14.10.12
19:33
казано от Блага на 14.10.12, 19:28:
Готин задник и бедър :D
А ти престани да налазваш всичко с ‘’хубав бедър и задник’’ :D ;)
казано от Мила на 14.10.12, 19:33:
казано от Блага на 14.10.12, 19:28:
Готин задник и бедър :D
А ти престани да налазваш всичко с ‘’хубав бедър и задник’’ :D ;)
Ще имаш да вземаш, аз съм ASS ADDICTED (devil)
Само да допълня към вчера, че хванах цаката на спанак и стана доста вкусен. Да благодаря на Боби, че ме открехна. Номера е в задушаването за кратко време. Нямах масло, нямах зехтин. Е така с малко вода и пак стана доста вкусен в комбинация с яйцата и червения пипер
Разплут не помня да съм казвал... отпуснат - да, определено! Стремя се поне маалко да заприличам на човек който потренирва уж редовно.
Иво, към днешна дата все още живея в България. Просто както казах гумираните тежести тук са в паундове.
puppy, не знам дали да се радвам, да не се ли радвам. Много ме разсмяха свежите коментари :)
още един път ви благодаря, а ще взема да си напиша днешният отчет в нов пост, че да не става излишно дълъг
14.10.2012
Храна -
<РБД>
<Тренировка>
2. две дози протеин, два замразени банана
3. пилешко месо(двете, с кожата), 1/2 пакет зелен фасул
4. пилешко месо,(бутче, крило и там малко от остатъка) 1/2 пакет зелен фасул
5. пилешко месо,(бутче, крило и квото останалата част) голяма салата домати/краставици
Добавки
креатин, бета-аланин, бцаа, мултивитамини, витамин С, Б комплекс, магнезии, цинк
Тренировка -
<Крака-Гръб>
- загрявка - ротации, усуквания (акцент кръст, бедра, глезени)
1. Клек - 1х5 с 50, 1х4 с 70, 1х3 с 90, 1х2 с 100, 1х1 с 110 и 120, и 130, 1х0 140, 1х1 на 140, 1х3 с 120
2. Набирания - 10, 10, 8+2, 6, 6
3. Гребане с дъмбел - 4х10 с 35кг, 1х12 с 30кг
4. Скрипци там някви глупави - вертикален хоризонтален, гребане с подхват, още 2х6 набирания,
- 2 планка до отказ
Тренировката - добре беше. Първата нула на 140 много малко не ми стигна. Затисна ме много тъпо, пуснах щангата на ограничителите, и паднах назад. Ударих си тъпо главата в лоста поради което се нервирах много за следващата серия(клипа от предната страница).
Много ми омекнаха краката на последната серия. С няколко много дълбоки вдишвания ги направих сравнително добре.
Набиранията също бяха добре, както и гребането с дъмбел.
Няма V ръкохватка. Пробвах Т-бар с ръце, но нещо не ми е удобно. Направих 2х12 контролирано гребане с около 60кг подхват, 2 серии хоризонтален скрипец с 50кг. 2 серии вертикален скрипец, като на втората серия за малко да си отнема мъжкото достойнство. Д*ба как се нанизах на желязото. Пейчицата няква неудобна и уж да се наместя по-добре, ама не прецених, че скрипеца има още 1 макара и тежеста се оказа лека. Засилих се и ...
Храната - едно пиле си опекох. Едно пиле си изядох ... :)
след клека реших да си направя и една снимка в гръб (че той по принцип не ми върви) така и така тръгнах с клиповете. Утре ще ви покажа що така говоря относно визията, понеже в момента телефона не е в мен.
по-здрави
Мнението беше редактирано от Fallen на 14.10.12 21:35.
15.10.12
09:56
Знаех си че си много яко момче-нямаше начин след всичко това, което изчетох в дневника ти да не си станал добре изглеждащ трениращ здравеняк на който си му личи от далече.
И да махнеш това за Буда от подписа ти, защото никой няма да го свързва с тебе вече! :)))
15.10.2012
Хранене -
<ВВД>
храната - разнообразие :)
добавки - не сещам да отбележа, но съм спрял рибеното масло от две седмици. Причина - беше свършило. От утре го подновявам.
