10.10.12
12:02
Напълни си шише с тола вода и седни върху него. Стига си тренирала корема. Свари си тетра за промивки. Пий много, много, много вода. Може и песачинки да изкарваш. Докато не ги изкараш няма да мине. Антибиотикyt не знам какво ще ти помогне. Мечо грозде при криза не знам дали е много добре. По-скоро друг чай - билките на Л ... някой си - в аптеката го знаят. Кръвта е при пишкане и завършва с болка, после се успокоява и след малко пак те боли, нали?
Мнението беше редактирано от Deskameska на 10.10.12 13:45.
10.10.12
13:42
Юхууууу,Десито се появило ! (sun)
Абе,аз от сутринта т’ва се чудя - цистит ли е,песъчинки ли вадя...щото пък снощи ме боля някъде нагоре по пътищата към бъбреците.Не много,ама достатъчно,за да е досадно и неприятно.
Вчера към 11 сутринта изпих половин литър вода и едно кафе...Не пих нищо до към 4-5 следобед,а за това време бях отишла до WC над 10 пъти - малко пиш,завършващо с болка и малко кръв / затуй помислих,че МЦ е налице /.Вечерта изпих 1 литър топъл какаов чай - само два пъти пиш,ама пак с неприятни емоции.
Ако е бъбрек,ще го надвия с гореща бира - много е гадно,но много помага за случаите,когато конкрементите не са големи /ако са,могат да те разпорят вътрешно,соу ду нот трай дис ат хоум,ако не е сигурно кое какво е и къде е/.
Ако е тая досада с цистита...мееех ...I can almost hear my eyes rolling…
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.10.12 13:42.
10.10.12
13:50
Предполагам са само песачинки, ако е камък боли като при раждане /още си пазя в шишенце чудовището дето “родих”/ :D Боли зверскииииииии. Гледай краката да са винаги топли, чайче на Ламбрев и много вода. Никви газообразуващи храни, пикантни истории и кафе. Иди се консултирай с лекар. Друго не се сещам, душа :D
10.10.12
13:55
Да,бе,и аз съм раждала такива :D Имах предвид,че може да разклатя нещо,ако има образувано из бъбрека,особено ако е застанало на нисък старт,за да ми разкаже играта.Не ща лекар,докат’не легна да мра,омръзнаха ми с техните тъпотии :)
10.10.12
13:59
казано от Т. Тодорова на 10.10.12, 13:55:
Да,бе,и аз съм раждала такива :D Имах предвид,че може да разклатя нещо,ако има образувано из бъбрека,особено ако е застанало на нисък старт,за да ми разкаже играта.Не ща лекар,докат’не легна да мра,омръзнаха ми с техните тъпотии :)
Споделям ти мнението :D И аз трябва да ходя заради тъпия цикъл, но хич не ме влече идеята.
10.10.12
14:26
С гинеколозите нямам проблеми - намерих си най-накрая лекар,който да ми върши повече от чудна работа и не ме притеснява ходенето там.Ама всякакви други от типа на тая,дето ми обясняваше как наднормените килограми нямали никакво отношение към проблеми със стави,остеопорози,дископатии ... Или как еднояйчните близнаци се получавали при оплождането на една яйцеклетка от два сперматозоида (nbat)..Или такива,дето казаха на майка,че нямала камъни,па той беше колкото смилянски боб,застанал в легенчето на бъбрека...
Хайде,мерси (giggle)
Ох,не знам ко се отплеснах.Отивам да си видя оризчето :)
14.10.12
14:06
(nbbq)11,12,13,14/10/2012(nbbq)
Дадохме си няколко почивни дни в Копривщица,придружени с вино,бира,пържоли,кюфтета,мекици,пържени филии,палачинки ... Няма да описвам подробно,то е ясно какво е било,подобно ще е и днес - пържоли,пържени картофи,червено вино...грухиии :)
Ще запиша още сега и за утре, 15/10/2012 , понеже не съм много убедена,че ще имам време.
