти се яде, защото когато смяташ нещо за забранено мислите ти се пренасочват само към това, как да си откраднеш от него, щото е по-вкусно :) /и аз съм имала безброй такива моменти/ Ето пример с мен от тази седмица - понеже в офиса имахме два случая на болни от Хепатит А ни забраниха да ползваме диспенсерите за вода. Признавам си, че принципно я изпия един литър вода на ден я не, но откакто ни забраниха еййй такава жажда ме е налегнала :))) Понеже в доста от нещата, които пишеш познавам себе си, и аз съм имала период, в който задължително вечер ми се ядеше или шоколад или семки иначе не мога да гледам филм... експериментирах сладкото замених с протеинов шейк, а ако ми се ядяха семки първо ги замених със сурови, после с овес /или други сурови ядки/ + кисело мляко, после с яйца, след това само с кисело мляко и сега нищо не ми се яде вечер и спокойно си гледам филм без да чопля ама за всичко това ми отне доста време да се нагодя /близо година/. Не бих могла да ти дам съвет, просто искам да те успокоя, че всичко ще се нареди, ще намериш най-работещия начин за теб без да се чувстваш лишена от нещо, без да мислиш само за храна и режими /което в момента води само до смут в мислите ти и не се чувстваш спокойна/, просто имай търпение, поставяй си малки изпълними цели било то за храната или за упражненията и тялото ти ще се отблагодари. Всичко е до навици. Но знаеш, за да ги промениш, така че да работят в твоя полза си отнема време... пак казвам: търпение и постоянство /знам лесно е да се напише пък съвсем друго е да се изпълни :)/
Когато ти се дояде нещо “забранено” помисли си хубаво - какво ти дава то, какви ползи имаш от него, дали всъщност не си гладна и не ти се яде нещо друго, аз съм забелязала, че ми се ядат “забранени” неща само ако някое от останалите приеми на храна, не са били нормални /а ако липсва протеин в тях  започвам отчаяно да го замествам с въглени и после няма спирка :)/

12.10.12
14:11

казано от Deskameska на 12.10.12, 13:30:

12/10/2012
Ще пиша чак в понеделник.
Не знам дали на село ще тренирам, със сигурност мисля да се наспя, ако малката ме остави. Сънят определено ми е в недостиг от години, това също си дава отражение. Много изнервена и истерична съм станала и избухвам за дреболии. Вечната припряност, чувството, че нямам време, същевременно сто неща в главата, най-вече храна, детето, сметки, такси...…. Никакво желание за срещи с приятели, за излизане изобщо, никакво желание за работа…… пълна дупка. Не пожелавам на никого такова състояние.

...........

спокойно Деси, изпадала съм в същото състояние, ако имаш възможност откъсни се от ежедневието, наспи се едно хубаво, знам какво е да имаш деца и от момента на раждането им вече преставаш да имаш своето време, защото автоматично то става тяхно :) ако имаш под ръка баби - нека се включат за няколко дни да гледат детето, а ти просто поглези себе си, не се затваряй, но ако не ти се контактува с други хора, използвай слънчицето на вън разхождай се, дишай спокойно, не бързай, наслади се на спокойствието и събери сили за натовареното и забързано ежедневие, което имаме.

15.10.12
21:59

Благодаря за подкрепата, Рали! За съжаление бабите няма как /някои си търсят оправдания, други са далеч/ да помагат. Все съм се оправяла сама и явно така ще си е. Не ми пречи, даже донякъде така избягвам боклуците, с които тъпчат дребоса. 

Криво ми е, събота и неделя на село, празник на селото, ядене, пиене. Петък завърших с баница. Храната тръгна добре в събота, но после - в неделя - ме изби въглехидратно: овес за закуска, някакви дребни сладки, доста картофи, доста бобена салата,ужасно много грозде, вечерта за капак - грозде, после 4 пфх - две на циганска баница и две с масло. Б’си сладкото - т’ва мога да го ям доживот. :D
Двата дни не тренирах. Мислех, че ще успея, но покрай приготвянето на зимнини, прибирането, подквасване на мляко, не разпределих времето правилно. Пък и донякъде реших да си почина. Днес на тренировката бях адски тромава, по едно време мислех да прекъсвам. Това не съм аз. :( Не тренирах сутринта, а следобед.

15/10/2012

6:30 – кафе с мляко
10:00 – грозде - доста
12:30 – домат, две яйца с извара и подправки в масло, 3 маслини, щипка суров слънчоглед
15:00 – кафе
17:00 - 18:30 – чистене
18:30 - Тренировка:
        30 мин - кростренажор /2 мин бързо/ 1 мин бавно/
        ZWOW 14 - дъмбели 2 х 4,5 кг
        5 рунда за време: 20,34 мин - времето ми е трагично, но малката се моташе наоколо, баща й ми говореше някви глупости и ..., абе и доста тромава се чувствах.
        1) Push Press 10
        2) Thrusters 10
        3) Back Curl Lunge 10
        4) Preacher Curl 10
        5) Weighted Lunge Jumps 10
        6) Broad Jump Burpee 10

Имах желание да се размажа, ама нещо не ми се получи.