Също така включих и малко цинк, но и това забравям да отбележа. Един познат ми подари малко повече от половин опаковка та що да я хвърлям.
Друго не се сещам
6. 1 литър мляко, 1 доза протеин и 3 кутии бисквити (преди 10тина минути )
ЩО ми подкрепяте постовете? На човек му става съвестно като реши да вмъкне нещо такова. Ей за т’ва наново.
Не знам какво ми става. Като си казвам: “ВВД ден е утре” и... абе цял ден си ям. Порциите ми са около 480-500гр. Общо ми се събираха 4000+(това за храненията от 1 до 5) калории и пак съм гладен.
Сега дори обмислям варианта “сладолед от денонощния” ...
Gips, просто си яко carb-adapted и трябва малко самоконтрол...
Иначе ти подкрепяме постовете, щот си пич и ни кефиш, а ти каквото си искаш си мисли ;)
Колкото повече се опитвам да ги ограничавам толко по-лошо става.
Вярно е Вито... никва дисциплина и никакъв самоконтрол!
казано от gips на 15.10.12, 22:15:
Колкото повече се опитвам да ги ограничавам толко по-лошо става.
Вярно е Вито... никва дисциплина и никакъв самоконтрол!
Дълго време и аз бях така, ама после нещата полека си дойдоха по местата. Сега съм стигнал до такова положение, че като се черпят колегите с шоколади, бонбони и сладки и някой остави на видно място в офиса, изобщо не ги отразявам - мозъкът ми дори не ги регистрира като храна. Не казвам, че и това е много добре, но е факт. ;)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 15.10.12 22:34.
Между другото няколко съвета, който работят при мен:
1) Разреди храненията, за да свикнеш малко на глад;
2) Вкарай по 1 хранене на ден със сладко, щом не издържаш;
3) Това хранене го направи с много мазнини и по-малко захар. Т.е. вместо 2 кутии вафли - 2 заквасени сметани с мед/сладко и орехи. Може и 3 заквасени.... просто пак да ти е кеф, че е сладко, но да не е на 70 % въглехидрати...
Начи пича от подписа ти открил “Средният път - пътя водещ до освобождение.” (не пръст) и почнал да го проповядва... явно не го търсиш или не е достатъчно :)
Начини да намалиш калориите има бол, намери този, който те натоварва най-малко психически и физически.
Гипсче, стискай зъби. Аз досега повече от 2 седмици без сладко не съм издържала, а от 2 месеца съм Даринка в страната на глюкозата :D И като представителка на тъй да се каже “нежния пол” опустошавам също по 3 кутии бисквити веднъж седмично :D
Обаче съм забелязала, че ако ям достатъчно кашкавал, нещата се регулират. Предполагам, че лактозата някак си ме задоволява... в известна степен. Сега пак съм се заредила с една пита и почвам чистене :D
Аз като цяло съм се примирил с спасителният пояс дето ще си го нося и да ви кажа не ми пука особено. Плочки няма. Никога не е имало. Няма и да има!
Яд ме е само за добавките дето хабя. Иначе съм пробвал и с плодове и със сметана и със “по-малко всеки ден”. Миналата година си записвах дните без джънк и ги докарах до 3 месеца. Т’ва ми е рекорда, а визуално нищо не се промени. Тъй, че съм му е*ал ... хващате мисълта.
Кат ми се яде ще ям веднъж седмично и да става к’вото ще :)
Благодаря ви за включваният.
казано от gips на 16.10.12, 12:16:
Аз като цяло съм се примирил с спасителният пояс дето ще си го нося и да ви кажа не ми пука особено. Плочки няма. Никога не е имало. Няма и да има!
И защо? Не разбирам какво е това мислене, ако искаш плочки и да бъдеш(както аз обичам да казвам) шампион ще се натиснеш и ще си оправиш храненето и тренировките, а не през ден да блъскаш по 10 шоколада и тави с кексове. Разбирам да имаш за цел да качваш да ги ядеш тези работи, ама като чистиш...
Плочки и да искам и да не искам няма да направя. Да го искаш и да го можеш са две различни неща. Пак ти казвам ... няма да се мъча да правя нещо което не ми доставя удоволствие.
А защо реши, че чистя?
