Лординарио

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.10.12
19:12

казано от James Hinks на 09.10.12, 14:32:

казано от allwillendinterror на 09.10.12, 01:29:

Абе помня ли тогава...При способност за държене над 300кг в смесен хват за време,едвали ще имам особен проблем.

И все се чудя - защо си беше измислил толкова хубава тренировъчна схема, пък я заеба ?

За кое по-конкретно говориш?

10.10.12
09:17

казано от allwillendinterror на 23.07.12, 23:29:

За тези,които не са разбрали пояснявам...: Правя 4-5 седмици горните упражнения в обхат 10/15 (hypertrophy) повторения , после 4-5 седмици повторенията варират 6/10 (strength), после 3/6 (power) и накрая есента превключвам на чисто силово адаптиране 1/3 повторения (peaking). С прогресивно покачване на тежестите,без компромис в техниката,до колкото е възможно, разбира се. Почивка, ако е нужно някъде взимам. : )

Е, те тея :)

10.10.12
11:54

Не съм я заебал,просто се омотах и не парадирам с нея.Сега от 20 дена се оплетоха нещата с недоспиването и недохранването,но не съм спирал да се бъхтя,малко по-бавно стават работите,но сега ще увеличим скоростта. :)

Ей започнах със 20кг за набирания,20кг за кофи,170кг тяга (казах,че клека ще го започна по-късно и ето,започнах го),какво беше друго там за 10+ повторения....е, сега правя кофи с 55-60кг, набирания 45-50кг и тяга с 230кг.За по-ниски повторения,естествено. :)

Те така,продължаваме.

п.с Пък и не е лошо да споменем,че като започнах програмата бях над 90кг. Сега съм под 85кг.Стопих фет,качих сила,тралала..

Мнението беше редактирано от lordinario на 10.10.12 11:56.

10.10.12
12:08

Нещо не ти я хващам схемата, но може проблема да е в моя монитор :)

10.10.12
12:09

казано от James Hinks на 10.10.12, 12:08:

Абе важното е, че той си я схваща. :)

10.10.12
12:10

Тренировка дърпане днес,рано.

1) (загряващо) Набирания в надхват - 40кг
2) Придърпване на горен кабел в успореден хват - 120кг х 9
3) Hammer Strength pulldown машина (тесен хват) - 60кг х 5 (на ръка)
4) Придърпване на горен кабел в под хват - 120кг х 9 + 3 forced
5) Гребане на долен кабел (успореден) - 120кг х 5 (дъмбел сложих,докато пича му не гледаше)
6) Пулоувър на горна макара - целият магазин
7) Бицепсово сгъване с дъмбели - 27кг (едновременно с двете ръце)
8) Пендлей гребане с лост (за задно рамо,доста широк хват) - 123кг + два дропа (в самият край на тренировката)

Свежа тренировка.

10.10.12
12:13

казано от Boby_ на 10.10.12, 12:09:

казано от James Hinks на 10.10.12, 12:08:

Абе важното е, че той си я схваща. :)

Абсолютно вярно.
То и аз така тренирам - за мен има схема в главата ми, за останалите гледащи в дневника - нищо ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.10.12 12:13.

10.10.12
12:23

казано от allwillendinterror на 09.10.12, 01:29:

......................

аз гребането с дъмбел го правех с коляно на пейка, някак си по-чисто ми се получава ...

10.10.12
12:25

Да,по-стриктно е,другия път съм го планирал с коляно и аз.

10.10.12
12:49

Бахти.Цаката му е да бъхтиш тежко редовно без да спираш и като се понатрупа умора,взимаш някой и друг бонус ден почивка,ядеш като свиня и после подобряваш и започваш да бъхтиш пак тежко и пак като се преумориш и пак почиваш и стигаме до подобряване и те така.Понякога,когато прекалиш след почивката започваш от по-леко,вместо по тежко.Въртиш диапазона на повторенията и вида на упражненията.