07:00 Кафе,чисто , 1 круша
08:30 - 09:30 Зумба
10:30 Омлет от 2 белтъка и едно цяло яйце,пшенични трици /ч.л./ , извара , домат
12:30 Ябълка
13:30 Салата от домат,краставица,лук,чушка и извара,хималайска сол,ленено олио,препечена филийка Вита
Тука ще е зор,че имам една много неприятна лекция,на която нито искам да ходя,нито има смисъл да ходя,но някак си е задължително,защото иначе е много вероятно да ми отложат дипломирането за...примерно,никога (giggle)
Но в почивката,която ще даде женицата по някое време,доза протеин ,смесен със Сайтек Манна,ще е добре като залъгалка.
Искрено се надявам до към 6 да съм си у нас,че даже и към 5:30.
Ще си направя коремните преси и йогата.
Вечерята,вероятно към 20:00 - варено пилешко бутче,без кожа,салата като на обяд.
Добавките :
Л-карнитин , женски Центрум , фолиева киселина , CaZnMg , Рутаскорбин
Въпрос :
Нужно ли е да загрявам преди най-елементарна йога ?
14.10.12
20:40
Често пъти ЗАГРЯВАМ с йога, така че не мисля , че трябва да загряваш... Както си решиш , ако искаш да си по-пластична , нищо не е излишно , но самите движения и пози за мен в йогата са вид стречинг за мускулите
14.10.12
21:31
Именно,защото си е разтяжка,пък нали казват,че като разтягаш мускул,било по-добре да е позагрял,за да се избегнат неприятни последствия.
Други пък казват това,което каза ти.
Мен и в двата случая после ме болят задбедрията :)
16.10.12
14:05
:)16/10/2012:)
Днес се търкалях до късно...
11:40 Кафе с мляко и мед
12:40 Манджа : пилешки бут ,мексикански зеленчуков микс,2 резена картоф,подправки,лук ,туй сготвено с масло и малко бира.Ама бая масло отиде - цяло пакетче пльоснах :D Е,тавата е огромна и пълна,но все пак... + цяла филия Мастермахер
Сега ме чака кратка пауза за почистване в нас,след което заминавам да правя следремонтно чистене у бабини,по време на което ме чакат 2л вода за изпиване и няколко сливи за изяждане,може би ябълка...
19:00 Тренировка :
40 минути кардио ( Боди Бийст ) :
Загрявка :
- High Knees
- Hip rotation
- Reverse Lunges /alternating/
- Side Squats
- Sumo Squats
- High Knees
После :
- Squat + overhead press ( 3 рунда по 20 секунди,след всеки рунд 10 секунди задържане )
- Speed toe tap /те го правят с лежанка или друг предмет,стоящ на повее от педя от пода...аз ще измисля нещо да сложа/
Water break
- Squat + Jump + Squat + Hold
- Mountain climber + row (5кг) + plank
- Sumo Squat (с тежест) + hold
- Burpee + Stretch /модифицирани,разбира се,баба ви не е толккова напреднала,че да ги прави чисти и правилни/
- Планк на 1 ръка и срещуположен крак
- Plyo push-ups + hold /малко ме съмнява,ама ще направя каквото мога и колкото мога - време да се заема с тия лицеви,че за 10 месеца една чиста не можах да направя/
- Sumo jump (in-out-in-out)
Water break
- Squat + upright row ( 10 секунди hold на всеки 20 )
- Alternating lunge jumps + hold /аз няма да скачам,просто ще редувам краката,правейки нормални напади,щото коляното още се обажда от американската травма/
- Plank press-up + hold / пак колкото и както мога/
- Plank + twist + 20 sec sprint
Stretch
20 мин Йога
СуплИментитИ :
- Центрум за женки
- Л-карнитин преди тренировката
- Фолиева киселина
- CaZnMg след тренировката
- Рутаскорбин
Не ми се яде повече от споменатото,но съм адски жадна.
Ако огладнея,чушка с извара ще ми свърши работа.
16.10.12
15:37
Доволна ли си от центрума?
16.10.12
16:53
В общи линии - да. Не мога да кажа,че хвърча,ама никой и не очаква подобно нещо.Забелязвам,че откакто го пия,примерно,ноктите ми са станали твърди като орехова черупка,а преди се огъваха като от пластелин.Имам малко повече енергия,лицето започна да ми се поизчиства някак - не знам дали на т’ва се дължи.
Моя приятелка също го пие,но само през зимата - казва,че е добър.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.10.12 16:55.