Как според теб трябва да си оптимизирам тренировките?
Мнението беше редактирано от Fallen на 16.10.12 12:38.
казано от gips на 16.10.12, 12:37:
... няма да се мъча да правя нещо което не ми доставя удоволствие.
Това е нещо съвсем друго, тогава успех с начинанията. ;)
След години на билдърски тренировки, малоумни диети и вманиачаване не постигнах почти нищо, накрая си казах като теб - е*ал съм му майката явно плочки няма да видя. Но после нещата сами се наредиха и си освободих съзнанието за горните неща. Случайно си уцелих хранителния режим. Не толкова случайно открих и тренировките, които правя сега. Еми резултатите почнаха да идват чак сега...
16.10.2012
Храна -
<РБД>
<Тренировка>
3. две дози протеин, нещо като щрудел, но с праскови (около 2 хапки да е), 2 банана
4. две свински пържоли, сурови орехи
5. омлет от 6 яйца с 1/2 пакет спанак
Добавки
креатин, бета-аланин, бцаа, мултивитамини, витамин С, Б комплекс, магнезии, цинк
Тренировка -
<Рамена-Гърди>
- загрявка - ротации, усуквания, разтягане; акцент горна част
1. военна преса - 1х5 с 40, 1х4 с 50, 1х3 с 55, 1х2 с 60, 2х1 с 65, 2х1 с 67.5-70*, 1х3 с 60кг
2. кофички - 10, 5, 10, 5, 10, 5, 5 (редувани - много тясно и много широко)
3. полулег с дъмбели - 5х10 с 25кг (през 1 минута; непълна амплитуда на някои от повторенията)
4. кросоувър - 3х12 с 40кг (темпо 3030)
- 3 планка то отказ
Тренировката - военната преса. Взимах щангата от нивото на коленете. Преди всяко повторение имам едно обръщане което въпреки символичните кила пак ме уморява малко. Ако лоста е 20кг добре -за втори път ги бутам 70кг! Тоя път съм сигурен, че повторението е чисто и без чийт.
Редувах кофичките. На тесни паралетки(на нивото на рамената) и на много широки. Разминаването в повторенията е ясен показател за това колко по-трудно ми е на много широките. Доста добре го усетих цялото съчетание.
На полулега ми подавах единия дъмбел. Някои от повторенията не бяха с хубава амплитуда на движение, но как да е. Даже тях ги усетих по-добре.
Храната - :) :) М/у другото пържолите са на кокал, но в две има около 300гр месо.
Ето снимка от неделята. Не е нищо особено и според стажа дето натрупах трябва да е много по-добре, но поради лошото хранене - толко...
17.10.2012
Хранене
лошо
Тренировка
пропусната
От доста време не ми се беше случвало цял ден почти нищо хубаво да не ям. Малко като количество. Крайно непълноценна храна. Закуската само беше изключение. Сега се надявам и за вечеря да скалъпя нещо.
И тренировката пропуснах, а не ми се беше случвало от много време. Утре се надявам да си я взема!
Снощи след хубава вечеря не се наядох... Не ми се излизаше до магаизна и ядох каквото имаше в нас. Демек няколко гадни двойни сандвича със съмнителен материал вътре. В резултат на това днеска колана едвам ми ставаше
18.10.2012
Храна -
<НВД>
<Тренировка>
2. две дози протеин
3. две пилешки бутчета (нормален размер), 1/2 пакет зелен фасул
4. омлет от 6 яйца с 1/2 пакет спанак и 1 домат
5. две пилешки бутчета и 1/2 пакет зелен фасул
Суплементация
2 дози креатин, 4 дози бцаа, 3гр течно рибено масло, 2х Адам, 1гр Вит С, 2х B complex, 500mg Mag, 100mg цинк
Тренировка
<Гръб-Крака>
- загрявка - ротации, разтягания, ускувания - акцент кръст и долна част
1. Тяга - 2х5 с 60, 1х4 с 80, 1х3 с 100, 1х2 с 120, 1х1 с 140, 160, 180, 2х1 на 185, 1х3 с 150
2. Напади с щанга - 5х8 на крак с 42.5кг (през 30-40 секунди; щангата седи отпред)
3. Прасец на калф машина - 4х21 на 50кг + 1 дроп серия (няма почивка м/у двете упражнения)
3. Прасец с щанга на гърба - 4х20 с 42.5кг (бавно темпо на изпълнение)
4. Бедрено разгъване - 3х8-10 (не им пише килограмите на тия дискове)
4. Бедрено сгъване - 3х15 с всички плочки (1/2 движение, правено в почивките от разгъването)
- 3 планка до отказ (много жалостивички)
Тренировка - тия мекички лостове ще почнат да ми харесват :). За втори път го казвам, ама мноого се усеща разликата в сравнение с твърд лост с който вдигат по състезания.