Ей примерно сега вземам да се надъхвам да натискам:

250кг тяга за серийчица
70кг кофички
160кг пендлей гребане
50кг дъмбели от лег (за доста повторения)
35кг бицепсово с дъмбели (за доста повторения)

(е това са примерни упражнения демонстриращи силата на цялото тяло,всяка група)

До към нова година.

И така после взимаме аналогични движения,виждаме къде сме,какво можем,намаляме тежеста,поставяме си нови цели и удряме.Пък каквото излезе.

Мнението беше редактирано от lordinario на 10.10.12 12:50.

11.10.12
22:25

Днес доста четене и мотане,имаше две леки раздвижващи тренировчици.В салона на даскалото помпане по костюм с 30кг щанга,докато слушам музика от лаптопа (с него ходя на учебни занятия,не за друго ми да си прая гаргара с останалите).И втората малко разкършване на лостове.3 по 25 лицеви опори (тесни),7 по 12 набирания (различни хватове) бавни и контролирани.Храната умерена. :)

11.10.12
23:45

Твоят дневник е един от тези, които трябва да се дават за пример на младите момчета, които от хърби искат да стават яки. Ти самият си направил голям преход от 55 до 83 кг (да не говорим за сила и работен капацитет), яденето като свиня така и не се разбира като концепция от много хора :) (rock)

12.10.12
00:32

За първите 6 месеца тренировки качих 20кг,за първата година общо 30кг.В началото на 2011 бях 87кг.В края на 2011 бях достигнал 93кг,което показва почти 40кг покачено тегло,спрямо началото,а тогава бях само на 2 години тренировъчен стаж (във фитнес зала). Май,че краката ми бяха малко по-големи тогава, кляках 3-4 пъти на седмица и на две години и някой месец стаж имах тройка на 180кг клек само с един мизерен колан (дето дори не е кожен,ами от онези сините на Мусаши)...Сега съм с доста повече мускул и парадоксално,но факт - по-лек.Естествено по-чист.И по-силен цялостно.

13.10.12
10:08

Вчера умерена раздвижваща тренировка,нямах много време - клек до 145кг,лег до 40кг дъмбели,гръб,това-онова.Днес излизам извън града за два дни малко по работа.

16.10.12
17:59

Върнах се.Няколко дни ще правя тренировки със собствено тегло за цялото тяло и малко тичане,без сериозни тежести.Имам нужда от психическа почивка,но и да тренирам.Би ми се отразило чудесно и още сега усещам,че жизнените ми сили и енергията се връщат и зареждат на ниво по-високо  от преди.
След това започвам нещо наистина тежко.Какво ще е то ще решим (най-вероятно ще гоним целите,които по-горе дадох за примери+още нещо) :)
Може да започна два смолова наведнъж,или друго сериозно.Но каквото и да е няма да е губене на времето без напредък (ще е продуктивно,както винаги).

Мнението беше редактирано от lordinario на 16.10.12 18:00.

17.10.12
19:33

Напрегнат ден днес откъм ангажименти.

Мнението беше редактирано от lordinario на 17.10.12 19:34.

19.10.12
16:25

След 6 дни отсъствие от залата днес се завърнах.Тренирах да се вработя.

Кофички с 20кг за 20 повторения на широки летви...набирания с 20кг за 14 повторения...избутване от лег с дъмбели с 33кг за 20 повторения...гребане на долен скрипец с тясна ръкохватка 100кг за 21 повторения (тук вече въобще не го усещам целият магазин)...бицепсово с дъмбели с 23кг за 19-20 повторения на ръка...лицеви опори 50 бройки собствено тегло (гърдите до земята,тесен хват)...Разгъване на скрипец за трицепс на една макара с 50кг за 8 повторения.

Днес щях да бия един,но после ми се извини даде ми два лева и ми купи една кола и му се размина.Почна да се подмазва,а бил говорил зад гърба ми (той отрича естествено). :)

Мнението беше редактирано от lordinario на 19.10.12 16:44.