16.10.12
22:00
20 минути след тренировка набутах в малкото си стомахче 1 порцийка от манджата от обяд (blush) .Надали ще умра от т’ва,ама можеше да си го спестя,ако бях яла нормално през деня.
В крайна сметка между обяда и вечерята съм изяла 3 сливи.
Ей го на и планът за утре , 17/10/21
08:00 Кафе,чисто
08:30 Юфка с мюсли ,мед (равна с.л) и орехи (30гр)
11:30 От мазната ми манджа - бут със зеленчук,1/2 филия препечен мастермахер,зелена чушка
12:00 - 13:30 Лекция
14:00 Тренировка
Интервална : 40 минути редуване на кардио и много повторения с леки тежести
8 мин коремни преси
Малко стречинг
16:00 Извара,смесена с малко сирене,2 белтъка,ч жълтък,зеленчуци /броколи,морков,карфиол -задушени/
Останалото ще добавя утре.
16.10.12
22:19
Вкусна ли е тази юфка? От Лекси е предполагам??? :D
16.10.12
22:20
Досега всичко,което съм си взимала на въпросната фирма,е било добре.Конкретно за тая с мюслито ще разбера утре сутринта :)
И да,от Лекси е,разбира се :D ,то къде другаде да иде човек...
16.10.12
22:24
казано от Т. Тодорова на 16.10.12, 16:53:
В общи линии - да. Не мога да кажа,че хвърча,ама никой и не очаква подобно нещо.Забелязвам,че откакто го пия,примерно,ноктите ми са станали твърди като орехова черупка,а преди се огъваха като от пластелин.Имам малко повече енергия,лицето започна да ми се поизчиства някак - не знам дали на т’ва се дължи.
Моя приятелка също го пие,но само през зимата - казва,че е добър.
Благодаря ти , чуда се какви да си взема за през зимата. Някакъв опит с други витамини имаш ли? Как ги пие твоята приятелка на периоди или през целия сезон. Мила, извинявай за спама :) пак благодаря предварително :)
16.10.12
22:24
:D Бах, наистина, вече не се среща свестен магазин - освен Лекси, де. Трябва да видя за моя тахан там, че тук в нашия са заредили на друга фирма и нещо не ми вдъхва доверие. Иначе трябва да ходя до вашия здравословен магазин на Родопи, а там май е по-скъп. :P. За юфката - изглежда добре, Етърска е, те нямат грешка, и е супер закуска за малката. Любопитно ми е как е на вкус, че с тия мюсли ???
16.10.12
22:52
казано от Ивчето Пивчето на 16.10.12, 22:24:
Благодаря ти , чуда се какви да си взема за през зимата. Някакъв опит с други витамини имаш ли? Как ги пие твоята приятелка на периоди или през целия сезон. Мила, извинявай за спама :) пак благодаря предварително :)
За спама не се тревожи - нали по бизнес говорим :P
Повечето хапове ги повръщам.Бях си купила някакви,дето одеве ги забелязах...имуно-нещо си...не помня,а ме мързи да стана - едно хапче да лапна,няма значение дали на гладно или не ,10 минути и го връщам.Едни други,дето струваха 100лв ,на Amway , ако си ги чувала - те уж са зелени и естествени,и прекрасно-чудесни - същата история.
Другарката Центрум-а го пие на периоди,доколкото знам,дори ги взима през ден,през два,примерно,както и аз се опитвам да правя,и пак е доволна...Тая зима ще разбера колко точно са ефективни :)
казано от Deskameska на 16.10.12, 22:24:
:D Бах, наистина, вече не се среща свестен магазин - освен Лекси, де. Трябва да видя за моя тахан там, че тук в нашия са заредили на друга фирма и нещо не ми вдъхва доверие. Иначе трябва да ходя до вашия здравословен магазин на Родопи, а там май е по-скъп. :P. За юфката - изглежда добре, Етърска е, те нямат грешка, и е супер закуска за малката. Любопитно ми е как е на вкус, че с тия мюсли ???
Деси,да,беее...аз ,глупавата,се надявах на Карфурът,който отвори гостоприемно вратите си тука до нас пак...И ни предложи кашу за 30 кинта :D
Ти пък честно ли му имаш доверие на тоя магазин на Родопи...?Мен малко ме съмнява,съмнява ме и лелката вътре - все нищо не знае и все е сърдита.И е скъп.