Не съм казвал, но нападите винаги ги правя с щанга на гърдите. @Oranje така ме караше преди когато тренирах на открито и така си остана... Добре влизат.
Накрая на тренировката краката много трепереха. Едвам си събух анцуга.
Храната - трябват ми поне 5 дена с подобна храна за да се оправя малко. Едвам си закопчавам колана и не преувеличавам. Т’ва късно хранене снощи ми разказа играта.
Добавки - пак имам рибено масло. Написах и по колко от кое пия, но няма да го пиша всеки ден. Само, ако има промяна ще я вмъквам
Друго интерсно май няма
казано от gips на 18.10.12, 15:21:
Едвам си закопчавам колана и не преувеличавам. Т’ва късно хранене снощи ми разказа играта.
Разказало ти е играта в смисъл, че си подут/задържал вода или че си замазнял? Щото последното ми се струва много пресилено да стане за 7-8 часа след едно късно ядене...
Защо не вкараш допълнително мазнини?
Единствено имаш от бутчетата и яйцата, не че са малко, но за твоят апетит (и моя) изглеждат много малко. Не мисля, че ще издържиш така 5 дни :)
Мнението беше редактирано от Витан на 18.10.12 16:02.
18.10.12
16:05
Поговорката “Седем пъти мери, един път режи” в храненето (по-специално в случаите с един чийт мийл вечер на определен период) звучи така: “Седем дена изчакай, един път се изкажи”.
В случая, както и по принцип, на Гипс му пречат многото неща, които е прочел за храненето.
Ако някой се наеме да направи една статистика колко хора нямат резултати от незнание в сравнени с тези, които знаят прекалено много, то съм сигурен, че ще получим много интересна графика.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 18.10.12 16:05.
ми и аз не знам що...
Ще се разместят много цифрите и ще стане Повече към РБД от колкото НВД ден...
Да направя два такива дни и после следващите два да включа по 100гр ядки например как ти звучи?
РБД, НВД... все тая :))
Аз съм фен на маслото и сметаната, но може и ядки. Ако смяташ, че така схемата ще ти влияе по-добре - давай. Идеята е да се чувстваш ОК и да не се затормозяваш :)
да се чувстваш добре е относително понятие... щото ще се чувствам добре и на две пици всеки ден. Трябва да съм леко гладен винаги.
19.10.2012
Храна -
<РБД>
<Тренировка>
4. две дози протеин
5. пилешки дробчета на фурна, салата домат/краставица
Суплементация
дози креатин, 4 дози бцаа, 3гр течно рибено масло, 2х Адам, 1гр Вит С, 2х B complex, 500mg Mag, 100mg цинк
Тренировка -
<Ръце-Корем>
- загрявка - ротации; цяло тяло
1а. Лег с тесен хват - 4х10 с 55кг, +1 до отказ
1b. Сгъване с дъмбели - 4х10 на ръка с 15кг, +1 до отказ
2а. Трицепсово разгъване (на скрипец) - 4х12 на 50кг + 1 дроп серия
2b. Скотово сгъване с крив лост - 4х10 с 30кг + 1 дроп серия
3 . В рамките на 10 минути по 6 колене към лакти на всеки 30 секунди
Днес официално бодибилдърът в мен умря. Лакомника го преби с лопатата :D
Не, иначе сериозно ... Бях обещал да посетя баба ми. Жената знае, че може да не ме види за един по-дълъг период от време и се беше подготвила стабилно. И какво да и обеснявам НВДта, без въглехидрати, все едно ще ме разбере... Пък и всичко беше толкова вкусно, че чак сега пак ми се дояде.