20:00 - грозде
21:00 - шопска салата, картофена кремсупа с крутони, полята с масло и зехтин, щипка суров слънчоглед.

Не ми се пише нещо. Ще лягам ....

Мнението беше редактирано от Deskameska на 15.10.12 22:25.

16.10.12
21:14

16/10/2012
6:00 - кафе с мляко
6:40 - Тренировка - привидно лесна, но си е от най-жестоките
1000 reps за време в 10 рунда х 10 упражнения х 10 повторения:
Тежести не съм използвала!!! Само собственото си тегло.
10 Burpees само първите 10 с лицева
10 Squat Jumps
10 Push Ups
10 Toe Touch Sit Ups
10 Dips - Bodyweight
10 Tuck Jumps
10 Plank Jax
10 Split Lunges
10 Leg Drops
10 Squat Thrusts

Време: 35:22 мин - не много добре, но става.

10:30 - много грозде
12:30 -домат, две бъркани яйца в масло, 3 маслинки, 1 пфх с масло и шарена сол
17:00 - грозде
20:30 - шопска салата, картофена крем супа със заквасена сметана и много крутони
21:00 - семки + мач

Мнението беше редактирано от Deskameska на 16.10.12 21:15.

17.10.12
08:27

Тази песен ми беше в главата сутринта.

17.10.12
08:36

казано от Deskameska на 16.10.12, 21:14:

16/10/2012
6:40 - Тренировка - привидно лесна, но си е от най-жестоките
1000 reps за време в 10 рунда х 10 упражнения х 10 повторения:
Тежести не съм използвала!!! Само собственото си тегло.
10 Burpees само първите 10 с лицева
10 Squat Jumps
10 Push Ups
10 Toe Touch Sit Ups
10 Dips - Bodyweight
10 Tuck Jumps
10 Plank Jax
10 Split Lunges
10 Leg Drops
10 Squat Thrusts

Време: 35:22 мин - не много добре, но става.

Ммммхххххмммм....тази тренировка съм я правила, убийствена е, не помня времето си, трябва да си погледна записките, нооо......яко беше (rock)

17.10.12
21:20

Много си е яка тренировката, но този път я правих сутринта и нещо ми дойде лекинко зор. Като цяло напоследък ми е все по-трудно настройването за тренировка сутрин. По-точно - преди не ми беше нужно да се настройвам, а сега направо си признавам, че не ми се тренира сутрин. А следобедите трябва да разхождам малката и е най-удобно сутрин. Пак се почва с чуденките, аман. Все ще я наглася. Днсе си тренирах следобеда.

17/10/2012
10:00 - много грозде
12:30 - домат, две яйца в масло, сирене, малко картофена кремсупа, малко кисело мляко /домашно подквасено - обожавам :( /
15:00 - кафе с мляко
17:00 - Тренировка:
        10 рунда за време:
  High Knees with Jump Rope - 75 reps
  Squats with Sandbag - 25 reps - 8 кг

Време: 18:15 мин
10 мин - кростренажор - умерено равномерно темпо

19:30 - грозде
20:30 - шопска салата, 2 пфх с масло и шарена сол /манджата не стана навреме, а умирах от глад (dull), поне за утре няма да го мисля :D/
21:30 - семки, може и някоя глътка биричка

Нервите не ме държат .... Тежко е ...

18.10.12
20:28

18/10/2012 (1)

Тренировка: не

6:00 -  кафе с мляко
10:00 - грозде, огромна ГМО ябълка
12:30 - домат, чоплих и малко сиренце, пиле с картофи+заквасена сметана+много подправки+масло /на фурна/
17:00 - грозде
20:30 - шопска салата, пиле с картофи, заквасена сметана, много подправки, масло /на фурна/
21:30 - семки + филм /мъжът ми отказва цигарите и продължава да купува слънчоглед/

Та, нервите и ужасното настроение си имаха обяснение - дойде ми.  Почвам да си записвам дните, че нещо ми се струва, че се появи по никое време /е, и с близо 2 месеца закъснение, де :D/ Струва ми се, че се повтаря същото каквото се случи през зимата и май наистина ще се окаже киста. Поне настроението ми се повъзвърна и днес съм направо миличка...., а да... и съм толкова надутаааааааа. :D Пук ...

18.10.12
21:08

повече тича

18.10.12
21:18

:D :D :D

18.10.12
21:20

Много лошо гледа :D Предпочитам го по-пуФкав.