19.10.12
17:18

Ето,че силата не се губи дори и да гладуваш цяла седмица с по две/три ядения на ден и без тренировка,плюс доста главоболия и ангажименти.Стига мускулатурата ти да е качествена,а не балон саркопласматичен.
Веè започвам да ям като хората.От 13 часа до сега - 2 филии с течен шоколад,литър прясно мляко,литър енергийна напитка,малко кока-кола,няколко филии хляб допълнително,една голяма консерва скумрия филе в масло и 2 дози протеин.
Сега отивам малко на екскурзия довечера,за два дни,ще се утрепя да ям като свиня там.Без правила,без ограничения.Неделя ще съм си в града :)

НА СКОРАААААААААААААААААААААААААААСТ !!! 

(това го слушайте на макс,врътнете го няколко пъти)

п,с И на тегло съм наддал с 1 кг,въпреки гладуването и липсата на тренировки?!Да не съм чул,че се слабее,когато не се яде и тренира.

Мнението беше редактирано от lordinario на 19.10.12 17:20.

19.10.12
18:22

Тука е палъра:)

казано от allwillendinterror на 19.10.12, 17:18:

Ето,че силата не се губи дори и да гладуваш цяла седмица с по две/три ядения на ден и без тренировка,плюс доста главоболия и ангажименти.

Е за една седмица колко да отслабнеш :D Ако е една седмица фаст и яко стрес ок, ама..

20.10.12
18:16

Стига с тоя фаст,до преди две години никой в тоя форум не я знаеше тая дума,сега я гледам във всяка тема.Там е работата,че аз не отслабвам,а заяквам,ся ще видиш к’во става тея дни.Който си го може,си го може.

20.10.12
18:20

Сега се връщам от Шипка,посетих и един манастир и малко Казанлък,бях и в други малки градчета и селца,подишах чист въздух,запознах се с една четвъртокурсничка студентка,поспах три пъти в автобуса легнал най-отзад,видях това-онова и сега отивам да се наливам с още манджа,нищо,че съм ял за 30 лева и пушил за толкова.Взех си някакви възглавници и чаршафи с магнити вътре от чужбина,400 евро,ся ще вида дали ще ми минат колената и кръста. :D

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.10.12 18:21.

Не ме разбра. За една седмица колко да ти падне силата? Ако не ядеш нищо през тази седмица, тогава, но иначе нито сила нито мускулите ще ти изчезнат за тая една седмица.

20.10.12
18:37

Важното в случая е да си гъз през седмицата.

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.10.12 18:37.

21.10.12
01:12

MY SHIT IS HARD,I’M SO SOPHISTICATED!

21.10.12
16:54

Клек 110кг х 21 повторения (без колан)...кофички +24кг х 19…набирания +24кг х 13…разгъване на скрипец на една макара 50кг х 10…Придърпване на горен скрипец в тесен хват 120кг х 12 + 3 помогнати (събирам им очите като вдигам 24-те плочки за загрявка).

На клека умрях,не бях правил над десетина повторения близо година и половина и подцених колко бързо свършва въздуха...и направо починах след серията,лежах доста време на пода.Доста бързо ги направих все пак,сигурно минута/минута и половина.Леки бяха ,като перце.Останалото детска игра.

Мнението беше редактирано от lordinario на 21.10.12 16:55.

Сам си противоречиш... Хем са леки, хем пък си останал без въздух и си лежал на земята? :)

21.10.12
17:01

Леки бяха на гърба ми,не се усещаха,можех към нас да си тръгна с тях на гърба,аз и не се уморих и имах още сила,но ми свърши въздуха,а не ми се стоеше прав да дишам по-няколко пъти за повече повторения на тези килограми.Вдигах си както нормална серия с подобно темпо.Тактика и стратегия ще прилагам по-натам.

Мнението беше редактирано от lordinario на 21.10.12 17:02.

21.10.12
17:12

Чувството е такова,че дишаш все едно си бягал дълго,едвам си поемаш въздух,но като клекнеш се изправяш със скоростта на загрявка.Наистина трябва да дишам по повече от веднъж между повторенията.Ще видим другият път :)

22.10.12
16:23

12 по 10 набирания днес,всяка серия различен хват,чисти повторения.Краката са леща,до утре предполагам ще се оправят.Апетитът се вдига много бързо,заедно с метаболизма.Дано успея да се изхраня,че почти не ми стига времето да ям.