Та сигурно ще правя нова дупка на колана в неделя :D
Тренировка - раздвижих се. Купих си нови слушалки и тряя да ви кажа, че почивки почти не съм правил. Вдървиха ми се ръцете въпреки символичните килограми.
А това за корема в оригинал е Toes to Bar и го беше пуснал някой известен кросфитър във FB. Днес си го спомних и реших да го пробвам. Не съм сигурен в момента дали предмишниците или корема ме боли повече, а дори след половината време имаше доста чийт и на някои от повторенията коленете не докосваха лактите. Просто ги вдигах колкото можех.
Иначе малко да се оплача, че ме е обзела някаква параноя за крака. Гледам го от сутринта и си мисля, че пак е почнал да се подува. Въпреки, че не ме боли... През два часа само си сравнявам глезените. Дано си въобразявам и дано не е от вчерашната тренировка за прасец.
20.10.2012
Хранене -
<РБД>
<Тренировка>
2. две дози протеин, две ябълки
3. две пилешки бутчета, 1/2 пакет зелен фасул
4. две пилешки бутчета, 1/2 пакет зелен фасул
5. омлет с остатъка от гъбите, салата
Суплементи
2 дози креатин, 4 дози бцаа, 3гр течно рибено масло, 2х Адам, 1гр Вит С, 2х B complex, 500mg Mag, 100mg цинк
Тренировка -
<Гърди-Рамена>
- загрявка - ротации, разтягане; акцент рамена и кръст
1. лег - 1х5 с 50, 1х4 с 60, 1х3 с 70, 1х2 с 80, 1х1 с 90, 2х1 с 100, 1х0 с 105, 1х3 с 90
2. обръщане, 8 пуш преси, 2 джърка - 5 пъти с 55кг щанга
3. лицеви опори на трупчета - 3х12 (през 30-40 секунди)
4. раменни преси с дъмбели - 10, 8, 5, 7, 7 с 20кг
5. обръщания - 1х3 на 60, 1х2 на 70, 2х2 на 80 (само първото е от земя)
- 3 планка до отказ
21.10.2012
Ядене -
<РБД>
<Тренировка>
3. две пилешки бутчета, зеленчуци (зелен фасул, тиквички, грах, царевица и др)
4. две пилешки бутчета, зеленчуци (зелен фасул, тиквички, грах, царевица и др)
5. две пилешки бутчета, зеленчуци (зелен фасул, тиквички, грах, царевица и др)
Добавки
2х монохидрат, 4х БЦАА, 3гр течно рибено, 2х Адам, 1гр Вит С, 2х B complex, 500mg Mag, 100mg цинк
Тренировка -
<Крака-Гръб>
- загрявка - ротации, разтягане, усуквания; акцент кръст и долна част
1. клек - 1х5 с 50, 1х4 с 70, 1х3 с 90, 1х2 с 100, 1х1 на 110, 120, 130, 2х1 на 140, 1х0 на 140, 1х3+1 на 120
2. набирания - 10, 10, 4(нещо много си повярвах и съкратих почивката :D), 8, 7, 6
3. гребане с дъмбел - 10, 10, 10, 10, 9 с 35кг
4. гребане с щанга подхват - 3х12 на 50кг (30 секунди почивка; темпо 2020)
5. набирания на V ръкохватка - 6, 5, 5, 5
6. хоризонтален скрипец - 3х12 на 50кг (30 секунди почивка; темпо 2020)
- 3 планка до отказ
Тренировката - загрявката ми се проточи повечко.
Почивки на клека колкото беше нужно. На първите 2 работни серии много стабилен. Третата на форс. Никакъв шанс да стана, ако бях сам. Последната серия също много тежа.
Набиранията тръгнаха учудващо добре. После експериментирах малко с другите упражнения. Свикнах с Т-щангата и в момента и търся някакъв заместител.
Храната - добре стана. Общо взето 1.2кг бутчета, 1кг зеленчуци. Всичко изсипано в тава, овкусено с малко подправки и разделено на три порции.
Общо взето забелязвам, че в тая зала доста често ставам обект на чужди коментари.
Общо взето забелязвам, че в тая зала доста често ставам обект на чужди коментари.