19.10.12
22:48

19/10/2012 (2)

6:00 -  кафе с мляко
10:00 - 2 огромни ГМО ябълки
12:30 - домат, две бъркани яйца в масло + сирене и подправки, 1 пфх с масло и шарена сол, каймак от кисело мляко, малко слънчоглед суров
17:00 - Тренировка:
      ZWOW 4:
      3 рунда от:
    50 Pendulums
    20 Burpees
    20 Kettlebell Swings - 8 kg
    20 Push Ups/ Leg Twists - в клипа са 10, ама ...
    5 Squats
    2 min Jump Rope

Време: 25:30 мин

15 мин - кростренажор умерено
..... чистене......
20:30 - шопска салата, бъркани яйца в масло + сирене и подправки, 1 пфх с масло и шарена сол, халва
21:30 - семки и филм /божке, трябва да опитам със суров слънчоглед/

Днес съм на “зърнена” диета - каквото зърна и ми е в устата. Ужас, не мога да се спра. Гледах да не приближавам много хладилника и си отвличах вниманието с чистене и други глупости. Това не ми попречи да мисля какво ще готвя събота и неделя :D. Станала съм сто кила, пуФкавка, не спадам, ей. Мъж ми е купил халва, като няма тахан туй ще се яде. Дано не прекалявам :D

Отивам да чета приказки на жуженцето. Лека ви нощ!

23.10.12
21:04

20/10/2012  (3)

8:00 – кафе с мляко
10:00 - 11:00– Тренировка:

ZWOW 39:
      50       Side Hops
      10/10   Spider
      10/10   Lunge Hops
      10/10   Lunge Press – 7 kg

Време: 11:06 мин

30 мин – кростренажор – интервали 2 мин/1 мин бързо/умерено

Около 10 мин гирички 2 х 1,5 кг – глезотийки

11:40 – крекер бисквитка + резенче кашкавал; 2 малки чушки със сирене + 1 варено яйце, 3 с.л. трици с 4 с.л. кисело мляко и малко канела – глад
.... чистене ....
.... готвене ....
16:00 - малко грозде /остатъци, свършиииии/
16:50 - парче баница
20:00 - шопска, баница, кисело млако, халва
......................................................................................................................................................................

21/10/2012  (4)

Разходки, готвене, готвене, готвене, мързелуване, филми ...

Храна:
11:00 – ябълка – огромна
14:00 – две яйца със сирене, домат, 2 филии ленен хляб, 2-3 крекера от на малката, малко суров слънчоглед
20: 00 – шопска салата, дробчета с лук и сметана, две филии ленен хляб.... халва, суров слънчоглед и тиквено семе
......................................................................................................................................................................

22/10/2012 (5)

6:00 – вода, кафе с мялко
10:00 – овесени трици и овесени ядки с мед и малко стафиди
12:30 – салата от листа от цвекло и малко краставица, дробчета със сметана и резенче кашкавал, две филии ленен хляб, щипка суров слънчоглед
17:00 – Тренировка:
        6 рунда от:
        100 Jump rope/ High Knees
        10 Burpees
        10 Squats – 8 kg
        10 Straight Abs

25 min Кростренажор – умерено темпо

20:00 – шопска салата, яйца по панагюрски, две филии ленен хляб, торта „Негърче”

Майка ми имаше рожден ден на 22-ри и в неделя спретнах пълнозърнесто „Негърче”. Отделно правих на малката грахам крекери и си направих ленен хляб.
..................................................................................................................................................................

23/10/2012 (6)

6:00 – вода, кафе с мялко
6:40 – Тренировка:
      4 кръга от:
    1.One Leg Jump Up - 10 reps on each leg
    2.Sandbag Full Body Exercise с 8 кг – 20 reps
    3.Crossed Leg Push Up and Jump – 20 reps (alternating legs)
    4.Snowboarder – 20 reps
    5.One Leg Bridge and Star Crunch – 20 reps (alternating legs)

Време: 29:35 мин

10:00 – овесени трици и овесени ядки с кисело мляко и канела
12:30 – салата от листа от цвекло и малко краставица, 3 маслини, дробчета със сметана и резенче кашкавал, две филии ленен хляб
15:00 – кафе, лъжица мед
20:00 – шопска салата, купичка бобец, две филии ленен хляб, сирене, люти чушки, торта „Негърче” - прекалих с яденето :(

Трябва ми нов гардероб, ама ... друг път :).