За юфката ще доложа още утре сутринта,а тахан не смея да си купя,щото...бурканче тахан,смесено с бурканче мед ...като нищо може да си замине за два дена :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.10.12 08:22.
17.10.12
08:47
Хаха бизнес... а г/д колко таблетки са и к’ва цена. Аз се чудех за някои от сайта да вида, ама много не ги разбирам. :D
17.10.12
09:46
Пивче,не знам колко са тук - аз ги купих от ХЪмерикЪ - 100 таблетки за 9 долара и нещо ...тука съм си купувала 30 таблетки за...18лв ,примерно,не помня колко точно,ама около 20лв бяха.
Юфката я ядох със сирене,вместо с мед и орехи.Уж бива,ама леко нагарчаше...самото мюсли не ме изкефи.
ДЕСИ ,мисля ,че ако си купиш нормален пакет юфка и си забъркаш мюслито сама,ще стане много по-добре :)
17.10.12
23:51
Благодарско мила, успехи ти желая :):):)
18.10.12
10:36
Наш’та маса сърдечно благодари на ваш’та маса,Ивче :) Хи-хи !
Сега да ви разкажа как се о*ках вчера...
Излязох в 11:30 и се прибрах в 23:00.
Къде 14:00 изядох един тостер,щото вече бях озверяла,после пих капучино със захар...Ходене,ходене,ходене...Вечерта бира/и ...
И сами се досещате ,че тренировка нямаше.
Довечера ще се отчета за днес.
19.10.12
11:32
Вчера - епик фейл - ден за сандвичи,малко пържени патладжани и бира за лек на сполетялата ме бъбречна криза.
Цял ден кибичих около унито,чакайки я пред кабинета на инспекторката,която след 300 години чакане ми каза,че не може да ме приеме,щото била в отпуска...Не думай...
После 3 часа!!!! между две лекции - да бях се прибрала в нас,няма да си го причиня нивгаш повече.
Тъй,бъбрекът е надвит засега и днес , 19/10/2012 , ще последва ей туй :
11:30 Зелен чай с лъжичка мед и две големи сливи
Чистене
13:00 Омлет от две яйца,стотина грама извара,половин филия мастермахер /препечена и “погалена” с масло/
Чистене
15:00 Ябълка
Чистене
16:00 Задушени зеленчуци с малко масло,другата половина на филията
Чистене
17:30 Протеинец,смесен със Сайтек Манна
Баня,тинтири-минтири и т.н.,а после 19:30 - 20:30 Зумба
Мислих си,заради нанесените тия дни щети (особено вчера ,толкова бях озверяла...отдавна не съм изпитвала такъв глад),днеска да направя две тренировки - зумбата и една силова,ама прецених,че не е много умно да се разчекна и после да не мога да се помръдна пак 2 дни.Ще внимавам с папането за сметка на това и ще се опитам след 17:30 да не ям нищо и никой (giggle).Но пък залата,в която ходя на З. има нов график и вече ми е удобно да ходя всеки ден,ако искам (sun)
19.10.12
12:59
Киксън , т’ва беше и моята идея,ама се отказах,че много ша ми стане май-май,а и с тия болежки...Утре силова.
Зумбата уморява,да,а и голяма пот се лее - някои викат,че нищо работа било,ама друг път (giggle)
Зумбааа (rock) :D
Къде я тренираш Зумбата между другото и как е? :P
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.10.12 13:04.
19.10.12
13:17
В Еваспорт при Поли,а от другата седмица и при една приятелка,която скоро стана инструктор /в същата зала/.
За приятелката ще изкажа мнение другата седмица,въпреки че съм сигурна как ще е ,станала си е машина :).
Поли пък е абсолютен динамит - разнообразна е,много надъхваща и страшно енергична (nmuchfun) Аз заради нея се и зарибих - иначе бях гледала разни клипове от тренировки - и в БГ,и в чужбина - има толкова заспали треньори,че можеш да издъхнеш само като ги гледаш (giggle)
Голяма реклама,голямо чудо се получи ,ама не е това идеята,просто се кефя :)
Да, има и заспали, при нас има една Ивоне заспала, която прави всичко + Зумба и всичко го прави заспало. Много приятна жена, но е очевадно дебела и не прави упражненията заедно с нас :) После свърши каланетиката (правих при нея) и после тя излиза замалко и се връща с една тениска, на която пише Зумба и почва да чупи стъпки. Добре ги владее стъпките, но няма пауър :) Автоматично я изключих от програмата си :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.10.12 13:29.