Нормално, човек...или ще е нещо от рода: “Е тоя ще си преебе кръста с тая тяга или клек” или пък деазнам, хората завиждат, може би, иначе защо ще им прави впечатление. Би ги тия...
не знам, ама е някак тъпо... поне да дойдат да ми кажат, ако не са съгласни с нещо.
22.10.2012
Храна - ВВД
1. две дози протеин, орехи, 5 ябълки (от типа дето гризваш два пъти и свършва)
2. свински дроб завит с бекон и намазан с малко горчица, кафяв ориз за гарнитура
3. свински дроб завит с бекон и намазан с малко горчица, кафяв ориз за гарнитура
4. четири двойни сандвича с извара и домашно сладко, пет обикновени вафли
5. остатъка от изварата с кофичка кисело мляко
Добавки
вчерашните
Тренировка - няма
скука...
много умора се е насъбрала. Краката основно. Мускулна или не точно е обзела гърба още от сутринта.
Снощи нещо не можах да заспя, та сутринта спретнах една разходка в парка. Имах време да поразмишлявам за “нещата от живота” и “живота от нещата” дет се вика
И чийт храненето не ми хареса, ама не ми се харчат пари за глупости. Ще взема да ръчкам баба ми да направи “от нищо - нещо”, както тя обича да се изразява.
Скукааа
23.10.2012
Храна -
<РБД>
<Тренировка>
3. две дози протеин, две ябълки (като вчерашните)
4. пържола от бут, остатъка от тиквичките и салатата
5. омлет и някакви зеленчуци (не съм измислил още какви)
Суплементация
10гр монохидрат, 25гр БЦАА, 3гр течно рибено, 2х Адам, 1гр Вит С, 2х B complex, 500mg Mag, 100mg цинк
Тренировка -
<Рамена-Гърди>
- загрявка - ротации, разтягане; акцент кръст и горна част
1. военна преса - 1х5 с 40, 1х4 с 50, 1х3 с 55, 1х2 с 60, 1х1 на 70, 2х0 на 70, 1х4 на 55
2. кофички - 10, 10, 10, 10, 10
3. полулег с дъмбели - 10, 10, 6, 10, 10, 10 с 25кг
4. преси с притискане - 5х12 с 12.5кг (неутрален хват; темпо 3130)
- три планка до откат ...
Снощи пак не можах да спя. Сутринта беше прекалено студено за излизане и се отдадох на готвене за да се разсея. Месото беше някакво замразено и се сви супер много, та от цяла тарелка станаха две порции. Идеята да пъхна тиквичките с оребрената приставка във фурната, докато се пече месото се оказа хубава.
Тренировката - добре ми се отрази.
Храната - за пример :)
24.10.2012
Ядене -
<РБД>
<Тренировка>
3. дроб с броколи на фурна, орехи
4. дроб с броколи на фурна
5. омлет със спанак, салата домат/краставица
Суплементи
10гр монохидрат, 25гр БЦАА, 3гр течно рибено, 2х Адам, 1гр Вит С, 2х B complex, 500mg Mag, 100mg цинк
Тренировка - Гръб-Крака
- загрявка - ротации, разтягане, екстензии; акцент долна част и кръст
1. тяга - 2х5 с 60, 1х4 с 80, 1х3 с 100, 1х2 с 120, 1х1 с 140 и 160, 3х1 на 180, 1х3 на 150
2. напади с щанга - 4х8 на крак (щангата като за преден клек; 30 секунди почивки)
3. повдигане на пръсти с щанга - 4х20 на 80кг + 1 дроп серия - по 20 на: 80, 60, 40, 20, bw
3. калф машина от седеж - 4х20 на 30кг (правен вместо почивка след всяка серия от горното упражнение)
4. бедрено разгъване - 4х8-10 на 40кг
5. бедрено разгъване - 3х15 с всички плочки (4 и 5 са суперсерии)
- 3 планка до отказ (леле колко жалки бяха...)
Тренировката - добро представяне. Всичко тежеше. Стълбите във входа бяха предизвикателство
Храната - ↓
нямам пари за излишни екстри :)
Мнението беше редактирано от Fallen на 24.10.12 17:52.
просто сега има :)
25.10.2012
Храна -
<ВВД>