24.10.12
20:06

24/10/2012 (7)

Тренировка:
        ZWOW 18:
        5 кръга от:
    1)  Burpee Step up - 5 reps each leg
    2)  Round Kick Back Lunge - 15 reps each leg
    3)  Inverted Leg Extension - 20 reps
    4)  Tricep Dips - 30 reps
/ужасно боли от това/
        Време: 26:23 мин /много тромава съм станала, но тази тренировка много тормози.
    15 мин кростренажор - умерено, лежерно

Храната, ... абе хапнах, бобец /сготвих цяла бака, цяла седмица ще го споменавам :D/, сиренце, салатка от листа цвекло, чушчици, сиренце, туй-онуй, нямам прегрешения засега. Предстои горе долу същото с шопска салатка. Тортата свърши, така че няма страшно. Най-много меда да награбя, че си купих 8 кила :D

24.10.12
20:28

Може ли да споделиш рецептата за ленения хляб, моля :)

24.10.12
21:35

казано от Radost_nezemnA на 24.10.12, 20:28:

Може ли да споделиш рецептата за ленения хляб, моля :)

Виж на страница 8 в дневника ми. Там съм я писала, има и снимки. :)

Добавям си шепа тиквени и слънчогледови сурови семки, каймак от буркан кисело мляко. Сега се пльосвам да ме тормози детето. Време е за приказки :D

Мнението беше редактирано от Deskameska на 24.10.12 21:40.

26.10.12
15:42

25/10/2012 (8)

Храна: почна добре, но после стана много зле, даже няма да я описвам. Бях на кино и се наложи да хапна навън, което доведе до ужасни глупости.
.....................................................................................................................................................................

26/10/2012 (9)

6:00 - вода, кафе с мляко
6:40 - Тренировка:
      ZWOW 31:
    3 rounds for time:
      10 Push Ups
      20 Burpees
      30 Jump Squats
      40 Mountain Climbers /L+R=1 rep/
      50 Sit Ups
      Time: 17:59 min

15 мин - кростренажор

9:00   - ябълка
10:00 - овесени трици и ядки, кисело мляко, стафиди, канела
12:30 - салата от цвекло, магданоз, шарлан и лимон (inlove); две яйца със сирене и резенче кашкавал, 1 пфх с шарена сол
15:00 - кафе
17:00 - не знам дали ще има нещо, може някоя ябълка или ядки - едит: две ябълки с лъжица мед, шепа суров слънчоглед
20:30 - планувани са гювечета, че няма време за друго ... все пак може и да има промени. Ще едитвам.
      едит: шопска, гювече, 1 пфх

Повръща ми се от всичко. Не ми се поглежда компютър, не ми се ходи на работа. Искам да си седя цял ден вкъщи с някоя книжка и да си почина от всичко. Изпушвам... Вчера значително ми се скофти настроението за 5 мин. Докато плащах тока, пред мен имаше един циганин със солидна пачка пари /толкова колкото печеля сигурно за година (dull)/, ама мръсен, оръфан. Поне си плати задълженията. Излязох от пощата в Изгрев и насреща ми поредните гюбеци на улицата, тонколоните на тротоара, циганката натокана в няква “пищна” рокля в хиляда цвята, кебапчетата на скарата /до прането/, кълчат се тия цигани, пият си безгрижни, веселие братче. Къщите им направени с теракот:D, измазани, с последен модел тераси :D, живот си живеят, ей. И всеки ден са пред социална служба на опашка и ще те убият, ако се прередиш. .... Баси държавицата ....

Мнението беше редактирано от Deskameska на 27.10.12 21:13.

26.10.12
15:51

Няма ми тахана, в депресия съм. И в ЛекситУ свършил, а на оназ жИница в здравословния няма да дам 3,50 за бурканче. Ши пукна. Ама то мъж ми вчера ми направи чуден комплимент с изказването си, че откакто го ям тоз тахан ми е пораснало Д-то, тъй че ще си се лиша и от това явно.

26.10.12
16:05

От тахана много расте... всичко! И аз затова го спрях (но си спомням често колко беше вкусен) (inlove)

26.10.12
16:14

Абе, аз исках хумус да си направя :D, не да го ям с мед /нищо че си взех 8 кг ;)/ Сериозно, много го обичам, но ще трябва и от това удоволствие да се лиша. Ще взема за хумуса 2 лъжици от свеки :D

26.10.12
16:17

Хахах и на мен ми се беше дял хумус, но нямам от кого да взема малко и си останах с желанието. Ох, аз не го ям с мед - ям го направо с лъжица от буркана (tmi)

26.10.12
16:21

казано от Radost_nezemnA на 26.10.12, 16:17:

Хахах и на мен ми се беше дял хумус, но нямам от кого да взема малко и си останах с желанието. Ох, аз не го ям с мед - ям го направо с лъжица от буркана (tmi)

И аз, и аз. Голяма свинщина става и после освинване. В малки дози не вреди, ама който може да се спре навреме, не и аз ... :(

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1