22.10.12
21:31

Нека ви държа в течение какво е положението извън залата. :D

Храната: 1 пица (300гр),доста хляб,сериозна салата (общо към 400гр) микс от сушено свинско  месо,кашкавал,сирене и варени яйца,към половин килограм сладолед,50гр фъстъци,200гр луканков салам.

Питиетата:Два литра прясно мляко,над литър енергийна напитка (купих два литра,но я споделих с една шматка)

Добавките:Две дози протеин,няколко дози бцаа и креатин.

Съвършения перфектен режим,така изглеждат нещата сега,възможно е да забравям нещо,често се случва.

Мнението беше редактирано от lordinario на 22.10.12 21:32.

22.10.12
21:52

казано от allwillendinterror на 22.10.12, 16:23:

12 по 10 набирания днес,всяка серия различен хват,чисти повторения.Краката са леща,до утре предполагам ще се оправят.Апетитът се вдига много бързо,заедно с метаболизма.Дано успея да се изхраня,че почти не ми стига времето да ям.

22.10.12
22:01

Тая енергийна напитка не я разбирам,но щом ти харесва...Иначе,евалла за постиженията,следя с интерес дневника ти!

22.10.12
22:06

Незнам дали сте осъзнали,но сега правя още някоя привикваща тренировка клек към по-високи повторения и започвам “клек и мляко” (бол бъстърс/мен мейкърс),както си му е оригинално от 1.5 лично тегло за 20 повторения,без колан!!!
Истинският лог е тук.Няма полуклекове и омекотители на врата,няма да има спотъри зад гърба ми. :D Но аз ще си я правя по мой си начин,по-хард естествено,че тези в темата изглеждат путкински.След време може да започна да карам хората да махат куките от клетката,да не се изкушавам към края да прибирам щангата,т.е. или вдигам или се затискам.
Ще правя и други упражнения тежки,на които ще прогресирам(включително и за крака!).И няма да тренирам 3 пъти в седмицата,а поне 5-6.Разбира се до колкото е възможно. :)

НА СКОРОСТ!

Мнението беше редактирано от lordinario на 22.10.12 22:07.

22.10.12
22:16

Машина, я кажи верно квае тая енергийна напитка на килограм?

22.10.12
22:20

литра*

http://lmgtfy.com/?q=wildcat+energy+drink+bulgaria

Енергийна напитка й викам,защото така пише.Иначе по-скоро клони към бутилка с газирана вода и захар.

Мнението беше редактирано от lordinario на 22.10.12 22:22.

22.10.12
22:55

Е, май си е наистина енергийна напитка, ако това дето го пише в нета за нея си е вярно. Ама все пак да е в литрови бутилки :Д

24.10.12
23:22

Хахаха,какви глупави парчета са в даскало.Аз нали съм с костюм и съм така леко едър и ме мислят за дърво(не ме знаят,че тренирам сериозно,не ходя с потници и къси гащета) и мазньоч.И аз днес съм щял да покривам норматив за физически показатели ме предупреждават.Коремни преси,лицеви опори и набирания.И госпожата вика,ама те момчетата едвам ги покриват,но повечето са жилави,но слаби така в тялото.За шестица било 70 преси,30 чисти опори и 15 набирания.Един слабак преди мен около 65кг ми вика сега ще направя повече от теб,но и да не можеш дори да ме доближиш няма да е кой знае какво,все пак си по-тежък.Прави 40 лицеви (половинки) и 22 набирания и доволен.Аз без загрявка с костюма само си свалих сакото,да не се мачка и направих 90 коремни преси,60 лицеви с тесен хват и 30 набирания,взех си сакото и си отидох в съблекалнята...

Мнението беше редактирано от lordinario на 24.10.12 23:24.

24.10.12
23:26

ама това за тебе е било загрявка :D

Мнението беше редактирано от Acework на 24.10.12 23:32.

25.10.12
14:55

Яко си влязъл във филма :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1