19.10.12
13:42
Мм,дебела,викаш...наш’та е само мускул и енърджи.Лайк-вала съм из ФБ някъде клипчетата от последните публични прояви,може да я видиш там.Нямам търпение да стане 19:00 и да изчезна към залата.
Почнах да ходя малко преди да замина на бригадата и не ходих много често - я по финансови,я по болежкенски причини.Ама сега мисля,че няма да мога да се откача лесно (giggle)
Да, и аз с нетърпение ходя! :)
*Ще погледна във фейса ти!
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.10.12 14:09.
казано от Kiko San на 19.10.12, 13:28:
Много приятна жена, но ... не прави упражненията заедно с нас :)
Тя е там, за да правите вие упражнения, а не тя :)
19.10.12
14:40
Марги , разбирам,че за един треньор е повече от изтощително,особено ако води по няколко различни /пък и да не са различни/ дисциплини на ден,както прави инструкторката,за която аз говоря,но тя пък ми прави пълен кеф,че спира само и единствено,за да провери какво правим ние - през другото време се раздава максимално и лично аз /пък и всички,които съм виждала там,с изключение на разни мързели,на които си им личи,че ги отегчава самата мисъл да се помръднат/,наблюдавайки нейното поведение и усещайки тоя заряд,се мотивирам и активизирам,и тренировката ми там винаги е ползотворна.
Иначе,да - много пъти съм се чудила как се издържа подобно нещо (nbat)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.10.12 14:40.
казано от Маргарита Манева на 19.10.12, 14:25:
казано от Kiko San на 19.10.12, 13:28:
Много приятна жена, но ... не прави упражненията заедно с нас :)
Тя е там, за да правите вие упражнения, а не тя :)
Да, и това е вярно, много ни насочваше. Тренировката беше добра!
Но за Зумба, предпочитам да е по енергично и да не изисква много координативна способност.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 19.10.12 15:18.
19.10.12
15:06
Кико,за насочването си права,ама като за стимулация,визуалната като че ли най работи при мен.
Вики,готско (nmuchfun)
20.10.12
00:08
Тренировката беше много готина,на гости бяха двама други инструктори,които са много,много готини също...стана почти два пъти по-дълга от заплануваното,щото не искахме да си ходим :D
Приятелката,за която споменах,че вече също ще води часове,е един път! Имах чувството,че ще ми изпопадат вътрешностите по време на меренгето,дето беше сътворила (nmuchfun)
Направих си един мини-бъркоч от манната и протеина + 50мл мляко след това,не можах да устискам да не сложа нищо в стомахчето.Сега съм гладна като животно,ама няма да ям.Чак на закуска.
Утре ще се отчета за утре,лека ви нощ :)
20.10.12
12:14
Снощи удържах натъпквателните си пориви,ама днеска като станах в 11:30 ... Е,не е кой знае какво,ама боклуци...Едно парче от на мама ябълковия кекс и един еклер...Даже малко гадно ми стана.Сега ще видя какво ще чиня до края на деня,ама ще гледам да се опазя и отново да не ям след някакъв ранен час.. :)
21.10.12
09:17
20/10/2012
11:30 Еклер,кекс,кафе
12:30-13:30 Кафе,Капи грейпфрут
14:30 Тренировка
18:00 Малко парче баница,домашна
Между 21:00 и 00:00 1 кюфтенце,печено,1 пилешка пържола от бут,също печена,малко салата от домати и краставици,и 1 с.л. задушени картофи с копър и чесън. Бая червено вино,домашно.Снощи не го усетих изобщо,ама сега махмурлук ме мъчи :(
21.10.12
17:36
21/10/2012
08:30 Айран от 1 кофичка кисело мляко /по обективни причини/
17:00 Имамбаялдъ с филия и половина Мастермахер,парче кекс
За вечеря - 2 кюфтака със салата
Няма да тренирам,изморих се много - 8 часа търкане на омазани с фугин плочки,прозорци след ремонт,омазани с вар и к’во ли не....